Καλημέρα
Αγγελάκι μου δυστυχώς έπρεπε να μου έρθει αυτή την βδομάδα. Αλλά ελπίζω. Σταμάτησα και τα χάπια που μου έδινε και ο ενδοκρινολόγος.
Θα δούμε, εσύ όμως να χαμογελάς και είσαι αισιόδοξη.
Printable View
Καλημέρα
Αγγελάκι μου δυστυχώς έπρεπε να μου έρθει αυτή την βδομάδα. Αλλά ελπίζω. Σταμάτησα και τα χάπια που μου έδινε και ο ενδοκρινολόγος.
Θα δούμε, εσύ όμως να χαμογελάς και είσαι αισιόδοξη.
ShadowWave καλησπερα! σε ευχαριστω για τα παρηγορα λόγια σου, σιγουρα όμως τη στιγμη που το ακουσα δεν το πηρα σαν κομπλιμεντο, πιστεψε με! εσυ τι προβλημα αντιμετωπίζεισ?
Ευτυχία μου, τι κανεις κουκλα μου? σου ηρθε η πολυπόθητη περίοδος? καποια εξέλιξη? εγω συνεχίζω με τα αντισυλληπτικά.. η διατροφη μου εχει στρωσει πλεον, τουλαχιστον τρωω κανονικά αλλα βασει μιας ισορροπημενης διατροφης, ενος προγραμματος, οχι να τρωω ότι να ναι, όπως όταν ξεκίνησα τα χαπια..
Μαγδαλένα μου καλησπέρα!
Αυτές τις μέρες έπρεπε να μου έρθει αλλά χωρίς πρόκληση (χάπια δηλαδή) δεν έχω αποτέλεσμα. Ακόμα ελπίζω. Αυτή τη φορά σταμάτησα και τα χάπια που παίρνω καθημερινά και μου προτείνει ο ενδοκρινολόγος. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αρχίσω τα αντισυλλυπτικά. Λες να τα καταφέρω? Απλά με φοβίζουν τα συμπτωματα - πρήξιμο, κιλά, πονοκέφαλοι..
Ευτυχία μου, ο καθε οργανισμός αντιδρα διαφορετικά στο αντισυλληπτικό, βεβαια εμένα στην ουσία περα από το πρηξιμο που εχω προς το τελος του κύκλου δεν μου προκαλουν τίποτα αλλο, οσο για τα κιλά πιστευω δεν ειναι μόνιμα νομίζω επανερχεσαι στα φυσιολογικά σου..κανε μια προσπάθεια και ειμαι σιγουρη ότι θα δεις θετικά αποτελεσματα από τη ληψη τους, μόνο να μην ξεχνάς ο,τιδηποτε παρατηρεις να το συζητας με τον/τη γυναικολογο σου.
Στην αρχη όσο να ειναι, θα υπαρχει μια αλλαγη στο σωμα σου, εγω ΄βλεποντας το στηθος μου να πρηζεται ετσι δεν το αντεχα όμως θα νιωσεις γυναικα..εγω λέω να ακουσεις το γιατρο και να παρεις τα χαπια,
Εξαλλου εδω ειμαι και εγω οτιδηποτε θελησεις θα το συζηταμε!!
Κοριτσακια σας ελειψα? Πείτε ναι πείτε ναι. Ειχα καιρό να μπω. Σημερα ξαναθυμηθηκα το φορο χαρη σε μαι φιλη.
Χρονια πολλά και καλή χρονια σας εύχομαι.
Ελπιζω να στε καλά. Εννοειται δεν εχω δει φως στον οριζοντα. Πηγα βεβαια στο γυναικολογο με βρηκε μια χαρα και μου εδωσε φαρμακακια πάλι. Οχι τα προηγουμενα άλλα. Απλές ορμόνες. Πλεον και ο ιδιος απορει που δε μου ρχεται κανονικά και μεταξύ μας και εγώ η ιδια.
Τελευταια ειχα μια ανεξηγητη αυξηση βαρους η οποια με εχει πανικοβαλλει και τρομάξει. Ενταξει χοντρη δεν εγινα αλλα το σωμα μου πλέον αρνειται. Ακομα και με προσεγμένη διατροφη παχαινω και εχω αρχισει να κουραζομαι, να κουραζομαι ελεεινά.
Εσεις πως τα πάτε? Πως ειναι η διατροφή σας, η ψυχολογία σας?
Γεια σου Μαρακι!! εμενα προσωπικα μου αρεσει πολυ οταν βλεπω μηνυμα στο φορουμ! Καλη χρονια,με υγεια και αγαπη:starhit:
Ηθελα αρχικα να σου πω οτι ο ενδοκρινολος,μου ειχε τονισει να μεινω στα κιλα που ειμαι (νορμαλ με λες πλεον) γιατι αν εβαζα κι αλλα και γενικα δεν ημουν καπου σταθερη, παλι θα ειχα προβλημα με την περιοδο. αλλα τι να σου πω.. κι εγω περιμενα να μου ερχεται πλεον που δεν ειμαι πετσι και κοκκαλο,αλλα @.. περιμενω παλι με duphaston. θυμισε μας τι ειχες και σου κοπηκε η περιοδος..εγω 6 χρονια βουλιμια...:sniff:
Απο διατροφη πλεον εχω αρχισει να τρωω πολλα που δεν ετρωγα ( τα κραταω δηλαδη γιατι παντα τα ετρωγα, απλα τα εβγαζα) και γ αυτο πολλες φορες νιωθω οτι εχω φαει πολυ, η οτι θα χοντρυνω με αυτο το φαι πχ. Το μυαλο μου με αλλα λογια δεν εχει ξεκολλησει. ʼλλες φορες παλι τρωω και διωχνω ολες τις τυψεις,λεγοντας μου οτι αυτο το φαι θα μου κανει καλο και τρωω 1 τονο.. χθες αφου εφαγα πρωινο εφαγα 1 ολοκληρο σακουλακι παξιμαδια τυπου κυθηρων "το μαννα" τα οποια ειναι πεντανοστιμα αλλα αρκετα παχυντικα..και δεν εσκασα ρε! στα καπακια εφυγα για ποδηλατο και γυρισα μετα απο 4 ωρες..ντοινγκ!
Γενικα προσπαθω να κανω 5 γευματα τη μερα.
πρωιναρα( φρουτα, ψωμι/παξιμαδια/κουακερ, κεφιρ απο κατσικισιο η 2 αυγα,και λιγο μελι αν τα φρουτα δεν ειναι γλυκα),
κανα φρουτο με λιγο γιαουρτι μετα,
μεσημεριανο κανονικα μεριδα ο,τι εχουμε σαλατα πολυ, λιγο ψωμακι,
απογευμα συνηθως γιαουρτι με φρουτο η παξιμαδια με κατι ακομα..
και βραδυ αναλογα την πεινα. αν πειναω λιγο φαι η 1-2 αυγα, μανιταρια, η λιγο τυρι ,σαλατα και αν το λιγουρευτω μπορει να κανω και καμια βουτα στη σαλατα με παξιμαδι/κριτσινι/ψωμι.αν δεν πειναω και δεν εχω φαει γιαουρτακι ολη τη μερα σιγουρα θα φαω γιαουρτακι με κατι ακομα. χθες αφου εφαγα πρωινο εφαγα 1 ολοκληρο σακουλακι παξιμαδια τυπου κυθηρων "το μαννα" τα οποια ειναι πεντανοστιμα αλλα αρκετα παχυντικα..και δεν εσκασα ρε! στα καπακια εφυγα για ποδηλατο και γυρισα μετα απο 4 ωρες..ντοινγκ!
Απο ψυχολογια δεν πεταω κιολας, αν και θα επρεπε μονο που ζουμε να ειμαστε χαρουμενοι! ειμαι καλυτερα απο τα τελευταια χρονια παντως.. εσυ πως πας??
Kαλημέρα κορίτσια, τι κάνετε?
Μαράκι σαν να διαβάζω ότι θα έγραφα και εγώ..
Φως κανένα μέχρι τώρα, έχω βάλει κάποια κιλά, αλλά συνήθως το χειμώνα εγώ βάζω, κάνω πολύ γυμναστήριο, ο ενδοκρινολόγος απορεί και συνεχίζω τη θεραπεία αν και βαρέθηκα. Και πλέον νοιώθω πολύ κουρασμένη με όλο αυτό.
Δεν ξέρω γιατί ταλαιπωρούμαστε αλλά είναι βάλσαμο να βλέπεις πως κάποιος μπορεί να καταλάβει πως αισθάνεσαι..
γεια σας κορίτσια. Αγγελάκι διατροφικά παω πολύ καλά αν σκεφτω οτι εχω κόψει τα υπερφαγικά που με βασανιζαν ολο το καλοκαιρι. 2 φορες μεσα σε 5 μηνες και αυτο σταματησε στην αρχη του. Παρασπονδιες και απαγορευμένα εννοειται εχω φαει και θα τρωγω δεν εχω σκοπο πλέον να στερούμαι αλλά με ενδιαφερει να το κανω σε νορμαλ πλαισια. Αυτο που με στενοχωρεί λοιπόν και με ριχνει ψυχολογικά ειναι οτι ειχα κόψει το ζύγισμα για πολλους μήνες. Ξαναρχισα πριν τις γιορτες γιατι ηθελα να το ελεγχω. Μετα τις γιορτες λοιπον και πρεπει να μαι ο μονος άνθρωπος σε αυτον τον κόσμο πήρα αδικαιολογητα 2,5 κιλά. Μεσα σε μαι βδομάδα!!!! Εχω πανικοβληθει γιατι ειμαι σε απαγορευμένα για το μνυαλό μου κιλά και φυσικά αγχωνομαι κατι που με κανει να πιστευω οτι θα σπάσω. Του στυλ ε αει στο διαολο που κανω διατροφη και παχαινω τουλάχιστον να φαω να ευχαριστηθώ.
Ειμαι κουρασμενη και πέφτω ψυχολογικά γιατι βλεπω πως ο Θεος με τιμωρει ακόμα. ο εφιαλτης παντα θα υπάρχει. Τωρα παλι εκρυψα τη ζυγαρια και τρεμω. Δεν αντεχω. Βαζω συνεχεια βαρος αλλά απο την αλλη δεν αντεχω τη ζυγαριά. Με οδηγει σε παρακρουση και ειλικρινα πιο πολύ απο ποτέ θελω να βρω μια ισορροπια στη ζωή μου.
Στο μεταξύ βεβαια δεν ερχεται και η περιοδος απο μονη της και φυσικά μου αναβουν τα λαμπάκια. Εγω προερχομαι απο ανορεξια που με ρωτησες. Καλα εγω ειμαι αλλο φρουτο εχω υπάρξει και παχυσαρκη. Τα παντα όλα.
Δεν ξέρω γιατί ταλαιπωρούμαστε αλλά είναι βάλσαμο να βλέπεις πως κάποιος μπορεί να καταλάβει πως αισθάνεσαι..
Αυτο ακριβως Ευτυχία μου. Δεν αντεχω αλλο τον επομενο μηνα πανε 4 χρονια. Εχω ανάγκη λύτρωσης.
Γεια σας κορίτσια,
Αγγελάκι μου, από οτι διαβαζω η διατροφή σου είναι ισορροπημένη και μπραβο σου.. αυτό που γραφεις για τον ενδοκρινολόγο αλήθεια ειναι το εχω ακούσει και εγω
Ευτυχία μου τι κάνεις? καποιο νεοτερο? μίλησες με το γυναικολόγο σου για τα αντισυλληπτικά που σου ειχε πει να ξεκινήσεις?
Μαρακι μου, που εισαι κοριτσαρα μου? ολα καλα? ακομα τίποτα? Εγω συνεχίζω τ ααντισυλληπτικά αλλα το μονο ευχαριστο ειναι ότι εχω βαλει πλέον τη διατροφή μου σε ενα πρόγραμμα..οταν τα κοψω τα αντισθλληπτικα να δω θα ερθει από μόνο του?
αυτο ειναι το θεμα φιλη μου. Και εγω τωρα παιρνω duphaston. Αυτον και τον επόμενο μήνα. Ο γιατρος απορει που δεν εχω αδιαθετησει ακόμα. Ποσο πια? Και εγω τη διατροφη μου την εχω ισορροπήσει το βαρος ανεβοκατεβαινει ομως ρε γαμώτο.
Και πραγματικά δε θελω παλι να αρχισω να μιζεριαζω με το θεμα.
μαρακι συγνωμη για την αδιακρισία τι βαρος εχεις τωρα?
Κοριτσια ας αγαπησουμε τους εαυτους μας και τη ζωη..!!! Ολα θα ερθουν, και η ψυχολογια μας θα αλλαξει, και η περιοδος και το σωμα μας θα βρει τους ρυθμους του, ξερετε πολυ καλα τι σοκ υπεστη τα τελευταια χρονια.. εξαντλειται, ειναι ζωντανα ολα μεσα μας και αν δεν θρεφονται με αυτα που χρειαζονται διαμαρτυρονται κ επειτα πεθαινουν. Ας επανορθωσουμε τη ζημια, δεν ειναι καθολου αργα. Χωρις αγχος, το βασικοτερο, ηρεμα με θετικη σκεψη. Η ΖΩΗ ειναι ΕΔΩ και εχουμε να ζησουμε πολλα! Οσο λιγοτερο σκεφτομαστε το φαι τοσο το καλυτερο παντως.. οπου και να ειμαστε παντα υπαρχει κατι να φαμε και να νιωσουμε και πολυ ομορφα! Τα τελευταια χρονια προτιμω να καθομαι σπιτι (πολλες φορες να βλεπω και ΤV σαν τις γυναικουλες που παντα κοροιδευα) και να μη βγαινω πρωτον γιατι νιωθω ασχημη, δευτερον γιατι εξω καπνιζω και επειδη σκεφτομαι οτι δε θα ειμαι ευχαριστη παρεα λογω της ψυχολογιας μου.Επισης επειδη δεν θελω να φαω κατι εξω,ουτε και να πιω.. Ξερω οτι εχω χασει χρονια απτη ζωη μου, κανονικα- δεν υπερβαλλω- αλλα εδω ειμαι, ευτυχως σε καλη κατασταση ( οσο και να προσπαθησα δεν με κατεστρεψα!!!) για να σταθω στα ποδια μου και να τα αλλαξω ολα.. ειναι τελειως στο χερι μας κοριτσαρες μου και το εχω καταλαβει καιρο τωρα..
Κοριτσακι μου, τι υπεροχο και αισιοδοξο μηνυμα, με παρηγορησεσ..απο το πρωι ειχα μια ασχημη ψυχολογια,πιστευα οτι ειμαι ασχημη και οτι εχω παχυνει..εχεισ δικιο
καλημερα. Καμια αδιακρισια Μαγδα μου. εγω παιζω στα 60 με υψος 1,67. Εβαλα αποτομα 2 κιλα μεσα σε 1 βδομαδα που σας ελεγα. Ετσι οπως τα χει παιξει ο ργανισμος μου παιζει να χω ανεβει και αλλο. Εδω και 10 μερες δε ζυγιζομαι και δε θα το κανω μεχρι να νιωσω οτι οτιδηποτε και να δω δε θα με χαλασει. Αυτη τη στιγμη που το μυαλο μου δεν αντεχει αλλα κιλά απο μακρια και αγαπημένες.
Η αληθεια βεβαια ειναι οτι εμφανισιακα δε μου φαινεται καθολου. Αν δεις φωτος μου δε με κανεις τοσο απλά εγω κολλαω στη γαμωζυγαρια.
Εσυ κουκλα μου πως τα πας ανεβασες και αλλο το βαρος σου? Με τη διατροφη πως κινεισαι περιπου?
Αγγελάκι νιωθω σαν να εγραψα εγω το μηνυμα. Δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω ειλικρινα. Απλά μονο ποσο πολυ εχω κουραστει. Τιποτα αλλο.
Ειδα φωτό σου και εισαι αστερι!!! μη μασας και προπαντως μην αφηνουμε κανεναν να χαλαει την ψυχολογία μας, εχει δικιο το αγγελακι ασ αγαπησουμε εμεις τους εαυτους μας πρωτα απο ολα..
Υπαρχει περίπτωση να συμβαλλουν και τα αντισυλληπτικα στην αυξηση του βαρους.εσυ τι λεσ?
ευχαριστω φιλη για τα καλα σου λόγια. Με ενδιαφερει βασικα να χω μια υγιη εικόνα.
Οσο γι αυτο που με ρωτας οχι στην περιπτωση μου δεν ισχυει μιας και εβαλα το βαρος πριν ξανααρχισω τα χαπια. Τρεμω με την ιδεα οτι θα αυξηθει και άλλο. Δεν ξερω πριν τις γιορτες ειχα περιορισει λιγο τα φαγητο εκαν 1-2 μαλακιουλες στερητικα και ετσι ε και μαλλον το πληρωσα αυτο.
καλημέρα σε όλες!!
τελικα ισχυει ή όχι ότι τα αντισυλληπτικά χάπια παχαίνουν? ποια είναι η γνωμη σας?
εγω πιστευω πως ειναι θεμα του τι διατροφή κανεις? Εγω οταν επαιρνα τα gynofen για παραδειγμα βαρος δεν έβαλα. Στο +-1 ημουν. Ειναι και θεμα οργανισμού. Εμενα προσωπικα τα αντισυλληπτικα μου δημιουργουσαν αλλες παρενέργειες. Νευρα, καταθλιψη, επιθετικότητα τετοια πραγματα.
Τωρα με τα ντουφαστον δεν ξερω τι εχει παιξει. Δεν ζυγιζομαι και δεν ξερω και φυσικά εννοειται οτι τρωγομαι. Κατι θα γινει παντως σημερα αύριο θα αδιαθετησω και ηδη αισθανομαι το καραφουσκωμα. Εχω να αδιαθετησω και απο το Σεπτεμβριο.
Δεν ξερω Μαγδα μου εσενα επηρεασαν το βάρος σου τα χαπια? Ποσο εισαι τωρα αν επιτρεπεται?
Οταν ειναι για να αδιαθετησω με δειχνει η ζυγαρια 2 κιλά παραπάνω, το εχω παρατηρησει, στην εβδομαδα διακοπης των χαπιων, αφου αδιαθετω επανερχομαι στα κανονικα μου κιλά 55 τωρα πια!! κατα τα αλλα όλα καλα δεν μου δημιουργουν καμία παρενέργεια, για να δουμε!!
Καλημέρα κορίτσια,
η δική μου εμπειρία ήταν λίγο άσχημη με τα αντισυλληπτικά. Επαιρνα τα gynofen και πέρα απο λίγα κιλά είχα όλα τα υπόλοιπα που περιγράφει και η Μαρία.
Δεν πιστεύω πως είναι βέβαια τα ίδια με τα yasmin ή yasminelle. Έχω ακούσει πως είναι πολύ ήπια και δεν προκαλούν τίποτα σχεδόν. Μάλιστα μια γνωστή μου με αυτά έχασε κιλά
καλημερα κορίτσια. Εγω αν ηξερα τι θα παθαινα με τα τζινοφεν ουτε που τα βαζα στο στομα μου. Πιστεψτε με καλύτερα 1,2 κιλα συν παρα ολα τα υπολοιπα. Ρε μονο που δεν έδερνα ανθρωπους απο τα νευρα μου. Μιλουσα και συμπεριφερομουνα πολύ άσχημα, συναισθηματικές μεταπτώσεις μέσα σε δευτερόλεπτα τι να λεμε τωρα ένα δράμα.
Καλά νεα νομιζω οτι εντος της ημέρας θα αδιαθετησω. Αυτη τη στιγμη η κοιλιά μου με πεθαινει όμως οχι οτι μου λεει κατι αφου ειναι με φαρμακα αλλα τελοσπαντων να ξεγελάσω τον πόνο μου.
Καλημέρα κορίτσια!
Εγώ παλιά έπαιρνα τα yasmin για θέμα αντισύλληψης και μόνο, με τον κύκλο μου ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Τα ίδια έπαιρνε και η κολλητή μου που έχει πολυκυστικές. Λοιπόν τα χάπια είχαν πολύ διαφορετικές παρενέργειες σε μένα απ'ότι σ'αυτήν. Εγώ είχα πρήξιμο(είχα ανέβει ένα νούμερο σουτιέν) και πολύ, πάρα πολύ πόνο στο στήθος(δεν μπορούσα ούτε να τα αγγίξω, ούτε να κοιμηθώ μπρούμιτα), πολλές ημικρανίες, πολλές ευαισθησίες(έκλαιγα με το παραμικρό!), επίσης το αίμα της περιόδου είχε αλλάξει χρώμα(πολύ σκούρο, προς το καφε), και η περίοδος κρατούσε 7-10 μέρες (ενώ χωρίς τα χάπια δεν ξεπερνάει τις 4 ποτέ!), επίσης πολλές φορές είχα ενδιάμεση αιμοραγία(δηλαδή στο μέσον του κύκλου λίγο αίμα). Πολλές παρενέργειες ε??? Α, επίσης πονούσα! Εγώ που δεν πονούσα ποτέ στην περίοδο, πονούσα όσο επαιρνα τα χάπια! ΚΑΙ μου φέρνανε μύκητες! Γενικά ήταν πολύ τραγική η αντίδρασή του οργανισμού μου! Ισως όμως στον δικό μου οργανισμό να ταίριαζαν άλλα χάπια. Η κολλητή μου για παράδειγμα δεν είχε κανένα πρόβλημα, μόνο λίγο φούσκωμα σε κοιλιά και στήθος!
Ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ , λοιπον! Ο ιδιος ο γιατρος σου προτεινει ενα χαπι αρχικα κι αν δε "δουλεψει" σε σενα, σου δινει καποιο αλλο, πιο δυνατο η πιο ηπιο.. Η προσωπικη μου γνωμη για τα αντισυλληπτικα και για ολα τα κωλοχαπα δεν αλλαζει..ειναι ολα για τον π@τσο! Το ειχα ξανααναφερει και πιο παλια αλλα αξιζει νομιζω 1 ακομη φορα.. περυσι ειχα παε σε ομοιοπαθητικο για το θεμα της περιοδου μου, ο οποιος 1ον ασχοληθηκε πολυ με την περιπτωση μου,μου πηρε ολοκληρο ιστορικο για να εχει μια πληρη εικονα του οργανισμου μου, και σε λιγες μερες αφου τα μελετησε ολα με πηρε τηλ και μου ειπε ποια χαπια(φυτικα) να παρω. 40 χαπια ηταν, 1 την ημερα, και η περιοδος μου ηρθε κανονικα χωρις πονους , πρηξιματα και μαλακιες. τα οποια, παρεπιπτοντως, ειναι δειγματα τοξινωσης του οργανισμου.. 3-4 φορες στη ζωη μου που την εφερα με χαπια ειχα κι εγω τετοια συμπτωματα. Να μην μακρυγορω.. επειτα μου ηρθε και ακομη 1 φορα χωρις βοηθεια αλλα επειδη εγω συνεχισα να ειμαι πολυ αδυνατη και να κανω εμετους σχεδον καθε μερα την ξαναεχασα την πολυποθητη περιοδο.. ΤΙ ΧΑΖΗ ΘΕΕ ΜΟΥ!! ο ομοιοπαθητικος μου ειχε επισημανει φυσικα οτι επερεπε να την κοψω αυτη τη μαλακια οχι μονο για την περιοδο,γενικοτερα για απειρους λογους,αλλα δεν τον ακουσα. τοτε ειχα ελαττωσει απλα τα επεισοδια επειδη επαιρνα και τα χαπια. αυτα! κοριτσαρες η υγεια μας ( σωματικη και ψυχικη ) ειναι το πιο σημαντικο πραγμα, μην την αμελουμε.. σας φιλω και ελπιζω να μην κανουμε αλλα λαθη!!
aggelaki μου κι εγώ μαζί σου! Δε μ'αρέσουν καθόλου τα χάπια και πρέπει να είναι τρελή ανάγκη για να πάρω.
Όσο για την ομοιοπαθητική να σου πω την αλήθεια το έχω σκεφτεί πολλές φορές γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, ότι δηλαδή βοηθάει γενικά στην καλή λειτουργία του οργανισμού, ότι σου χτίζει το ανοσοποιητικο και μπορείς να αντιμετωπίσεις καταστάσεις χρόνιες.
Παράδειγμα, ένας λόγος που το σκεφτόμουνα ήταν ότι για πολλά χρόνια είχα κολπίτιδες από μύκητες. Οι μύκητες είναι γενικά πολλοί επίμονοι και χρειάζονται δυνατές φαρμακευτικές αγωγές αλλά καταλήγεις να πέφτεις σε έναν φαύλο κύκλο καθώς με κάθε χάπι οι μύκητες δυναμώνουν, δημιουργούνται δηλαδή δυνατά στελέχη ανθεκτικά στη συγκεκριμένη αγωγή, οπότε ξανάρχονται και τότε πρέπει να πάρεις ακόμα πιο δυνατά φάρμακα! Λοιπόν πρέπει να σας πω ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε όταν άρχισα να τρέφομαι σωστά, να έχω καλή ψυχολογία και αντί για φάρμακα να κάνω απλές πλύσεις με χαμομήλι....αυτά δυστυχώς δεν τα λέει κανένας γιατρός.....
Και εγώ παλιά είχα σοβαρά προβλήματα με κολπίτιδες και με μυκητιάσεις, μιλάμε πάθαινα με το παραμικρό! Μέχρι και τραχηλίτιδα έπαθα από τις χρόνιες κολπίτιδες και όντως εκείνο το διάστημα έπαιρνα και αντισυλληπτικά γιατί έχω ενδομητρίωση και είχα κύστες από αίμα στις ωοθήκες μου, άλλο βάσανο και αυτό! Ουφ και εμείς οι γυναίκες τι τραβάμε με τα γυναικολογικά μας! Τελικά μετά από πολλές θεραπείες και μία κρυοπηξία για την τραχηλίτιδα ξεμπέρδεψα. Από τότε φτου φτου δεν έχω ξαναπάθει τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτά τα θέματα παίζει ρόλο και ο σύντροφος. Για παράδειγμα εγώ τότε που είχα τα προβλήματα ναι μεν συνήθως είχα σταθερές σχέσεις αλλά δεν ήμουν ευτυχισμένη με τους συντρόφους μου και πιστεύω ότι και αυτό είχε επίπτωση στα γυναικολογικά μου. Πάντως διατροφή και ψυχολογία είναι το Α και το Ω για την υγεία μας και το ανοσοποιητικό μας! Πλέον γι'αυτό όταν δεν είμαι καλά παίρνω προβιοτικά συμπληρώματα για να ενισχύω το ανοσοποιητικό μου και να έχω καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το πεπτικό μου σύστημα. Και εννοείται στις αντιβιώσεις πάντα συμπλήρωμα ειδικό για την χλωρίδα του κόλπου για να μην πάθω ξανά μυκητίαση.
Όσο για τα αντισυλληπτικά τα έπαιρνα πριν 10 χρόνια περίπου και αν θυμάμαι καλά ήταν τα yasmin. Τα έπαιρνα συνεχόμενα για ένα χρόνο και κάτι. Από τότε έχω πάθει ψυχολογικό με τα ριμαδόχαπα. Είχα αρκετές παρενέργειες, όπως μελαγχολία, πόνους στις γάμπες μου, πρηξίματα, μεταπτώσεις διάθεσης το έριξα και στο φαϊ λόγω κακής ψυχολογίας και διάφορων γεγονότων στην ζωή μου και είχα βάλει 28 κιλά! :grind: Αμάν έκανα να τα ξαναχάσω, έλιωσα στα γυμναστήρια!...άσχετα που τα ξανάβαλα μετά γιατί είχα αδηφαγική διαταραχή γκρρρρρ! Ιστορία μου αμαρτία μου! Να σημειώσω βέβαια ότι εκτός από την κακή διατροφή που έκανα, άρα περισσότερες κατακρατήσεις, κάπνιζα κιόλας παράλληλα με τα αντισυλληπτικά το οποίο ξέρω είναι πολύ κακό πφφφφ. Τελικά οι κύστες φύγανε με την αγωγή αλλά προσωρινά, μετά ξαναδημιουργήθηκε μία άλλη που με συντροφεύει μέχρι και σήμερα :mad:, αλλά χάπια δεν ξαναπαίρνω που να χτυπιούνται όλοι! Τα μισώ! Βέβαια αυτό μου δημιουργεί ένα θεματάκι υπογονημότητας και εύχομαι να μην επηρεάσει στην τεκνοποίηση :(
Eli μου να σου πω ένα μυστικό? Η ψυχολόγος μου όταν της είπα ότι είχα κολπίτιδα μου είπε ότι οι περισσότερες ασθένειες που λήγουν σε "~ήτις" είναι ψυχοσωματικές. Επίσης ένας πολύ καλός και πασίγνωστος γυναικολόγος στον οποίο πήγα πέρισυ για έναν πόνο που ένιωθα και υποψιαζόμουν την ενδομητρίωση, μου είπε ότι η ασθένεια αυτή όπως και οι μύκητες ξεκινάνε από το μυαλό μας και πως αν δε χαλαρώσω απέναντι στη ζωή, θα πάθω όλα όσα φοβάμαι σιγά σιγά! Αυτό, μα το Θεό, δεν περίμενα ποτέ να το ακούσω από γυναικολόγο! Μαλιστα κατσάδιασε τη μάνα μου και της είπε "από σενα ξεκινάνε όλα, εσύ της τα προκαλείς αυτα!!!" Φοβερός γυναικολόγος, έπιασε στον αέρα τη σχέση με τη μάνα μου και την νευρωτική μου φύση!Quote:
Originally posted by Eli
Και εγώ παλιά είχα σοβαρά προβλήματα με κολπίτιδες και με μυκητιάσεις, μιλάμε πάθαινα με το παραμικρό! Μέχρι και τραχηλίτιδα έπαθα από τις χρόνιες κολπίτιδες και όντως εκείνο το διάστημα έπαιρνα και αντισυλληπτικά γιατί έχω ενδομητρίωση και είχα κύστες από αίμα στις ωοθήκες μου, άλλο βάσανο και αυτό! Ουφ και εμείς οι γυναίκες τι τραβάμε με τα γυναικολογικά μας! Τελικά μετά από πολλές θεραπείες και μία κρυοπηξία για την τραχηλίτιδα ξεμπέρδεψα. Από τότε φτου φτου δεν έχω ξαναπάθει τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτά τα θέματα παίζει ρόλο και ο σύντροφος. Για παράδειγμα εγώ τότε που είχα τα προβλήματα ναι μεν συνήθως είχα σταθερές σχέσεις αλλά δεν ήμουν ευτυχισμένη με τους συντρόφους μου και πιστεύω ότι και αυτό είχε επίπτωση στα γυναικολογικά μου. Πάντως διατροφή και ψυχολογία είναι το Α και το Ω για την υγεία μας και το ανοσοποιητικό μας! Πλέον γι'αυτό όταν δεν είμαι καλά παίρνω προβιοτικά συμπληρώματα για να ενισχύω το ανοσοποιητικό μου και να έχω καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το πεπτικό μου σύστημα. Και εννοείται στις αντιβιώσεις πάντα συμπλήρωμα ειδικό για την χλωρίδα του κόλπου για να μην πάθω ξανά μυκητίαση.
Όσο για τα αντισυλληπτικά τα έπαιρνα πριν 10 χρόνια περίπου και αν θυμάμαι καλά ήταν τα yasmin. Τα έπαιρνα συνεχόμενα για ένα χρόνο και κάτι. Από τότε έχω πάθει ψυχολογικό με τα ριμαδόχαπα. Είχα αρκετές παρενέργειες, όπως μελαγχολία, πόνους στις γάμπες μου, πρηξίματα, μεταπτώσεις διάθεσης το έριξα και στο φαϊ λόγω κακής ψυχολογίας και διάφορων γεγονότων στην ζωή μου και είχα βάλει 28 κιλά! :grind: Αμάν έκανα να τα ξαναχάσω, έλιωσα στα γυμναστήρια!...άσχετα που τα ξανάβαλα μετά γιατί είχα αδηφαγική διαταραχή γκρρρρρ! Ιστορία μου αμαρτία μου! Να σημειώσω βέβαια ότι εκτός από την κακή διατροφή που έκανα, άρα περισσότερες κατακρατήσεις, κάπνιζα κιόλας παράλληλα με τα αντισυλληπτικά το οποίο ξέρω είναι πολύ κακό πφφφφ. Τελικά οι κύστες φύγανε με την αγωγή αλλά προσωρινά, μετά ξαναδημιουργήθηκε μία άλλη που με συντροφεύει μέχρι και σήμερα :mad:, αλλά χάπια δεν ξαναπαίρνω που να χτυπιούνται όλοι! Τα μισώ! Βέβαια αυτό μου δημιουργεί ένα θεματάκι υπογονημότητας και εύχομαι να μην επηρεάσει στην τεκνοποίηση :(
ʼλλαξα μυαλά και όλα ξεπεράστηκαν!
Χάπια κι εγώ δε θα ξανάπαιρνα, με παίδεψαν πολύ...
Πόσο δίκιο έχεις, γ@μω ο γυναικολόγος! Γεια στο στόμα του :lol:!
Καλα ειδικα για μηκυτιασεις και κολπιτιδες, ποτε φαρμακα! Η ομοιοπαθητικη ειναι μακραν η πιο αποτελεσματικη μεθοδος τοσο για την σταθεροποιηση της περιοδου, ειτε ειναι απο πολυκυστικες ειτε απο ο,τιδηποτε αλλο οσο και για τις κολπιτιδες. Κ μαλιστα με ριζικα αποτελεσματα, σε αντιθεση με τα αντισυλληπτικα και τα αντιβιοτικα που δινουν προσωρινα αποτελεσματα επειδη πολεμαν το συμπτωμα του προβληματος και οχι το ιδιο το προβλημα. Δεν ξερω πραγματικα αν καταλαβαινετε τι θελω να πω, ψαξτε και στο ιντερνετ για περισσοτερες λεπτομερειες και δοκιμαστε το.. αξιζει τερμα. αν δε μου ερθει με τα ντουφαστον που πηρα την προηγουμενη βδομαδα κατι τετοιο θα κανω παλι.
αυτα δεν ειναι δικα μου αλλα σας τα παραθετω:starhit:
Προσοχή στο βάρος σας
- Αν ο κύκλος σας χαθεί ξαφνικά, δοκιμάστε να κάνετε ένα μικρό τεστ συνείδησης: μήπως το τελευταίο διάστημα ακολουθήσατε μια πολύ αυστηρή αυτοσχέδια δίαιτα ή υπερβάλατε στο γυμναστήριο;
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, δεν είναι απαραίτητο να αδυνατίσετε πολύ ή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μερικές φορές, αν μία γυναίκα είναι ήδη αρκετά λεπτοκαμωμένη, αρκεί να χάσει λίγα κιλά (για παράδειγμα τρία) για να εξαφανισθεί η εμμηνορρυσία της. Πώς είναι όμως δυνατόν γυναίκες με λίγα κιλά να έχουν καθυστέρηση στον κύκλο τους; Γιατί ο υποδερμικός λιπώδης ιστός παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των οιστρογόνων, των γυναικείων ορμονών που ευθύνονται για την πρόκληση της ωορρηξίας. Αν ο οργανισμός σας παράγει λίγα οιστρογόνα λόγω έλλειψης λιπώδους ιστού, μπορεί να αυξηθεί από αντίδραση η τεστοστερόνη, ορμόνη που εκκρίνεται από τους επινεφρίδιους αδένες.
- Το αποτέλεσμα; Πέρα από την αμηνόρροια, μπορεί να παρουσιάσετε μια σειρά από δυσάρεστες δευτερεύουσες διαταραχές, όπως ακμή και υπερτριχοφυΐα.
Αρνητικές συνέπειες όμως μπορεί να έχει και η αύξηση του βάρους. Αν έχετε πολύ λιπώδη ιστό, κινδυνεύετε από έλλειψη εμμηνόρροιας, γιατί όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα οιστρογόνων, η υπόφυση που ρυθμίζει τη δραστηριότητα των ωοθηκών, μπορεί να διαταραχθεί. Ο βασικός κανόνας λοιπόν για να κρατάτε σταθερό τον κύκλο σας, είναι να τρώτε από όλα στις σωστές ποσότητες και να γυμνάζεστε με μέτρο (χωρίς δηλαδή να εξουθενώνεστε).
οκ, θα την δοκιμάσω όταν την ξαναχρειαστώ...δε θα μπορώ όμως να πίνω καφέ ε? Να καπνίζω θα μπορώ?
Βασικά έχω ακούσει για ένα καλό κέντρο στο μαρούσι αλλά σου κλείσουν ραντεβού μετά από κανα μήνα και θέλουν και ανω των 100 ευρώ για την πρώτη επίσκεψη!!! Πως σου ακούγεται?
Ναι ρε Έλη, φοβερός, φαντάσου με ρωταγε συνέχεια μπροστά στη μάνα μου "μα καλά πως την αντέχεις???" και τι να του 'λεγα!!!????Quote:
Originally posted by Eli
Πόσο δίκιο έχεις, γ@μω ο γυναικολόγος! Γεια στο στόμα του :lol:!
Φυσικά όπως θα φαντάζεσαι της μάνας μου απ'το ένα αυτί της μπήκαν και απ'το άλλο της βγήκαν!!! Κλασικά εικονογραφημένα!
Εγω ειχα δωσει 80 στη θεσσαλονικη σε πολυ καλο κεντρο. αξιοπιστο εννοω. μου ειχαν φανει πολλα αλλα αξιζει.
τα φαρμακα δεν ηταν καθολου ακριβα. οντως αυτο με τα ραντεβου παιζει,αναλογα και με το γιατρο. καφε δε θα πινεις ναι, αλλα καλυτερα! δεν ειναι και ο,τι καλυτερο.. εγω δεν πινω καθολου και ειμαι μες την ενεργεια με αλλους τροπους. φυσικους και σουπερ τονωτικους.. μερικοι ειναι η γυρη,ο βασιλικος πολτος, το ιπποφαες( σε φυσικη μορφη(αποξηραμενο),οχι χαπακια), το τζιντζερ ,το γκουαρανα.. το σωστο φαι!!
κ αλλα, αυτα ειναι τα πρωτα που μου ερχονται ..επισης η ασκηση με μετρο! φουλ ενεργεια!!
αγγελάκι μου κι εγώ έχω δει ΤΡΕΛΗ διαφορά με τη γύρη!!! για το ιπποφαές έχω ακούσει τόσα και τόσα και ακόμα δεν αξιόθηκα να πάω να το πάρω! Ε λοιπόν θα πάω, φαντάζομαι σε κατάστημα βιολογικών προιόντων θα μπορώ να το βρώ στη μορφή που μου λες ε? Και λιναρόσπορο τρώω, με βοηθάει με τη χοληστερίνη που έχω λίγη λόγω κληρονομικότητας.Quote:
Originally posted by ~aggelaki~
Εγω ειχα δωσει 80 στη θεσσαλονικη σε πολυ καλο κεντρο. αξιοπιστο εννοω. μου ειχαν φανει πολλα αλλα αξιζει.
τα φαρμακα δεν ηταν καθολου ακριβα. οντως αυτο με τα ραντεβου παιζει,αναλογα και με το γιατρο. καφε δε θα πινεις ναι, αλλα καλυτερα! δεν ειναι και ο,τι καλυτερο.. εγω δεν πινω καθολου και ειμαι μες την ενεργεια με αλλους τροπους. φυσικους και σουπερ τονωτικους.. μερικοι ειναι η γυρη,ο βασιλικος πολτος, το ιπποφαες( σε φυσικη μορφη(αποξηραμενο),οχι χαπακια), το τζιντζερ ,το γκουαρανα.. το σωστο φαι!!
κ αλλα, αυτα ειναι τα πρωτα που μου ερχονται ..επισης η ασκηση με μετρο! φουλ ενεργεια!!
Αχχχχ, τίποτα δε συγκρίνεται με ένα ζεστό καφεδάκι το πρωί όμως(forgive me....i'm a coffee-holic!!)
Στην υγειά μας!!!!
zouzouka και Eli σας ευχαριστώ για τις απαντησεις σας και τις χρησιμες συμβουλές σας.. εχουμε πολλά κοινα και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κουράγιο δίνουμε η μια στην αλλη γραφοντας μεσα σε αυτό το σαιτ!
zouzouka διάβασα την ιστορία σου σε άλλο τόπικ και ειλικρινά ευαισθητοποιήθηκα πολύ.. μια συμβουλά θα σου δώσω (το εχω πεί πολλές φορες και κυρίως στον εαυτό μου) μην αφήνουμε κανέναν να μας χαλάσει την ψυχολογία.. πρωτα από όλα να αρεσουμε εμείς στον εαυτό μας και να μη δίνουμε τόση βαση στην εξωτερική μας εμφάνιση, όλοι οι ανθρωποι έχουν ατέλειες..
aggeki μου και εγώ δεν έχω δοκιμάσει την ομοιοπαθητική γιατί κανένας στην οικογένεια μου δεν έχει ασχοληθεί. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια που ψάχνω μέσω ιντερνετ για θέματα υγείας και κυρίως ενίσχυσης του ανοσοποιητικού δεν σας κρύβω ότι το έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά να πάω και εγώ σε γιατρό ομοιοπαθητικό. Είμαι κατά της κλασσικής ιατρικής σε θέματα όπως αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων, αλλεργιών και λοιμόξεων και δεν γουστάρω καθόλου να παίρνω αντιβιώσεις και φάρμακα γιατί ξέρω πλέον ότι όλα αυτά καταπολεμούν μόνο τα συμπτώματα και όχι την ρίζα του κακού. Το σύστημα υγείας μας θα έπρεπε να λέγεται σύστημα νόσου μιας και δεν ασχολείται καθόλου με την βελτίωση της υγείας μας παρά μόνο με την επιφανειακή αντιμετώπιση των νόσων, τύπου πόδι πονάει, πόδι κόβει :crazy:. Η ομοιοπαθητική από την άλλη γνωρίζω ότι είναι επιστήμη που βοηθάει και ενισχύει τον ανθρώπινο οργανισμό ώστε να αυτοιαθεί, γιατί στο κάτω κάτω το σώμα μας έχει αυτή την εκπληκτική ικανότητα της αυτοίασης και όταν αρρωσταίνουμε σημαίνει ότι έχει πέσει η δύναμη του ανοσοποιητικού μας και αυτό ακριβώς θα έπρεπε να ενισχύουμε. Σίγουρα και η δυτική ιατρική βοηθάει και είναι χρήσιμη σε πάρα πολλά πράγματα αλλά σε κάποια είναι καλύτερα να μένουμε μακριά της...
Εγώ πάλι εκτός από τα προβιοτικά, παίρνω και πολυβιταμίνη καθημερινά με σπιρουλίνα, τρώω goji berries, παίρνω και ένα συμπλήρωμα με Ω λιπαρά, απαραίτητα 5 μερίδες λαχανικών και φρούτων καθημερινά, χρησιμοποιώ μόνο ανεπεξέργαστο αλάτι στην μαγειρική μου (πλούσιο με μεταλλικά στοιχεία), πίνω κεφίρ και τρώω πολλούς καρπούς. Έχω ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης βέβαια, αλλά ένα ένα γιατί είναι και πολλά ουφ!
Πάντως να πω ότι δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι αυτά τα σκαμπανευάσματα στα κιλά μου και κυρίως το ότι έχω μείνει παχύσαρκη για αρκετά χρόνια τώρα έχει επιβαρύνει τα γυναικολογικά μου. Καταρχήν ο κύκλος μου έχει μικρύνει στις 26 μέρες, η ενδομητρίωση μου έχει χειροτερέψει, και η περίοδος μου κρατάει 1 βδομάδα, ΕΛΕΟΣ! Είμαι σίγουρη ότι όταν θα καταφέρω να χάσω κάποια κιλά θα δω βελτίωση...
Καλησπέρα κορίτσια μου. Πωπω γραψατε πολλά και δε σας προλαβαινω. Λοιπον ευχαριστα νεα κατα το ημισυ. Αδιαθετησα. Με φαρμακα εννοειται μην βγειτε να παιξετε μπαλωθιες αλλά οκ αδιαθετησα. Το σημαντικό ειναι οτι ηρθαν με ηπιας μορφης φαρμακα γιατι ειχα ενα αγχος μη και δεν πιασουν. Το θεμα μου ομως εμενα ειναι οτι τι να το κανω να το βρασω. Οκ χαρηκα που ειδα αιμα αλλά δεν ειναι λυση αυτη να παιρνω μια ζωη χαπια. Στο τελος προφανως και θα τα συνηθισει ο οργανισμός και δε θα βγαλω άκρη. Εγω κοριτσια νομιζω το αποφασισα. Τελευταια δοκιμη με χαπια. Αλλο ενα κουτι ντουφαστον και μετα τελος. Θελει να ρθει καλώς αν παλι οχι καλά να παθω με τις τρελες που έκανα. Δεν μπορω να υποβαλλω αλλο το στομαχι μου σε αυτη τη διαδικασία. Και την ψυχη μου.
Εγω την περιοδο την εχασα σε κανονικά κιλά. Τοτε βεβαια εκανα διαιτα για να αδυνατισω αλλα θελω να πω οτι την εχασα πριν η ανορεξια μου χτυπήσει την πόρτα.
Αναγνωριζω ολα μου τα λάθη. θυμωνω γιατι εκανα και λούστηκα ολα μα ολα οσα κοροιδευα. Τωρα ομως πλεον δε μπορω αλλο. Συμμορφωθηκα. Καθε μέρα παλευω με τους δαιμονες μου. Καποιους τους εχω νικήσει με αλλους εχω μάθει να ζω. Το να μου ξαναρθει η περιοδος θα ναι για μενα μια μικρη καθαρση ενα ειδος συγχωρεσης να το πω έτσι.
Δε μπορω μεγαλώνω και τρομάζω στην ιδεα οτι με τις τρελες μου μπορει να μην γινω ποτε μητερα. Δεν εχω σχεση αυτη την περιοδο αλλά αν αυριο το πρωι βρεθει ο γαλαζιος πριγκηπας τι θα του πω συγνωμη ρε φιλε εγω ειμαι και ολιγον ανορεξικιά και δεν ξερω αν μπορουμε να κανουμε οικογένεια, σπάσε αλλού. Το ξερω οτι δεν πρεπει να σκεφτομαι ετσι απαισιοδοξα αλλα περναει ο καιρός και τωρα βιαζομαι βιαζομαι για τα παντα γιατι πολύ απλά ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ
Εχω κανει τα παντα μονο φανουροπιτα δεν εχω κανει και εν τω μεταξυ ξερω περιπτωσεις πολυ πιο βαριες απο τις δικές μου που εχουν κανονικα περιοδο και τρελαινομαι. Για να μην πω οταν βλεπω στην τηλεοραση τις τηλεπερσόνες που ναι 30 κιλα ολες και ολες. Αμεσως ρε παιδια το πρωτο που αναρωτιεμαι ειναι καλα αυτη να χει τωρα περιοδο?
Αggelaki ειπες πηρες ντουφαστον? Ποσες μερες? Εγω τελειωσα την τριτη και σημερα αδιαθετησα κανονικα.
Υπομονή Μαράκι μου το καλό πράμα αργεί.... είσαι σε καλό δρόμο που θα πάει θα τα καταφέρεις κοριτσάρα μου! Με καλή διατροφή και καλή ψυχολογία κάποια στιγμή οι ριμαδοορμόνες θα έρθουν στα ίσια τους! τουλάχιστον με τα χάπια σου ήρθε γρήγορα απ' ότι κατάλαβα αν και από αυτά δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής :dork:
κορίτσια, δεν έχω ξαναγράψει σε αυτό το τόπικ, είμαι η Γιώτα για όσες δεν γνωρίζω, από τα 17 μου, δηλαδή τα τελευταία 20 χρόνια παίρνω αντισυλληπτικά γιατί ποτέ, μα ποτέ δεν έχει έρθει η περίοδος μόνη της, φυσικά. Μόνο με τα χάπια. Έχω πρωτογενή αμμηνόρροια και μέχρι στιγμής κανένας γιατρός δεν έχει μπορέσει να μου δώσει ελπίδα ότι θα απαλλαχτώ κάποια στιγμή από αυτόν τον βραχνά. Από τότε όμως που έκανα σληβ και γνώρισα τη διατροφολόγο που με παρακολουθεί τώρα, έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες μου γιατί προσπαθούμε με φυτικά σκευάσματα που λέγονται evening primrose να ανεβάσουμε τα εξαιρετικά χαμηλά οιστρογόνα μου , μήπως και η περίοδος έρθει από φυσικού της αλλά και μήπως τονώσω τα μαλλιά μου που είναι εξαιρετικά λίγα. Και ένα από τα δυο να πετύχω, θα είμαι τρισευτυχισμένη!
Καλό κουράγιο σε όλες μας που παλεύουμε με το βραχνά των προβλημάτων του κύκλου!
Eli το ιππαφαες το αγοραζω απο μαγαζια με ξηρους καρπους,μπαχαρικα κτλ.. χυμα δηλαδη. Το ιδιο και τα goji berries,οταν παιρνω γιατι πιστευω οτι στα βιολογικα γι ατα συγκεκριμενα ειναι τζαμπα λεφτα.. Για αλλα πραγματα ναι, αλλα τα συγκεκριμενα κ αυτες οι εταιρεις χυμα τα παιρνουνε κι επειτα τα συσκευαζουνε, κοτσαρουν κι ενα "βιολογικο προιον" κ ετσι δικαιολογουν την απαραδεκτη τιμη τους.
Mαρακι καλως τα δεχτηκες!! :starhit: τα duphaston τα πηρα για 6 μερες (1 την ημερα) κ ακομα περιμενω. στο περιπου 1 βδομαδα εχω που τα σταματησα.νιωθω οτι δεν θα ερθει, κανενα δειγμα.. την προηγουμενη φορα πηρα 5 χαπακια και μου ηρθε την 6η μερα! ειχα παθει πλακα.. αν δεν ερθει οπωσδηποτε ομοιοπαθητικο θα παω, με τιποτα αλλη χημεια. παντως και τον τελευταιο μηνα ειχα 5-6 επεισοδια βουλιμιας κι μετα εμετο οποτε ο οργανισμος μπορει να φοβαται,γιατι αν μου δωσει περιοδο σημαινει οτι μου επιτρεπει να μεινω εγκυος! γ αυτο πιστευω οτι δεν την αφηνει να ερθει.. που να μεγαλωσω παιδι μεσα μου με τον τροπο ζωης μου. εχω λιγες μερες ειμαι πολυ σουπερ, δεν διανοουμαι οτι θα ξανακανω μαλακια, και χαλαρα και ομορφα θα μου ερθει καποια στιγμη. ορμονικο θεμα παντως δεν εχω.. οσες εξετασεις εχω κανει (καμια 7 φορες) ειναι νορμαλ.
αυτο για το ιπποφαες πηγαινε στην zouzouka!!! παντως eli και zouzouka τρεφομαστε με τον ιδιο σχεδον τροπο.. Μηπως εχετε "ορθορεξια"?? αααα zouzouka να καπνιζεις θα μπορεις και για καφε υπαρχουν υπεροχοι καφεδες χωρις καφεινη για ομοιπαθητικη. εχω δοκιμασει τον guarana και ειναι τελειος..εχει κι αλλους παντως.
Όχι αγγελάκι μου δεν έχω ορθορεξία, αδηφαγική διαταραχή έχω :crazy:
Είμαι το κλασσικό παράδειγμα που από την εφηβεία μου και μετά είμαι ένα γιο-γιο βάρους. Έχω βάλει και έχω χάσει κιλά πάρα πολλές φορές και στο τέλος κατέληξα παχύσαρκη και με καμία πλέον διάθεση και δύναμη να κάνω οποιαδήποτε δίαιτα. Έτσι πήγα σε διαιτολόγο που είναι εξειδικευμένος σε διατροφικές διαταραχές και με παρακολουθεί από τον Νοέμβριο του 10.
Όλα αυτά που κάνω τα κάνω με τις υποδείξεις του διαιτολόγου μου και όχι μόνη μου. Κυρίως τα συμπληρώματα διατροφής δεν τα παίρνω αυθαίρετα μου τα υποδεικνύει ο ίδιος. Όσο για την διατροφή που κάνουμε είναι ειδική για τον περιορισμό των υπερφαγικών επεισοδίων και των υπογλυκαιμιών. Έτσι έχω καταφέρει να χάσω κάποια κιλά αλλά το σημαντικότερο να σταθεροποιηθώ και να μην έχω σκαμπανευάσματα. Ακόμη παλεύω με την αδηφαγική διαταραχή αλλά έχω βελτιώσει τις διατροφικές μου συνήθεις πολύ τον τελευταίο χρόνο. Η γενική λογική είναι να κάνω συχνά υγιεινά γεύματα και να παίρνω και κάποιες βιταμίνες για να επαναφέρω την βιοχημική ισορροπία του οργανισμού μου που με χρόνια κακή διατροφή έχω διαταράξει. Με αυτόν τον τρόπο έχω περιορίσει τα υπερφαγικά μου επεισόδια και σιγά σιγά θα καταφέρω να καταπολεμήσω και την παχυσαρκία :fake sniffle: