kalispera kai pali paidia mou.......pws eiste???egw ws gnwsto paleuw me ton eauto mou (enas teleiomenos sxedon koinws)akoma na paw se psixologo i kati telospantwn ..........mesa sto kefali mou ola gurizoun:O(
Printable View
kalispera kai pali paidia mou.......pws eiste???egw ws gnwsto paleuw me ton eauto mou (enas teleiomenos sxedon koinws)akoma na paw se psixologo i kati telospantwn ..........mesa sto kefali mou ola gurizoun:O(
χρηστο πηγαινε σε ψυχολογο μην το αφηνεις.γιατι καθεσαι και βασανιζεσαι?αυτο που εχεις αν ειναι καταθλιψη ειναι ασθενεια..δεν μπορεισ να την περασεις μονος σου..
shmera eixliga kefakia......alla akoma na kekolisw apo ton eauto mou.....i mera pou tha paw se pi plhsiazei ...ante na doume paides mou....filakia
xristo θα δεις διαφορα, σταδιακα βεβαια, μη βιαστεις να βγαλεις συμπερασματα, ολα αυτα λειτουργουν στο υποσυνειδητο.. ο ψυχιατρος στις μερες μας δεν αποτελει ταμπου, αλλα κατι που επρεπε να περασουμε ολοι απο πολυ μικροτερη ηλικια.. στο εξωτερικο οταν το κανανε τους κοροιδευαμε, αλλα τωρα ολοι εκεινοι ειναι καλα και εμεις τρεχουμε:) αντε, να εχεις κεφακια πιο συχνα....
Μαλιστα....Βρηκα τυχαια το φορουμ και πραγματικα δεν περιμενα τοσος πολυς κοσμος να χει το ιδιο προβλημα!....Με λυπει το συγκεκριμενο γεγονος. Μπραβο σας παντως για τη βοηθεια που δινετε!
Εγω βρισκομαι σε αυτες τις αγχωδεις καταστασεις κοντα στο τετραμηνο τωρα. Εκανα τα ιδια οπως οι περισσοτεροι...Εξετασεις,γι ατροι κλπ κλπ δεν βρηκα τιποτα εκτος απο ενα πιθανο αυχενικο προβλημα(θα το ερευνησω εντος των ημερων),το οποιο βεβαια δεν δικαιολογει τις αγχωδεις καταστασεις. Δεν εχω παει ακομα σε ψυχολογο βεβαια αλλα οταν πηγα στον καρδιολογο βρισκομουν σε κατασταση πανικου και αυτος μου εδωσε κατι χαπια(μπλοκαρουν την καρδια ωστε να μην εχει αγριες ταχυκαρδιες) οποτε καπως την αντιμετωπιζω την κατασταση.
Εχω και εγω πολλα απο αυτα που αναφερατε,τα συμπτωματα ολα του lupus,εχει δημιουργηθει τελευταιως και μια ζαλαδα οταν ξαπλωνω και οταν κοιταω πολυ πανω η\' κατω,πιθανο απο τον αυχενα αλλα σιγουρα εχει παιξει και το ρολο του το στρεσσ.Ολο αυτον τον καιρο εχω σταδιακα κλειστει στο σπιτι αλλα προσπαθω....Δεν παω στη σχολη κλπ. Ειχα παει προχτες κεντρο για κατι δουλειες,απο τα εξαρχεια μεχρι του ψυρρη δεν ημουν εγω,απλως ενα σωμα που κινουταν,θεατης στον κοσμο που λενε και κατι παραπανω...Το περιεργο ειναι οτι πριν 3 μηνες εγω δεν ηξερα τι σημαινει φοβος,σπιτι δεν πατουσα ποτε,καθε μερα επινα υπερβολικα,καπνιζα πολυ κλπ κοιμομουν απο δω και απο κει. Συνεβη κατι σαν τασεις λιποθυμιας σε μια συναυλια και απο τοτε σταδιακα αρχισα να αγχωνομαι ολο και πιο πολυ για διαφορα. Το πιο βαρυ σε αυτες τις καταστασεις ειναι οτι ενω ουσιαστικα ξερεις οτι δεν ηταν τιποτα(λογικο ηταν σε εκεινη τη συναυλια να χς λιποθυμικες τασεις),επιμενει το μυαλο οτι κατι ειναι. Φοβομουν με το παραμικρο,συγκεντρωθηκα πολυ στο σωμα μου με αποτελεσμα καθε απλο πραγμα να με τρομαζει και να τρεχω σε ιατρικους οδηγους. Λοιπον για να μην σας κουραζω....
Διαβαζα τις προαλλες ενα αρθρο σχετικα με τη δυναμη του μυαλου στο ρολο του στρεσσ.Το μυαλο μπορει να δημιουργησει μονο του συμπτωματα(πχ αν σκεφτεσαι οτι θα σε πονεσει η καρδια σου,πιθανον να σε πονεσει),επισης αποδεδειγμενα το στρεσσ απο την πρωτη μερα που θα εμφανιστει εξασθενει το ανοσοποιητικο του οργανισμου(γιαυτο και οι στρεσσαρισμενοι στις εξετασεις σχολειου βγαζουν αυθες κλπ εκεινες τισ ημερες),και για να μην πολυλογω το χειροτερο ειναι οτι οσο το αφηνεις τοσο φορτωνει το υποσυνειδητο.
Δικες μου συμβουλες,γυμναστικη καλη για εκτονωση και αποφυγη ταχυκαρδιων,δημιουργικη ενασχοληση με κατι(τεχνες,διαβασμα κλπ),μειωστε τσιγαρα ποτα και βρειτε ενα πραγμα που να διαταραξει το συγκηνησιακο σας πεδιο,πχ βρειτε καινουρια πραγματα,εγω οταν πριν λιγες μερες επαθε κατι ο πατερας μου και πηγε στο νοσοκομειο και ετρεξα επειδη τρομαξα,ξεχασα και τις φοβιες μου να βγω εξω και τις ταχυκαρδιες και ολα τα συμπτωματα του αγχους. Αυτα....και παλι μπραβο για το φορουμ. Θα τα πουμε!
Α!Και κατι αλλο,μην δινετε πολυ σημασια στους αλλους,καθενας απο εμας εχει μια διαφορετικη αντιληψη περι του προβληματος(σε μια κοινη γραμμη βεβαια ολοι εμεις). Ειναι πραγματικα τραγικο το οτι γενικα οι αλλοι δεν καταλαβαινουν τι ειναι το μυαλο,σε θεωρουν απλα υπερβολικο. Μολις τσακωθηκα για χιλιοστη φορα με την κοπελα μου επειδη δεν ειμαι σε θεση να βγω βολτα το βραδυ και θελω να κατσουμε σπιτι....
φιλε spiral_architect καλως ηρθες...
εισαι στο ξεκινημα ολων αυτων, που σημαινει οτι οσο λιγοτερο το αφησεις τοσο λιγοτερο θα κρατησουν.. το χειροτερο ειναι οπως λες και εσυ, οτι γινεσαι αλλος ανθρωπος, ξεχνας τις παλιες σου συνηθειες και αυτο σε σοκαρει.. και εκει βρισκεται ομως και η λυση.. οσο λιγοτερο \"αλλαξεις\" τις συνηθειες σου, τοσο λιγοτερο τελικα υποφερεις.. οπως βλεπεις, τα σωματικα, αν και ενοχλητικα, πρεπει να μην τους δωσουμε σημασια, εγω αυτο παλευω και αυτος ειναι ο γολγοθας μου.. πως ηρεμεις με τοσες ενοχλησεις σε τοσα διαφορετικα σημεια καθημερινα και αδιακοπα?
παντως την αφοραφοβια την νικαω γρηγορα, γιατι δεν την αφησα να με κλεισει μεσα.. μην συνηθισεις το μεσα, παλεψε το, προσπαθησε να βγαινεις οσο εβγαινες και πριν, και οταν σε πιανουν, αγνοησε τα.. η αγοραφοβια φευγει πολυ γρηγοροτερα απο ολα τα αλλα αρκει να την αντιμετωπισεις γρηγορα και καταμουτρα! παρε δυναμη απο τους γυρω σου οπως κανω και εγω με πεισμα του στυλ: \"δεν μπορει αυτος να ειναι καλα και να γελαει και εγω να ειμαι ετσι\".. λειτουργει!
καλο κουραγιο και σε σενα, υπομονη αλλα και θεληση να το αντιμετωπισεις, και οτι χρειαστει εδω ειμαστε, και ειμαστε πολλοι;-)
Φιλοι μου γεια σας,θαθελα να ρωτησω κατι,που μου συμβαινει συχνα το τελευταιο χρονο. Ενω ξαπλωνω να κοιμοιθω και ως συνηθως βουιζουν τα αυτια μου και το κεφαλι μου ξαφνικα αυτο το βουισμα κανει σαν κατι διακοπες στη συχνοτητα του σαν να σου ερχεται οτι σβηνεις η οτι θα σβησει ο εγκεφαλος σου, θαλεγα κατι σαν παρεμβολες στο ρυθμο του βουισματος. Τι μπορει να ειναι αυτο, και αν εχει τυχει σε καποιον αλλον.
έχω και γω βουιτα στα αυτιά μερικές φορές(ευτυχώς όχι συχνά).είναι λόγω του υπέρμετρου άγχους..τουλάχιστον εμένα μου συμβαίνει όταν αγχωθώ πολύ...
Ναι το βουητο στα αυτια θα υπαρχει οσο εισαι αγχωμενος και μαλλον θα σου σπαει τα νευρα οταν γυρω εχει ησυχια. Δοκιμασε να τα πιεσεις λιγο με τα χερια και μετα αφησε τα,εμενα μου περναει για λιγα λεπτα ετσι.Επισης με το αγχος μπορει να εχεις την αισθηση οτι ειναι καπως βουλωμενα.....
..το βουητο το εχω πολυ εντονο και εγω και ενω στην αρχη ο βομβος ηταν συνεχομενος, τωρα εχει διακυμανσεις και διαφορα επιπεδα για να υπαρχει ποικιλια:)
pakor, αυτο το σβησιμο το εχω και εγω και με τρομαζει γιατι με κανει να αισθανομαι σαν να αποκοβομαι απο το περιβαλλον, σαν να χανω την ακοη μου αλλα και σαν να γινεται κατι στον εγκεφαλο.. δεν εχει προχωρησει σε κατι, και ειμαι σιγουρος οτι και αυτο προερχεται απο το αγχος.. αρα οσο του δινουμε σημασια, τοσο επιμενει..
εγω αισθανομαι ωρες ωρες, και επειδη το παλευω και δε δινω σημασια σε καποια σωματικα, οτι επιτηδες το σωμα αντιδρα και βγαζει κατι αλλο καινουργιο που ξερει οτι θα με αγχωσει, σαν να μου λεει \"εδω ειμαι,παρε κατι καινουργιο και ανησυχησε\".. τις τελευταιες μερες αισθανομαι και ενα περιστασιακο παγωμα και μικρο τσιμπημα σε συγκεκριμενο μερος του κεφαλιου, προς τα επανω, και παρολα τα μουδιασματα, αυτο ειναι κατι αλλο απο τα πολλα και συνηθισμενα μεαποτελεσμα να με αγχωνει λιγο και ετσι το θρεφω πιστευω...
γραψτε ολα τα τρελα συμπτωματα σας μηπως και καθησυχασουμε ο ενας τον αλλο, ειναι βασικο ρε παιδια....
agelinadance τελικα τοτε που πηγες με την παρεα σου τι εγινε?το χρησιμοποιοιουσες το πιεσομετρο?στην ερωτηση που μου κανεισ την οποια τωρα την ειδα...εγω μονη μου τα ξεπερασα ναι και δεν εχω παρει ποτε φαρμακα ουτε σε ψυχολογο εχω παει.ακομα τουλαχιστον!σταματησεσ καθολου να παιρνεις συνεχεια την πιεση?
λουπους για το βουητο δεν ξερω πωσ να ανακαλυψεις αν εχει σχεση με τη γναθο,αλλα ρωτα κανεναν αν τυχει.τι να πω δεν ξερω.ελπιζω να σου πηγαινουν ολα καλυτερα μερα με τη μερα.
αννυ καλημερα,
τα Χριστουγεννα περασα πιο ηρεμα απ οτι περιμενα.
ειχα εννοειται το πιεσομετρο παντα μαζι καταφερα ομως να παρω την πιεση μου περιπου 3 φορες σε 5 μερες
ρεκορ για μενα αν σκεφτεις οτι στην Αθηνα τη μετραω 5 φορες περιπου τη μερα.
εχω ψιλοηρεμησει...οχι τελειως
χθες το βραδυ ζαλιζομουνα πολυ, και δεν αντεξα.. και ειχα 10,9. αριχισα τα χοροπηδητα για να ανεβει..
το μεγαλυτερο μου προβλημα ειναι οτι τρωω συνεχως λογω ζαλαδων και βαζω συνεχως κιλα.. δεν μπορω να κανω διαιτα.
λεω ενα βραδυ πχ θα φαω ενα γιαουρτι ή μια σαλατα.. και στον υπνο μου με πιανει ζαλαδα σκεφτομαι οτι θα εχει παει η πιεση μου 9-10 και σηκωνομαι και τρωω..
ειναι 1 χρονο που ταλαιπωρουμαι με το φαγητο..
εσυ βρε θηριο πως τα καταφερες μονη σου??
κοιτα εμενα το κυριως προβλημα μου ηταν οταν εβγαινα απο το σπιτι με επιανε το στομαχι μου και οπου πηγαινα για κανενα 20 λεπτο τουλαχιστον ειχα ταση για εμετο και καμια φορα ελαφρια ζαλαδα.ο μεγαλυτερος φοβος μου ηταν να μπω σε τραινο κ αεροπλανο κατι που πριν εκανα ευχαριστα.το φαγητο το επαιρνα ενα διαστημα μαζι μου που πιστευα οτι ποναει το στομαχι μου αν δεν εχω φαει.το σταματησα και ειδα οτι οπως καθε φυσιολογικος ανθρωπος αν δεν φαει και το στομχι θα νιωσει καπως και ισως ζαλιστει λιγο αλλα κατι παραπανω δεν επαθα.Ανακγάστηκα να κανω ταξίδι και με τα 2 κατι το οποιο τελικα μου βγηκε σε καλο.Δεν επαθα τιποτα!απλα πολυ αγχος πριν το ταξιδι..Μετα αρχισα να βγαινω συνεχεια,δεν ειχα παντα ορεξη αλλα θα εβγαινα...ε μια ,δυο,τρεις...σταματησα να εχω τα συμπτωματα και μερικες φορες δεν το πιστευω...στην αρχη περιμενα να ερθουν..και δεν ερχοταν..μου φαινοταν περιεργο!ειμαι καλα τωρα αλλα ατον τον καιτο δεν περναω καταστασεισ που να με αγχωνουν.Παντα φοβαμαι οτι θα ξαναρθει στο μελλον,μακαρι οχι!
Σου εχει γινει εμμονη ιδεα αυτο με την πιεση.Καταλαβαινω γιατι το κανεις αλλα πρεπει να προσπαθησεις να το σταματησεις.Ελαττωσε το αρχικα και σιγα σιγα σταματα το.Εχεις προβλημα με την πιεση?πως σου ηρθε να το κανεις αυτο?και με το φαγητο...μην καταστρεψεις τη ζωη σου τρωγωντας συνεχεια.αν ειμασταν φιλες απο κοντα θα σου το εκοβα,να εισαι σιγουρη,απο πανω σου θα ημουνα.. :)
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΟΝΤΑ..
ΕΙΣΑΙ ΛΑΡΙΣΑ Ε??
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...
ΠΩΣ ΜΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΩ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ Ε?
ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΑΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΥΠΟΤΑΣΗ
ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ (ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΗΣΑ ΗΤΑΝ 9.8 Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ 13)
ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΑΩ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΧΑΜΗΛΗ ΝΑ ΦΑΩ ΚΑΤΙ ΑΛΜΥΡΟ.. ΜΕΧΡΙ ΑΛΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΥΦΤΕΣ ΕΦΤΑΣΑ ΝΑ ΤΡΩΩ...
ΟΤΑΝ ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ....
ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑ Σ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ Η ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ...
ΓΕΝΙΚΑ ΨΑΧΝΩ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΑΛΑΔΕΣ ΕΝΩ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ (ΜΠΑΛΕΤΟ), ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΠΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΖΑΛΑΔΕΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 10 ΚΙΛΑ...ΗΜΟΥΝ 55 ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 65!
ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΡΙΧΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ...
ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΦΑΩ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΤΡΩΩ..