Quote:
Originally posted by Άκης
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ πέρασαν από τη μέρα που χειρουργήθηκα. Είπα σήμερα να γράψω κάτι επετειακό. Δεν έχω όμως τίποτε επετειακό να πω ή να γιορτάσω. Η επέμβαση είναι κομμάτι μου, κομμάτι της ιστορίας μου πια και ό,τι κι'αν πω ή γράψω δεν αλλάζει τη βιαιότητα αλλά και την αναγκαιότητά της. Και την αποτελεσματικότητά της. 2 χρόνια και μια μετάβαση από 225 κιλά σε 90. Μειον 135 κιλά. Αν άλλαξα? Όσο ποτέ μου δε φανταζόμουν. Τί είναι αυτό που περισσότερο με άγγιξε? Αυτό που κυριαρχεί στη ζωή μου πια? Είναι μια ανισορροπία ανάμεσα στη λύπη και την άγνοια. Και όσο κι'αν αυτό είναι απρόσμενο, είναι τόσο αληθινό. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω λύπη για εκείνον που έχασα, που έφυγε από πάνω μου, για εκείνον που αγαπούσα όπως ήταν, τον άρρωστο παχύσαρκο εαυτό μου αλλά με εκείνον αφουγκραζόμουν τον κόσμο. Και υπάρχει άγνοια, γιατί δεν ξέρω πώς να ζήσω στα 90 κιλά. Είναι όλα τόσο καινούργια, δεν ξέρω πώς να τον αγαπήσω, πως να φτιάξω ξανά έναν κόσμο καινούργιο μαζί του. Αυτό που έφερε η επέμβαση ήταν η σωτηρία μου, ήταν η ποιότητα και η υγεία στη ζωή μου, αναμφισβήτητα. Ζώντας όμως σχεδόν 25 χρόνια μέσα στο έλος της παχυσαρκίας, είναι λογικό να έχω περισσότερες μνήμες από τότε παρά από αυτές που χτίζω τώρα κάθε μέρα. Το τίμημα που πλήρωσα με την επέμβαση ήταν κάτι το αναπάντεχο: Χωρίστηκα από το σώμα μου. Πριν από την επέμβαση δεν έβλεπα τίποτε, όλα όσα έκανα ήταν ένα, είχαν ένα σκοπό, να τρώω και να καταπίνω. Τώρα η επέμβαση με έβαλε απέναντι από το σώμα μου. Το ελέγχω, το φροντίζω, το διατηρώ, το προσέχω, το παρατηρώ, το προστατεύω. Ενώ πριν ήμασταν ένας αλλά δε διπλάσιο μέγεθος τώρα γίναμε δύο σε μονό μέγεθος. Εγώ και εκείνο. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο από όλα. Να μάθω από το να το φροντίζω συστηματικά, και να το αγαπώ. Δεν το έχω μάθει αυτό ακόμη. Στέκομαι πάντα απέναντι, γιατί είναι πολλές οι οδηγίες, οι ιατρικές εντολές και οι συναγερμοί που πρέπει να προσέχω. Δεν έχουμε ενσωματωθεί ακόμη εγώ και τα 90 κιλά μου. Τί αντιφατικό να έχω τόσα χρόνια ένα τεράστιο σώμα που να μην ενσωματώνεται πουθενά και τώρα που είναι πια 90 κιλά και χωράει παντού να μη μπορώ πάλι να το ενσωματώσω..Θεωρώ ότι όσο προστίθενται νέες εμπειρίες και γεγονότα, όσο ζω καλά με το νέο μου σώμα, τόσο περισσότερο θα "μπω" μέσα σε αυτό και θα γίνουμε ΕΝΑ. Εάν θα πρότεινα την επέμβαση? Ναι, χωρίς δισταγμό με μία προυπόθεση: Σωστή εσωτερική προετοιμασία για την αλλαγή. Καλή μας συνέχεια...