ΟΧΙ ΡΕ ΣΥ.... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ... ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΑΩ ΛΙΩΜΑ.... ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ.... ΚΑΙ 100 ΩΡΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ(VALDOXAN) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ TCA,SSRI H SNRI. Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΨΑΞΙΜΟ,ΤΟ ΒΡΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ!Τ0 2010 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΕ ΕΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΓΩ,ΑΠΛΑ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ. AYTΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ: 1)ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗΣ!!!(ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ???) 2)ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ!!!ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΑΠΟΤΟΜΑ!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΤΙ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΛΑΦΑΞΙΝΗ..(EFFEXOR-DEPREVIX). EΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
Η αγομελατίνη είναι μελατονινεργικός αγωνιστής (των υποδοχέων MT1 και MT2) και ανταγωνιστής των υποδοχέων 5-HT2C. Μελέτες σύνδεσης δείχνουν ότι η αγομελατίνη δεν ασκεί καμιά επίδραση στην πρόσληψη των μονοαμινών και δεν έχει συγγένεια με τους α, β αδρενεργικούς, ισταμινεργικούς, χολινεργικούς, ντοπαμινεργικούς υποδοχείς και τους υποδοχείς βενζοδιαζεπίνης. Η αγομελατίνη συντονίζει εκ νέου τους κιρκάδιους ρυθμούς σε μοντέλα ζώων με αποδιοργάνωση των κιρκάδιων ρυθμών. Η αγομελατίνη αυξάνει την έκλυση νοραδρεναλίνης και ντοπαμίνης ειδικά στο μετωπιαίο φλοιό και δεν επηρεάζει τα εξωκυττάρια επίπεδα σεροτονίνης. μοντέλα με αποσυντονισμό του κιρκάδιου ρυθμού και σε μοντέλα που σχετίζονται με stress και άγχος. Το Valdoxan δε μεταβάλλει την εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη μνήμη σε υγιείς εθελοντές. Σε καταθλιπτικούς ασθενείς, η αγωγή με Valdoxan 25 mg αύξησε τον ύπνο βραδέος κύματος χωρίς μεταβολή της ποσότητας του ύπνου REM (Ταχεία Κίνηση Οφθαλμών) ή του λανθάνοντος χρόνου του ύπνου REM. Το Valdoxan 25 mg προκάλεσε επίσης προώθηση του χρόνου έναρξης του ύπνου και της ελάχιστης καρδιακής συχνότητας. Από την πρώτη εβδομάδα αγωγής, η επέλευση και η ποιότητα του ύπνου βελτιώθηκαν σημαντικά χωρίς αδεξιότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως αξιολογείται από τους ασθενείς. Σε ειδική συγκριτική μελέτη για τη σεξουαλική δυσλειτουργία καταθλιπτικών ασθενών σε ύφεση, σημειώθηκε αριθμητική τάση (όχι στατιστικά σημαντική) προς μικρότερη εκδηλωθείσα σεξουαλική δυσλειτουργία με το Valdoxan απ’ ό,τι με τη βενλαφαξίνη ως προς τις βαθμολογίες σεξουαλικής διέγερσης ή οργασμού, με βάση την κλίμακα SEXFX (Sex Effects Scale). Η συγκεντρωτική ανάλυση μελετών, που χρησιμοποίησαν την κλίμακα ASEX (Arizona Sexual Experience Scale – Κλίμακα Σεξουαλικής Εμπειρίας Αριζόνα), έδειξε ότι το Valdoxan δε συνδέεται με σεξουαλική δυσλειτουργία. Σε υγιείς εθελοντές, το Valdoxan διατήρησε τη σεξουαλική λειτουργία, συγκριτικά με την παροξετίνη. Το Valdoxan ασκεί ουδέτερη δράση στο σωματικό βάρος, την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση, σε κλινικές μελέτες. Σε μελέτη που σχεδιάστηκε για να αξιολογήσει τα συμπτώματα διακοπής με τη λίστα Σημεία και Συμπτώματα Διακοπής (DESS Discontinuation Emergent Signs and Symptoms), σε ασθενείς με κατάθλιψη σε ύφεση, το Valdoxan δεν προκάλεσε σύνδρομο εκ διακοπής μετά από αιφνίδια διακοπή!
Η Ευρωπαϊκή έγκριση της ουσίας αγομελατίνη βασίζεται τόσο σε βραχυχρόνια όσο και σε μακροχρόνια αποτελέσματα ενός εξελιγμένου φαρμακολογικού ερευνητικού προγράμματος, με τη συμμετοχή πολλών ερευνητικών κέντρων και περίπου 6.000 ενήλικων ασθενών με κατάθλιψη.Πρόκειται για το πρώτο μελατονινεργικό αντικαταθλιπτικό για τη θεραπευτική αγωγή ενηλίκων ασθενών με μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια και δρα ταυτόχρονα ως αγωνιστής των μελατονινεργικών υποδοχέων MT1 και MT2 και ως ανταγωνιστής των υποδοχέων 5-HT2C.Συνεπώς, συντονίζει εκ νέου τους κιρκάδιους ρυθμούς που είναι σοβαρά διαταραγμένοι στους καταθλιπτικούς ασθενείς. Η ισχυρή αντικαταθλιπτική αποτελεσματικότητα της αγομελατίνης, σε συνδυασμό με το καλό προφίλ ασφάλειας και ανοχής που διαθέτει, είναι αποτέλεσμα του μοναδικού του προφίλ υποδοχέων. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν την ανώτερη αποτελεσματικότητα της αγομελατίνης συγκριτικά με το placebo, τους εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI) και τους αναστολείς επαναπρόσληψης νοραδρεναλίνης και σεροτονίνης (SNRI).
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=85&articleID=8232& ;la=1