μιλας για την πλατεια μερκουρη!..στα Πετραλωνα..
Printable View
ενα που ειναι μεσα στο Φιλοπαππου λες στην γεφυρα..αυτο εχει κλεισει.
Α ΔΕν παω εκει εγω..ειναι πολυ τουριστικα κ δεν μαρεσει..πλακα παω μονο για περπατημα φαση...
Άνθρωπος είναι το ον που άμα του πεις ότι στον ουρανό υπάρχουν 100 δις αστέρια θα σε πιστέψει αλλά άμα του πεις ότι το παγκάκι είναι φρεσκοβαμμένο θα το ελενξει με το δάχτυλο....
Βασικα ειναι απαραιτητος μηχανισμος επιβιωσης. Ευστοχο παραδειγμα, το εκανα εικονα και λεω - ναι πραγματι ! εσυ δεν εχω καταλαβει γιατι εισαι "περαστικος" απο φορουμ ψυχολογιας ;
Εγω εκλεισα ετος και μολις προσεξα οτι γραφεις στη τοποθεσια "ακριβως πισω σου" τι εισαι σκορπιος ;;;;
...κατι...
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους, μην μαλώνετε παίδες σας παρακαλώ, το ζήτημα είναι απλό μην απευθυνθείτε ξανά ο ένας στον άλλο για να μην υπάρχουν εντάσεις
καλημερα καλο μηνα ναι!
μη τσακωνεστε παιδια..δεν υπαρχει λογος..απλα δεν υπαρχει λογος.
Καλό μήνα!
Έμαθα σήμερα για τις Άγιες παντόφλες του γέροντα παισιου και κόντεψα να πνιγώ στα γέλια...
Η παπαδοκρατια και η ειδωλολατρεία συνεχίζονται
για πες...τι εγινε με τις παντοφλες..δεν ειδα κατι..
Γράφω απο κιν και δεν μπορώ να στείλω link
Σου τα λεω εν τάχει...
Ένας παπάς στην Κύπρο έβαλε σε μια λειψανοθηκη τις παντόφλες του πσισιου (made in China παρακαλώ ) δίπλα σε μια εικόνα και κάλεσε το ποίμνιο σε προσκύνημα (με το αζημίωτο φυσικά )...
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης
τι ασχημο!! ειδωλολατρεία...ελεος που φτασαμε! να προσκυναμε ενα ζευγαρι παντοφλες!!!! για ονομα του θεου!
ο θεος δεν τα θελει αυτα..
ο Ιησους αλλα εδιδαξε...τεσπα..
αν υποθεσουμε ότι υπαρχει θεος που ξερεις τι θελει? εγω πιστευω ότι αν υπαρχει σας θελει ολους να προσκυνάτε παντοφλες... ότι σας θελει προβατα...
τι διδαξε ο εβραιος μαραγκος? ο υποτιθέμενος χριστος? γιατι εκεινη την εποχη υπηρχαν δεκάδες μεσσιες απλα διαλεξαν έναν εβραιο.. ησουν εκει? αφησε κανα γραμμα?
οι θρησκείες βλαπτουν σοβαρα την νοημοσυνη... οι παντοφλες δεν είναι τιποτα.. η θρησκεια σας μεχρι και σκελετούς προσκυνάει.. ρε μηπως εχετε σχεση με την skulls and bones?
συγνωμη ρε φιλε noumac εσενα τα κοκκαλα των παππουδων σου ή των προπαππουδων δεν υπαρχουν στα κοιμητηρια....? Που τα βαζουν μεσα σε ενα ξυλινο κουτι και γραφουν απ'εξω το ονοματεπωνυμο, σε ποιον ανηκουν, και ποτε εκοιμηθει? Δηλαδη γιατι τα κοκκαλα, ας τα ονομασουμε λειψανα, ενος ανθρωπου που ηταν εγκρατης και εζησε με σεβασμο και ταπεινωση, οπως ο π.Παίσιος, γιατι να μην τα προσκυνησουμε? Αλλοι προσκυνανε το χρημα....αλλοι τιποτα...Ελεος!
ο παισιος εγκρατης? για ψαξε διαβασε τι εκανε στον εμφυλιο... σκοτωσε πολλα ''κομμουνια'' και μαθε τι εκανε και στο γυναικειο μοναστηρι που περασε ουκ ολιγα χρονια... ποσες αφησε εγγυους...
τωρα για τα κοκκαλα ξερω πιστευεις ότι το να τα προσκυνάς είναι δικαίωμα σου... όπως και εμενα είναι δικαίωμα μου να το χλευάζω... αντε ρε και καλες παντοφλες... και την επομενη φορα να ριξεις πιο πολλα στο παγκαρι...
Ήταν από τα χειρότερα είδη ανθρώπων που υπήρξαν ποτέ και το ότι έγινε άγιος αποδυκνειει πόσο σάπιος θεσμός είναι η εκκλησία....
Μισογύνης (υποστήριζε ότι η γυναίκα δεν πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα ), ρατσιστής, υπέρ της βίας, φιλοχουντικος, αιρετικός...ένα απλό, κομπλεξικό ανθρωπάκι που ούτε δημοτικό δεν έβγαλε και είχε άποψη για όλα (μέχρι και βιβλίο διαιτολογιας έβγαλε ο αθεόφοβος )...
Η διαχειριση γιατι δεν παρεμβαινει δεν ειναι σωστο να μιλαμε ετσι!!Εαν δεν πιστευεις κρατατο για σενα κατσε σπιτι και λεγε οτι θες, <ΣΕΒΑΣΜΟΣ>!!
!!!!
K που ειμαστε ρε παιδια κ δεν μπορουμε να πουμε δημοσιως την γνωμη μας για τον Θεο?
τι?δεν μας το επιτρεπει το κορανι??τι να παρεμβει η διαχειριση?επειδη ο ανθρωπος λεει την γνωμη του?
δημοκρατια δεν εχουμε?
αν δλδ καποιος αμφισβητει τα θεια..θα πρεπει να τον καψουμε ζωντανο?
επιπλεον κατι αλλο...εσυ μπορει να εισαι πιστευε κ μη ερευνα..μπορει ο περαστικος να ειναι πιο διαβασμενος απο εσενα..κ να εχει ασχοληθει με τον γεροντα παισιο..ωρα του καλη..
γιατι να μη μοιραστει αυτα που ξερει για τον γεροντα?
μηπως εχουμε διαστρεβλωμενη αποψη τελικως για αυτον τον ανθρωπο?σου παραθετει καποια πραματα ο ανθρωπος που σου λεει οτι τα ξερει κ οτι τα εχει διαβασει..
εσυ μπορει απλα να πιστευεις ο.τι σου πασαρουν...χωρις να θελω να ειρωνευτω κλπ..
δικιαωμα του ειναι να την ψαχνει παραπανω..
οκ.....τυχαινουν κ αυτα..
τα εχετε κανει ολα φυρδιν μιγδιν το θεμα δεν ειναι ο παισιος αλλα αυτα που ελεγε τα περισσοτερα απο οσα ελεγε ειχε πεσει μεσα αλλα το τι εκανε στη ζωη του αυτο ειναι αλλο θεμα που δε σχετιζεται με αυτο..πχ δεν ασχοληστε με το τι λεει αλλα με το τι εκανε στη ζωη του και σας τι σας ενδιαφερει τι εκανε στη ζωη του..
νομιζεις πχ οτι αν καπιος εχει δικιο η οχι εξαρταται απο το τι εκανε στη ζωη του? καμια σχεση το ενα με το αλλο
εγω πχ εχω γνωρισει παλιοχαρακτηρες που δε τους εκτιμουσα καν αλλα σε καπια θεματα δε τους εφτανε κανενας και εγω τους ακουγα γι αυτο το λογο.πολοι πχ θελουν να ακουνε αυτον που εχουν παντα σε εκτιμηση αλλα δε σκεφτονται αν εχει δικιο η οχι σκεφτονται τι ειναι τι προσανατολισμο εχει τι αγαπα και τι οχι.
Δηλαδή ρε αλεξανδρε επειδή είπε δυο τρεις ωραίες κουβέντες πάει να πει ότι θα πάρουμε και την Ισταμπουλ των 15.000.000 κατοίκων ;
Ο Παΐσιος να γράφει δεν ήξερε, εγώ προσωπικά δεν παίρνω στα σοβαρά έναν τέτοιον άνθρωπο....
Ελπίζω να έχω αυτό το δικαίωμα γιατί τις ιερές εξετάσεις όλοι μας τις θυμόμαστε...
βεβαια..για να αγιασεις πρεπει να αμαρτησεις..
αν ομως ο ανθρωπος ηταν βουτηγμενος μεσα στην αμαρτια...κ ελεγε καποια ωραια πραματα..αυτο δεν θα πρεπε να τον κανει αγιο..αλλα απλο φιλοσοφο...
Δηλαδη εσυ αμφισβητηθείς το οτι εκανε θαυματα και δεν πιστευεις ολον αυτον κοσμο που τα λεει!
σε ποιον απευθυνεσαι?εγω προσωπικα δεν αμφισβητησα τιποτα..απλα υποστηριξα οτι πρεπει να λεμε την αποψη μας..δεν εξεφρασα αποψη για τον συγκεκριμενο γεροντα.
Για να μην μπερδευόμαστε: προφανώς έχετε δικαίωμα να είστε άθεοι, μηδενιστές, αγνωστικιστές, πιστοί, λίγο πιστοί, πολύ πιστοί ή ότι άλλο και προφανώς έχετε δικαίωμα να γράψετε την άποψη σας, όμως με σεβασμό παρακαλώ και όχι χλευάζοντας την πίστη όσων πιστεύουν, ότι πιστεύουν και την απιστία όσων δεν πιστεύουν.
Τέτοιες συζητήσεις είναι πολύ χρήσιμες, όμως όπως πολύ καλά φαντάζεστε, είναι εύκολο να καταλήξουν σε καυγά.
Ευχαριστώ.
εγω παλι θεωρω οτι τετοιεε συζητησεις πρεπει να γινονται για να ανοιγει το μυαλο...
εγω θα επαιρνα στα σοβαρα οπιονδηποτε πιστευα οτι ισχυουν οσα γραφει το τι ειναι και τι ζορι τραβαει δε με ενδιαφερει ουτε αν ξερει να γραφει η οχι κανεις δε μπορει να διευρινει τις γνωσεις του σε ενα θεμα αν δεν ακουσει και καπια στιγμη και καπιον που δεν εκτιμα ..
αν θες να το κανεις πχ σεμιναριο λογοτεχνιας αλαξε θεμα.