Quote:
[i]Originally posted by stellou1989[/i
Τα διαιτολόγια τα παλιά μου τα έχω αν και έχω καιρό να τα κοιτάξω . Έχω πάει σε πολλους διαιτολόγους παλιότερα και ακολουθούσα τις διατροφές που μου έδιναν για κάποιο χρονικό διάστημα άσχετα αν μετά τα παρατούσα και γινόμουν χειρότερα απο πριν . Έχω δει τι λειτουργεί για εμένα και τι οχι, δεν κάνω κάτι στα κουτουρου . Φυσικά κάθε οταν πάω στη διαιτολόγο (και μερικές φορές και μέσω email Που διατηρούμε επικοινωνία που και που) της λέω εκτεταμένα τι τρωω και που και πως και πότε και γενικώς τι κάνω για να χω αποτελέσματα, οπότε έχω και απο κει κάποιον να με "επιβλέπει" (κατα κάποιον τρόπο τελος πάντων). Όταν όμως λέω οτι θέλω να έχω το νου μου στις θερμίδες (γτ όντως χωρίς ζυγαριά πχ δεν μπορώ να το κάνω ακριβως) δεν εννοώ να λιμοκτονήσω , προς θεου! Βασικός μου κανόνας σε αυτό που κάνω όλον αυτόν τον καιρό είναι να μην πεινάσω και να μην καταπιεστώ υπέρ του δέοντος για να μην μου τη βαρέσει και τα παρατήσω . Αυτό που βασικά σκεύτομαι να κάνω είναι να κόψω ή να μειωσω κάποια πράματα , πχ να βάζω ελάχιστο ή καθόλου λάδι σε φαγητά/σαλάτες (βασικά ελάχιστο , οχι καθόλου γιατί μετά θα χω θέμα με δυσκοιλιότητα) , να μειώσω ακόμη παραπάνω τα τυριά (κυρίως την φέτα) και διάφορες τέτοιες μικροαλλαγές . Δεν σκοπεύω να κάνω οτιδήποτε το οποίο μπορεί να είναι επικινδυνο , ίσως έχεις πιάσει λίγο τη λογική μου γύρω από αυτό που κάνω και μέσα απο αυτά που γράφω στο "τι έφαγα σήμερα" . Θέλω να προσπαθήσω να κάνω όσο πιο υγιεινή διατροφή μπορώ. Απλώς επειδή παρατηρώ οτι έχω την τάση να χαλαρώνω πιο συχνά τελευταία απ οτι κάποιο καιρό πριν και επειδή έχω την διάθεση να "πιεστώ" λίγο παραπάνω θεώρησα οτι θα ήταν καλός τρόπος να το ελενξω απλώς έχοντας το νου στις θερμίδες και βάζοντας ένα όριο λιιιιιιγο πιο κάτω απ αυτό που έτρωγα μέχρι τώρα (αν έφτανα πχ καμια φορα τις 1600κατι τώρα να είμαι στις 1500 το πολύ) . Φυσικά δεν υποννοώ οτι θα ζω με 900-1000 θερμίδες της μέρα και με όλη αυτή την γυμναστική που κάνω , θα φροντίζω να μαι γυρω στις 1400-1500. Αυτό που λες για να αυξήσω δραστηριότητα , κάνω ήδη 8 ώρες τη βδομάδα γυμναστήριο + ποδήλατο έξω (βασικά προχθες έφτιαξα το ποδήλατο μου οπότε ξαναξεκίνησα τις μετακινήσεις έξω από προχθες) + οτι φροντίζω να περπατάω που και που. Θεωρώ οτι είναι αρκετό σαν δραστηριότητα αλλά δεν με παίρνει και να το αυξήσω αυτόν τον καιρό γιατί απο σήμερα και μέχρι το τέλος του μήνα είναι εξεταστική , μακάρι και να μπορέσω να το κρατήσω σε αυτό το επίπεδο μέχρι να τελειώσω .