Έχω ακούσει άπειρες χοντράδες. Σιωπούσα, γιατί δεν έχει νόημα να συνετίσεις αγενή άτομα. Μάλιστα χαιρόμουν που λεγόταν όλα παρουσία μου. Φυσικά ειπώθηκαν πολλά και πίσω από την πλάτη μου, αλλά χαίρομαι που δεν τα έμαθα ποτέ και απέφυγα να πληγωθώ επιπλέον. Έχεις το πρόβλημά σου, δε χρειάζεται και μία ακόμη πληγή.
Μου αρέσει να βλέπω πάντα την καλή πλευρά των πραγμάτων. Η ρατσιστική έκφραση είναι ένας αλάνθαστος τρόπος να ξεχωρίσεις τους πραγματικά δικούς σου ανθρώπους. Ποιοι θα σε προσεγγίσουν με ενδιαφέρον, να σε ρωτήσουν τι σου συνέβη βρε παιδί μου, ποιοι θα προσπαθήσουν να σε βοηθήσουν με όποιο μέσο διαθέτουν, ποιοι θα σου μιλήσουν με αγάπη αληθινή και τέλος ποιοι θα σταθούν δίπλα σου για να σε επικρίνουν και να το παίξουν κριτές ή απλά για να σε κουτσομπολέψουν.
Ακόμη αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για κάποιους ξεχωριστούς φίλους που είδα ξαφνικά, μετά από χρόνια, οι οποίοι δεν ήξεραν πως στο μεταξύ είχα διπλασιάσει το βάρος μου από τότε που είχαν να με δουν. Ένιωσα τα χέρια τους να με αγκαλιάζουν με αγάπη. Αυτά τα χέρια που άλλοτε τυλίγονταν γύρω μου και ξαφνικά απλά με αγκάλιασαν. Κατάλαβα την προσπάθεια που κατέβαλαν να με κοιτούν στα μάτια και να πάρουν το έκπληκτο βλέμμα τους από το σώμα μου. Ανυπομονώ να τους ξαναδώ. Θέλω να πανηγυρίσουμε μαζί για το νέο μου εαυτό, που προσεγγίζει πλέον τον αρχικό. Γιατί το ξέρω πως θα χαρούν μαζί μου.
Κάθε κακό κρύβει από πίσω του κάτι καλό. Λίγο είναι να είσαι σε θέση να ξεχωρίζεις τις προθέσεις των ανθρώπων;