Να ρωτήσω κάτι εγώ; Για τα ράμματα γενικά πρέπει να προσέχεις μια ζωή με το νερό που πίνεις; Δηλαδή εννοώ για κανα δυο χρόνια. Επίσης η Βιοκλινική ποιά είναι; Του Σκρέκα;
Printable View
Να ρωτήσω κάτι εγώ; Για τα ράμματα γενικά πρέπει να προσέχεις μια ζωή με το νερό που πίνεις; Δηλαδή εννοώ για κανα δυο χρόνια. Επίσης η Βιοκλινική ποιά είναι; Του Σκρέκα;
οχι το νερο μηνα με το μηνα θα ειναι και κα πιο πολυ συμφωνα με τα λεγομενα του γιατρου. απλα τωρα ειναι αρχη και θελει λιγο προσοχη...
γενικα ομως απο εδω και περα σε ολα πλεον θα τρωω μικροτερες ποσοτητες γιατι το στομαχι μου μικραινε κατα πολυ. αυτο θα κρατησει για παντα... εκτος και αν μετα απο καποια χρονια για καποιο λογο σπασουν τα ραμματα, ή ακομη και ο ιδιος μου ο οργανισμος τα αποβαλει. ετσι και αλλιως το μεγιστο χασιμο κιλων μεσα σε ενα εξαμηνο θα εχει γινει,αν οχι ολα τα κιλα τα περισσοτερα...
οσο για την βικλινικη ειναι μια ιδιωτικη κλινικη στη οποια εκτος απο το ιασω χειρουργει ο Σκρεκας. ειναι αναμεσα απο το γηροκομειο και τη σταση του μετρο Πανορμου
Μα και τώρα πολύ νερό δεν πίνεις; Απλά προσεκτικά. Εννοούσα αν πρέπει να προσέχεις όταν πίνεις. Και επίσης χρειάζεται χαρτί ψυχιάτρου; Δηλαδή ο Σκρέκας χειρουργεί σε αυτές τις δύο Βιοκλινική και Ιασώ;
οχι δεν χρειαζεται χαρτι απο ψυχιατρο. τουλαχιστον σε εμενα δεν ζητησε κατι τετοιο...
τωρα πινω γουλια γουλια σιγα σιγα θα μπροω να πινω περισσοτερο.. δλδ δυο γουλιες.. καποαι στιγμη θα φτασω το μισο ποτηρι μονοκοματα..
Πωπω, είστε όλοι τυχεροί που κάνετε την εγχείρηση. Εγώ το λέω της μάνας μου, και ούτε να το ακούσει δεν θέλει. Και κάνω τώρα πάνω από ένα μήνα δίαιτα και έχω χάσει μόνο 3 κιλά και απλά κάνω συντήρηση των κιλών μου. Με το που φάω λίγο, αμέσως τα ξαναπαίρνω. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Όλα καλά, αλλά άμα αποβάλλει ο οργανισμός τα ράμματα μετά από καιρό τι γίνεται; Ξανά εγχείρηση; Και άμα υπάρχουν ράμματα μες στον οργανισμό δεν είναι επικύνδινο; Thanks για τις πληροφορίες και συγχαρητήρια για την επέμβαση, αλλά θέλω να μαθαίνω όσο το δυνατόν περισσότερα. :/
οχι. το στομαχι ξανα γινεται οπως ηταν πριν.
αλλα υποτιθετε πως τοσο καιρο εχεις μαθει να τρως λιγο κια σωστα.. οποτε προσπαθησεις να προσεχεις τι τρως.
αν θελεις μπορεις να ξανακανεις εγχειρηση και να το ραψουν παλι. οσο για τα ραμματα ειναι οτι πιο ακινδινο υπαρχει..
ισως αν κλεισεις ενα ραντεβου στο γιατρο μαζι με την μαμα σου, να σας μιλησει για την επεμβαση να την πεισει να την κανεις...
Ok, thanks
τπτ. μακαρι να βρεις και εσυ γρηγορα λυση στο προβλημα σου..!
Ναι. Μακάρι! Αν και φοβάμαι τη νάρκωση και τα λεφτά χεχε αλλά από την άλλη είναι σοβαρό το πρόβλημα που έχω
εγω κοιμηθηκα χωρις να το καταλαβω και ξυπνησα παλι το ιδιο...απλα οταν ξυπνησα ζητουσα την μαμα μου :p και ηταν η αναισθησιολογος διπλα μου και μου ελεγε.. ελα ζωητσα ολα πηγαν μια χαρα σε λιγο θα εισαι στο δωματιο σου!!
με πηγαν στο δωματιο θυμαμαι πως ειδα τους δικους μου αλλα συνεχιζα να κοιμαμαι, και απο οτι μου ειπαν και οι γιατροι τους ειπαν να μην μου μιλανε, να με αφησουν να κοιμηθω για να μου φυγει σιγα σιγα η ναρκωση.. και μετα παο λιγες ωρες ημουν μια χαρα!! ταλαιπωρουσα την μαμα μου με την παπια γιατι μονιμος κατουριομουν χαχα
δεν ειναι τπτ. μην το φοβασε. εξαλλου κανεις ενα σωρο εξετασεις πριν για να διαπιστωσουν πως ο οργανισμος σου θα ειναι ενταξει.
Καλά, εγώ είχα πάρει και 2 υπνωτικά βαριά και δεν με πιάσανε! χαχα Έχω πάθει ανοσία, γιατί παλιά είχα πολύ άγχος με την εξεταστική, και έπαιρνα συνέχεια κάθε φορά που αγχωνόμουν. Παίζει και να ξυπνήσω μες στο χειρουργείο αλλά δεν θα τους το πω άμα κάνω, γιατί θα μου αυξήσουν τη δόση, και φοβάμαι για τη ζωή μου!Καλύτερα να ξυπνήσω, παρά να μου αυξήσουν τη δόση :P
καλη μου πρεπει να τους πεις τα παντα.. δεν πρεπει να ξυπνησεις κατα την διαρκεια της επεμβασης.
συμπληρωνεις εξαλλου ερωτηματολογιο στο γιατρο και σε ρωταει για ολα αυτα.
αν κανεις τη χαζομαρα και δεν το πεις μπορει απο μονη σου να προκαλεσεις προβλημα στον εαυτο σου. χωρις λογο.
πιο πολυ βαζεις σε κινδυνο τη ζωη σου με το να μην τους το πεισ.
ειπαμε στους γιατρους λεμε τα ΠΑΝΤΑ!!!!!
αν κανεις την επεμβαση θα κανεις ολικη ναρκωση, μην βαζεις σε κινδυνο την ζωη σου για χαζομαρες, και αντε αν παθεις κατι θα φταις εσυ που δεν το ειπες, ο γιατρος ομως τι φταει να χρεωθει κατι για το οποιο δεν φταιει?
δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα κοπελα μου
Μα αν ξυπνήσω κατά την εγχείρηση, δεν θα πάθω τίποτα. Δηλαδή δεν μπορώ να πεθάνω. Όμως αν μου αυξήσουν τη δόση, τότε σίγουρα έχω αυξημένες πιθανότητες να μην ξυπνήσω. Το θέμα δεν είναι να μην χρεωθεί ο γιατρός, αλλά να μην πάθω τίποτα εγώ.
τι λες βρε? μπορει να ξυπνησεις τρομαγμενη να παθεις αμοκ απο τη θεα του χειρουργειου και να προκαλεθουν χιλιαδες αλλα προβληματα.
ξερουν τη δοση πρεπει να σου βαλουν ωστε να ξυπνησεις οταν πρεπει, το εχουν σπουδασει αυτο το πραγμα δεν ειναι οτι και οτι ανθρωποι.αν ηταν ετσι θα μας εβαζαν οτι να ναι απο ναρκωση και να ξυπναμε οποτε ναναι, ακομη θα μας εκαναν και την επεμβαση καθως ειμαστε ξυπνιες, για να μην μας το κανουνεχουν καποιο λογο.
αυτα που λες παντως δεν ειναι σοβαρα. βαζεις σε κινδυνο την ζωη σου.
Ναι αλλά φοβάμαι πολύ την νάρκωση, πόσο μάλλον αν μου αυξήσουν τη δόση. Γι'αυτό το λέω. Αλλά άραγε με τοπική νάρκωση μόνο επισκληρίδιο δεν γίνεται; Θα ρωτήσω τον γιατρό, αν και πιστεύω πως όχι.
εννοειτε πως δεν γινεται. δεν γεννας για να σου κανουν επισκληριδιο/...δηλαδη φοβασε την ολικη ναρκωση που ειναι κατι ελεγχομενο και μονιμος σε παρακολουθουν για το πως αντιδρα ο οργανισμος σου και δεν φοβασε το επισκληρηδιο που μπορει να σε αφησει και παραλυτη αν δεν το κανουν σωστα?
μας δουλευεις ρε κοπελια?
Που να ξέρω εγώ για το επισκληρίδιο; Μου το είπανε, σε μία κοπέλα κάνανε και τα δύο, εξάλλου η ολική νάρκωση αφορά τη ζωή σου που είναι πιο σημαντικό.
γιατι τοσο φοβος δεν μπορω να το καταλαβω. με επισκληρηδιο αποκλιεται να της εκαναν επεμβαση αδυνατισματος.
στο ξαναλεω η ναρκωση ειναι κατι ελεγχομενο, ανα πασα στιγμη μπορουν να σε συνεφερουν, και καθ'ολη την διαρκεια εισαι καλωδιομενη με ενα μηχαμηνα που σου μετραει πιεση, ελεγχει την καρδια σου και βλεπουν καθε δευτερολεπτο πως αντιδρα ο οργανισμος σου, επομενος δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσαι.οτι και αν συμβει σε ξυπνανε αμεσως, δεν ειναι οπως τα υπνωτικα που ξυπνας οποτε περασει η επιδραση τους, στη ναρκωση σε ξυπνανε ανα πασα στιγμη.
αλλα αν φοβασε τοσο την ναρκωση τοτε ουτε που να το σκεφτεις να κανεις επεμβαση.
Πως σε ξυπνάνε δηλαδή;
με ειδικο φαρμακο υποθετω. δεν ειμαι και γιατρος καλη μου για να τα ξερω ολα αυτα!
το εχουν σπουδασει τοσα χρονια και ξερουν τι κανουν. δεν ειναι μια απλη ειδικοτητα η αναισθησιολογια!
ολες αυτες τις αποριες σου μονο ενας γιατρος μπορει να σου τις λυσει. και ειναι πιο ειδικος επι του θεματος, αν το σκεφτεσαι για επεμβαση κλεισε ενα ραντεβου με καποιον και μιλα μαζι του.. διαφορετικα δεν υπαρχει λογος να αναλλωνεσαι σε ενα σωρο τετοιες ερωτησεις εδω μεσα απο ατομα μη ειδικα επι του θεματος
Οκ, απλά ρωτάω γιατί μένω μακρυά από Αθήνα, και δεν μπορώ να πάω στο Σκρέκα. Σίγουρο είναι αυτό ότι σε ξυπνάνε ε; Ένα τελευταίο: γιατί πλήρωσες όλα τα λεφτά; Κι εγώ σπουδάζω, αλλά έχω ασφάλεια του δημοσίου. Μήπως επειδή είχες bmi κάτω του 40;
δεν ειναι να πας στο σκρεκα, για το θεμα ναρκωσης μπορουν και αλλοι γιατροι να σου μιλησουν, οσο για πτυχωση κανουν και αλλοι γιατροι οχι μονο αυτος. τα πληρωσα ολα γιατι δεν ειμαι καπου ασφαλισμενη.
Όχι θέλω σε αυτόν για να είμαι σίγουρη. Εξάλλου και σένα σου είπαν ότι σε είχαν πριγκήπισσα στη Βιοκλινική που δουλεύει αυτός. Στην πόλη μου δεν υπάρχει κανένας, θα πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι τέλος Αυγούστου και αν δεχθεί η μητέρα μου να πάω, πάντως εγώ πάνω κάτω πείστηκα. Όσο για τα λεφτά, μου είπαν ότι πρέπει να χεις bmi πάνω από 40, ή πάνω από 35 και σοβαρό πρόβλημα υγείας.
lbp, αυτο που σε ενδιαφέρει είναι να νιώσεις πριγκήπισσα ή να χασεις τα κιλα απο πανω σου;
Ζωήτσα, καλή κατηφόρα να έχεις από δω και πέρα!
καλημερα αννα!!!! επεισης! ευχομαι να πηγαν ολα καλα και με την δικη σου επεμβαση! ποιος μας πιανει τωρα!!!!
οπως ειπε και μια φιλη μου τα χριστουγεννα θα ειναι μονιμος απο πισω μας το ΕΚΑΒ να μαζευει πτωματα!!
χαχαχα
Τι εννοείς να νιώσω πριγκήπισσα; Αυτό μόνο εσύ το κατάλαβες!Quote:
Originally posted by eleanna
lbp, αυτο που σε ενδιαφέρει είναι να νιώσεις πριγκήπισσα ή να χασεις τα κιλα απο πανω σου;
kalhspera....
vre paidia gnwrizoume kati gia ton skreka?????
exei xeirourghsei kapoion apo edw?????
Εβαλε δακτυλιο στον πατερα μου και την μητρια μου περισυ.Σχηματισα πολυ καλη εντυπωση.
emena me xeirourgise prosfata :)
Για να κάνουν και τις δύο ναρκώσεις μου φαίνεται απίθανο! Μήπως για κάποιο λόγο (συνήθως λόγω προβλήματος στην σπονδυλική) δεν μπορούσαν εύκολα να της κάνουν επισκληρίδιο; Οπότε εννοείται συνέχισαν με την ολική;Quote:
Originally posted by lbp
Που να ξέρω εγώ για το επισκληρίδιο; Μου το είπανε, σε μία κοπέλα κάνανε και τα δύο, εξάλλου η ολική νάρκωση αφορά τη ζωή σου που είναι πιο σημαντικό.
Παραπάνω αναφέρεσαι στην "μεγαλύτερη δόση". Νομίζω πως δεν είναι η δόση που αυξάνει την διάρκεια (διότι οι δόση εξαρτάται απο το βάρος κτλ. ΛΟΓΙΚΑ σέ παραπάνω δόση απο εκείνη που αντέχει ο οργανισμός του καθενός.. μπορεί να σε "στείλει" - τότε θεωρείται επικίνδυνη η ολική.), απλά κατά την διάρκεια του χειρουργείου επαναλαμβάνουν την διαδικασία - φυσικά πρίν ξυπνήσεις :) (Νομίζω!)
Αν κι όπως σε "βλέπω".. μια απλή ηρεμιστικούλα πρίν.. ίσως την χρειαστείς :P
Αυτό είναι μία απόφαση ζωής. Και σε όσους το λέω φοβούνται για μένα. Και δίκιο έχουν! Μπορεί να γίνει κάτι και να μην μπορώ να ξυπνήσω, να μην κοιτάξω όλες τις πιθανότητες; Έτσι, πάμε να κάνουμε χειρουργείο; Αφού είναι βαριατρική μέθοδος! Πήρα και τηλέφωνο, και μου είπαν στα πιο πολλά κιλά δεν κάνουν μεγαλύτερη δόση. Εγώ κάτι άλλο θέλω να ρωτήσω
Σε όλους όσους έχουν κάνει την εγχείρηση και έχει περάσει γύρω στο ένα εξάμηνο. Αντιμετώπισαν προβλήματα με την όρεξη; Δηλαδή ήθελαν να φάνε ή όχι; Αυτό με ενδιαφέρει κυρίως, και μόνο τότε θα κάνω την επέμβαση. Αλλιώς τι νόημα έχει; Απλά να μη χωράει το στομάχι μου;
Εγω θα το υποστηριζω μεχρι να πεθανω.
Το να αφαιρεθει μερος του στομαχου φυσικα μειωνει την προσληψη τροφης και το ατομο χανει.Το να του τρεχουν τα σαλια ομως με το παραμικρο, κατι που δεν συμβαινει στους αλλους ανθρωπους ομως παραμενει και ΘΑ παραμενει (ασχετα με το εαν θα το φαει αυτο που λυγουρευει πλεον).
Η παχυσαρκια ειναι στο κεφαλι.Εκει πρεπει να λυθει το θεμα.Τελος.
Γνωμη μου παντα.
Quote:
Originally posted by Solitude
Εγω θα το υποστηριζω μεχρι να πεθανω.
Το να αφαιρεθει μερος του στομαχου φυσικα μειωνει την προσληψη τροφης και το ατομο χανει.Το να του τρεχουν τα σαλια ομως με το παραμικρο, κατι που δεν συμβαινει στους αλλους ανθρωπους ομως παραμενει και ΘΑ παραμενει (ασχετα με το εαν θα το φαει αυτο που λυγουρευει πλεον).
Η παχυσαρκια ειναι στο κεφαλι.Εκει πρεπει να λυθει το θεμα.Τελος.
Γνωμη μου παντα.
+1
δεν υπαρχει μαγικη λυση που να μας κανει να μην πειναμε lbpΜου.
λογικο ειναι τις πρωτες βδομαδες να μην πειναμε αν φανταστεις πως μας εκαναν ανω κατω το στομαχι μας στην επεμβαση :P
με τ καιρο πειναμε παλι απλα επειδη χωραει λιγο το στομαχι μας χορταινουμε με λιγοτερη ποσοτητα..
ο γιατρος μου μου ειπε χαρακτηριστικα.. να προσεχω πολυ το πρωτο διαστημα γιατι ΄πρωτα χορταινει ο εγκεφαλος και το ματι και μετα το στομαχι μου''' θα χορτανεις μου λεει με πολυ μικρη ποσοτητα φαγητου αλλα το ματι σου δεν θα το πιστευει και θα θελεις να φας και αλλο, ετσι ομως θα βαρυστομαχιασεις και θα το βγαλεις...αρκει να μην παραμπουκωθω και υπαρχει κινδυνος να σπασουν τα ραμματα..
αν ο λογος που σκεφτεσαι να κανεις την επεμβαση ειναι πως θα σου κοψει την ορεξη ειναι λανθασμενος, καμια μεθοδος κανενα χαπι δεν το κανει αυτο..
σε αυτο η επιστιμη ακομη σηκωνει τα χερια ψηλα...
Ναι απλά είδα ανθρώπους να χάνουνε κιλά, πολλά και αναρωτιέμαι πως τα έχασαν χωρίς να τους μειωθεί η όρεξη. Πριν γιατί δεν τα έχαναν δηλαδή; Με αυτό το σκεπτικό το είπα. Το να χορταίνεις τι σημαίνει; Ότι λογικά θα σου κόβεται η όρεξη; Εγώ άμα χορταίνω και το μάτι να βλέπει, δεν τρώω.
Για..να πτυχωνομεθα ολες σιγα σιγα!!!
και η ορεξη κοβετε και ολα, η θεια μου εκανε sleeve και ειναι μαγειρισα, ολη μερα ετρωγε και δεν ελεγε να σταματησει τωρα τη κυνηγαμε να φαει!!