Νομίζω ότι τα έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Γιατί πρέπει να είναι κάποιος επιφανειακός για να κάνει το πρώτο βήμα? Δηλαδή όποιος είναι κοινωνικός και του αρέσει να γνωρίζει κόσμο είναι επιφανειακός?
Προσωπικά, βρίσκομαι στην άλλη πλευρά. Θεωρώ ότι είναι πολύ εύκολο να γνωρίσεις κόσμο και να κάνεις φίλους, φτάνει να σου αρέσει και να σ' ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.
Οι πιο πολλοί άνθρωποι χαίρονται και κολακεύονται όταν ενδιαφέρεσαι γι' αυτούς. Είμαι από τους ανθρώπους που θα προτείνω πολύ εύκολα σε κάποιο άτομο που γνώρισα και μου φάνηκε ενδιαφέρον να ξαναβρεθούμε και θα το επιδιώξω. Είναι ελάχιστα τα άτομα που δεν ανταποκρίνονται, συνήθως η συμπάθεια είναι αμοιβαία.
Αυτό που χρειάζεται κατά τη γνώμη μου είναι βεβαίως, να βρισκόμαστε σε μέρη που μπορούμε να συναντήσουμε ανθρώπους και να είμαστε ανοιχτοί στο να γνωρίζουμε άλλους.
Και πολύ σημαντικό είναι να μην έχουμε ανεδαφικές προσδοκίες από τους άλλους. Μια σωστή και βαθιά φιλία θέλει χρόνο και ελευθερία για ν' αναπτυχθεί. Δεν εκβιάζεται.