Επισης, ευχαριστω για τις απαντησεις
Εσυ δε μου ειπες βιωνεις κατι παρομοιο; το ξεπερασες;
Printable View
Επισης, ευχαριστω για τις απαντησεις
Εσυ δε μου ειπες βιωνεις κατι παρομοιο; το ξεπερασες;
Καλημέρα. Πλέον δεν είμαι τόσο αυστηρός με τον εαυτό μου επειδή έχω δουλέψει με ψυχολόγο και μονος μου. Ξέρω ποιος είμαι και ποιες είναι οι δυνατότητες μου. Κι εγώ είχα ένα άτομο στη παιδική μου ηλικία που δεν μου επέτρεπε να κάνω λάθος ή να το θέσω διαφορετικά, ο,τι έκανα το έβλεπε ως λάθος. Αλλά είναι καθαρά πρόβλημα αυτού που στο κάνει και όχι δικό σου.
Βλέπω όμως ότι δεν ακουμπας αυτό το θέμα. Για τη δουλειά και τις ανησυχίες σου έγραψες αρκετά, για αυτό το θέμα είπες απλά ότι το έχετε συζητήσει..
Κ τι διάγνωση δλδ εχεις ; ποια ειναι τα θέματα σου;
Οχι δεν αποφευγω ή κτ...που να καθομαι να αναλύω περισσοτερο εδώ.. στο συγκεκριμενο ομως θεμα και στα περισσοτερα δεν συνδέομαι αμοιβαια και ισοτιμα σε καταστασεις ή σε ανθρώπους και τωρα ειδικα τα εχω ολα στο μυαλο μου σε πολυ αυγκεκριμενη ταξη κ κουτακια τα πραγματα κι αν χανω αυτη τη ταξη ή αντιθετα την επιδιωκω , καταπιεζομαι...χανω τον ελεγχο κλπ
Σου έχει πει κάποιος γιατρός ότι μπορεί να έχεις κάτι άλλο;
Το συγκεκριμένο θέμα είπες ότι το συζητησες με τον ψυχολογο αλλά εδώ λες πως δεν ξέρεις ποιος ήταν αυτός που ήταν σκληρός απέναντι σου, απλά υποθέτεις. Του είχες αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά ή τι ένιωθες όταν συνέβαινε ή μιλήσατε απλά γενικά για τις επιπτώσεις που έχει μια τέτοια συμπεριφορά;
Το εχω γραψει και πιο πανω νομιζω ,εκτος κι αν ηταν σε αλλο ποστ. Τωρα που κανω ξανα ψυχοθεραπεια εχω καποιες ανησυχητικες εναλλαγες διαθεσης κ τον προβληματιζει και η διπολικη πλεον τον ψυχιατρο μου. Καταλαβες;
Τωρα οσο για τις ερωτησεις με τα τρατματα κλπ, ναι οταν μιλουσαμε αρχικα για το ιστορικο μου στη παιδικη ηλικια, μου εκανε ερωτησεις (που δε θυμαμαι τωρα ακριβως) σχετικα με τη συμπεριφορα μου με συνομηλικους,οικογενεια, δασκαλοι... εγω πχ με τα χρονια πλέον εχω καταλαβει και απο καποιους θειους μ ισως ανεπτυξα τετοια σκληρη σταση, σιγουρα ειχα κ ενα τυπου συνδρομο του καλου κ τ τελειου παιδιου που δεν επρεπε να κανει λαθος γτ μεγαλωνοντας τ παραμικρο λαθος με αγχωνε. Γενικα ημουν κλειστη και καταπινα πραγματα κ σα χαρακτηρας δλδ...π ακομα κ τωρα που μιλαμε φυσικα δεν εχω αποβαλλει απο πανω μου.
Φαγητό, ποτό, τσιγάρο και τραγούδι....---όλα με μέτρο---!
Καλημέρα. Φαντάζομαι πως είσαι αυστηρή και με τους άλλους, όχι μόνο με τον εαυτό σου.. Κάνω λάθος; Πώς το δουλεύεις τώρα με τον ψυχολογο σου, αφού δεν συζητάτε πλέον για το παρελθόν (όσο αφορά αυτό το θέμα); Όσο αφορά το "σύνδρομο του καλού παιδιού", δεν το ανέπτυξες μόνη σου. Συγνώμη που επιμένω, αλλά πιστεύω πως για να αρχίσεις να συγχωρείς τον αυτό σου όταν κάνει λάθη, θα πρέπει να το συνειδητοποιήσεις και να το δουλέψεις περισσότερο. Όταν κάνεις κάποιο λάθος, έχεις παρατηρήσει τι λες στον εαυτό σου; Πώς τον αντιμετωπίζεις; Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να το κάνεις τώρα, που σου αρέσει η δουλειά σου(είναι και στον τομέα σου), επειδή θεωρείς ότι στην πραγματικότητα δεν σου αξίζει αυτή η δουλειά; ή δεν σου αξίζει να είσαι εκεί ήρεμη και ψάχνεις λάθη;
Μα φυσικα και το συζηταμε , στο εγραψα και πιο πανω....τα εχω σε συγκεκριμενα κουτακια καποια πραγματα σαν να θελω να τα εχω ολα σρ μια δικη μ τελειοτητα που οταν παρεκκλινει απο αυτο τα βλεπω δικο μου λαθος, αδυναμια κλπ...και μου λεει να το ανακουφιζω με οσο το δυνατον πιο ρεαλιστιες σκεψεις ,αμφισβητώντας τις δικες μου αυτοματςς σκεψεις καθε φορα οπως λες που νιωθω ανεπαρκης,αποτυχημενη κλπ...απλα ειναι ειδικα κτ φορες πολυ δυσκολο για εμενα. Αν και ομολογω καποιες φορες με τη μεχρι τωρα πορεία μου ,τα εχω εντοπισει και τα εχω τροποποιησει..εχω κανει βηματα...αλλα κτ συμβαινει.. και παλι ξανα κατω.
Μιλούσα για το συγκεκριμένο τραύμα, κατάλαβα ότι το συζητησατε παλιά, τώρα όχι. Απολογούμαι αν κατάλαβα λάθος. Ωραίο αυτό που είπε και η εξήγηση που έδωσε. Σου είπε με ποιο τρόπο να το κάνεις; Σου κάνει ερωτήσεις έτσι ώστε να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι (πιο ρεαλιστικο); Εμένα οι ερωτήσεις της ψυχολόγου μου με βοήθησα πολύ σε αυτό το κομμάτι.. Άλλο να σου λέει κάποιος ότι αυτό που βλέπεις μπορεί να μην ισχύει κι άλλο να σε κάνει να καταλάβεις ότι μπορεί να μην ισχύει μέσα από ερωτήσεις.