geia soy katherine κι απο μενα το τζενακι
μαζι θα βαδισουμε αυτο το δρομο
μαζι θα χανουμε τα κιλα αραδα
μαζι θα τα κρατησουμε σε μικρο νουμερο
μαζι θα ξεκινησουμε μια νεα ζωη
<τη ζωη των κακοφαγων>
χαχχαχαχχ
Printable View
geia soy katherine κι απο μενα το τζενακι
μαζι θα βαδισουμε αυτο το δρομο
μαζι θα χανουμε τα κιλα αραδα
μαζι θα τα κρατησουμε σε μικρο νουμερο
μαζι θα ξεκινησουμε μια νεα ζωη
<τη ζωη των κακοφαγων>
χαχχαχαχχ
kalhspera pedes!!
Ekleisa idi kai to rantevou me ton giatro Σκρέκα Γιώργο stis 30 tou mhna to prwi.
to kostos gia to gastriko maniki tha einai peripou 4-5 xiliades euro,
alla kaliptei kai ena megalo poso to ika.
Diavasa oti einai poli kalos kai gnwstos iatros opos episis oti auros efere thn texniki gia to gastriko maniki prwtos sthn ellada.
elpizw na pane ola kala, ean kai fovamai poli tin epemvash allo toso omos kai parapanw kourastika na mh mporw na parw ta podia mou apo tis diaites kai ta gymnasthria.
afiste pou th tleftea evdomada efaga san anthopos xwris atastalies xerete gluka pites gyrous ktl, apla den peinousa mexri lipothimias kai pistevw oti ean anevo sth zygaria tha tin petaxw amesos apo to parathiro.
Ouf eimai gia na skazw kai akoma den efaga ta gluka twn hmerwn opos kai thn klasiki genea merida tis xristougeniatikis galopoulas... ouf.
A na mhn ksexasw na sas pw oti mou eipe o giatros oti to komati sto 8olo tou stamaxou pou kovete me thn epemvash einai auto pou dinei thn oreksh!!! peina..telos!!wow
Γειά σου,Κατερινάκι!
Είναι σύνηθες πριν κάποια βαριατρική επέμβαση να αφηνόμαστε ελέυθεροι στις ορέξεις μας,
επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόβλημα μας έχει λυθεί με την πραγματοποίηση του χειρουργείου...
Όμως ένα χειρουργείο,ειδικά τέτοιας μορφής,όπου η επιλογή είναι καθαρά δική μας απόφαση,ενέχει και μειονεκτήματα...
Ελπίζω να είσαι αρκετά ενημερωμένη πριν το ραντεβού σου με το γιατρό,ώστε νε μη βρεθείς προ εκπλήξεων αργότερα...
Όσο για το "πείνα τέλος!",αναφέρεσαι στην ορμόνη γρελίνη,που κυρίως παράγεται στο θόλο του στομάχου που θα σου αφαιρεθεί.
Αυτό επιτυγχάνεται και με την ολική γαστρική πτύχωση,ακόμα πιο πρόσφατη μέθοδο και πολλά υποσχόμενη...
Αν θέλεις,ψάξ'το λίγο και αυτό και συζήτησε όλες τις επιλογές σου με το γιατρό,ώστε να είσαι σίγουρη ότι έκανες την καλύτερη!
Δε θέλω να σου στερήσω τη χαρά σου,την οποία και συμμερίζομαι.Θέλω απλά το καλύτερο για σένα!Καλή σου δύναμη!
ναντινακι
στη γαστρικη πτυχωση δεν αφαιρουν τιποτα
απλα μικραινει η χωρητικοτητα
δεν αφαιρηται ο θολος
αλλα εμενα ο γιατρος μου ειπε οτι το θεμα ορεξη ειναι πολυ πιο περιπλοκο
απο μια ορμονη οπως η γκρελινη
μου ειπε οτι γινανε ερευνες με την ακυρωση της γκρελινης αλλα αυτο δεν κατεστει αρκετο για μακροχρονιο
χασιμο κιλων
ειναι πολυ μπερδεμενο
αλλοστε και τα ρεντουκτιλ καπως ετσι ενεργουν αλλα δεν ειναι πανακεια
κατερινακι για ποσα κιλα μιλαμε?
και γραψε ελληνικα βρε παιδι
στραβωθηκα
Quote:
Originally posted by Ducil
Εγω εκανα την επεμβαση Sleeve στισ 6/11/2008...Εχουν περασει 3 εβδομαδες. Αυτα που εζησε ο Στελιος δεν τα συναντησα πουθενα.Με χαμογελο μπηκα μεσα στο χειρουργιο, εκανα ολικη ναρκωση και ξυπνησα με ακομη μεγαλυτερο χαμογελο.Πονοι υπαρχουν αλλα δεν ειναι ανυποφοροι.αλεσμενα δεν εφαγα,παρα μονο την 1η μερα αφ οτου βγηκα απο το νοσοκομειο.τρωω τα παντα εκτος απο αναψυκτικα οσπρια αλκοολ..Καμια σχεση με την Δημητρα που ηξερα πριν.πλεον βαζω μονη μου τον εαυτο μου στην διαδικασια να ελεγχει το τι τρωει.Σε καμια περιπτωση η ποσοτητα δεν ειναι οπως πριν αλλα στο μυαλο μου υπαρχει ακομη το στυλακι του τσιμπαω συνεχως,αλλα θελωντας και μη δεν μπορω να φαω..21 ημερες μετα ειμαι μειον 13 κιλα..τα οποια φυσικα ειναι μονο η αρχη.θελω να χασω ακομη 25 με 30.αλλα η διαφορα εστω και μικρη φαινεται, στο προσωπο στην ψυχολογια μου και φυσικα στα ρουχα μου.ανυπομωνω να περασει ο καιρος να χασω και τα υπολοιπα.οχι μονο για το αποτελεσμα.απλα θελω να ζησω το σταδιο της απωλειας,γιατι ετσι θα νιωθω ακομη πιο ομορφα, να βλεπω τον εαυτο μου να αλλαζει μερα με την μερα.
Εαν με ρωτουσε καποιος αν μετανιωσα θα φωναζα ΟΧΙ..
Εαν με ρωτουσε καποιος αν 8α το συστηνα σε αλλους ..θα ελεγα ανεπιφυλακτα.
Νιωθω πως ξαναγεννιεμαι, και δεν υπαρχει τιποτα πιο ομορφο απο την αναστημενη ψυχολογια.
Καλο κουραγιο σε ολους μας :)
Τζενάκι,ευχαριστώ που με διορθώνεις,γιατί με τίποτα δε θα ήθελα να παραπληροφορήσω κανέναν,
απλά αυτό αντιλήφθηκα με βάση αυτά που διάβασα στο εξής άρθρο:
--->http://www.promedica.com.gr/erevna.htm
όπου αναφερόμενο στην ολική γαστρική πτύχωση ως Super Sleeve δηλώνει ότι:
"Με την τεχνική Super Sleeve της PROMEDICA, το γαστρικό κέντρο παραγωγής Γκρελίνης αφαιρείται ριζικά για μόνιμη καταστολή της πείνας."
Καλησπέρα,
απο οτι διάβασα και στο sleeve και στο super sleeve ο θόλος του στομάχου αφαιρείται
και η πείνα περιορίζεται φυσικά.
θα ενημερώσω τον ιατρό για το ιστορικό μου θα κάνω τις απαραίτητες εξετασεις και μετα θα ακουσω τι θα μου προτεινει ο ιατορος και φυσικά θα πάρω και μια δεύτερη γνώμη.
Δεν νιωθω οτι τα παραταω απο διαιτες γυμναστηκη θγειηνη διατροφη που τοσο μου αρεσει,
κανοντας μια επεμβαση και οτι μετα θα τρωω οτι θελω και οσο θελω.
Απλα δεν θυμαμαι ποτε τον εαυτο μου να μην κανει διαιτα να μη κανει γυμναστικη ακομα και οταν ειμουν αδυνατη πολυ.
Τα τελευταία 4-5 χρονια παλέβω στη κυριολεξία να χασω εστω και ενα γραμμαριο, ο μεταβολισμος μου δεν ειναι οπως ηταν ενοειται, περασα τα 4 ποιο δυσκολα χρονια της ζωης μου προσπαθοντας απελπισμενα με πολυ πεισμα έως κολληματος θα ελεγα να χασω τα επιπλέον κιλα μου που ειναι 40, διχως κουραγιο να περπατησω απο τη διαιτα ασχετος τα οσα ακρηβοπληρωμενα συμπληρώματα διατροφης και να επαιρνα, τηρωντας της οδηγιες τον διατροφολόγων κατα γραμμα.
Κουραστηκα να βλεπω το σωμα μου να μην αντεχει αλλο, να ξυπνάω καθε πρωι στις 5-6 απο πονους στο στομαχι και τασεις για εμετο και ολα αυτα απο τη πεινα, εαν εωλεπα αποτελεσμα θα μου δινε κατι κουραγιο να συνεχίσω αλλα οταν κανεις διαιτα για 4-5 μηνες..
για να χασεις 5-7 κιλα και οταν αρρωσταινα για μια εβδομαδα παιρνοντας αντιβιοτικα κανοντας μια σχετικη παυση της διαιτας επερνα τα 4-5 κιλα ξανα πισω...εχμμ.. μου ερχοταν να πηδηξω απο κανενα ρετιρε!!!
Δυο καλες μου φιλες 134 κιλα η μια και 151 κιλα η αλλη κανοντας γαστρικη παρακαμψη εγιναν στιλακια!!! και ακομα τρώνε δεν πιστευετε τι ποσοτητες!!
Τι αλλο να κανω? Σκεφτομαι!
Κοντευω τα 30 σιγα σιγα ακομα παιδια δεν εχω και εχω 40 κιλα να με βαραινουν, πραγματικα δεν βλεπω αλλο τροπο και ξερω πως ειναι η τελευταια μου λυση, φυσικα και με δικη μου προσπαθεια πάντα αλλα τουλαχιστον θα εχω αποτελεσματα σιγουρα και ειναι μια λυση για μια ζωη!!
Ορθογραφικά λάθη να παραβλέπονται παρακαλώ!!
Είναι και τέσσερις το πρωί βλέπετε!!!!
Δεν βλέπω μπροστά μου από τη νύστα πάω για ύπνο.. καληνύχτα
Εχμμ καλυτέρα να πω καλημέρα!!
κατερινακι
σιγουρα η sleeve και κατα τη γνωμη μου ειναι λυση μια κι εξω
αλλα μηπως ειναι πολυ παρεμβατικη σκεφτομαι?
ναντινακι
το ξερω κοριτσι μου οτι την παρομιαζουν με τη sleeve αλλα αυτο με το θολο ειναι το μονο που διαφερει
θα δειξει πως θα παει
εγω κανονησα παντως για 18 ιανουαριου
αιντε και με τις προσευχες σας να παν ολα καλα
μακαρι να βρουμε τη λυση μας
Τζενάκι μου,τι εννοείς;Στις 18 Ιανουαρίου χειρουργείσαι για ολική γαστρική πτύχωση;
ναι
καλως εχοντων των πραγματων
Καλή επιτυχία σου εύχομαι και όλα να πάνε καλά!!!
μακαρι
απ το στομα σου και στου θεου τ αφτι
Τζενάκι μου,εύχομαι τα καλύτερα!Είμαι σίγουρη ότι θα πάνε όλα μια χαρά!Καλά,θα τα ξαναπούμε μέχρι τότε...
Ελπίζω αυτή να είναι η λύση στο πρόβλημα σου και να μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου μήπως καταστεί και η δική μας!
Αλήθεια,Αθήνα ή Θεσ/νίκη θα το κάνεις;Τώρα να ρωτήσω και όνομα γιατρού είναι ίσως αντιδεοντολογικό...Πες μας ό,τι μπορείς...
αθηνα σκρεκας
και σιγα το αντιδεοντολογικο
αυτοι εχουν απορητο οχι εμεις
Μάλιστα...ΙΑΣΩ General λοιπόν...Κι αν δεν το΄χω επισκευτεί...
Κι εγώ αν το αποφασίσω εκεί θα το κάνω...μάλλον όμως σε άλλο γιατρό...τεσπα...
ʼντε,όπως το βλέπω ανοίγεις το δρόμο για πολλούς από μας...
Εγώ πάντως τη μέθοδο αυτή από σένα την έμαθα.
Όποια σχετική πληροφορία έχεις κάνε τον κόπο να τη μοιραστείς μαζί μας...
Φανταστική Τζένη!
Και εγώ με τον Σκρέκα έχω ραντεβού αλλά για Θεσσαλονίκη!!
Περιμένω να ακούσω νέα σου για να δω και εμένα τι με περιμένει!!
Έχω μια αγωνία ετσι μου'ρχετε να φάω και το 20 μου νύχια.
Super sleeve ή το απλό θα κάνεις?
Quote:
Originally posted by Katherine
Super sleeve ή το απλό θα κάνεις?
Quote:
Originally posted by NADINE
Μάλιστα...ΙΑΣΩ General λοιπόν...Κι αν δεν το΄χω επισκευτεί...
Κι εγώ αν το αποφασίσω εκεί θα το κάνω...μάλλον όμως σε άλλο γιατρό...τεσπα...
ʼντε,όπως το βλέπω ανοίγεις το δρόμο για πολλούς από μας...
Εγώ πάντως τη μέθοδο αυτή από σένα την έμαθα.
Όποια σχετική πληροφορία έχεις κάνε τον κόπο να τη μοιραστείς μαζί μας...
Φανταστική Τζένη!
γεια σας παιδια! χθες στις 30 ειχα ραντεβου με τον Σκρέκα στην θεσσαλονικη, μου εδωσε να κανω κατι εξετασεις και μετα κλεινουμε ημερομηνια... καιρος δεν ηταν??? εχω τοση αγωνια..... δεν περιμενω την ωρα!!!!!! να κανω και μια ερωτηση λιγο ασχετη? ξερει κανεις πως μπορω να αλλαξω το ψευδονυμο μου?????? δεν μου αρεσει καθολου!
ο χρηστης δεν μπορει να αλλαξει το ψευδονυμο του.Quote:
Originally posted by Ramira
γεια σας παιδια! χθες στις 30 ειχα ραντεβου με τον Σκρέκα στην θεσσαλονικη, μου εδωσε να κανω κατι εξετασεις και μετα κλεινουμε ημερομηνια... καιρος δεν ηταν??? εχω τοση αγωνια..... δεν περιμενω την ωρα!!!!!! να κανω και μια ερωτηση λιγο ασχετη? ξερει κανεις πως μπορω να αλλαξω το ψευδονυμο μου?????? δεν μου αρεσει καθολου!
στειλε καποιο πμ στον διαχειριστη του φορουμ να σου το αλλαξει ή κανε νεα εγγραφη με νεο ψευδονυμο.
ʼντε,Ramira,δυνατά κι εσύ στο δρόμο που χάραξε το Τζενάκι!
Εκτός αν κάνεις κάποια άλλη επέμβαση...Παρεπειπτόντως σε ποιά τελικά καταλήξατε;
Όπως και να'χει,μακάρι όλα να πάνε κατ'ευχήν,κοριτσάρα μου!
ʼσχετο:Αυτήν την ολική γαστρική πτύχωση μόνο ο γιατρός αυτός την κάνει;
Και Αθήνα και Θεσσαλονίκη,όλοι σ'αυτόν πηγαίνετε...
Μήπως στα 3 χειρουργεία κάνει κι ένα δώρο;Λέω μήπως...
Τελικα στις 30 που ειχα και εγώ ραντεβου με τον Σκρέκα στην θεσσαλονικη, μου εδωσε να κανω ενα κάρο εξετασεις και μου ειπε να κάνω γαστρική πτύχωση και όχι sleeve.
Μία ερώτηση.. έχει κάνει κανείς γαστρική πτύχωση? εάν ναι πως είναι? τι αποτελεσματα έχει?
Τζένη περιμένω οποσδήποτε νέα σου!!!!
λοιπον αγαπημενες μου φιλεναδες
εγω μιλησα με 2 απ αυτες που εχουν κανει την επεμβαση
μου εδωσαν τα τηλεφωνα τους απ την κλινικη
με τη μια μιλησα πολυ ωρα
μου ειπε οτι ηταν ευκολα και οτι μετα απο 8 μηνες μετα την επεμβαση τρωει στο πιατακι του γλυκου
γιατι χωρταινει!!!!!!!!!!!
στην αρχη ειχε λιγο προβλημα με το νερο γιατι δεν μπορουσε να πιει οσο ηθελε (ηταν καλοκαιρι)
και τις πρωτες μερες αναγουλα
κατα τα αλλα τελεια μου ειπε
ηταν 107 κιλα και τωρα ειναι 74
θελει να χασει κι αλλα 10 αλλα αυτα ειναι πιο δυσκολα μου ειπε
αυτα
θα σας πω και τα δικα μου μετα απο 2 βδομαδες
εμενα παλι μοθ προτεινε την sleeve και αυτη βασικα θα κανω.... δεν ξερω βρε παιδια κολλησα με το οτι ειναι κατι μονιμο και οτι αφαιρειται ο θυλακας που αναπαραγεται η γκρελινει η οποια ευθυνεται για την πεινα......... ναι οντος και εμενα μου εδωσε ενα καρο εξετασεις μεσα στις οποιες ειναι και του θειροηδη που επρεπε να κανω...... περιμενω να τις κανω ωστε να κλεισουμε ημερομηνια!!!!!! ασε που οι εξετασεις βγαινουν κοντα στα 400 ευρω........ τεσπα.. τετατρη εχω ραντεβου να τις κανω και αυτες! καλα ε??????... δεν βλεπω τη ωρα......
καλα.... τα ορθογραφικα μη τα βλεπετε......... τωρα τα ειδα και εγω... χι χι
α με το νερο και εμενα μου το ειπε οτι στη αρχη θα υπαρχει καποιο μικρο προβλημα, θα ηταν καλυτερα να μην πινεις ενδιαμεσα, δλδ την ωρα που τρως γιατι δεν θα μπορεις να φας! αλλα αργοτερα θα πινεις κανονικα!!
Ramira μου,για να καταλάβω...
Εκείνος σου πρότεινε την sleeve σε αντιδιαστολή με την ολική γαστρική πτύχωση και αν ναι,για ποιό λόγο;
Η δική μου εντύπωση,ίσως βέβαια λανθασμένη,είναι ότι οι μέθοδοι αυτές είναι παραπλήσιες ως προς το αποτέλεσμα τους τουλάχιστον
και ότι η νέα μέθοδος προτιμάται λόγω των λιγότερων μειονεκτημάτων της σε σημείο που τείνει να αντικαταστήσει την sleeve.
Δε γνωρίζω το βάρος σου και αντιλαμβάνομαι πως ο γιατρός μόνο μπορεί να αποφανθεί για την κατάλληλη για τον καθένα μας μέθοδο,
αλλά αν θέλεις βοήθησε με να κατανοήσω τη διαφορετικότητα των μεθόδων και τα κριτήρια ίσως επιλογής τους.
Σ'ευχαριστω εκ των προτέρων!
οχι πουλακι μου δεν εχουν καμια διαφορα στα αποτελεσματα απλα εμενα μου εκανε καλυτερα κλικ το sleeve και συφωνησαμε να κανουμε το γαστρικο μανικι για τους παραπανω λογους που ανεφερα, μιλησαμε για μια πιο μονιμη μεθοδο.... δεν ξερω..... ξερω πως εχει λιγοτερα μειονεκτηματα οσο αφορα την επμβαση ( αλλα οχι οσο αφορα τα αποτελεσματα) αλλα σε τι θα με εξυπηρετησει κατι μη νομιμο? τι να σκεφτω? οτι καποτε θα το ''ξεραψω''??... και μετα? αντε ξανα τα ιδια??? ολη μου την ζωη ειχα αυτο το καταραμενο προβλημα και με εχει κουρασει αφανταστα ψυχολογικα και σωματικα και με καταλαβαινετε ολοι εδω μεσα πιστευω, και αν οχι ολοι οι περισσοτεροι! οχι οτι δεν ειναι καλη μεθοδος η πτυχωση απλα με τα δικα μου 'θελω' βρηκαμε πιο καταληλη την μεθοδο sleeve. θελω να κανω κατι μια και καλη και να τελειωνω με αυτο το θεμα... δεν ξερω αν σε καλυψα! ειστε ατομα εδω μεσα που εχετε κανει τετοιες επεμβασεις για αυτο το προβλημα και θελω πολυ να ακουω τα υπερ και τα κατα της καθε μεθοδου, οπως και τα αποτελεσματα, που αυτα ειναι στην ουσια που με παρακινησαν να το κανω... αλλιως δεν ειμαι μαζοχα! σε καμια περιπτωση δεν θα εδινα τοσα χιλιαρικα και την ταλαιπωρια των επεμβασεων ετσι χαβαλε, αν μπορουσα να τα χασω απλα με μια διαιτα!!!!
Οι μόνιμες λύσεις είναι η σληβ και οι εκτροπές ( δυσσσαποροφητικού τύπου επμβάσεις,by pass και χολοπαγκρεατικές με by pass).Η σληβ βοηθάει αν δεν έχεις διατροφικές συνήθειες που να περιλαμβάνουν γλυκά,τσιμπολογήματα και αλκοόλ μιας και η πεπτική οδός μένει ως έχει(όπως και ο δακτύλιος)αλλά πλεονεκτεί του δακτύλιου στη μη ύπαρξη ξένου σώματος και ότι αφαιρείτσι το κέντρο της όρεξης,η γκρελίνη οπότε υπάρχει 'φρένο΄πέραν του ότι γεμίζει γρήγορα το στομάχι και έρχεται κορεσμός.Εάν δεν συντρέχουν οι παραπάνω προυποθέσεις,η εκτροπή είναι μονόδρομος και με τα καλύτερα και πιο μόνιμα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου από όλες τις επεμβάσεις(μιας και η σλήβ έχει περίπου 3 χρόνια που γίνεται νομίζω).Για την πτύχωση δεν γνωρίζω,αλλά δεν μου γεμίζει το μάτι γιατί ναι μεν γεμίζει γρήγορα το στομάχι όπως και στο δακτύλιο,αλλά η όρεξη είναι εκεί.Και αυτό είναι το πρόβλημα μας,ή μάλλον ένα από τα προβλήματα μας.
Εμένα πάντως με τρομάζουν οι μη αναστρέψιμες μέθοδοι...
Ιδεολογικά γιατί παρεκλίνουμε ακόμα πιο πολύ από τη φύση μας
και προπαντός πρακτικά για την περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά...
Εξάλλου το ότι μια μέθοδος είναι αναστρέψιμη(π.χ. δακτύλιος,πτύχωση)
δε σημαίνει ότι θα μπούμε στη διαδικασία να επανέλθουμε στην πρότερη της κατάσταση
(εφόσον ασφαλώς δεν τίθεται ιατρικός λόγος-π.χ.μόλυνση δακτυλίου)
Πάντως κακά τα ψέμματα...φοβάμαι πως οι εκτροπές είναι οι μόνιμα αποτελεσματικότερες,
επιπρόσθετα λόγω του ότι δυστυχώς οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε ν'αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες...πφφφ
εχει κανει καποιος πτύχωση εχω καποιες αποριες
και ομως εχω μαθει οτι τον δακτυλιο τουλαχιστον μετα απο ενα χρονικο διαστημα (νομιζω γυρω στα 5 χρονια) πρεπει να το αφαιρεις, ασε που πρεπει συνεχεια να κανεις επισκεψεις στους γιατρους και να τρεχεις να στον ανοιγουν να στον κλεινουν και να εχεις και το αγχος μη κατι παει στραβα με την διαβρωση η να μη γλυστρισει και αλλα τετοια.... ο καθενας το βλεπει διαφορετικα.. εγω παραδειγμα τα φοβαμαι ολα αυτα... βεβαια αν δεν ειχα αλλη λυση θα το εκανα!!!!