Καλημερα!!! Ναι ιπποτη αυτο προσπαθω να κανω:) Ηδη σημερα ξυπνησα πιο καλα, ελπιζω το ιδιο και ολοι σας..Ας εχουμε ενα ομορφο Σαββατοκυριακο με λιγοτερες εγνοιες προβληματισμους και ανησυχιες...
Printable View
Καλημερα!!! Ναι ιπποτη αυτο προσπαθω να κανω:) Ηδη σημερα ξυπνησα πιο καλα, ελπιζω το ιδιο και ολοι σας..Ας εχουμε ενα ομορφο Σαββατοκυριακο με λιγοτερες εγνοιες προβληματισμους και ανησυχιες...
Και εγω το ιδιο! Η καλη διαθεση μεταδιδεται απο τον εναν στον αλλον:D
Μακαρι να κρατησει κιολλας βεβαια:) Αλλα στο χερι μας ειναι!
Για πειτε τι εχετε προγραμματισει για το σκ;;
Εγω κοριτσια τωρα τελειωνω το βαψιμο μαλλιου στο κομμωτηριο...λιγο ενα σφιξιματακι με επιασε αλλα power!!!
Α τελεια με γεια τα μαλλακια...Εγω σε λιγο θα πηγαινα στο μολ να αλλαξω τα παπουτσια που πηρα γιατι τα εβαλα σπιτι και μου ηταν λιγο μικρα, αλλα τσακωθηκα με τον δικο μου και του ειπα να μην παμε.. Το βραδυ φωναξα στο σπιτι κατι φιλους να ρθουνε επειδη λειπουν οι δικοι μου και για αυριο δεν εχω κανονισει κατι:)
Θεανώ σου έστειλα 1πμ..
Τι ειδα τωρα σου απανταω:)
Επειδη πρεπει να φυγω να παω στη γιαγια μου και για να μην απαντησω βιαστικα σου στελνω σε κανενα διωρο που θα γυρισω ...:)
Παιδια μου τι κανετε?εγω δυστυχως παρολη την καλη διαθεση επαθα κατι πριν καο τα χρειαστηκα ειμαι και μονη σπιτι...πηγα στη γιαγια μου γυρισα και επειδη ειχα αφησει το σκυλακι εδω οταν επεστρεψα ειχε κατουρησει στο σαλονι...Ποιανω τη σφουγγαριστρα να τα μαζεψω και εκει που πηγα να τη σηκωσω με ποιανει μια απιστευτη δυσφορια, αρχισα να βηχω και ταχυκαρδια (μπορει 200 σφυγμοι)...Αφου εβαλα το χερι στο λαιμο και πηγαινε τοσο γρηγορα που δεν προλαβαινα να μετρησω...Και ηταν και πολυ δυνατος...Ε με εποιασε και μια κρισουλα πανικου μετα και ολα καλα:)
Αυριο θα παω να κανω τεστ κοπωσεως...κανονισα με μια φιλη της μαμας μου που δουλευει στο ικα να πεταχτω να μου γραψει εκει κ καρδιολογος την εξεταση να παω να την κανω...
Θεανουλα μου καλησπερα..πηγαινε κανε και το τεστ κοπωσεως να σου φυγει η ιδεα και ξεκολλα το μυαλο σου! Εισαι μια χαρα!!! Κι εγω το παθαινω αυτο..αν σκυψω η αν σηκωθω αποτομα η καρδια μου παει σαν τρελη! Μη μου αγχωνεσαι!!!!
Καλησπερα κοριτσι μου! Θα παω αν και σκεφτομαι τωρα οτι τσαμπα λεφτα γιατι αφενος ο καρδιολογος που μου εβαλε το χολντερ μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να κανω τεστ κοπωσεως(ασφαλως τον
ρωτησα!) αφετερου και στο χολντερ εποιασα 196 σφυγμους οποτε φανηκε η λειτουργια της καρδιας και στους πολλους παλμους...αυτο δεν θελουν να δουν και στο τεστ κοπωσεως? Αλλα ενταξει εννοειται θα παω, δεν το χανω με τιποτα:)
Αχαχχα (τωρα που μου περασε η κριση το διασκεδαζω και λιγο)...
Δεν εχω κανει ποτε τεστ κοπωσεως οποτε δε γνωριζω να σου πω γι' αυτο! Καντο ομως να σου περνανε οι ανασφαλειες...αν και εισαι καλυμμενη απο τις εξετασεις που εχεις κανει ηδη! Να στο πω και αλλιως: οτι και να κανεις οοοπου και να πας οσο και να ψαχτεις, η καρδουλα σου ειναι μια χαρα!! Σορρυ αν σε απογοητευω αλλα αυτη ειναι η αληθεια!
Χιχιχχ αυτο θελω και εγω να ειναι μια χαρα...Αλλα δεν το πιστευω...οσο και να λεω με τη λογικη οτι εκανα τις εξετασεις μου κτλπ μετα παλι με ποιανει κατι και σκεφτομαι πως δεν ειναι φυσιλογικο να εχω τοσους σφυγμους...
Εντωμεταξυ κοιταζα τα αποτελεσματα του χολντερ και στον υπνο μου εφτασα μεχρι 130 παλμους...οχι 100 που μου ειχε πει αυτος...μου φαινεται ο συγκεκριμενος δεν τα ειδε καλα:(
130 ειναι υπερβολικα πολλοι για οταν κοιμασαι...
Θεανω μου εγω τα χρειαστηκα αλλιως...ημουν εξω με φιλες μου κ ειχα δυσφορια,στσπασεις,πονους,� �λακωματα κ φυσικα σφιξιμο οπως παει να πιασει εκτακτη...σε αλλο μαγαζι που πηγαμε μετα ειχε τερμα τη μουσικη κ χοροπηδουσαν ολα μεσα μου κ ενιωθα οτι οι παλμοι μου πηγαιναν τοσο γρηγορα οπως τα μπασα...κ μετα ξανα φοβος κ πανικος! Εγω τεστ κοπωσεως εκανα αλλα μαλλον κ ενα hilderακιθα μου το βαλω να δω τι σκατα πια ειναι ολα αυτα... κοριτσια...αππγοητευση παλι.
Μου ειπε ο αντρας μου οτι εβαλε χολντερ η μικρη του η ανιψια..9,χρονων ειναι γιατι ενιωθε ταχυκαρδιες και παραπονιοταν στην κουναδα μου, στη μαμα της δηλαδη...και ατον υπνο ειχε 130 σφυγμους και τους ειπε ο καρδιολογος οτι το παιδακι αγχωθηκε και δεν ειναι καθολου ανησυχητικο...σκεψου...9 χρονων ζουζουνι..και δεν εχουν ιστορικο ατην οικογενεια με καρδιοπαθειες..ειναι ολο το σόι του αντρα μου υγιες σε θεμα καρδιας..
Ολα αυτα που? Σε καρδια? Ελπιζω να εισαι καλυτερα τωρα κοριτσι μου...τι να πω... απο οτι φαινεται δυσκολα θα βρουμε ησυχια...και εγω τωρα παλι καθομαι και τρεμω ολοκληρη... Νιωθω σαν να κουνιεται το σωμα μου στους ρυθμους που χτυπαει η καρδια...οτι να ναι... και θα παω σε ενα μπαζαρ μιας φιλοζωικης και δεν ξερω αν θα την παλεψω η θα με ποιασει καμια κρισαρα εκει...πριν λιγη ωρα εντωμεταξυ ημουν πιο καλα μετα απο αυτο που επαθα με τη σφουγγαριστρα...και τωρα παλι κατι με εποιασε..εχω και κοσμο σπιτι το βραδυ...να δω πως θα την παλεψω γενικα...
Αχ μωρε το μικρουλι μου...αμα αγχωνονται και τα παιδακια απο τοδο μικρα φαντασου τι θα γινει μεγαλωνοντας...:)
Βιβιανακι μου ολα τα συμπτωματα που μου λες μονο σε ενα πραγμα οδηγουν το μυαλο μου...σε κριση πανικου..αν το ψαξεις θα δεις εχεις ακριβως τα ιδια συμπτωματα..πιστευω οτι κι εσυ οπως και η Θεανω δεν εχετε τιποτα οργανικο...απλα αγχος και στρες που εχει σωματοποιηθει...η μανα μου οταν ηταν μικρη..στην ηλικια μας βασικα.. λιποθυμουσε στα καλα καθουμενα..ειχε κρισεις πανικου και δεν μπορουσαν οι γιατροι να της βρουν απο τι προερχονται οι λιποθυμιες μεχρι που βαρεθηκε το πηρε αποφαση και της περασαν οι λιποθυμιες..και να φανταστεις το παθαινε χρονια...και πολυ συχνα
Το σωμα μας οταν εχει ενταση κουνιεται συμφωνα με τους παλμους μας και το καταλαβαινουμε...παντα συμβαινει αυτο αλλα οταν ειμαστε σε ενταση το νιωθουμε κι εμεις..ο αντρας μου ειναι 33 χρονων και οποτε ξαπλωνουμε διπλα διπλα κουνιεται ολοκληρος απο τους παλμους του! Οτι πιο φυσιολογικο!
Ολα λογικα ειναι εμεις τους δινουμε παραπανω σημασια κ τα κανουμε παραλογα!! Δν ξερω ρε κοριτσια τι κολληματερες τρωω ωρες ωρες...επισης κ μεις απο παιδικη ηλικια ημασταν αγχωδεις!!!
Κοριτσια μου μολις γυρισα απο το μπαραζ...ολα καλα...απλα στεναχωρεθηκα εκει γιατι ειδα γατακια και σκυλακια που ψαχνουν σπιτι και λεω ρε γαμωτο γιατι να μην μπορουσα να τα παρω ολα:(
Τεσπα χθες σκεφτομουν αμα πιο μικρη ειχα φοβιες...Και ανακαλυψα παρα πολλες...Θυμηθηκα οτι μεχρι μεγαλη σχετικα ηλικια φοβομουν να κοιμηθω μονη μου, φοβομουν το σκοταδι και αλλα.Επισης παθαινα και ψυχαναγκασμους μεχρι προσφατα... πχ να σηκωθω να ακουμπησω πεντε φορες την ντουλαπα γιατι αλλιως καποιος δικος μου θα παθει κατι κακο...Δεν ξερω αν συνδεονται βεβαια ολα αυτα με οτι παθαινω τωρα, απλα τα αναφερω...Και βεβαια ως εκ τουτου ολες αυτες οι φοβιες η οι ψυχαναγκασμοι μου δημιουργουσαν αγχος...
Μπαζαρ ηθελα να πω:)
Αααα κ γω ειχα θεανω!!! Απο φοβιες αλλο τπτ...παντα θελωνα βρισκομαι οταν ειμαι σε μαγαζι διπλα στην πορτα μηπως και αισθανθω αδιαθεσια για να βγω...αυτο ως τωρα με τυρανναει. Θεανω τι νιωθεις εσυ επακριβως??? Εχει σημασια γτ νομιζω οτι μονο εγω νιωθω τα χειροτερα!!!
Τι εννοεις τι νιωθω? Απο συμπτωματα
?
Ναι απο συμπτωματα
Φουσκωματα στο στομαχι, ζαλαδα, ιλιγγο, καποια στιγνη ενιωθα βουητο στα αυτια, πρηξιμο κοιλιας, ταχυκαρδιες, εκτακτες, πονο στην πλατη, πονο στο στηθος, κουραση, ευκολα λαχανιασμα, δυσφορια, ατονια και αδυναμια, δυσπνοια μου κοβεται η αναπνοη...αμα θυμηθω και τιποτα αλλο θα το γραψω...
Απλα τωρα δε δινω τοσο σημασια στα υπολοιπα και εχω επικεντρωθει στα της καρδιας... αλλα τα νιωθω και τα υπολοιπα:)
Σουπερ ε?
Ωχ ρε κοριτσακι μου...τοσο καλα κ συ...ετσι κ γω...κ μερικες φορες νιωθω πονο στην πλατη κ που με πιανει δυσφορια μεχρι μπροστα στην καρδια μου κ νομιζω οτι εκεινη την ωρα κανει αρρυθμια...οχι εκτακτη ακριβως! Μετα με πιανει σφιξιμο στο στομαχι σαν να κανω εκτακτη αλλα δεν ξερω τελικα αν κανω,πιστευω βεβαια οτι κανω...χωρις ωστοσο αλλα ιδιαιτερα συμπτωματα εκτακτης. Οι πονοι αυτοι συνειδητοποιησα οτι αρχισαν απο το καλοκαιρι. Κοιμηθηκαμε στο εξοχικο με ανοιχτες μπαλκονοπορτες και το πρωι κυπνησα κ ενιωθα σα να με χτυπουσαν ολο το βραδυ! Μετα, τη 2η μερα διακοπων (5-6 μερες μετα το συμβαν εκεινο) ξυπνησα με πονους στην πλατη κ σφιξιμο στο στομαχι.
Ναι ειναι βασανιστικα ολα αυτα... και τα εχω σχεδον ολη μερα... τι να πω ελπιζω να μας περασει:)
θεανω να σε ρωτησω, την ημερα που αρχισες να παθαινεις ο,τι παθαινεις (ζαλαδες,ιλιγγους κλπ) υπηρχε κατι που πιστευεις οτι το πυροδοτησε ολο αυτο? Ειπες οτι σε επηρεασε ο θανατος της ξαδερφης σου. Περα ομως απο αυτο υπαρχει κατι αλλο που να σε εκανε να φοβηθεις μια συγκεκριμενη στιγμη και σε συνδυασμο με την ξαδερφη σου να σε εκανε να νομιζεις οτι κατι θα παθεις οπως και αυτη? Να σου δωσω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις. Μπορει να εκανες ας πουμε τζοκινκ και να ζαλιστηκες κι ετσι να νομιζες οτι θα πεθανεις εκεινη τη στιγμη.
Συνεβη κατι τετοιο ή αρχισες να τα αισθανεσαι (τα συμπτωματα) ενω ησουν ηρεμη?
Εγώ το πρωί πριν ξυπνήσω ήμουν τόσο χαλαρός και άνετος, ήταν υπέροχα. Με το που ανοίγω τα μάτια κατευθίαν η σκέψη μου στους χτύπους της καρδιάς και με έπιασε το άγχος ακόμα δεν είχα ξυπνήσει. Όλη μέρα κύλισε έτσι, βγήκα έξω με την κοπέλα μου για φαι και βόλτα οκ το σκεφτόμουν αλλά ήταν περορισμένο. Πριν καμιά ώρα είχα μια δυνατή έκτακτη μάλλον η πρώτη για σήμερα και με ταρακούνησε έλεος. Άρχισα να σκέφτομαι διάφορα, με έπιασε λίγο πονοκέφαλος και ψευτοζάλη αλλά το κοντρόλαρα εγκαίρως. Πάντως από χθες που με έπιασε πάλι αυτή η αγχώδης κατάσταση 'τρέμει εσωτερικά' το σώμα κυρίως στα πόδια, σαν μυική ένταση είναι αλλά δε τρέμω εξωτερικά δε το καταλαβαίνει διπλανός δηλαδή...
Εσείς έχετε πάει σε γαστρεντερολόγο για εξετάσεις; Γιατί είχα διαβάσει ότι το στομάχι επηρεάζει τον ρυθμό της καρδιάς κι σκεφτόμουν να έκανα και εκεί μια εξέταση έτσι για ασφάλεια...
Επηρεάζει κάποιες φορές αν έχεις και ενοχλήσεις στο στομαχι πάνε το πολύ πολύ να έχεις καμιά γαστρίτιδα πάντως πολύ άγχος περιγράφεις 1έκτακτη ίσον τίποτα.
Sugnwmh gia ta Greeklish.As pw kapoia pragmata periliptika mpas kai dwsw kouragio se kapoion.Ekana ablation gia uperkoiliakh taxukardia epaneisodou(AVNRT 200-230 palmous).Einai kaloh8hs taxukardia kai de petheneis apo ayto..Mou eipane oti meta apo 1-2-3 mhnes apo to ablation tha eimai 100% normal.Exoun perasei 3misi mhnes kai eimai xeirotera apo pote.Emfanhsa 4-5 eidh arithmiwn pou den eixa pote.Ola kolpika eyhxws kai ola kategegramena.Den einai tipota epikindino alla otan exeis 40-45.000 ektaktes sustoles thn hmera ante na zhseis.Exw ektaktes se morfh didimias,diladh enas kanonikos xtypos kai mia ektakth enas kanonikos mia ektakth OLH THN HMERA ASTAMATHTA..Proxthes piga sto nosokomeio.Eftasa 38 palmous giati ekana didimia alla oi ektaktes ginotan noris kai etsi den pernousan stis koilies.Kai ayto athwo einai ala de palevete.Shmera oute mia ektakth.Ti na pw.O 8eos voithos.Meta apo osa travhxa oute na agxwthw de mporw.Mas teleiwse to stress ! Mono nevra twra :D
Johnc λυπαμαι πολυ που βιωνεις κατι τοσο "ασχημο", συνεπως πηγες για καλυτερα και γυρισες με νεα αποκτηματα. Σε νιωθω,εγω δν ειμαι σε τετοιο σημειο αλλα εδω κ 4 μηνες βιωνω μια εντονη ανησυχια για την καρδια. Ξυπναω κ σκεφτομαι αυτη με αποτελεσμα να εχω κληρονομησει τρεμουλο στους μυς του θωρακα κ πλευρων, εκ τον οποιων πταν γινονται αυτα τα τρεμουλα-συσπασεις στο σημειο της καρδιας,να νιωθω οτι ρεταρει η καρδια κ θα σταματησει. Πολυ ασχημο συναισθημα.
Exw perasei kai apo ayto po perigrafeis alla kai apo polu xeirotero.Ti na sou lew file.Ayth th stigmh eimai kala kai eimai polu xaroumenos kai mono pou kathomai kai pernw anasa xwris na kanw arithmia. :) Kalhnuxta kai perastika euxomai.
Ευχομαι απο ψυχη να ηταν ως εδω η δοκιμασια σου κ πλεον να ζησεις μια ζωη ομορφη και φυσιολογικη!! Τα καλυτερα σου ευχομαι!!!
Παιδια σορυ για την ωρα αλλα ειχα καλεσμενους σπιτι και πριν λιγο εφυγαν...
opalakia, ολα ξεκινησαν το καλοκαιρι λιγο πριν φυγω απο το χωριο μου (οπου περνουσα υπεροχα)...με εποιασε ενας πονος στο στομαχι μαζι με απιστευτη δυσφορια και φουσκωμα ψηλα στο υψος του στερνου...εκανα το λαθος και πατησα τα συμπτωματα συο ιντερνετ και μου εβγαζαν καρκινο...αυτο που σου λεω εγινε μεσημερι...το ιδιο βραδυ πηγα να φαω ενα κουλουρακι και ενιωθα πως δεν μπορουσα να το καταπιω... στα καπακια με εποιασε γεεη κριση πανικου επειδη πλεον σκεφτηκα πως σιγουρα ειχα καρκινο στο στομαχι...Εφυγα τρεχοντας απο το σπιτι με 200 σφυγμους δυσπνοια αισθηση οτι πεθαινω οτι τρελαινομαι κτλπ και πηγα στη φιλη της μανας μου που μενει διπλα (1 το βραδυ ολα αυτα) και τσιριζα να φωναξουν ασθενοφορο...απο εκει ξεκινησαν ολα...
Δηλαδη το πρωτο συμπτωμα ηταν το στομαχι...ολα τα υπολοιπα απλα ακολουθησαν χωρις προειδοποιηση...
Τεσπα...Να σου συνεχισω λιγο για να καταλαβεις...γυρναω απο το χωριο Αθηνα και παω μια παθολογο..μου ειπε οτι της κανει για γαστριτιδα και να παρω controloc αλλα αμα δεν μου περασει να παω σε γαστρεντερολογο μηπως ειχα κανενα ελικοβακτηριδιο η ελκος...Ε οπως καταλαβαινεις δεν αφησα τα συμπτωματα να περασουν τελειως γιατι μου ειχε κολησει να κανω γαστροσκοπηση... Α τωρα θυμηθηκα, οι ζαλαδες και ο ιλιγγος εμφανιστηκαν 1 ημερα πριν κανω γαστροσκοπηση (προφανως απο αγχος) αλλα δεν εφυγαν, οπως ηλπιζα μετα την εξεταση... η δυσπνοια εμφανιστηκε λιγο μετα το στομαχι (σκεφτομουν να παω απο πριν σε πνευμονολογο και μετα με εποιασε η δυσκολια στην αναπνοη) και η καρδια δε θυμαμαι πως ξεκινησε...
Johnc ελπιζω να πανε ολα καλα για σενα και φυσικα και για ολους μας!
Ο θανατος της ξαδερφης μου συνεβη πριν 2μιση χρονια και δεν πυροδοτησε κατι...οραν πεθανε περα απο τη στεναχωρια μου κτλπ δεν φοβηθηκα στιγμη για εμενα...τωρα που με εποιασαν ολα αυτα θυμηθηκα το ιστορικο με την καρδια στο σοι κτλπ:)
Χαλια δυστυχως αποψε παρολιγον κριση πανικου λογω εντονων παλμων που αισθανομουν νωριτερα.. Στο τσακ το σταματησα αλλα τωρα ειμαι σε υπερενταση... Δεν ελεγχεται ευκολα ρε γμτ αμαν δηλαδη με ολες αυτες τις βλακειες... Αλλοι διασκεδαζουν τετοια ωρα κ εγω προσηλωνομαι και αγωνιω μη χασει κανα παλμο η καρδια... Προβληματα που εχουμε!!
Αχαχαχα αστα...τραγικη η κατασταση... και εμενα πριν ειχαν ερθει οι φιλοι μου σπιτι...ολοι μες στην τρελη χαρα ξεγνοιαστοι γελουσαν περνουσαν καλα...και εγω σαν την τρελαρα πηγαινα καθε τρεις και λιγο στο μπανιο να μετραω σφυγμους, ωσπου στο τελος βαρεθηκα και τους μετραγα μπροστα στους αλλους... Και με πηρε χαμπαρι ο φιλος μου και με εβρισε...:( Ε υστερα απο λιγο σταματησα και μετα ξεχαστηκα τελειως...
Τιποτα πρεπει παντως να βγαινουμε να διασκεδαζουμε να ξεχνιομαστε αλλιως δε γινεται...ερχονται και γιορτες τωρα ειναι ευκαιρια:)