ο εγωισμος ειναι καλος στη σωστη δοση.
πολυ λιγος ειναι κακο. (πχ ο ανθρωπος που οι αλλοι τον κανουν ο,τι θελουν)
κ υπερμετρα πολυς ειναι παλι κακο (βλεπε συμπεριφορα george bush jr με τον πολεμο στο ιρακ κλπ)
ειναι σαν το φαγητο ενα πραγμα.
Printable View
κ υπερμετρα πολυς ειναι παλι κακο (βλεπε συμπεριφορα george bush jr με τον πολεμο στο ιρακ κλπ)
Αυτό που λες με τον πόλεμο δεν είναι εγωισμός είναι ιμπεριαλισμός, τι συγκρίνεις τώρα, το δίκαιο του ανθρώπου με το \"δίκαιο\" ενός κράτους; Και έτσι να ήτανε, που δεν είναι, δεν είναι πολύς εγωισμός το να θες να έχεις την αποκλειστικότητα. Λογικότατο μου ακούγεται.Quote:
Originally posted by lucifer
οτι τα ποστ σου υπαρχει βομβαρδισμος μηνυματων!
Quote:
αλλα περασε κ υπεροχα. εφοσον τον αγαπας τοσο πολυ, δεν θα επρεπε να ΧΑΙΡΕΣΑΙ με τη χαρα του?
αυτο ακριβως.....
τι ακριβως σημαινει η εκδοχη, οτι αποζητουμε εμεις να ικανοποιουμε καλυτερα τον συντροφο μας και ειναι αδυνατο να το κανει καποιος αλλο αυτο?
Εκτος που δεν στεκει, ειναι χαλαρα θεμα εγωισμου.
Και να πω και κάτι άλλο πάνω σε αυτό που είπε ο κρίνο για τον εγωισμό και τα συναισθήματα. Αυτό που είναι φθηνό, είναι να βάζεις το σεξ πάνω από όλα, και όχι να βάζεις τον εγωισμό σου, και επιπλέον, φυσικά και νιώθεις συναισθήματα παραπάνω, δεν είναι το ίδιο με όλους τους ανθρώπους, με αυτόν που τα\'χεις αισθάνεσαι παραπάνω. Οπότε πληγώνεσαι και έτσι. Όσο για τον εγωισμό, εξήγησα δεν είναι κάτι κακό.
Δεν είναι πολλά αυτά και έχουμε θέμα τώρα.Quote:
Originally posted by kyknos25
οτι τα ποστ σου υπαρχει βομβαρδισμος μηνυματων!
Quote:
Originally posted by lightbluepath
Quote:
Originally posted by krino
ο εγωισμος.
Η κτητικοτητα αν θες να το αναλυσουμε πιο βαθεια.
Συναισθηματα νιωθουμε ολοι μας.
Ο \"εγωισμός\" δεν είναι κάτι κακό όπως το έχετε όλοι καραμέλα και το λέτε συνέχεια. Εμείς είμαστε, ο εαυτός μας κι εμείς πονάμε. Έλεος δλδ.Quote:
το πληγωμα του εγωισμου παραγει συναισθηματα πονου.
υπαρχουν βαθμιδες και εκδοχες εγωισμου.
Μερικες απο αυτες για μενα ειναι καταστροφικες.
Άμα θέλει να χαίρεται, να χαίρεται με αυτόν που τα έχει, γιατί και αυτός που τα έχει άμα πάει με άλλον αυτός θα στενοχωρηθεί πολύ μιλάμε τώρα για την κανονική απιστία. Οπότε τι έχει πιο πολύ σημασία, η χαρά του άλλου σε ξένη αγκαλιά ή να μην στενοχωρηθεί αυτός που τα\'χει;Quote:
αυτο ακριβως.....
τι ακριβως σημαινει η εκδοχη, οτι αποζητουμε εμεις να ικανοποιουμε καλυτερα τον συντροφο μας και ειναι αδυνατο να το κανει καποιος αλλο αυτο?
κατα αρχην ο μπους ειναι ανθρωπος, ο χιτλερ ηταν ανθρωπος, ο σανταμ επισης. δεν καταλαβαινω τι εννοεις οταν λες κρατος. κρατος ειναι ενα συνολο ανθρωπων, δεν ειναι μια αφηρημενη εννοια. αυτοι αποφασιζαν για πολλους, αρα θα επρεπε κατα τη γνωμη μου να ειναι ακομα πιο προσεκτικοι στις αποφασεις τους.
το να θες να εχεις την σεξουαλικη αποκλειστικοτητα, ισως κ να μην ειναι πολυς εγωισμος, αν κ εσυ προσφερεις το ιδιο, εξαρταται απο το καθε ζευγαρι πως το βλεπει.
το να θελει καποιος αποκλειστικοτητα σε καθε επιπεδο ανθρωπινης επικοινωνιας ομως, δλδ να ζηλευει ακομα κ αν ο συντροφος του απλα μιλαει με καποια αλλη, για μενα τουλαχιστον ειναι πολυς εγωισμος, κ πολυ ζηλοφθονη συμπεριφορα.
Δλδ θες να πεις ότι να έχεις μία σοβαρή σχέση αξιόπιστη είναι καταστροφικό.Quote:
Κι επειδή είναι άνθρωποι; Αφορά το κράτος αυτό και όχι έναν άνθρωπο. Τώρα μιλάμε για σεξουαλική αποκλειστικότητα. Στην άλλη περίπτωση που λες δεν είναι εγωισμός και πολύ ζηλόφθονη συμπεριφορά, είναι ανασφάλεια. Και πχ εμένα θα μου άρεσε αυτό να με ζηλεύει ο σύντροφός μου, υπάρχει και αυτή η πλευρά. Γιατί το\'χω ανάγκη, είναι στις ανάγκες μου.Quote:
κατα αρχην ο μπους ειναι ανθρωπος, ο χιτλερ ηταν ανθρωπος, ο σανταμ επισης. δεν καταλαβαινω τι εννοεις οταν λες κρατος. κρατος ειναι ενα συνολο ανθρωπων, δεν ειναι μια αφηρημενη εννοια. αυτοι αποφασιζαν για πολλους.
το να θες να εχεις την σεξουαλικη αποκλειστικοτητα, ισως κ να μην ειναι πολυς εγωισμος, αν κ εσυ προσφερεις το ιδιο, εξαρταται απο το καθε ζευγαρι πως το βλεπει.
το να θελει καποιος αποκλειστικοτητα σε καθε επιπεδο ανθρωπινης επικοινωνιας ομως, δλδ να ζηλευει ακομα κ αν ο συντροφος του απλα μιλαει με καποια αλλη, για μενα τουλαχιστον ειναι πολυς εγωισμος, κ πολυ ζηλοφθονη συμπεριφορα.
Quote:
Και να πω και κάτι άλλο πάνω σε αυτό που είπε ο κρίνο για τον εγωισμό και τα συναισθήματα. Αυτό που είναι φθηνό, είναι να βάζεις το σεξ πάνω από όλα, και όχι να βάζεις τον εγωισμό σου, και επιπλέον, φυσικά και νιώθεις συναισθήματα παραπάνω, δεν είναι το ίδιο με όλους τους ανθρώπους, με αυτόν που τα\'χεις αισθάνεσαι παραπάνω. Οπότε πληγώνεσαι και έτσι. Όσο για τον εγωισμό, εξήγησα δεν είναι κάτι κακό.
μπερδευεις καταστασεις...
το σεξ ειναι μια ανθρωπινη αναγκη τιποτα αλλο.
Παρομοια ειναι το φαγητο και παει λεγοντας.
Οπως τρως καλο φαγητο και ευχαριστιεσαι ετσι θες και καλο σεξ.
Με την ιδια συνθηκη, αλλος χωριζει την γυναικα του γιατι δεν κανει καλο σεξ, ενω αλλος γιατι δεν ειναι κατα αυτον η καλη νοικοκυρα που ηθελε.
Τωρα ο εγωισμος το εξηγησε η λουσιφερ.
Κατα εμε,
οοοοοολα αυτα δεν μπαινουν σε ζυγαρια για να δουμε τι ειναι πιο ισχυρο.
Ολα ειναι αναγκες και ιεραρχικα ικανοποιουνται αναλογα την κοινωνικοποιηση μας.
Βεβαια το καλο φαγητο βρισκεται, το καλο σεξ οχι.
Καλο φαγητο πας σε καλο ρεστωραν, για καλο σεξ (και οχι πληρωμενο) που πας αραγε?
Δεν μου είπες κάτι για αυτό που είπα ότι είναι φθηνό το σεξ ούτε η lucifer, της απάντησα εγώ ένα ξέρω άκρη δεν βγάζουμε.Quote:
μπερδευεις καταστασεις...
το σεξ ειναι μια ανθρωπινη αναγκη τιποτα αλλο.
Παρομοια ειναι το φαγητο και παει λεγοντας.
Οπως τρως καλο φαγητο και ευχαριστιεσαι ετσι θες και καλο σεξ.
Με την ιδια συνθηκη, αλλος χωριζει την γυναικα του γιατι δεν κανει καλο σεξ, ενω αλλος γιατι δεν ειναι κατα αυτον η καλη νοικοκυρα που ηθελε.
Τωρα ο εγωισμος το εξηγησε η λουσιφερ.
Κατα εμε,
οοοοοολα αυτα δεν μπαινουν σε ζυγαρια για να δουμε τι ειναι πιο ισχυρο.
Ολα ειναι αναγκες και ιεραρχικα ικανοποιουνται αναλογα την κοινωνικοποιηση μας.
Βεβαια το καλο φαγητο βρισκεται, το καλο σεξ οχι.
Καλο φαγητο πας σε καλο ρεστωραν, για καλο σεξ (και οχι πληρωμενο) που πας αραγε?
Quote:
Άμα θέλει να χαίρεται, να χαίρεται με αυτόν που τα έχει, γιατί και αυτός που τα έχει άμα πάει με άλλον αυτός θα στενοχωρηθεί πολύ μιλάμε τώρα για την κανονική απιστία. Οπότε τι έχει πιο πολύ σημασία, η χαρά του άλλου σε ξένη αγκαλιά ή να μην στενοχωρηθεί αυτός που τα\'χει;Quote:
αυτο ακριβως.....
οποιος στεναχωριεται να μενει με κοσμο που δεν θα τον στεναχωρει.
Οποιος δεν εχει προβλημα με την στεναχωρια παει με ολους΄.
Δεν καταλαβαινω το σκηνικο δλδ,
παραδειγμα εμενα. να ερθει μια γυναικα που ειναι αυστηρων αρχων και να μου πει οτι την ενδιαφερω.
Και στο να κανουμε μια χωριατικη θα εχουμε διαφωνια.
Σορρυ δηλαδη αλλα δεν θα την στεναχωρησω?
Τι χωριάτικη ρε κρίνο τι λες;Quote:
παραδειγμα εμενα. να ερθει μια γυναικα που ειναι αυστηρων αρχων και να μου πει οτι την ενδιαφερω.
Quote:
Δλδ θες να πεις ότι να έχεις μία σοβαρή σχέση αξιόπιστη είναι καταστροφικό.Quote:
δλδ θελω να πω οτι αμα εχεις μια σχεση,
πρεπει να προσεχεις να μην τα κανεις πλανητες στον αλλο,
γιατι θα φας κλωτσια αεροπλανικη και μετα θα θες ψυχιατρο.
Η αν δεν μπορεις, κατσε μονη σου και κοιτα τα αστρα,
δεν κανουν και ολοι οι ανθρωποι για σχεσεις, ασχετως αν εχουν.
δεν νομιζω να εννοουσε αυτο ο κρινος (δεν ειμαι κ μεσα στο κεφαλι του)Quote:
ειπε μερικες βαθμιδες εγωισμου ειναι καταστροφικες.
πχ ο βιαστης εξαναγκαζει με το ζορι τον αλλο παρτενερ να συμμετασχει στη σεξουαλικη πραξη. αυτος εχει βαθμιδα εγωισμου \"κακου\". γιατι δεν μπορεις να αναγκαζεις τον αλλο με το ζορι. αλλο, αν θελει, ειναι διαφορετικο.
Πλανήτες τα κάνεις στον άλλον και άμα εσύ θες να απιστείς και αυτός όχι. Τι θες να πεις κρίνο; Ας πάνε τότε αυτοί που απιστούν με αυτούς που απιστούν και οι υπόλοιποι με τους υπόλοιπους. Απλά μπορεί να μείνουνε κάποιοι στην απ\'έξω. Όσο για το άλλο που λες πιο πολύ μου κάνει ότι δεν κάνουν για σχέση αυτοί που απιστούν, παρά οι άλλοι. Γκεγκε;Quote:
[δλδ θελω να πω οτι αμα εχεις μια σχεση,
πρεπει να προσεχεις να μην τα κανεις πλανητες στον αλλο,
γιατι θα φας κλωτσια αεροπλανικη και μετα θα θες ψυχιατρο.
Η αν δεν μπορεις, κατσε μονη σου και κοιτα τα αστρα,
δεν κανουν και ολοι οι ανθρωποι για σχεσεις, ασχετως αν εχουν.
Quote:
Τι χωριάτικη ρε κρίνο τι λες;Quote:
ειχα μια λιγουρα και ηθελα να το μπερδεψω λιγο με το σεξ....
Δωσε βαση στη πενια,
παιρνεις την γυναικα,
οπως ειναι γυμνη στο κρεβατι και της απλωνεις σιγα σιγα ενα μπουκαλι παρθενο εξτρα φινα (οχι αλλο γιατι εχει πολλα οξεα)
μετα ψιλοκοβεις κρεμμυδακι (οπως αυτο που βαζεις στο σωταρισμα) και αρχιζεις....
Ξερω παραλλαγες και με σαντυγι, φραουλες, σοκολατα κλπ κλπ.
Καλα δεν εχεις ακουσει που λενε οτι ο ερωτας περναει απο το στομαχι?
Αυτη ειναι η αναποδη εκδοχη,
το στομαχι περναει απο τον ερωτα.
Νομιζω οτι τωρα τα ειπα ολα.
Quote:
Πλανήτες τα κάνεις στον άλλον και άμα εσύ θες να απιστείς και αυτός όχι.
δεν εχω υποστηριξει ποτε μου κατι τετοιο.
εμενα παλι καθολου. με τη ζηλεια δεν εχω καλες σχεσεις.Quote:
Στην άλλη περίπτωση που λες δεν είναι εγωισμός και πολύ ζηλόφθονη συμπεριφορά, είναι ανασφάλεια. Και πχ εμένα θα μου άρεσε αυτό να με ζηλεύει ο σύντροφός μου, υπάρχει και αυτή η πλευρά. Γιατί το\'χω ανάγκη, είναι στις ανάγκες μου.
τελικα δεν εχω καταλαβει τι ειναι εγωισμος για σενα λμπ. το ενα δεν ειναι, το αλλο δεν ειναι, ε τι ειναι τοτε?
Που κολλάει τώρα αυτό ρε κρίνο;Quote:
ειχα μια λιγουρα και ηθελα να το μπερδεψω λιγο με το σεξ....
Δωσε βαση στη πενια,
παιρνεις την γυναικα,
οπως ειναι γυμνη στο κρεβατι και της απλωνεις σιγα σιγα ενα μπουκαλι παρθενο εξτρα φινα (οχι αλλο γιατι εχει πολλα οξεα)
μετα ψιλοκοβεις κρεμμυδακι (οπως αυτο που βαζεις στο σωταρισμα) και αρχιζεις....
Ξερω παραλλαγες και με σαντυγι, φραουλες, σοκολατα κλπ κλπ.
Καλα δεν εχεις ακουσει που λενε οτι ο ερωτας περναει απο το στομαχι?
Αυτη ειναι η αναποδη εκδοχη,
το στομαχι περναει απο τον ερωτα.
Νομιζω οτι τωρα τα ειπα ολα.
Εννοείς ότι δεν απιστείς αν δεν το θέλει και η άλλη ε; Εδώ όμως γι\'αυτό μιλάμε τώρα.Quote:
Quote:
Πλανήτες τα κάνεις στον άλλον και άμα εσύ θες να απιστείς και αυτός όχι.
δεν εχω υποστηριξει ποτε μου κατι τετοιο.
Οκ, πες ότι είναι αυτό εγωισμός, αλλά δεν είναι κάτι κακό, γενικά ας το πούμε η κτητικότητα είναι κάτι εγωιστικό αλλά όχι κακό.Quote:
εμενα παλι καθολου. με τη ζηλεια δεν εχω καλες σχεσεις.
τελικα δεν εχω καταλαβει τι ειναι εγωισμος για σενα λμπ. το ενα δεν ειναι, το αλλο δεν ειναι, ε τι ειναι τοτε?
ok.
Διαβασα αυτο το θεμα και το βρηκα πολυ ενδιαφερον..Ας πω κι εγω την αποψη μου(ελπιζω να μη με παρεις με τις πετρες lbp!!!).Για μενα τα πραγματα δεν ειναι τοσο περιπλοκα.Εχω αποδεχθει οτι ο ερωτας κι η αγαπη ειναι δυο ξεχωριστα πραγματα για μενα κι οταν φευγει το πρωτο ερχεται το δευτερο.Ναι,ο ερωτας φευγει γρηγορα και μπορεις να αγαπας καποιον,να τον νιωθεις κομματι της ζωης σου,αλλα να μην εισαι πια ερωτευμενος και να αναζητας αυτο το συναισθημα του παθους καπου αλλου.Ερχεται,το ζεις και φευγει οσο γρηγορα ηρθε.Αυτο δε σημαινει πως δεν αγαπας το συντροφο σου.Απλα θες να σπασεις τη ρουτινα και τη μονοτονια με μερικες νυχτες παθους.Δε το βλεπω και τοσο κακο..Αλλωστε βρειτε μου ενα ζευγαρι που ειναι 10 χρονια μαζι κι ειναι ερωτευμενο.Βρειτε μου μια γυναικα που ζει στο ιδιο σπιτι με εναν αντρα επι χρονια και μπορει να μας πει:Οταν με αγγιζει τρεμω,οταν με φιλα με πιανει ταχυπαλμια..Οι αιωνιοι ερωτες για μενα ειναι παραμυθακια για μικρα παιδια.Και καποιες φορες εχουμε αναγκη ακομη κι εμεις στις σοβαρες και μακροχρονιες σχεσεις να ξαναζησουμε αυτο το υπεροχο συναισθημα.Και δυστυχως επειδη ειναι αδυνατο να το ζησουμε με το συντροφο μας στρεφομαστε αλλου..Μη μας κρεμασετε βρε παιδια επειδη μια στο τοσο θελουμε να νιωσουμε πως δεν τελειωσε η ζωη μας..
Εγώ σε κρεμάω άνετα :) Τι είναι ο άλλος να τον βαρεθείς; Σκουπίδι;Quote:
Originally posted by Dimitra23
Διαβασα αυτο το θεμα και το βρηκα πολυ ενδιαφερον..Ας πω κι εγω την αποψη μου(ελπιζω να μη με παρεις με τις πετρες lbp!!!).Για μενα τα πραγματα δεν ειναι τοσο περιπλοκα.Εχω αποδεχθει οτι ο ερωτας κι η αγαπη ειναι δυο ξεχωριστα πραγματα για μενα κι οταν φευγει το πρωτο ερχεται το δευτερο.Ναι,ο ερωτας φευγει γρηγορα και μπορεις να αγαπας καποιον,να τον νιωθεις κομματι της ζωης σου,αλλα να μην εισαι πια ερωτευμενος και να αναζητας αυτο το συναισθημα του παθους καπου αλλου.Ερχεται,το ζεις και φευγει οσο γρηγορα ηρθε.Αυτο δε σημαινει πως δεν αγαπας το συντροφο σου.Απλα θες να σπασεις τη ρουτινα και τη μονοτονια με μερικες νυχτες παθους.Δε το βλεπω και τοσο κακο..Αλλωστε βρειτε μου ενα ζευγαρι που ειναι 10 χρονια μαζι κι ειναι ερωτευμενο.Βρειτε μου μια γυναικα που ζει στο ιδιο σπιτι με εναν αντρα επι χρονια και μπορει να μας πει:Οταν με αγγιζει τρεμω,οταν με φιλα με πιανει ταχυπαλμια..Οι αιωνιοι ερωτες για μενα ειναι παραμυθακια για μικρα παιδια.Και καποιες φορες εχουμε αναγκη ακομη κι εμεις στις σοβαρες και μακροχρονιες σχεσεις να ξαναζησουμε αυτο το υπεροχο συναισθημα.Και δυστυχως επειδη ειναι αδυνατο να το ζησουμε με το συντροφο μας στρεφομαστε αλλου..Μη μας κρεμασετε βρε παιδια επειδη μια στο τοσο θελουμε να νιωσουμε πως δεν τελειωσε η ζωη μας..
Dimitra23 , μην έρθεις στην συνάντηση στις 8/7, θα έχει κρυμμένο και σχοινί...:D
Εγω θα συμφωνησω με την Δημητρα, αν και μπορει να ηθελα καποιες φορες τα πραγματα να ηταν διαφορετικα. Εχουμε αναγκη απο παθος και εμπνευση (ο ερωτας για εμενα αποτελει την απολυτη πηγη) και δεν ξερω αν ειναι εφικτο να τροφοδοτηθει αυτην η αναγκη μετα απο πολλα χρονια απο τον ιδιο ανθρωπο. Μεσα στις σχεσεις δεν μου αρεσει η απιστια, οποτε οταν νιωθω οτι \'\'στερευω\'\' φευγω, ακομα κι αν νιωθω αγαπη για τον αλλον. Και ειναι δυσκολο. Αυτο δεν ξερω βεβαια κατα ποσο αποτελει την πρωτη επιλογη-λυση σε μεγαλυτερες ηλικιες. Βεβαια η απιστια δεν αφορα μονο τις περιπτωσεις που κανεις κατι εξω απο τη σχεση επειδη νιωθεις ερωτευμενος/η με καποιον αλλο. Συνηθως μαλλον αφορα κατι αλλο, πιο απλο και πολυ πιο μικρο σε ενταση και διαρκεια. Και αυτο προτιμω να μην ειναι η τακτικη μου. Παντα απλως ειμαι της λογικης να ειναι τα πραγματα ξεκαθαρα και στους δυο. Δηλαδη αν το ζευγαρι συμφωνει σε κατι τετοιο (το ελευθερο να πηγαινουν και με αλλους) κι αυτο το αντεχει και δεν το μπλοκαρει συναισθηματικα, μια χαρα.
A arktos πολύ μου την μπαίνεις ε; Για χαλάρωσε λίγο, για χαλάρωσε.Quote:
Originally posted by arktos
Dimitra23 , μην έρθεις στην συνάντηση στις 8/7, θα έχει κρυμμένο και σχοινί...:D
Από τη μία λες ότι συμφωνείς και από την άλλη λες ότι δεν απατάς. Αποφάσισε.Quote:
Originally posted by curtains
Εγω θα συμφωνησω με την Δημητρα, αν και μπορει να ηθελα καποιες φορες τα πραγματα να ηταν διαφορετικα. Εχουμε αναγκη απο παθος και εμπνευση (ο ερωτας για εμενα αποτελει την απολυτη πηγη) και δεν ξερω αν ειναι εφικτο να τροφοδοτηθει αυτην η αναγκη μετα απο πολλα χρονια απο τον ιδιο ανθρωπο. Μεσα στις σχεσεις δεν μου αρεσει η απιστια, οποτε οταν νιωθω οτι \'\'στερευω\'\' φευγω, ακομα κι αν νιωθω αγαπη για τον αλλον. Και ειναι δυσκολο. Αυτο δεν ξερω βεβαια κατα ποσο αποτελει την πρωτη επιλογη-λυση σε μεγαλυτερες ηλικιες. Βεβαια η απιστια δεν αφορα μονο τις περιπτωσεις που κανεις κατι εξω απο τη σχεση επειδη νιωθεις ερωτευμενος/η με καποιον αλλο. Συνηθως μαλλον αφορα κατι αλλο, πιο απλο και πολυ πιο μικρο σε ενταση και διαρκεια. Και αυτο προτιμω να μην ειναι η τακτικη μου. Παντα απλως ειμαι της λογικης να ειναι τα πραγματα ξεκαθαρα και στους δυο. Δηλαδη αν το ζευγαρι συμφωνει σε κατι τετοιο (το ελευθερο να πηγαινουν και με αλλους) κι αυτο το αντεχει και δεν το μπλοκαρει συναισθηματικα, μια χαρα.
Μαλλον μπερδευεσαι ευκολα. Συμφωνω με το οτι ο ερωτας και η αγαπη ειναι διαφορετικα πραγματα. Συμφωνω με το οτι εχουμε αναγκη το παθος στην ζωη και με το οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι δυσκολο να το επιτευξει κανεις με τον ιδιο ανθρωπο μετα απο πολλα χρονια. Βεβαια τα συναισθηματα μετουσιωνονται, γινονται κατι αλλο και πιθανα σε μεγαλυτερες ηλικιες αυτα να αρκουν. Εξαρταται παντα και απο τον ανθρωπο, μερικοι ειναι πιο \'\'λιτοδιαιτοι\'\' συναισθηματικα. Το γεγονος οτι συμφωνω με αυτα δε σημαινει οτι οσο εγω νιωθω ερωτευμενη και επιλεγω να ειμαι με καποιον θελω ή ειναι του χαρακτηρα μου να τον απατω. Οχι.
Επισης εκανα μια μικρη διευκρινηση στο τελος. Οι περισσοτεροι ανθρωποι που απατουν(επειδη για απιστια μιλαμε κι οχι γενικα για τις σχεσεις την αγαπη και τον ερωτα) δεν το κανουν επειδη ειναι ερωτευμενοι με τον αλλον.
Σωστή ως προς τον μηχανισμό πάντως (ο έρωτας διαρκεί λίγο, η αγάπη πολύ)Quote:
Και για να σας σοκάρω με μια επιστημονική εξήγηση από την εξελικτική ψυχολογία (μπου χαα χαααα)
Ο έρωτας έχει εξελιχθεί στην φύση ώστε να υπάρχουν και οι δύο γονείς (τα πρώτα χρόνια) να φροντίσουν το ανήμπορο μωρό αφού γεννηθεί. Γι αυτό και κρατάει λίγα χρόνια. Είναι καλύτερο το μωρό να έχει και πατέρα και μητέρα γιατί έτσι αυξάνεται η πιθανότητα να επιβιώσει βεβαίως βεβαίως. 2 is better than one και ο πατέρας-πολεμιστής μπορεί να το προστατεύσει από απειλές κλπ. Και να για να το κάνει πρέπει κάπως να μείνει. Hence \"έρωτας\". (το ίδιο και η μητέρα)
Αλλά γιατί να διαρκεί λίγα χρόνια και όχι για πάντα? Γιατί είναι καλύτερη στρατιγική για την φύση μετά από αυτό το διάστημα που τα παιδιά έχουν φτάσει μια ηλικία που είναι πιο εύκολο κάπως να επιβιώσουν, ο κάθε ένας από τους γονείς να ψάξει για άλλο/\'αλλη για \"ζευγάρωμα\". Γιατί θυμηθείτε, όσο αυξάνεται η \"γενετική ποικιλότητα\" τόσο και μεγαλύτερες οι πιθανότητες επιβίωσης των απογόνων. Γιατί σκέψου να κάνεις 3 παιδιά μόνο με μία γυναίκα. Θα μοιράζονται το ίδιο ανοσοποιητικό σύστημα και αν έρθεις ένας ιός παρτα κάτω όλα! Αν έχεις παιδιά όμως με 2 η με 3 (γυναίκες π.χ.) είναι πιθανότερο το 1 η και τα 2 παιδιά που έχουν διαφορετικό ανοσοποιητικό σύστημα να αντισταθούν στον ιό.
Darwin 4 life
p.s. Φυσικά, επειδή αυτό γίνεται στην ΦΥΣΗ δεν πάει να πει ότι είναι και το ΣΩΣΤΟ. Θυμηθείτε. \"Argumentum ad Naturam\", ότι συμβαίνει στην φύση δεν προκύπτει ότι είναι και το σωστό. Αν ήταν έτσι δεν θα έπρεπε να φοράμε ρούχα το καλοκαίρι :P Ο άνθρωπος λόγω του πολιτισμού που δημιουργεί, ορίζει και το \"σωστό\" ανάλογα με το πολιτικό σύστημα την χρονική περίοδο (το \"zeitgeist\" που λέμε) κλπ. Απλά η εξήγηση \"του έρωτα\" που έδωσα είναι απλά η επιστημονική εξίγηση γιατί υπάρχει και γιατί διαρκεί λίγο. Μετά ο καθένας φτιάχνει την δική του ερωτική ζωή και με τα δικά του κριτήρια :) :P
Δεν μπερδεύομαι εύκολα,εσύ μου τα λες μπερδεμένα. Αυτό που λες δεν το κάνουν επειδή είναι ερωτευμένοι με τον άλλον εννοείς όταν είναι ερωτευμένοι με τον άλλον;Quote:
Μαλλον μπερδευεσαι ευκολα. Συμφωνω με το οτι ο ερωτας και η αγαπη ειναι διαφορετικα πραγματα. Συμφωνω με το οτι εχουμε αναγκη το παθος στην ζωη και με το οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι δυσκολο να το επιτευξει κανεις με τον ιδιο ανθρωπο μετα απο πολλα χρονια. Βεβαια τα συναισθηματα μετουσιωνονται, γινονται κατι αλλο και πιθανα σε μεγαλυτερες ηλικιες αυτα να αρκουν. Εξαρταται παντα και απο τον ανθρωπο, μερικοι ειναι πιο \'\'λιτοδιαιτοι\'\' συναισθηματικα. Το γεγονος οτι συμφωνω με αυτα δε σημαινει οτι οσο εγω νιωθω ερωτευμενη και επιλεγω να ειμαι με καποιον θελω ή ειναι του χαρακτηρα μου να τον απατω. Οχι.
Επισης εκανα μια μικρη διευκρινηση στο τελος. Οι περισσοτεροι ανθρωποι που απατουν(επειδη για απιστια μιλαμε κι οχι γενικα για τις σχεσεις την αγαπη και τον ερωτα) δεν το κανουν επειδη ειναι ερωτευμενοι με τον αλλον.
Αργκκκκκκ εννοω οτι συνηθως οταν καποιος παει με καποιον αλλο εξω απο τη σχεση, δεν το κανει επειδη ειναι ερωτευμενος με αυτον (τον αλλον).
:P:);):D
Συμφωνώ, το λέει και το τραγούδιQuote:
Originally posted by PETRAN
Σωστή ως προς τον μηχανισμό πάντως (ο έρωτας διαρκεί λίγο, η αγάπη πολύ)Quote:
Και για να σας σοκάρω με μια επιστημονική εξήγηση από την εξελικτική ψυχολογία (μπου χαα χαααα)
Ο έρωτας έχει εξελιχθεί στην φύση ώστε να υπάρχουν και οι δύο γονείς (τα πρώτα χρόνια) να φροντίσουν το ανήμπορο μωρό αφού γεννηθεί. Γι αυτό και κρατάει λίγα χρόνια. Είναι καλύτερο το μωρό να έχει και πατέρα και μητέρα γιατί έτσι αυξάνεται η πιθανότητα να επιβιώσει βεβαίως βεβαίως. 2 is better than one και ο πατέρας-πολεμιστής μπορεί να το προστατεύσει από απειλές κλπ. Και να για να το κάνει πρέπει κάπως να μείνει. Hence \"έρωτας\". (το ίδιο και η μητέρα)
Αλλά γιατί να διαρκεί λίγα χρόνια και όχι για πάντα? Γιατί είναι καλύτερη στρατιγική για την φύση μετά από αυτό το διάστημα που τα παιδιά έχουν φτάσει μια ηλικία που είναι πιο εύκολο κάπως να επιβιώσουν, ο κάθε ένας από τους γονείς να ψάξει για άλλο/\'αλλη για \"ζευγάρωμα\". Γιατί θυμηθείτε, όσο αυξάνεται η \"γενετική ποικιλότητα\" τόσο και μεγαλύτερες οι πιθανότητες επιβίωσης των απογόνων. Γιατί σκέψου να κάνεις 3 παιδιά μόνο με μία γυναίκα. Θα μοιράζονται το ίδιο ανοσοποιητικό σύστημα και αν έρθεις ένας ιός παρτα κάτω όλα! Αν έχεις παιδιά όμως με 2 η με 3 (γυναίκες π.χ.) είναι πιθανότερο το 1 η και τα 2 παιδιά που έχουν διαφορετικό ανοσοποιητικό σύστημα να αντισταθούν στον ιό.
Darwin 4 life
p.s. Φυσικά, επειδή αυτό γίνεται στην ΦΥΣΗ δεν πάει να πει ότι είναι και το ΣΩΣΤΟ. Θυμηθείτε. \"Argumentum ad Naturam\", ότι συμβαίνει στην φύση δεν προκύπτει ότι είναι και το σωστό. Αν ήταν έτσι δεν θα έπρεπε να φοράμε ρούχα το καλοκαίρι :P Ο άνθρωπος λόγω του πολιτισμού που δημιουργεί, ορίζει και το \"σωστό\" ανάλογα με το πολιτικό σύστημα την χρονική περίοδο (το \"zeitgeist\" που λέμε) κλπ. Απλά η εξήγηση \"του έρωτα\" που έδωσα είναι απλά η επιστημονική εξίγηση γιατί υπάρχει και γιατί διαρκεί λίγο. Μετά ο καθένας φτιάχνει την δική του ερωτική ζωή και με τα δικά του κριτήρια :) :P
ένα χρόνο το περισσότερο , ένα χρόνο το περισσότερο
καρβέλας:D
επισης μαλλον δεν ειναι ερωτευμενος (πια) κ με αυτον τον οποιο κερατωνει. :P (ισως να ηταν στο παρελθον!)Quote:
Αργκκκκκκ εννοω οτι συνηθως οταν καποιος παει με καποιον αλλο εξω απο τη σχεση, δεν το κανει επειδη ειναι ερωτευμενος με αυτον (τον αλλον).
γιατί .....το κοροϊδεύεις; έτσι θα είναι μάλλονQuote:
επισης μαλλον δεν ειναι ερωτευμενος (πια) κ με αυτον τον οποιο κερατωνει. :P (ισως να ηταν στο παρελθον!)Quote:
Quote:
A arktos πολύ μου την μπαίνεις ε; Για χαλάρωσε λίγο, για χαλάρωσε.Quote:
σωστά!
υπάρχει και το facebook! :P :P :P
Και γιατί υπάρχει το facebook?Quote:
σωστά!
υπάρχει και το facebook! :P :P :P