Originally Posted by
Marilou
Καλημερα !
Αν εχω κανει λαθη ?
Αρκετά θα έλεγα και ευτυχώς την κατάλληλη στιγμή είχα ανθρώπους διπλά μου που να με ταρακουνησουν και να καταλάβω οτι ολο αυτό με προσβάλει σαν άνθρωπο και σαν αξία ...
Δεν ειναι ολες οι καταστασεις ιδιες και δεν μπορουμε να συγκρινουμε μια παραβατικη συμπεριφορα που περιεχει προδοσια ,καταπατηση αξιων και το κυριοτερο μεταθεση ευθυνων ωστε να καλυπτονται ολες αυτες οι παραβατικες συμπεριφορεςς.
Ξερεις κατι ?
Συχνα τα ατομα που ειναι μεσα σε αυτο κυριευονται απο το συναισθημα τους και αυτο ειναι δυνατο να καταπατησει πολλες φορες τις σημαντικοτερες αξιες τους ..Μπορει να εμφανισουν ενα ευατο που ουτε οι ιδιοι δεν αποδεχονται ..
Εκει ερχεται μια συγκρουση μεσα τους ,εξου και λεμε οτι το ατομο αυτο πρεπει να μιλησει καπου ,σε εναν ειδικο ,για να μπορεσει να νοιωσει εκεινος καλα και οχι απαραιτητα οτι οποιος παει σε ψυχολογο ειναι και ο ¨τρελος ¨της υποθεσης ...
Εκει τι πρεπει να κανουν οι φιλοι και οι γνωστοι που ζητα την αποψη τους ,γιατι ο ιδιος αρχιζει και αντιλαμβανεται οτι κατι δεν παει καλα ,αλλα δεν εχει ισως την καθαροτητα της σκεψης να το αντιετωπισει?
Του χαιδευουν τα αυτια ή του λενε τα πραγματα ως εχουν ?
Εγω τουλαχιστον σε ενα ανθρωπο που μου ζητα την αποψη μου ειτε του αρεσει ειτε οχι θα του πω τα πραγματα με το ονομα τους .
Αν του αρεσει καλός αν οχι παει παρακατω μονος του και αναλαμβανει τις ευθυνες του.Δεν ειμαστε μωρα, ουτε 15χρονα ,ενηλικες ειμαστε και αναλαμβανουμε το κοστος των ευθυνων μας οποιο ειναι αυτο .
Αν θελουν να συγχωρουν εναν ανθρωπο ο οποιος απατα , κοροϊδεύει και συνεχεια καθρεπτιζει δικες του παραβατικες συμπεριφορες επανω στους αλλους , ειναι δικαιωμα τους ..
Εγω ομως δεν ειμαι υποχρεωμενη να το δεχτω ως το σωστο ...
Αυτα ειναι τα δικα μου ορια και δεν τα καταπατω ουτε για κανεναν ερωτα ουτε για κανεναν φιλο ...
Οπως και οταν φτασω εγω στο σημειο να ζητησω γνωμες για κατι ,θα ηθελα παρα πολυ να μην μου χαιδεψουν τα αυτια και να μου πουν την αληθεια ..Εκει καταλαβαινεις αν ο αλλος ειναι φιλος σου ή οχι ..
Οταν ζηταω κατι τετοιο ειμαι ετοιμος να ακουσω και το ασχημο ,το αρνητικο ,αλλα το κυριοτερο εχω το θαρρος να παραδεχτω αν εχει δικιο ή αδικο μεσα απο τις πραξεις μου ...
Βεβαια υπαρχουν και οι περιπτωσεις που κάποιοι λενε την γνωμη τους απο ζηλεια ή απο οτιδηποτε αλλο ενοχικο κρύβουν εκείνοι ..
Εκει δυστηχως πρεπει το ιδιο το ατομο να εχει την ικανοτητα να αντιλαμβανεται αν λεγεται με δολο ολο αυτο ή για να τον βοηθήσει ..
Ολες οι περιπτωσεις δεν ειναι ιδιες ..Περιπτωσεις ομως που καταπατουν ηθικες αξιες ειναι κατακριτεες αυτο δεν μπορουμε να το προσπερασουμε ,ασχετα με το γεγονος οτι μπορει να τις κανουμε ή να τις εχουμε κανει ..
Αυτο δεν αλλαζει τα κριτήρια μας ..
Δηλαδη αν εσυ εχεις κανε μια λαθος κινηση παυει να ειναι λαθος ή παραβατικη επειδη την εκανες ?
Δεν μπορω να την καταλαβω αυτη την λογικη ...Πολυ απλα την παραδεχεσαι ,αναλαμβανεις τις ευθυνες σου ,πας παρακατω και φροντιζεις να μην την ξανακανεις ..
Αυτο για εμενα ειναι δειγμα οτι προσπαθεις να εισαι σωστος και οχι να διαιωνίζεις μια κατασταση ,παρουσιαζοντας την κιολας σαν σωστη γιατι πολυ απλα κρυβεσαι πισω απο την λεξη αδυναμια ,κοροιδια κ.α....