Quote:
Originally posted by Magdalena
1 φλιντζάνι σπορελαιο
1,5 φλιντζ. ζαχαρη
2 βανιλιες
2 αυγα
1/2 ποτ.κρασιου λικερ ο,τι εχω
1 κ.γ.μπεικιν
500 γρ αλευρι
1 νεροποτηρο χυμο πορτοκαλι
2 ολοκληρα πορτοκαλια
Χτυπάω στο μίξερ το σπορελαιο με τη ζαχαρη και ριχνω ενα-ενα τα αυγα, τις βανιλιες και το λικερ.
Το αλευρι το εχω κοσκινησει με το μπεικιν και τα προσθετω εναλλαξ με το χυμο πορτοκαλι.
Χοντροκοβω στο multi τα πορτοκαλια ολοκληρα αφου τα κοψω στη μεση και αφαιρεσω κουκουτσια και κοτσανακια. Τα προσθετω στο μιγμα και ανακατευω να πανε παντου.
Αδειαζω σε καλα λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα για κεικ στρογγυλη και ψηνω στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
Οταν ψηθει, την αφηνω να κρυωσει λιγο. Βάζω τα υλικά του σιροπιού σε κατσαρολάκι και τα βράζω για 3-4 λεπτά μέχρι να μελώσει. Μετα απο κανενα 15 λεπτο που έχω αφήσει έξω την πορτοκαλόπιτα τη σιροπιαζω με το ζεστό σιρόπι.
Τελος αφου πιει το σιροπι την αναποδογυριζω στην πιατελα για να παει και πανω το σιροπι.
Αυτή νομίζω πρέπει να είναι πιο κοντά σε αυτό που δοκίμασες...
Μαγδαλένα μου την δοκίμασα αλλά δυστηχώς μου λάσπωσε:sniff: ίσως φταίει ότι το σιρόπι ήταν καυτό,το γλυκό χλιαρό και όχι κρύο και επίσης εμένα το σιρόπι μου φάνηκε πολύ και στο τέλος δεν το έβαλα όλο.Σε γεεύση ήταν μιά χαρά όπως μου είπε ο άνδρας μου ,που το δοκίμασε!Ακόμα και λασπωμένο που είναι έχει φάει το μισό ταψάκι :smilegrin: