Originally Posted by
Bane
Σκέφτομαι πως αν δεν υπήρχαν κυρώσεις, νομοι, δικαστήρια κτλ, ίσως και να μην υπήρχε άνθρωπος που να μην είχε σκοτώσει έστω έναν συνάνθρωπό του.
Ακούγεται βαρύ, και οι περισσότεροι θα διαφωνήσουν, όμως επιτρέψτε μου να έχω αυτη τη γνώμη. Από προσωπικές εμπειρίες αρκετές λόγω του ότι είμαι πλέον μεσήλικας τα γράφω αυτά και όχι αντιδραστικά.
Ασφαλώς και έχει και καλά στοιχεία ο άνθρωπος. Μπορεί να δώσει και τη ζωή του κάποιος ακόμα και για κάποιον άγνωστο για να τον βοηθήσει.
Για παράδειγμα είσαι άντρας, νιώθεις δυνατός υγιείς κτλ, είσαι στη θάλασσα και χαλαρώνεις και ξαφνικά βλέπεις ένα παιδάκι να πάει να πνιγει. Δε θα τρέξεις; Θα τρέξεις. Αν όχι όλοι πάντως σίγουρα πάνω από τους μισούς ανθρώπους αν είχαν μια παρόμοια εμπειρία θα έτρεχαν να βοηθήσουν.
Αν όμως ήξερες πως αφήνοντας τον άνθρωπο να πνιγεί θα γίνεις πάμπλουτος ή θα μπορέσεις να εκπληρώσεις τα όνειρά σου θα βοηθούσες; και αν ναι πόσοι θα το έκαναν; ελάχιστοι. Ελάχιστοι οι οποίοι μπορεί αν τους τύχαινε δεύτερη φορά κάτι τέτοιο να μη βοηθούσαν.
Αφορμή γι αυτές τις σκέψεις είναι πάλι ο κορονοιός όπως είχα κάνει και σε παλιότερη ανάρτηση εδώ.
Βλέπεις ανθρώπους που όντως βοηθούν ανήμπορους, φτωχούς, κ.α. , ακόμα καί από το υστέρημά τους, όμως τώρα για λόγους οικονομικούς ή ιδεολογικούς ή θρησκευτικούς επιμένουν να μη τηρούν τα μέτρα προστασίας, διασπείρουν τον ιό, κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους και δε σκέφτονται πως μπορεί εξαιτίας τους να έχουν πεθάνει άνθρωποι και συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους χωρίς να τρέχει τίποτα.
Μια τέτοια συμπεριφορά φοβάμαι πως έχουμε όλοι οι άνθρωποι Δηλαδή με τη στάση μας, με την εμονή μας σε διάφορα θέματα σκοτώνουμε άλλους ανθρώπους ή τους αναγκάζουμε να ανέβουν έναν γολγοθα.
Αυτό πιστεύω πως είμαστε οι άνθρωποι και όσο και να το θέλουμε δε μπορούμε να το αλλάξουμε γιατί αποτελεί θεμέλιο λίθο της ύπαρξής μας. Είτε άμεσα είτε έμμεσα, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, όλο και κάποιους θα σκοτώσουμε στην πορεία της ζωή μας. Δυστυχώς.