-
ʼλμα πράγματι έχεις δίκιο η ντομάτα σε μορφή σάλτσας συχνά μου φέρνει ξινίλες και το είχα ξεχάσει γιατί είχα καιρό να φάω :dork:
Παρόλα αυτά έφαγα παραπάνω από αυτό που υπολόγιζα και σπάστηκα και μου δημιούργησε και θέμα. Γενικά η μέρα πήγε καλά, όμως αν έτρωγα και λίγο λιγότερο βραδινό θα ήταν ακόμη καλύτερα.
-
Εγω δεν εχω χασει βαρος αντιθετα εχω βαλει αλλα πιστευω οτι το σωμα μου θελει χρονο να ισσοροπησει............ Παντως προσπαθω με τις τριαδες να τρωω διαιτικα φαγητα ωστε να πετυχω και το στοχο μου ............Θα δω αυτο το μηνα ............ τον Ιανουαριο το θυσιαζα για την ισσοροπια ............
-
ʼλμα μου από αυτά που ξέρω αυτή η διατροφή θέλει 2 μήνες τουλάχιστον για να μπορέσεις να βρεις ρυθμούς. Μην χάνεις το κουράγιο σου θεωρώ ότι πράγματι κάνεις μία ισορροπημένη και πολύ προσεγμένη θερμιδικά διατροφή, οπότε αξίζει να της δώσεις λίγο χρόνο για να δεις πως λειτουργεί και πως θα αντιδράσει και το σώμα σου. Είναι λίγο της υπομονής αυτή η διατροφή δεν υπόσχεται ούτε γρήγορα αποτελέσματα ούτε γρήγορες απώλειες. Με την σωστή και ισορροπημένη και κυρίως θρεπτική διατροφή μπορείς να χάσεις αργά με μία μεγαλύτερη σιγουριά ότι στο τέλος θα διατηρήσεις ένα χαμηλότερο σωματικό βάρος. Επίσης η λογική ότι ουσιαστικά δεν στερείσαι βοηθάει το σώμα να λειτουργεί χωρίς στρες και έτσι να έχεις καλύτερες καύσεις και να μην προσπαθεί να αποθηκεύσει λίπος γιατί πια δεν το χρειάζεται αφού έχει την σιγουριά των συχνών γευμάτων. Λίγο γενικά τα λέω αλλά αυτή είναι η ουσία. Το επόμενο βήμα σου είναι η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, μεγάλο αγκάθι το ξέρω αλλά χωρίς άσκηση θα επιβραδύνεις την όλη διαδικασία.
Εγώ έχω θυσιάσει πολύ περισσότερο χρόνο στην ισορροπία και δεν νιώθω να βγαίνω χαμένη από αυτό. Για εμένα η απόλαυση του φαγητού και της μαγειρικής είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου το οποίο είχα παραμελήσει για χρόνια, τώρα τελευταία έχω αρχίσει να βρίσκω περισσότερες ισορροπίες και διάθεση για να το πάω ένα βήμα παραπέρα. Εδώ και ένα χρόνο γεύομαι όλες τις αγαπημένες μου γεύσεις χωρίς να έχω τύψεις και αυτό για την ψυχή μου και για το σώμα μου λειτούργησε πολύ θεραπευτικά. Αλλά αυτό αφορά εμένα και το πως αντιμετώπισα την δική μου χρόνια στέρηση και έλλειψη απόλαυσης. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και έχει ανάγκη από διαφορετικά πράγματα. Συνεπώς σου προτείνω να βρεις τους ρυθμούς που κάνουν εσένα να νιώθεις ασφάλεια και σταθερότητα χωρίς να πιέζεσαι πολύ και κυρίως χωρίς να νιώθεις ότι θέλεις να τα παρατήσεις.
-
eli σου εχω στειλει u2u .......... ευχαριστωωω
-
Αλμα μου μην απελπιζεσαι η ντοκτορ Ελι καλά τα λεει. Θελει χρόνο αυτη η διατροφη. Να σου πω τη μαυρη αλήθεια και εγώ εκενυρίζομαι γιατι οταν ειχα ξεκινησει να ζυγιζομαι εβλεπα τη ζυγαριά να αυξανει και τρελαινομουνα γιατι μη χέσω σιγά τα πολλά που τρωω. Βεβαια εγω εχω και διαλυμμένο οργανισμό απλά νομιζω οτι το σημαντικό αυτης της διατροφης και εκει πρεπει να εστιάσουμε ειναι οτι μας μυεί σε ενα σωστό πρότυποδιατροφής.
Παντα θα υπάρχουν κακές μέρες, παρασπονδίες το θεμα ομως ειναι βρουμε ενα προτυπο διατροφης το οποιο θα μας καλύπτει και θα μας προσφερει ολα οσα χρειαζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργεί σωστά.
Δυστυχως κοριτσια ειναι πολύ μεγαλος και καθημερινός αγώνας η διατροφή και η διαιτα. Δε σταματάει ποτέ. Το θεμα ομως ειναι να μη μας τρελαινει κιολας.
Τα υπολοιπα ελπιζω να ρθουν με τον καιρο.
Τα χτεσινά μου
Πρωινό: γαλα με δημητριακά και μέλι, χυμός
Δεκατιανό: 1 μήλο το οποιο ητο σκληρουτσικο και παραλιγο να μου φυγει το δοντι μεχρι να το μασησω και αμύγδαλα
Μεσημέρι: Φασολάδααααααααααααα με 1 φέτα ψωμί για την απαραιτητη βούτα και 1 κομμάτι φέτα λίγο μαρούλι
Απόγευμα: 1/2 μπανάνα και σταφίδες
Βράδυ: Γιαούρτι με ανανά, δημητριακά και μέλι και κανέλα.
-
mariafc πιστευω και εγω οτι φταει ο διαλυμενος και κουραμενος οργανισμος μου .............. αλλα απο την αλλη δεν την αλλαζω την διατροφη απλα θα προσπαθησω να κανω πιο διαιτικες τριαδες ..........Αν και μεταξυ μας και τωρα αυτο κανω .............δεν κανω καταχρησεις .............
-
Τα σημερινα μου
Πρωι: 1 πορτοκάλι , 1 τοστ με ψωμι πολυσπορο , 1 γαλλικο γαλα με stevia......(10π.μ.)
Eνδιαμεσα: 1 μπαρα(13.00μμ.)
Ενδιαμεσα : 1/2 πορτοκάλι (πεινουσα)(14.45μμ.)
Γευμα : Σαλατα μαρουλι , λιγο μπροκολο , 2 κομματια μετρια μοσχαρι κοκκινιστο (στεγνο ) -6 παξιμαδακια μικρα (μπουκιες)
10 καραμελωμενα φυστικια , ενω ειχα χορτασει ηθελα να φαω οτι υπηρχε σπιτι (πρωτη φορα μου συνεβει αυτο ) , τελικα εφαγα
τα καραμελωμενα φυστικια και σταματησα εκει. Να σημειωσω οτι σημερα δεν ηπια νερο και μαζι με την μπαρα δεν εφαγα οπως άλλες φορες ενα φρουτο.........(15.30μμ).
απογευμα :θα φαω ενα σνακ
βραδυ : σαλατα με κοτατζ τζηζ και παξιμαδι............ και ο Θεος να βαλει το χερι του μην με ξαναπιασει λαιμαργια ........
-
ʼλμα μου δεν είναι λαιμαργία είναι το δαιμονάκι της ζυγαριάς. Απλά έχεις στεναχωρηθεί αυτές τις μέρες και το μυαλό σου σου παίζει παιχνίδια. Τρώγε τα γεύματα σου σωστά γιατί τουλάχιστον εγώ όταν έχω απογοητεύσεις με την ζυγαριά δεν το γλυτώνω το υπερφαγικό... Οπότε χαλάρωσε και προσπάθησε να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και ξέχνα λίγο το θέμα ζυγαριά. Επίσης καλό είναι αυτές τις μέρες να μην μειώσεις την ποσότητα των γευμάτων σου για να είσαι πλήρης και να μην πεινάς. Ακόμη και αν καταλήξεις να φας παραπάνω λόγω κακής ψυχολογίας το σίγουρο είναι ότι θα μπορέσεις να σταματήσεις νωρίς χωρίς να καταναλώσεις πολλές θερμίδες. Είδες και με τα φιστίκια μπόρεσες και συγκρατήθηκες :)
-
-
Aχ κοριτσια μολις εκανα και εφαγα μια λαχανοσουπα τελεια!!!! Ειναι ο,τι πρεπει τωρα για το κρυο, πανευκολη, γρηγορη και φθηνη!
Με χορτασε και πολυ καλα!
Κοβεις απλα το λαχανο σε κομματια , το βαζεις στην κατσαρολα με αλατι και γεμιζεις με νερο. Να σκεπαστει το λαχανο.. ριχνεις μεσα και ο,τι αλλο αγαπας - εγω εβαλα δαφνοφυλλα και πιππερια ολοκληρα!- ριχνεις επισης κατι σε υδατανθρακα.. ρυζι, πλιγουρι, κριθαρι, ο,τιδηποτε. η ακομα και κανα κομματακι κοτοπουλο! γιατι οχι? εγω εβαλα κουακερ και ηρθε και χυλωσε και εγινε σουπερ...!!! σε ενα τεταρτακι ειναι ετοιμη! βαζεις στο πιατο..στιβεις λεμονακι.. φρεσκοτριμμενο πιπερι - της παει τρελα και το κοκκινο (το γλυκο) - και λιγο τυρακι ή παρμεζανα.. δεν εχω λογια!!!
-
Αλμα μου μην μειωσεις κι αλλο αυτα που τρως..Κοιτα να τρως και να ευχαριστιεται η ψυχη σου! Ειναι πολυ σημαντικο πιστευω.. Προσπαθησε να κανεις κατι σε γυμναστικη ή γρηγορο περπατημα (το οποιο δεν πρεπει να σνομπαρουμε καθολου.. ενεργοποιει τρελα τον μεταβολισμο!). Η διατροφη απο μονη της δεν ειναι αρκετη. Το καλυτερο ειναι να τρεφεσαι πολυ σωστα, να μην πεινας και να ασκεισαι, να εισαι ενεργητικη οσο μεγαλυτερο μερος της μερας γινεται! Και ειναι και καλυτερα επειδη ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΖΩΗ!!
-
aggelaki μου σε ευχαριστω για τις παροτρυνσεις σου , εχω διαδρομο στο σπιτι και δεν τον εκμεταλλευομαι ..........παντως για αποψε στειλε ενα πιατο ζεστη σουπα ......
-
Μακαρι να γινοτανε ρε ψυχη μου! Τη συνταγη την εγραψα ομως για να επιχειρησετε να την κανετε! Απο αυριο ανεβαινεις διαδρομο, δεν ακουω κουβεντα!!! Θα νιωσεις πολυ καλυτερα, πιστεψε με! Εχεις τηλεοραση κοντα ή τη δυνατοτητα να βαλεις μουσικη???
-
και μουσικη και τηλεοραση στο ενα μετρο , ειμαι απαραδεκτη!!!!
-
Μακαρι να γινοτανε ρε ψυχη μου! Τη συνταγη την εγραψα ομως για να επιχειρησετε να την κανετε! Απο αυριο ανεβαινεις διαδρομο, δεν ακουω κουβεντα!!! Θα νιωσεις πολυ καλυτερα, πιστεψε με! Εχεις τηλεοραση κοντα ή τη δυνατοτητα να βαλεις μουσικη???