-
Καλημερα, τυχαια βρηκα το φορουμ αυτο και μιας και αντιμετωπιζω και γω παρομια προβληματα σκεφτηκα να γραψω.
Επερνα seroxat για περιπου 2,5 χρονια για διαταραχη πανικου και συμπτωματα αγοραφοβιας.
Απο αυτα που ξερω το φαρμακο αυτο ειναι πολυ ελαφρυ σε σχεση με αλλα φαρμακα της ιδιας κατηγοριας.
Ο γιατρος μου ειχε πει οτι μπορει να ειχα λιγο πονοκεφαλο τις πρωτες μερες αλλα δεν συνεβει τιποτα.
Αλλαγες στον οργανισμο μου παρατηρησα παντως.
Κοιμομουνα παρααααα πολυ βαθια!.Μιλαμε δεν ξυπνουσα με τιποτα!! χε χε
Παρατηρησα επισης οτι η αλλαγη της διαθεσης με το χαπι γινεται πιο ηπια.
Δηλάδη δεν ειχα εντονα συναισθηματα.Υπηρχε μια ισορροπια μεταξυ των διαθεσεων κατα την διαρκεια της ημερας (χαρα, λυπη,βαρεμαρα κτλ)
Παντως οταν μια μερα ξεχνουσα να το παρω με επιανε ενα μουδιασμα στα χερια.Πολυ λιγο , οχι τιποτα ιδιατερο.
Η δοσολογια μου ηταν 20mg ημερησιως.
Τα σταματησα το 2005.
Φυσικα η διαταραχη δεν περασε λολ
Τα χαπια απλως υποβοηθουν δεν γιατρευουν γιαυτο και χρειαζεται και ψυχοθεραπεια.
Αυτα :)
-
Σευχαρηστουμε κατ1 οντω; ετσι ειναι χρειαζεται και ψυχοθεραπεια .Οταν επερνα τα seroxat με πειραξαν πολυ στα νευρα και εκανα συνεχεια εμετους.τωρα περνω πιο ελαφρια 5 mg cypralex και 1 εβδομαδα τωρα παω πολυ καλυτερα
-
seroxat
Γεια σας. έχω κατάθλιψη και αγοραφοβία και για 1 μήνα έπαιρνα zoloft μαζί με 1 solian χωρίς καμία βελτίωση. Ο γιατρός μου έδωσε το zeroxat 45mg την ημέρα μαζί με 2 solian και 1 seroquel πριν τον ύπνο. Όμως ακόμη και τώρα δεν βλέπω καμία βελτίωση. To seroxat το παίρνω εδώ και 4 μέρες. Μήπως θέλει περισσότερο χρόνο για να δράσει?
-
seroxat
Γεια σας. έχω κατάθλιψη και αγοραφοβία και για 1 μήνα έπαιρνα zoloft μαζί με 1 solian χωρίς καμία βελτίωση. Ο γιατρός μου έδωσε το zeroxat 45mg την ημέρα μαζί με 2 solian και 1 seroquel πριν τον ύπνο. Όμως ακόμη και τώρα δεν βλέπω καμία βελτίωση. To seroxat το παίρνω εδώ και 4 μέρες. Μήπως θέλει περισσότερο χρόνο για να δράσει?
-
Εννοείται.Τα αντικαταθλιπτικά ΔΕΝ είναι ηρεμιστικά.Θα αρχίσεις να βλέπεις διαφορά μετά από 5 με 6 εβδομάδες.Δώσε χρόνο στα φάρμακα και ΜΗΝ αλλάζεις κάθε τόσο αγωγή.Τα αντικαταθλιπτικά χτυπάνε τη ρίζα του κακού ενώ τα ηρεμιστικά έχουν δράση αμέσως αλλά κάνουν επιφανειακή δουλειά και δεν πρέπει να τα παίρνεις για καιρό διότι προκαλούν εξάρτηση.Να ξέρεις πως τις πρώτες μέρες θα σου φέρουν επιδείνωση στα συμπτώματα.Μην σε ανησυχεί όμως.Μετά από ένα μήνα και κάτι θα δεις διαφορά.Ελπίζω να βοήθησα.
-
Δεν θα έπρεπε όμως μετά από ένα μήνα χρήση 2 zoloft την ημέρα να έχω έστω μια μικρή βελτίωση, μία ηλιαχτίδα αντί να χειροτερεύει η κατάσταση?
-
Δεν θα έπρεπε όμως μετά από ένα μήνα χρήση 2 zoloft την ημέρα να έχω έστω μια μικρή βελτίωση, μία ηλιαχτίδα αντί να χειροτερεύει η κατάσταση?
-
-
παιδια ειχα σταματησει το σεροξατ εδω και τρεις μηνες και με τρελαναν οι ημικρανιες τωρα το ξαναρχισα και υποχωρουνε
-
fos sto tounel
Paidia geia sas. eimai kai ego enas apo esas pou antimetopizetai provlimata emmonon kai kriseon panikou. otan egrapsa gia proti fora se ayto to forum imoun se katastasi poly xeiroteri apo ayti pou vriskomai tora.
Pao poly kalytera kai epitelous exo arxisei na zo kata 95% fysiologika!!
Thelo apla na po oti ta farmaka einai kala. to seroxat eidika me exei voithisei para poly kai pairno mono miso xapi kathe proi. Omos i allagi i pragmatiki mesa mou exei ginei meso tis psyxotherapeias kai tis aytopsyxanalysis.
I therapeia gia emas den einai mono ta xapia....einai i diadromi mesa mas mexri na vroume to kommati tou eaytou mas pou katapiezoume, i exoume thapsei, kai pou thelei na akoustei.
Ego toulaxiston ayto ematha kai mathaino akoma. Einai mia diadikasia polyploki oso polyplokoi einai o anthropinos xaraktiras mas....diladi poly...!!!
Parola ayta otan ta kataferoume exoume mathei kai exoume parei polla pragmata apo ayto to taksidi mesa sti psyxi kai sto myalo mas.
Apla parte to apofasoi filarakia mou, sfixte ta dontia kai vour sto patsa pou leme!!
Oso gia to xapi....skeftomai poly sovara na to pairno gia oso xreiastei gia na gino teleios kala akoma kai an ayto simainei arketa xronia apo tora....kali dynami paidia!!
-
Και εγώ άλλαξα σε seroxat και anafranil, έχω δει μεγάλη βελτίωση. Τώρα θα αρχίσω ψυχοθεραπεία. Είναι δυνατό να δούμε κι άλλη βελτίωση μόνο με την ψυχοθεραπεία?
-
Γεια σας, είμαι νέα στο forum, και δεν ξέρω τι ισχύει και τι όχι σε σχέση με τη λειτουργία του. Σας γράφω όμως, αφού διαβάζοντάς σας, είδα και δικά μου προβλήματα.
Οι κρίσεις πανικού που αναφέρετε παλαιότερα ήταν φαινόμενο συχνό, ιδιαίτερα όταν ήμουν εντός του αυτοκινήτου, ξαφνικά άρχιζε μια ταχυκαρδία έντονη, τα μέλη του σώματός μου δεν τα ένιωθα, έντονη φοβία ανακοπής, και αναστάτωση γενικότερα ψυχική και σωματική.
Σκεφτόμουν άσχημα πράγματα, το μυαλό μου, η σκέψη μου δούλευαν ανάποδα, και εννοείται πως δεν υπήρχε μέσα μου στάλα αισιοδοξίας.
Σήμερα που σας γράφω, και χωρίς φαρμακευτική αγωγή, έχουν περάσει 2 χρόνια αυτή η κρίση δεν έχει επανεμφανιστεί.
Φυσικά πρέπει να πώ, πως έχω βγάλει από τη ζωή μου καθημερινές λειτουργίες όπως να οδηγώ μόνη μου, ενώ με άλλους δίπλα μου οδηγώ μια χαρά.
Το θέμα της αγοραφοβίας, ήταν μέσα μου κι αυτό, ήθελα να τρέξω πίσω στο σπίτι, όπου και αν ήμουν. Βέβαια όπου και αν ήμουν μόνη μου.
Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι μα εντελώς δεν το έχω αποβάλλει.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
File osfp min prospatheis mono me ton ena tropo i me ton allo. thelei kai to farmako alla i megali kai ousiastiki allagi erxetai meso tis psyxotherapias. thelei vevaia poly douleia kai epimoni alla skepsou oti meta tha eisai KALA.
Ekei einai o stoxos mas. na min skeftomaste pleon ayta ta provlimata kai gia na ginei ayto tha prepei na niosoume ok me ton eayto mas. Na vgalei o kathenas mas ola ayta pou mas \'\'stoixeionoun\'\' fovies, komplex ktl kai niosoume ok...
Ola ayta pou niothoume kai aisthanomaste einai to apotelesma apo kati mesa mas pou zorizetai sto yposeinidito...den eimaste treloi alla exoume ena sovaro provlima pou eytyxos gia emas lynetai...
I lysi omos den einai mia frasi ,i apantisi mesa sto myalo alla mia allagi sto tropo pou zoume. kai ayto thelei psaksimo!!!!
-
Gia sou rain. xairomai pou to paleveis kapos alla tha se symvouleva na to psakseis apo tora oste na zeis 100% fysiologika. Na apodexteis to gegonos oti exeis ena psilothemataki pou den paei kala kai na to eksaleipseis. min kaneis to lathos pou ekana ego kai kryvomoun...to provlima mono megalonei i menei to idio....krima den einai?
-
Lidman, ευχαριστώ για την απάντηση. Θα συμφωνήσω μαζί σου πως σίγουρα απαιτείται και μια επιπλέον βοήθεια, διοτι δεν μπορούμε να τα ξεπερνάμε όλα μόνοι μας.
Θα πρέπει να σου πω, πως ναι, παραδέχομαι πως υπάρχει το πρόβλημα, αλλά δεν το αφήνω, να με καταβάλει, διαβάζω γύρω απο αυτό, το συζητώ με όλους, οι φίλοι το γνωρίζουν, δεν το κρύβω, και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, ήδη νιώθω καλλίτερα.
Μην ξεχνάμε πως όλα ξεκινούν από το μυαλό μας, αν προσπαθήσουμε να το εκπαιδεύσουμε (οσο αυτο ειναι εφικτό) με αισιόδοξα μηνύματα, θα εισπράξουμε το ίδιο.
Και πίστεψέ με, δεν είναι φιλοσοφίες, ειναι νεα σταση ζωής. Μόλις εμφανιστεί πάλι, νιώθω πως είμαι λιγο καλλίτερα προετοιμασμένη να το αντιμετωπίσω...βέβαια όταν έρθει θα σου πω με σιγουρια.
Εχω κανει μεγαλο αγώνα, μόνο σε κατ ιδίαν συζητήσεις μπορώ να μιλήσω γι αυτό.
Ευχαριστώ