Να σας δώσω και το δωράκι σας!!!!! Για σας αγαπούλες μου!!!
Printable View
Να σας δώσω και το δωράκι σας!!!!! Για σας αγαπούλες μου!!!
Καλησπέρα και χρόνια μας πολλά. Εύχομαι να πετάει η ομάδα και να περνάτε όλες θαυμάσια. Σήμερα το πρωί οι 4 χάριτες δηλαδή εγώ, η αδερφή μου, η μητέρα μου και η αδερφή της μητέρας μου και νονά μου, φτιάξαμε λαλάγγια και θυμηθήκαμε την πατρίδα μας την Καλαμάτα. Μόλις ετοίμασε τη ζύμη η μητέρα μου και αφού περιμέναμε να φουσκώσει μετά αρχίσαμε όλες να δίνουμε σχήμα στα λαλάγγια για να τα τηγανίσουμε. Εγώ πήρα λίγη ζύμη και άρχισα να φτιάχνω λαλάγγια σε σχήμα, πως να το πω τώρα, αντρικού οργάνου μαζί με αυτά που το συνοδεύουν! Ζήλεψαν και οι υπόλοιπες και έτσι ξεκινήσαμε έναν αγώνα πια θα φτιάξει το ωραιότερο αντρικό όργανο. Έπεσε πολύ γέλιο. Ήταν σα να κάνουμε μάθημα ανατομίας, γλυπτικής και μαγειρικής μαζί. Έπεσε και αντροθάψιμο φυσικά. Φτιάξαμε και μερικά κανονικά μήπως και χρειαστεί να κεράσει κανέναν η μητέρα μου και γίνουμε ρεζίλι. Πέρασα τέλεια και τώρα έχω στην κουζίνα μου νοστιμότατα αντρικά όργανα - λαλάγγια σε όλα τα μεγέθη. Έβαλα όριο δε να τρώω μόνο ένα αντρικό όργανο - λαλάγγι την ημέρα, μην κακομάθω κιόλας......
Γλαύκη μου σ'ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Επίσης εύχομαι να καταφέρεις να κάνεις γρήγορα την επέμβαση που θέλεις ώστε μέσα στο 2012 να έχεις 1 πρόβλημα λιγότερο και πολλές ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.Quote:
Originally posted by Γλαύκη
Για το Τζινακι που ειναι μονο του με τα ζωακια του.Χρονια καλα κ οτι επιθυμεις!Υγεια πανω απο ολα!Κρεμασα κ το γουρι σου στην πορτα σημερα.Πολλα φιλια!
Οφείλω να σας εκμυστηρευθώ ότι η ιδέα για να φτιάξω λαλάγγια σ'αυτό το σχήμα δεν ήταν εντελώς τυχαία. Είναι λίγο καιρό τώρα που με πολιορκεί ο πρώην μου για να ξαναγυρίσει. Ήμασταν 12 χρόνια μαζί, μέναμε πάνω-κάτω στην πολυκατοικία από δική μου επιλογή και με είχε ψήσει να μείνουμε μαζί κι ίσως να το σοβαρέψουμε κιόλας (μετά από έναν άσχημο γάμο είμαι πλέον κατά του γάμου). Πέρυσι λοιπόν τέτοια εποχή κατέβηκα στο σπίτι του τυχαία να πάρω αλάτι και άνοιξε η πόρτα και μπήκε με άλλη κοπέλα. Χαρές και πανηγύρια. Κι ακόμα περισσότερα πανηγύρια όταν μια μέρα κατεβαίνοντας τις σκάλες πέρασα έξω από το σπίτι του και τους άκουσα μέσα να..........πάντως όχι να ψέλνουνε. Ευτυχώς μετά από 1 μήνα έφυγε από την πολυκατοικία μου και ησύχασα. Ήταν δύσκολα γιατί είχα πολλά άλλα να αντιμετωπίσω συν αυτό αλλά τώρα έχω συνέλθει. Κι αυτός από το καλοκαίρι προφανώς έχει ξεμείνει και σου λέει ας πάω πάλι στον μαλ@@α. Γι'αυτό είπα σήμερα ας ξεσπάσω καλύτερα στα λαλάγγια για να μην ξεσπάσω πουθενά αλλού κι ύστερα το μετανιώνω. Σας ζάλισα Χριστουγεννιάτικα.
Τα αδερφάκια βορειοελλαδίζουν, η Πωλίνα επιδίδεται σε ζαχαροπλαστικές αλχημείες, το Τζινάκι με έκανε να γελάσω φοβερά με τα λαλαγγο-όργανα (!!!) , η Γλαύκη μας στέλνει τη ζεστασιά της( α,ρε Γλαύκη με τις ματάρες!), η Ναταλί με έχει καταπλήξει με το φωτογραφικό της ταπεραμέντο και φαντάζομαι όλες οι υπόλοιπες ζαχαρώνετε πάνω από μελομακάρονα όπως όλοι μας!
Χτες, πέτυχε το δείπνο με τη στενή οικογένεια, γλύφανε και τα δακτυλάκια τους και πήρα και κοπλιμέντο από τη μαμά που συνήθως τα μαγειρικά κοπλιμέντα τα κάνει στην αδερφή μου που έχει κερδίσει με το σπαθί της το χρυσό σκούφο σε αυτήν την οικογένεια! Όμως, χτες το έλαβα το καλό σχόλιο και το κατευχαριστήθηκα αλλά μου βγήκε ξινό την υπόλοιπη νύχτα που αντί για Χριστουγέννων ήταν του Αγ. Βαρθολομαίου αφού η μανούλα πέρασε μια τρομερή κρίση πόνου και το ξενυχτήσαμε...
Σας ποστάρω μια δόση τραπεζιού έτσι για να το καμαρώσω και εγώ ξανά σαν το γύφτικο σκερπάνι το γλυκούλι χοιρινάκι που έφτιαξα!
Τζινάκι, μπελάς σε βρήκε Χριστουγεννιάτικα, γιατί η σκέψη των πρώην είναι μπελάς! Και το λέω εγώ που είμαι ειδική να επαναφέρω κάθε τόσο όλο το αραχνιασμένο παρελθόν και να αναμασάω τα ίδια και τα ίδια.. Ας ευχηθούμε το 2012 να είναι η τελευταία χρονιά που το παρελθόν θα επισκέπτεται αφού το παρόν θα είναι τόσο δυνατό που θα στέλνει τα απομεινάρια του παρελθόντος στα τσακίδια!
Πολύ ωραία η ευχή σου Γιώτα κι ελπίζω να πραγματοποιηθεί. Όσο για το τραπέζι σου τι να πω; εκτός από τα πολύ κομψά πιάτα αυτό το χοιρινό με τις τουλάχιστον πανέμορφες πατάτες είναι πολύ λαχταριστό!! Σα να μου μύρισε ένα πράμα. Καλά κάνεις και καμαρώνεις. Ελπίζω η μανούλα σου να έχει συνέλθει λίγο και να ξεκουραστείς σήμερα το βράδυ.
Τι διαβάζω,Θεέ μου,Χριστουγεννιάτικα!Δε νομίζω να θέλεις παρατσούκλι κόσμιο...Λαπουτζίνα!Quote:
Originally posted by ΤΖΙΝΑ
Έβαλα όριο δε να τρώω μόνο ένα αντρικό όργανο - λαλάγγι την ημέρα, μην κακομάθω κιόλας......
Eγώ πάλι σου εύχομαι να συνεχίσεις να τρως από ένα καθημερινά ακόμα κι όταν σωθούν τα λαλάγγια...
Tζινα μου εφτιαξες τη διαθεση παλι!!!Θελω κ εγω ενα λαλαγκοργανο!Απο την Καλαματα ειμαι κ εγω κ μπορω να το περιποιηθω καταλληλως!Οι αλλες δεν ξερουν.....απο λαλαγγια εννοω....
Πωλίνα,πολύ όμορφα τ'αγιοβασιλομπίσκοτα!Βλέπω έχεις τυπώσει κι ειδικό διαφημιστικό αυτοκόλλητο!Μια επιχείρηση γεννιέται!
Γιωτουλίνι,πραγματικά υπέροχο το τραπέζι,τόσο στο κέντρο του,όσο και στα διακοσμητικά πέριξ!Μια ερώτηση μόνο:όλη η οικογένεια έχει σλιβωθεί;
Γιατί η πιατέλα-πιάτο πολύ δύσκολα να χορτάσει έξι άτομα,συμπεριλαμβανομένου και του γαμπρού!Είπαμε γκουρμέ ποσότητες ,αλλά όχι κι έτσι!
Για τους παρελθοντογκόμενους νυστάζω τώρα για να πάρω θέση...Ανοίγουμε συζήτηση αύριο άμα είναι...Εξάλλου δε φεύγουν από το παρελθόν που βρίσκονται!
Την καληνύχτα μου σε όλες τις Ντεζιρένιες μου!Με την ευχή να πραγματωθεί κάθε βαθύτερη μας επιθυμία!Για να σκεφτούμε λίγο σοβαρά τι πραγματικά θέλουμε!
Ναταλία και Γλαύκη τα σχόλιά σας είναι super :thumbup::thumbup::thumbup:
Καλημέρα Ντεζιρένιες και χρ'ονια Πολλά!!!!
Καλησπέρα. Τι ησυχία είναι αυτή; Που εξαφανίστηκαν όλες οι τσούπρες; Και ναι από σήμερα είμαστε και επίσημα Ντεζιρένιες. Μ'αρέσει. Όπως μ'αρέσει που είδα σήμερα ότι έχασα κι άλλο κιλάκι. Απίστευτο, μέσα στις γιορτές με τους κουραμπιέδες και τα λαλαγγοόργανα. Τέλειο. Επειδή έχω ένα θέμα με τα κρέατα και μόνο τον κιμά ανέχομαι κάπως εχθές η μητέρα μου έφτιαξε λαχανοντολμάδες γιατί ήταν το πιο κοντινό σε γιορτινό με κιμά. Έχοντας φάει όλη μέρα ντολμάδες, λαλάγγια, κουραμπιέ είπα το βράδυ να κρατηθώ. Δεν μπορούσα όμως γιατί μου μύριζαν οι νόστιμοι ντολμάδες. Είπα λοιπόν να βρω τη χρυσή τομή, κάπου στη μέση δηλαδή. Κι έτσι άρχισα να ξετυλίγω το λάχανο από τους ντολμάδες κι αφού ξεγύμνωσα 5 ντολμάδες έφαγα το λάχανο και μου έφυγε η λιγούρα που είχα με λιγότερες θερμίδες. ʼμα υπάρχει θέληση και φαντασία όλα γίνονται!!
Ρε Τζινα φωτογραφια απο τα λαλαγγια δεν εχει;Να γελασουμε κ μεις λιγο!!!
Έχεις δίκιο ρε γαμώτο. Δεν μπορώ να φορτώσω φωτογραφίες από το κινητό μου στο laptop και δεν έχω φωτογραφική μηχανή. Μίλησα με μία φίλη μου που έχει φωτογραφική αλλά είναι εκτός Αθηνών για τις γιορτές. Μόλις γυρίσει, έστω κι αργά θα προσπαθήσω να φωτογραφίσω τα λαλαγγοόργανα που λέει κι η Γλαύκη και να σας τα δείξω. Αν δεν τα έχω φάει δηλαδή. Θα φυλάξω μερικά.Quote:
Originally posted by lessing
Ρε Τζινα φωτογραφια απο τα λαλαγγια δεν εχει;Να γελασουμε κ μεις λιγο!!!