The Grass is always greener at the other side of the fence.
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=The%20grass%20is%20always%20greene r%20on%20the%20other%20side%20of%20the%20fence
το χω ξαναπει αυτο ε?
Printable View
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=The%20grass%20is%20always%20greene r%20on%20the%20other%20side%20of%20the%20fence
το χω ξαναπει αυτο ε?
Quote:
Originally posted by Boltseed
θα βρεθει λυση....
σορρυ αλλα η μονη λυση που βλεπω,
ειναι ο κοσμος να παρει την ζωη στα χερια του και να μην αφηνει να αποφασιζουν αλλοι για αυτον, ετσι χοντρα στα λεω.
Αλλα για αυτο οσο και να το πιστευω, εχω τις αμφιβολιες μου αν θα γινει αυτο ποτε εφικτο.
Quote:
το χω ξαναπει αυτο ε?
Ακριβώς ;)
Quote:
Common...Quote:
Originally posted by krino
Το θεμα λοιπον εχεις ως εξης:
Περαν του σημειου οτι ο πλανητης στο μελλον παει απο το κακο στο χειροτερο και μπλα μπλα μπλα, τα γνωστα που ξερουμε,
τους τελευταίους μηνες βιωνουμε μια κριση ανευ προηγουμενου.
Οι δικοι μας γονεις οταν εκαναν οικογενοια, ειχαν αλλα ονειρα, ειχαν οριζοντα μπροστα τους και γενικα μπορω να πω ενα πεδιο ζωης οτι το μελλον το δικο τους και των παιδιων τους θα ειναι σχετικα ροδινο, παντως οχι αυτο που βλεπουμε σημερα.
οι προγονοι μας κανανε παιδια σε περιοδους 2 παγκοσμιων πολεμων και ναζιστικης απειλης, σε περιοδο ψυχρου πολεμου (τοτε κοιμοταν ο κοσμος με την πιθανοτητα μεσα στον υπνο του να αφανιστει ο πλανητης απο πυρηνικο ολοκαυτωμα) , σε περιοδους οικονομικης κρισης, σε περιοδους που πυρηνικα οπλα λογω διαροης τεχνολογιας πλεον τα ειχε μεχρι και η κουτση μαρια, σε εποχες επαναστασεων, σε εποχες ....ας πουμε οχι και τοσο ροδινες..
και τωρα λες οτι το μελλον των δικων μας παιδιων θα ειναι ασχημο επειδη δεν θα εχουν συνταξεις?
Ποσο πιο ασχημο θα μπορει να ειναι αραγε απο το αντιστοιχο ενος παιδιου λιγα χρονια μετα την ληξη του Β\' παγκοσμιου πολεμου που ο κοσμος τοτε αντιληφθηκε ποσο τερατα και επικινδυνοι ειμαστε σαν φυλη?
Αραγε οι μελοντικοι γονεις την δεκαετια του κραχ 1929 στην Νεα Υορκη ηταν πολυ σιγουροι για το μελλον του παιδιου τους?
Ναι, καταλαβαινω πως θες να το πεις, και θα συμφωνησω οτι οι μελοντικες εποχες ειναι μαλλον καπως αβεβαιες και σιγουρα οχι οι καλυτερες, αλλα δεν θα μπορουσα ποτε να τις συγκρινω με προηγουμενες εποχες που τις μελεταμε μεσα απο βιβλια ιστοριας και ντοκυμαντερ-βιντεο και απλα μαζευουμε το σαγονι μας απο το πατωμα με ολες αυτες τις πληροφοριες.
Παρολα αυτα..... παιδια ο κοσμος εκανε... και θα συνεχισει να κανει , ανεξαρτητα αν μπορει να μας συντηρησει ο πλανητης.. θα βρεθει λυση....
Μην ξεχνας οτι ειμαστε ενα πολυ ευελικτο ειδος που μπορει οχι μονο προσαρμοζεται στο περιβαλλον του , αλλα ακομα και να το προσαρμοζει τελικα.. (τεχνολογια γαρ)
+1.000.000
και σε σένα, να πάρει σκέφτηκα τα ίδια
η απορια μου για το αν το παρακατω ειναι σωστο η λαθος θα μου μεινει.
Quote:
λεω το αυτονοητο και συνεχιζεις να το αγνοεις.
Οταν πριν 20 χρονια ειχαμε 2 εμποδια, πριν 10 χρονια εγιναν 5.
τωρα εχουν γινει 50 και αυριο πολλα παραπανω.
Σε ολα αυτα υπαρχει μια υπαρκτη γεωμετρικη προοδο.
Την βλεπεις η οχι?
Quote:
Originally posted by PETRAN
Δεν συμφωνώ με τίποτα ότι ο πλανήτης πάει από το κακό προς το χειρότερο
Μην με αναγκασεις να βρω μελετες επιστημόνων,
που γραφουν συνεχεια αυτο ακριβως.
Νομιζα οτι τα αυτονοητα δεν χρειαζεται να τα συζητησουμε.
Ωστοσο αν επιμενεις,
μπορω να κατσω να ψαξω.
@krino:
σε αυτό που λες συμφωνώ, (για τα εμπόδια) όμως πιστεύω ότι εν μέρει τα εμπόδια είναι και θέμα νοοτροπίας.
αν αλλάξει η νοοτροπία κάποια από τα εμπόδια θα φύγουν. (το πως θα αλλάξει η νοοτροπία επί του πρακτέου είναι τεράστιο πρόβλημα)
αν συλλογικά σαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια τρώγαμε περισσότερο από ότι παράγαμε, κάποια στιγμή θα πρέπει να παράγουμε κι όλας. δεν γίνεται συνέχεια να καταναλώνουμε.
επίσης πιστεύω ότι είναι τεράστιο πρόβλημα η κατανομή του πλούτου στην ελλάδα, η οποία από ότι φαίνεται ακολούθησε πορεία \"κλεψοκρατιας\" και όχι αξιοκρατίας, η μια πιο κοινωνιοκεντρικης πολιτικής (ο δυνατός να προστατεύει από το πλεόνασμα του και τον πιο αδύνατο). και κατ επέκτασιν συγκέντρωσης πλούτου στα χέρια λίγων. θα ήθελα να δω για τη ανισοκατανομή μιλάμε. μου φαίνεται σαν η συγκέντρωση πλούτου να είναι στην εποχή μας το ανάλογο του φεουδαρχικού τίτλου η του βασιλικού κληρονομικού δικαιώματος κλπ. γιατί αλλιώς διαπραγματεύεσαι αν έχεις ήδη ένα μερίδιο της πίτας στην κατοχή σου κι αλλιώς αν δεν έχεις τίποτα.
πάλι θα την πληρώσουν οι πιο εντάξει. οι λιγότερο εντάξει θα βρούν κάποιο τρόπο να επιβιώσουν.
γενικά δεν έχω λύσεις, κουβέντα κάνουμε.
αν είχαμε λύσεις, καλά θα ήτανε.
Quote:
η απορια μου για το αν το παρακατω ειναι σωστο η λαθος θα μου μεινει.
Quote:
λεω το αυτονοητο και συνεχιζεις να το αγνοεις.
Οταν πριν 20 χρονια ειχαμε 2 εμποδια, πριν 10 χρονια εγιναν 5.
τωρα εχουν γινει 50 και αυριο πολλα παραπανω.
Σε ολα αυτα υπαρχει μια υπαρκτη γεωμετρικη προοδο.
Την βλεπεις η οχι?
Για την Ελλάδα μιλάς αυστηρά?
Όχι εγώ νομίζω ότι αυτή η αρνητική γεωμετρική πρόοδος είναι φανταστική καθαρά. ΠΑΝΤΑ υπήρχαν πρβλήματα στην Ελλάδα απλά τώρα βγήκαν έξω γιατί αυτά τα προβλήματα που υπήρχαν πάντα τώρα αθροίστικαν και έσκασαν. Σαν σύνολο στον κόσμο τα πράγματα βελτιώνονται σε σχέση με 20 χρόνια πριν είμαι κάθετος σε αυτό. Επειδή υπήρξε ένα οικονομικό κραχ προπερσι δέν πάει να πει ότι πάει κάποιος από το κακό στο χειρότερο. Ήταν απλά μια απότομη κάθοδος στον φουρτουνιασμένο τρόπο που εξελίσσεται ο οικονομικός κόσμος και όπως με κάθε πολύπλοκο σύστημα ότι πάει κάτω θα ξαναπάει πάνω (ήδη άρχισε να υπάρχει κάποια ανόρθωση στο Ευρωπαικό επίπεδο. Κραχ υπήρξαν άλλωστε και στο παρελθόν και δεν ήρθε το τέλος του κόσμου στο προηγούμενο π.χ. της Αμερικής που ήταν και πολύ πιο μεγάλο). Υπ όψιν ότι αυτό το οικονομικό κραχ έπιασε μόνο ευρώπη και αμερική δεν είναι πανανθρώπινο, οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η κίνα είχαν και έχουν ένα τρελό ρυθμό ανάπτυξης!)
Quote:
Quote:
Δεν συμφωνώ με τίποτα ότι ο πλανήτης πάει από το κακό προς το χειρότερο
Μην με αναγκασεις να βρω μελετες επιστημόνων,
που γραφουν συνεχεια αυτο ακριβως.
Νομιζα οτι τα αυτονοητα δεν χρειαζεται να τα συζητησουμε.
Ωστοσο αν επιμενεις,
μπορω να κατσω να ψαξω.
Ε ποια είναι τα αυτονόητα? Με τίποτα έχεις λάθος. Όπως κάθε εποχή, έτσι και τα 80s π.χ. είχαν και τα θετικά τους και τα αρνητικά τους αυτά περι γεωμετρικής καθόδου είναι φανταστικά. Μπορεί να κάνουμε μια \"βουτιά\" τώρα αλλά έτσι εξελίσσεται η ανθρώπινη ιστορία.
60s ?
σεξ, ελευθερια, παιδεια, νεολαια, κινημα ανθρωποτητας , διασκεδαση , χαλαρωση.
60s ?
aids, ναρκωτικα , αλητεια, πρωτοι χουλιγκανς , αμορφωσια , βιετναμ , ανοιξη πραγας
+ ότι υπάρχει ένα θέμα με αυτό τον ρυθμό ανάπτυξης:
ό,τι μετριέται μπαίνει εκεί μέσα.
για παράδειγμα η καταστροφή του περιβάλλοντος δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι αφαιρείται σαν κόστος, οποτε ουσιαστικά το περιβάλλον αγνοείται από την οικονομική ανάλυση (το θυμούνται που και που οι οικολογικές οργανώσεις, η εν πάσει περίπτωση άλλοι και όχι οι μεγάλοι βιομήχανοι εργοστασιάρχες)
επίσης αν αρχίσουμε να παράγουμε παρα πολλά hamburger mc donalds και γίνουμε όλοι τετράπαχοι, αλλα οι δείκτες του ΑΕΠ ανεβούν, αυτό είναι απαραίτητα καλό?
επίσης ο van gogh ζωγράφισε κάποιους πίνακες. στην εποχή του κατάφερε να πουλήσει μονο έναν, και τον τάιζε μια ζωή ο αδερφός του. σήμερα αυτοί οι πίνακες αξίζουν εκ. $ και θησαυρίσανε κάποιοι (έμποροι έργων τέχνης, πλούσιοι συλλέκτες η γενικώς πλούσιοι κλπ).
πως μετριέται η αξία του έργου τέχνης του van gogh και πως μπαίνει στο ΑΕΠ μιας χώρας?
ως 400 γαλλικά φράγκα η ως εκ $?
επίσης τι σχέση έχει η καλλιτεχνική του αξία με την οικονομική του αξία τελικά?
κατά πόσο λοιπόν ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ είναι κριτήριο ευημερίας μιας χώρας?
+ όταν έχουμε και πολύ μεγάλη ανισοκατανομή πλούτου?
για μένα ο van gogh είναι τεράστιος ζωγράφος και δεν με ενδιαφέρει καθόλου πόσο πάνε τα έργα του.
αντίθετα τον andy warhol τον θεωρώ μάπα σαν καλλιτέχνη και δεν μου λέει τίποτα ότι τα έργα του πουλάνε τρελά (ελπίζω να μην μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση λολ).
Van gogh ftw!!
Πρωτοπορεια απιστευτη και μαλιστα ειχε τα αχλαδια να πεθανει για αυτην οσο και να του κλεινανε την πορτα γελοντας οι κριτικοι τοτε!
ασχετο , αλλα ηθελα να το πω ;d
Quote:
60s ?
σεξ, ελευθερια, παιδεια, νεολαια, κινημα ανθρωποτητας , διασκεδαση , χαλαρωση.
60s ?
aids, ναρκωτικα , αλητεια, πρωτοι χουλιγκανς , αμορφωσια
Ακριβώς! Κάθε εποχή (και ανάλογα την περιοχή του κόσμου) τουλάχιστον των τελευταίων δεκαετιών είχε τόσο αρνητικά, όσο και θετικά με απότομες αλλαγές και προς τα πάνω και προς τα κάτω (οι παλιότερες εποχές π.χ. μεσαιωνικές είχαν μονο αρνητικά λολ). Π.χ. αν μιλήσουμε για το κραχ του 2008, δεν άγγιξε καν χώρες όπως η κίνα αλλά και χώρες που έχουν αναπτυχθεί ήδη όπως η Αυστραλία (αλήθεια ακούει ποτέ κανείς την Αυστραλία στις ειδήσεις?) Θες να μιλήσουμε για τα 80s της Αμερικής μιας και ξέρω κάποια βασικά λόγω φίλων οικονομολόγων? Η Αμερική μεταξύ 1981 και 1986 είχε 2 έντονα σκαμπανεβάσματα με την οικονομία της, την περίοδο 1981-1982 υπήρξε κλείσιμο των ιδιωτικών επειχειρήσεων κατα 50% (μπορώ να βρω στοιχεία) και έλλειμα 74.000 εκατομμυρίων. Τελικά με τις πολιτικές του reagan τα πράγματα βελτιώθηκαν τα αμέσως επόμενα χρόνια αλλά τελικά οι πολιτικές αυτές γύρισαν μπουμερανγκ με αποτέλεσμα το έλλειμα να φτάσει το εντυπωσιακό ποσό των 221.000 εκατομμυρίων το 1986 (!) μόνο για να ξαναπέσει στα 120.000 εκατομμύρια το 1987 λόγω διαφορετικού σχεδιασμού, μόνο για να ξανα-αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.
Φαντάζομαι άνετα τους αμερικανούς να απελπίζονται με την κρίση των αρχών του 80s (που ακολούθησε την γενικότερη ύφεση που υπήρχε στα 70s) κα να λένε
\"δεν υπάρχει κανένα μέλλον, η οικονομία πάει από το κακό προς το χειρότερο ενώ από στιγμή σε στιγμή μπορεί να γίνει πυρηνικός πόλεμος με την ρωσσία\"
Φαντάζομαι τα τότε παιδιά των λουλουδιών να λένε \"πόσο καλύτερα ήταν τα πράγματα στα 60s, εκεί που υπήρχε μόνο αγάπη\"...
Ποτέ δεν είναι ευχαρστημένος ο άνθρωπος και μπορείς πανεύκολα να φτιάξεις \"διαισθητικές θεωρίες\" επιλέγοντας μόνο τα αρνητικά η μόνο τα θετικά, να κάνεις γενικεύσεις και να εξηγήσεις τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδεικνύει την θεωρία σου. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο πολύπλοκη.
Quote:
Originally posted by lucifer
@krino:
σε αυτό που λες συμφωνώ, (για τα εμπόδια) όμως πιστεύω ότι εν μέρει τα εμπόδια είναι και θέμα νοοτροπίας.
αν αλλάξει η νοοτροπία κάποια από τα εμπόδια θα φύγουν. (το πως θα αλλάξει η νοοτροπία επί του πρακτέου είναι τεράστιο πρόβλημα)
αν συλλογικά σαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια τρώγαμε περισσότερο από ότι παράγαμε, κάποια στιγμή θα πρέπει να παράγουμε κι όλας. δεν γίνεται συνέχεια να καταναλώνουμε.
επίσης πιστεύω ότι είναι τεράστιο πρόβλημα η κατανομή του πλούτου στην ελλάδα, η οποία από ότι φαίνεται ακολούθησε πορεία \"κλεψοκρατιας\" και όχι αξιοκρατίας, η μια πιο κοινωνιοκεντρικης πολιτικής (ο δυνατός να προστατεύει από το πλεόνασμα του και τον πιο αδύνατο). και κατ επέκτασιν συγκέντρωσης πλούτου στα χέρια λίγων. θα ήθελα να δω για τη ανισοκατανομή μιλάμε. μου φαίνεται σαν η συγκέντρωση πλούτου να είναι στην εποχή μας το ανάλογο του φεουδαρχικού τίτλου η του βασιλικού κληρονομικού δικαιώματος κλπ. γιατί αλλιώς διαπραγματεύεσαι αν έχεις ήδη ένα μερίδιο της πίτας στην κατοχή σου κι αλλιώς αν δεν έχεις τίποτα.
πάλι θα την πληρώσουν οι πιο εντάξει. οι λιγότερο εντάξει θα βρούν κάποιο τρόπο να επιβιώσουν.
γενικά δεν έχω λύσεις, κουβέντα κάνουμε.
αν είχαμε λύσεις, καλά θα ήτανε.
ανοιγεις μια πολιτικοκοινωνικη συζητηση,
η οποια ξερεις δεν οδηγει καπου συγκεκριμενα.
Η νοοτροπια μιας χωρας δεν αλλαζει επειδη κανουμε ευχες (εσυ και εγω και καμποσα εκκατομυρια κοσμου μαζι, πλην τους πολιτικους) αλλα γιατι ενα σημαντικο κομματι της, το αποφασιζει.
Δεν ξερω δηλαδη,
αν οντως υπαρξει αυτο το κομματι,
σαφως και θα αλλαξουν πολλα, και σαφως θα εχω αλλες αποψεις.
Μου αρεσει ομως να ειμαι ρεαλιστης, να μην πεταω στα συννεφα και να μπορω να διακρινω με σαφηνεια το μελλον μου.
Απο κει και περα,
με τις μικρες μου δυναμεις κανω οτι μπορω.
Στην προηγουμενη απεργια ημουν εκει,
θα ειμαι και αυριο.
Quote:
Για την Ελλάδα μιλάς αυστηρά?
- ναι.
Όχι εγώ νομίζω ότι αυτή η αρνητική γεωμετρική πρόοδος είναι φανταστική καθαρά. ΠΑΝΤΑ υπήρχαν πρβλήματα στην Ελλάδα απλά τώρα βγήκαν έξω γιατί αυτά τα προβλήματα που υπήρχαν πάντα τώρα αθροίστικαν και έσκασαν. Σαν σύνολο στον κόσμο τα πράγματα βελτιώνονται σε σχέση με 20 χρόνια πριν είμαι κάθετος σε αυτό. Επειδή υπήρξε ένα οικονομικό κραχ προπερσι δέν πάει να πει ότι πάει κάποιος από το κακό στο χειρότερο. Ήταν απλά μια απότομη κάθοδος στον φουρτουνιασμένο τρόπο που εξελίσσεται ο οικονομικός κόσμος και όπως με κάθε πολύπλοκο σύστημα ότι πάει κάτω θα ξαναπάει πάνω (ήδη άρχισε να υπάρχει κάποια ανόρθωση στο Ευρωπαικό επίπεδο. Κραχ υπήρξαν άλλωστε και στο παρελθόν και δεν ήρθε το τέλος του κόσμου στο προηγούμενο π.χ. της Αμερικής που ήταν και πολύ πιο μεγάλο). Υπ όψιν ότι αυτό το οικονομικό κραχ έπιασε μόνο ευρώπη και αμερική δεν είναι πανανθρώπινο, οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η κίνα είχαν και έχουν ένα τρελό ρυθμό ανάπτυξης!)
αρα λες οτι καπου εχω λαθος και οτι ολα ειναι μια κακη συγκυρια και σε 2-3 χρονια ολα θα ειναι καλυτερα εκτος αυτης της προσωρινης καταστασης.
Παρολα αυτα οι οροι της καθημερινοτητας χειροτευουν και αυτο δεν ειναι θεμα κραχ αλλα πραγματικοτητα.
Συγκεκριμενα,
τα ορια ηλικιας για συνταξεις ανεβαινουν,
οι συνταξεις μειωνονται και ακολουθουν οι μισθοι,
ελαστικοποιουνται οι σχεσεις εργασιας, εννοωντας οτι οι απολυσεις ειναι πιο ευκολες, οι αποζημιωσεις μεινονται στο μισο και αυτα σε δοσεις, σταματαει η διαιτησια που υπηρχε και ενα σωρο αλλα.
Ισχυουν ολα αυτα η λεω κατι απο το μυαλο μου?