Άλλο αυτό που ζω άλλο πράγμα αυτό που ζείτε
Printable View
Άλλο αυτό που ζω άλλο πράγμα αυτό που ζείτε
Σκέφτομαι τα λόγια του Καρβέλα.
Και μιας και δεν έχω τίποτε καλύτερο να κάνω θα σας γράψω μια παράγραφο :Ρ
"Με άλλα λόγια λέω ότι οι αμόρφωτοι και οι απλοϊκοί, είναι ολόιδιοι με τους μορφωμένους και τους πολύπλοκους. Η κάστα των πολύπλοκων είναι ένας γελοίος μύθος παρεμπιπτόντως. Έαν κάποιος αποφασίσει να διαβάσει αυτό το πράγμα που κρατάει στα χέρια του, θα διαπιστώσει το γιατί. Έλεγα λοιπόν πως οι μορφωμένοι, οι καλλιεργημένοι και οι διανοούμενοι που θα μπορούσαν να καταλάβουν τι λέει η νοοσοφία, θεωρώ πως είναι οι πιο "βλάκες" που έχω συναντήσει σε ολόκληρη την ζωή μου.
Όχι μόνο οι πιο βλάκες, αλλά και οι πιο αντιπαθητικοί άνθρωποι, γιατί κάνουν τους σπουδαίους προβάλλοντας την πράξη της παπαγαλίας ως το προνόμιο και την αιτία της σπουδαιότητας τους.
Λέω λοιπόν πως εκείνοι που είναι σε θέση να καταλάβουν τι θέλει να πει αυτό το βιβλίο, είναι κατά κανόνα όπως λέμε, οι πιο στείροι, οι πιο ανέμπνευστοι και οι πιο αδιάφοροι άνθρωποι. Όμως παρ' όλα αυτά δεν διαφέρουν σε τίποτα απολύτως από τους "δημιουργικούς", τους "εμπνευσμένους" αλλά και τους "αμόρφωτους" και "απλοϊκούς", οι οποίοι δεν θα καταλάβαιναν ή δεν θα ενδιαφέρονταν να καταλάβουν τι θέλω να πω."
Νίκος Καρβέλας - Νοοσοφία
και τελικά αν τα διαβάσεις είσαι έξυπνος αλλά αν τα καταλάβεις δεν είσαι. :confused:
χα χα χα
λυπάμαι λίγο τον κατακουζινό που δεν εκδόθηκαν τα έργα του στο σίριαλ. πιο χρήσιμα θα ήταν; τόση ταλαιπωρία στους εκδοτικούς και τόσα χρήματα μόνο και μόνο για να μας "φτύσει'; σαδισμό το λένε αυτό.
Πάντως μου αρέσει που εξισώνει τους ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη μόρφωση με τους και καλά μορφωμένους. Κι αυτό ίσως το εξηγεί παρακάτω.
Εσείς νομίζετε ότι επειδή το λέει κάποιος ότι οι γυναίκες το πιστεύουν χαχαχα πάρτε το αλλιώς γτ θα βρείτε
σοβαρό σχόλιο: δεν πιστεύω πως οι σαδιστές πάνε σετάκι με μαζοχιστές. μπορεί κάποιος να είναι σαδιστής κι εσύ να μην είσαι μαζοχιστής. μπορεί να γίνεις βέβαια, αν καθιερωθεί σαν πάτερν. εσύ τί πιστεύεις;
τέλος σοβαρού σχολίου.
Εγώ πιστεύω ότι ήμουν κανονικά κακομαθημενος κ πήγα στρατό κ με κάνανε να μ αρέσουν οι δυσκολίες δεν μ αρέσουνε να μου μιλάνε καλά ευγενικά κλπ αν κ τώρα ηρέμησα όταν είχα βγει από το στρατό ήμουν εντελώς χάλια
Αυτό που λες user είναι υποτακτικοσ άλλο αυτό άλλο τι είμαι εγώ εγώ ασ πούμε ξέρω όταν η κατάσταση δύσκολη εμπιστεύομαι γυναίκα γτ για μένα μια γυναίκα δεν κάνει ποτέ λάθος αν δεν θέλει εγώ ξέρω τι κάνουν εσεισ τα μάθατε τώρα οι άντρες είμαστε όλοι παραπληγικοι να ξέρετε
Κοίτα στο BDSM πηγαίνουν σετάκι για να ζήσουν την ερωτική τους ζωή.
Στην κοινωνική ζωή πιστεύω ένας σαδιστής δεν χρειάζεται να βρει μαζοχιστές. Μπορεί να βρει όποιο θύμα θέλει και να εξασκήσει τον σαδισμό του έως και να φτάσει στα άκρα.
Ο μαζοχιστής όμως δεν μπορεί να μαζοχιστεί μόνος του... Πώς θα το κάνει δηλαδή; Πρέπει να βρει ένα άτομο που θα του φέρεται άσχημα για να εξασκείται ο μαζοχισμός του, άρα έναν σαδιστή ήπιων τόνων ας το πούμε. Καταλήγω δηλαδή πως σαδιστής μπορεί να υπάρξει μόνος του, μαζοχιστής όχι. Ο μαζοχιστής χρειάζεται τον σαδιστή του.
Εσύ τι λες; Πώς το σκέφτεσαι;
Κάθονται και κλαίνε για τον Ιρανό πρωθυπουργό λες. Έχασαν τον νταβατζή τους βλέπεις.
Σαν να πεθάνει ο Μητσοτάκης και πηγαίνουμε εμείς στην πλατεία Συντάγματος με μαύρα και να κλαίμε.
Οι Κυρίαρχοι κάνουν σχέση με υποτακτικούς ή σκλάβους (δεν είναι το ίδιο). Ο σαδιστής αγαπά να δίνει πόνο. Ο μαζοχιστής να δέχεται. Αυτό τους κάνει να τρέφονται στο ίδιο το ερωτικό παιχνίδι. Ο μαζοχιστής φυσικά και μπορεί να μαζοχιστεί μόνος του. (διάβασε για τον Άλμπερτ Φις, που έχωνε βελόνες στα γεννητικά του όργανα πχ). Η κυριαρχία με τον σαδισμό δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν στο ίδιο υποκείμενο, κάποιος πχ μπορεί να επιθυμεί μόνο τον έλεγχο και όχι τον πόνο. Η διαφορά σε όλα αυτά από τα όρια, είναι αν εμείς οι ίδιοι κατορθώνουμε να ελέγχουμε τους εαυτούς μας. Αν όχι, τότε δεν είμαστε για ανάλογα παιχνιδάκια. Φυσικά, αυτό που διακρίνει τους σαδιστές εγκληματίες από τους ερωτικούς σαδιστές σε ένα παιχνίδι είναι η συναίνεση. Ο εγκληματίας δε θα ζητήσει συναίνεση, ενώ στον χώρο του BDSM η συναίνεση και η βαθιά εμπιστοσύνη είναι θεμέλιοι λίθοι για τις σχέσεις (ξεπέτες δεν μπορούν να εγγυηθούν τέτοια σχέση, θέλει χρόνο).
Έμαθα από γυναίκες το όνειρο μου πραγματοποιήθηκε
Δοκιμάστε φρεντο εσπρέσο σκέτο κ καπάκι στραγγιστό γιαούρτι με μέλι από παραγωγό δοκιμάστε να δούμε αν είναι θεραπεία
Που δούλεψα
Αγροτησ Χαλκιδική
Τηλεφωνητής ΟΤΕ
Στοχοφοροσ έργο 3
Ηλεκτρολόγος σε έργο
Ηλεκτρονικός σε ζυγαριές
Στρατό
Πτυχίο τεχνικής σχολής
Αγροτησ πάλι επαγγελματίας
όπως τα είπε το αγριο μέλι.
εγώ σκέφτομαι πως πολλοί ανθρώποι χαιρονται να κάνουν κακό στους άλλους όταν οι άλλοι είναι ευάλωτοι ή δεν υπάρχει κίνδυνος να τιμωρηθούν. το να ευχαριστιέσαι να κάνεις κακό σημαίνει ότι είσαι σαδιστής ή ο σαδισμός σε εσένα είναι ένα κομμάτι που πρέπει να δουλευτεί.
αν καποιος είναι μαζοχιστής, θα κολλησεί σε σχέσεις και συνήθειες που του προκαλούν πόνο ή τιμωρία. οπότε ναι χρειάζεται ένας σαδιστής εδώ γιατί αλλιώς αν κάποιος φέρεται τιμωρητικά ή χωρίς σύνεση σε κάποιον, χωρίς μέτρο πχ να σου μιλάει άσχημα ή να μη σε υπολογίζει κάποιος, συνέχεια σαν συμπεριφορά, εγώ θα βαριόμουν να το κανω σε κάποιον άλλο. και αν ο άλλος το φχαριστιόταν εγώ, αν δεν είμαι σαδιστής, θα με βλάψει.
κοινώς, συμφωνούμε νομίζω. βρίσκω και τις δύο τάσεις, στην προσωπικότητα ενός ατόμου, επιβλαβείς το ίδιο, ίσως για τον μαζοχιστή λίγο περισσότερο.
Σκεφτομαι οτι δεν εχω γαλα για τον καφε. Πρεπει να παρω τον κωλο μου να παω σουπερ μαρκετ. Αυριο το πρωι θα πρπει να πιω καφε και χωρις γαλα δεν πινεται.
Ναι.. Κι εγώ συμφωνώ με την WildHoney και με εσένα. Απλά μια σκέψη μου θα ήθελα να προσθέσω. Πως ο μαζοχιστής είναι πιο δυνατός ψυχικά από τον σαδιστή. Γιατί το να δώσεις πόνο σε ένα θύμα όντας αναίσθητος είναι κάτι εύκολο όσο κι αν σου φέρνει ευχαρίστηση. Ενώ ο μαζοχιστής δέχεται εξευτελισμούς πχ, σωματικό πόνο -μαστίγιο πχ-, λεκτικό εξευτελισμό, κακοποίηση και όλα αυτά έχει την δύναμη να τα μετατρέπει σε απόλαυση αντί για πόνο ή ψυχολογικά προβλήματα πχ!
Harley, ανέφερες και την ψυχολογική πλευρά του μαζοχισμού. Συμφωνώ μαζί σου, ότι ένας άνθρωπος μπορεί άθελα ή ηθελημένα να αναζητά τιμωρητικές, κακοποιητικές, εξευτελιστικές συμπεριφορές σε σχέσεις, για να ικανοποιήσει αυτό τον ψυχολογικό μαζοχισμό. Θα ήθελα ωστόσο να αναφέρω, ότι ένας ερωτικός μαζοχιστής δεν είναι το ίδιο με έναν ψυχολογικά μαζοχιστή. Είναι ανεξάρτητα, όπως και ο ερωτικός σαδισμός με τον εγκληματικό σαδισμό. Είμαι Κυρίαρχη btw. Που σημαίνει στις σχέσεις μου επιζητώ τον ρόλο της κυριαρχίας (Dominance). Και δε θα έκανα ποτέ σχέση με ψυχολογικό μαζοχιστή, γιατί τα όρια θα ήταν θολά, και καθόλου υγιή! Τα υγιή όρια είναι απαραίτητα σε σχέσεις 24/7, γιατί είναι η αληθινή σου ζωή, όχι ένα ρομάντζο και η φαντασίωση κάποιου.
δεν θα ήταν σαν να τον εκμεταλεύεσαι, ασυνείδητα, κάπως; μπράβο σου για τα όρια που θέτεις. αν ο άλλος μπορεί να δεχτεί τα πάντα χωρίς όρια δεν ξέρω πόσο σχέση λέγεται μετά αυτό.
είναι εύκολο γιατί είναι και χωρίς κόπο πολλές φορές, αν κατάλαβα καλά αυτό εννοείς; πχ κάνω κακό σε κάποιον και καθάρισα ενώ ο άλλος το κουβαλάει σαν πόνο ή κάτι τέτοιο; συμφωνώ. και προσθέτω αν μου επιτρέπεται, πως ο μαζοχιστής χαρακτήρας θέλει πιο πολύ δουλειά ψυχοθεραπευτικά από τον σαδιστή χαρακτήρα. γνώμη μου,όχι ειδικού.
Εμένα το όνειρο μου ήταν να πιάσω μια γυναίκα κ να ΤΗΣ τα πω όλα αυτή η γυναίκα είναι η ρενια της τα πα δε θα πάω άκλαφτος το ίδιο σασ προτείνω κι εσάς γτ οι γυναίκες αξίζουν εγώ έτσι πιστεύω καμία σχέση με πονηρές καταστάσεις ήθελα να τα πω τα είπα ότι θέλετε κάντε
Για τα λεφτά που λέτε ότι έχω πάρτε τα όλα δώστε τα στο κρατοσ να σασ βγάλει σύνταξη ανοίξτε μαγαζιά να δουλέψετε ότι θέτε κάντε τα παιδιά που φροντίζω είναι έτοιμα να φάνε τα σίδερα πεταλωνουν μύγα εν κινήσει εγώ πεταλωνω τον ψιλο ανάποδα τουσ έμαθα ότι ήξερα από δουλειά αφήστε τα να κάνουν ότι θέλουν
Αυτά από το μέτωπο
Όχι είναι και οι δύο εξίσου το ίδιο δυνατοί χαρακτήρες γιατί ο ένας έχει την αναισθησία να δίνει πόνο, και ο άλλος έχει την αναισθησία να τον δέχεται.
*Εφόσον μιλάμε πάντα για ερωτικούς σαδομαζοχιστές όπως τα διαχώρισε η WildHoney.
Ωστόσο ίσως να ισχύει και για τους κοινωνικούς εάν ο ένας βρει το ταίρι του και όχι να πέσει κάποιος θύμα ή να γίνει θύτης κάποιου άλλου.
Ο λόγος που δεν θα έκανα σχέση με ψυχοκοινωνικό μαζοχιστή, είναι γιατί διαρκώς θα προσπαθούσε να κάνει topping from the bottom, δηλαδή να ελέγξει με τη δική του επιθυμία τη δική μου. Ένας προσπάθησε να το κάνει και τον ξαπόστειλα. Η Κυριαρχία με φτιάχνει ερωτικά, όχι να γίνεται ο κυριαρχούμενος αυτός που θα ελέγχει τι θα κάνω. Και αυτό, θα το έκανε σίγουρα ένας μαζοχιστής που θα αναζητούσε ευκαιρία να είναι νότι μπόι για να τον τιμωρήσω, κτλ. Δηλαδή για να κάνει την κάβλα του θα γινόμουνα εγώ το παιχνίδι του, θυσιάζοντας λίγο λίγο τη θέση της κυρίαρχης στη σχέση. Δε νομίζω, χα χα
Τώρα, από θέμα δύναμης, δεν το έχω σκεφτεί όπως το ανέλυσες, ενδιαφέρουσα οπτική Χάρλει.
Με έκαναν πλάκα ότι έχω λεφτά κ δουλειά χαχαχα γέλασα κι εγώ μπράβο σασ χαχαχα ωραίο αστείο μπορείτε να μην με θέλετε όσο θέλετε αρκεί να μη με φάτε χαχαχα
μπορείς να είσαι ερωτικός μαζοχιστής ή σαδιστής χωρίς να είσαι κοινωνικός μαζοχιστής ή σαδιστής. έτσι θα ήταν ο κόσμος μας καλύτερος. όταν υπάρχουν όρια.
Ποσο με κοροιδευουν ή με υποτιμουν οι αλλοι γιατι φαινεται η ανεπαρκεια κ ω αυτοπεποιθηση που δεν εχω ακομα στη δουλεια μου....κ αυτο με τη σειρα του με απογοητευει επιπλεον :(
το ακόμα έχει σημασία. ξεχνάνε οι ανθρώποι ότι από κάπου ξεκίνησαν.
Μαθήματα Καρβέλα λόγω βαρεμάρας :Ρ
Η λέξη "δούλος" δεν πρέπει να τρομάζει, ούτε να θίγει κανέναν. Και ο πλούσιος δούλος είναι. Η λέξη "φτωχός" αντιθέτως είναι εκείνη που πρέπει να τρομάζει και να θίγει τον άνθρωπο. Η δουλότητα είναι άλλωστε ένα φυσικό φαινόμενο. Τίποτα δεν είναι ελεύθερο στο σύμπαν. Τα πάντα δουλεύουν για κάτι άλλο και για κάποιον απώτερο σκοπό. Τα πάντα δεσμεύονται από κάτι όπως ακριβώς και κάτι άλλο δεσμεύεται από αυτά. Η φτώχια αντιθέτως, δεν πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο αλλά για μια ανθρώπινη επινόηση η οποία καταστρατηγεί τον νόμο της φύσης. Τα όντα της φύσης δεν είναι άλλα πλούσια και άλλα φτωχά.
*Όλοι δούλοι είμαστε, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Δούλοι σε κάποιον ή σε κάτι. Δούλοι του χρήματος ως επί το πλείστον αναγκαστικά. Όμως είναι διαφορετικό να είναι κάποιος ένας πλούσιος δούλος του χρήματος, και διαφορετικό να είναι ένας φτωχός δούλος του ανθρώπου που είναι ο πλούσιος δούλος χρήματος.
HarleyQuinn τώρα που ανέφερες τον Καρβελα έφαγα φλασιά.. Αυτά τα έχεις ακούσει;
https://www.youtube.com/watch?v=KW4JHG6_ttY
η φτώχεια είναι δύσκολο πράγμα. η πραγματική φτώχεια όχι δεν είμαι αυτάρκης τα θέλω όλα δε μου φτάνουν όσα έχω φτώχεια. να ζεις χωρίς ζεστό νερό και φρέσκο φαγητό και φάρμακα και ψυχολογική υποστήριξη και κοινωνική δραστηριότητα και καθαριότητα.
για το δούλος δεν ξέρω. δηλαδή δεν είναι κακό να είσαι δούλος; είναι κακό να έχεις αυτοέλεγχο; κοίτα μαθήματα ο Καρβέλας!
Άκου και και αυτό Harley να γουστάρεις κομματάρα λεμε.. Όπως γράφει ένας κάτω από το βίντεο.. RAGE AGAINST THE KARVEL χαχα.
https://www.youtube.com/watch?v=pG7SqQJK9t4
Σου έχω και απάντηση από Καρβέλα χα χα. Κοίτα,
Ρώτησα χιλιάδες εργαζόμενους που δούλευαν όπως οι σκλάβοι, κάνοντας μια δουλειά που δεν τους προσέφερε καμία χαρά και αμείβονταν με μισθούς "πείνας". Οι απαντήσεις ήταν το ίδιο στερεότυπες. "τί να κάνουμε;" "την υγειά μας να 'χουμε", "δόξα τω θεώ δεν έχουμε παράπονο, τα φέρνουμε βόλτα". Κάτι επίσης αξιοπρόσεκτο, ήταν ότι κανένας απο του χιλιάδες εργαζόμενους δεν ένιωθε οργή, απέχθεια ή μίσος για το πλούσιο αφεντικό του. Οι περισσότεροι θεωρούσαν πως το πλούσιο αφεντικό τους για να έχει φτάσει τόσο "ψηλά", άρα σίγουρα διέθετε πολύ περισσότερο μυαλό από αυτούς, άρα ήταν δικαιολογημένο να ζει με τις ανέσεις που οι ίδιοι στερούνταν.
* Ο φτωχός άνθρωπος θεωρεί την φτώχια ως μία απόλυτα δικαιολογημένη κατάσταση, αφού αισθάνεται ότι είναι κατώτερος και ασήμαντος σε σχέση με τον ανώτερο και τον σημαντικό πλούσιο ο οποίος κατάφερε να πετύχει στη ζωή του.
** Ο φτωχός άνθρωπος θεωρεί την φτώχια ως μία απόλυτα δικαιολογημένη κατάσταση, αρκεί η φτώχια να μην είναι μεγαλύτερη από όσο μπορεί να αντέξει.
ε λοιπόν ναι, έτσι μας μεγαλώνουν στα σπίτια μας, ότι δεν μας αξίζουν περισσότερα κι ότι πρέπει να ευχαριστιόμαστε με τα λίγα γιατί αν πας για τα πολλά είναι ντροπή και αμαρτία.
ε λοιπόν έχω να πω πως αυτό δεν αλλάζει από μόνο του. δεν μπορεί ένας εργαζόμενος στην ελλάδα να πληρώνεται πολύ λιγότερο από έναν ίδιο εργαζόμενο -πχ ταξιτζής, καφετζής, εργάτης, δάσκαλος- σε κάποια άλλη χώρα της μεσογείου πχ Ισπανία Ιταλία, Τουρκία. και σε χώρες όπως στο Μπαγκλαντές να πεινάνε ενώ δουλεύουν 12ωρα στα εργοστάσια των πολυεθνικών.
είναι πολιτισμικό και κοινωνικό πρόβλημα εγώ εκτιμώ. το να δουλεύεις σου δίνει ένα σκοπό, καλο είναι να δουλεύουν όλοι οι ενήλικες, αυτό είναι το ιδανικό, αλλά να δουλεύουν αξιοπρεπώς.
πόσο δίκιο έχει όμως, αυτές τις απαντήσεις τις ακούς ΠΑΝΤΟΥ! κι εγώ θα τις έλεγα πχ αν με ρωτούσαν. μια κακομοιριά, μια τέτοια κατάσταση.