Originally Posted by
melissa
Ναταλία δεν μπορώ να σου πω για όλα τα περιστατικά τι μπορεί να συμβαίνει πάντως για αυτόν που σε χαιρέτησε και εδώ που ζω είναι πολύ συνηθισμένο να χαιρετάς κόσμο στο δρόμο που δεν ξέρεις αν κανεις eye contact μαζί του. Δεν ξέρω σε ποια χώρα είσαι και τι θεωρείται νορμαλ, αλλά μπορείς να ρωτήσεις τους φίλους σου τι έχουν βιώσει ή να τους ρωτήσεις τη γνώμη τους. Κι εγώ όταν είχα πρωτοέρθει από την Αθήνα εδώ είχα σοκαριστεί που ο κόσμος σου πιάνει κουβέντα στο δρόμο χωρίς να σε ξέρει, μετά έμαθα ότι είναι ένας πολύ κοινωνικός λαός (που να το φανταστώ όταν στο μυαλό μας έχουμε ότι οι άνθρωποι στη βόρεια Ευρώπη είναι ψυχροί;). Τα μαθήματα γλώσσας θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς καλύτερα γιατί σε αυτά σε φέρνουν σε επαφή και με την κουλτούρα της χώρας (πώς συμπεριφέρονται σε διάφορες καταστάσεις κλπ).
Τώρα για τις κοπέλες που ένιωσες ότι σε σχολιάζουν δεν θα σου πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει, πάντως αυτή την κοροϊδία και τον σχολιασμό για τον άλλον χωρίς να τον ξέρουμε την έχω βιώσει πολύ σπάνια στη χώρα που είμαι σε σχέση με αυτό που βίωνα στην Ελλάδα. Πολύ απλά ο κόσμος δεν νοιάζεται να σε σχολιάσει, έχουν πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν. Δες τι ισχύει γενικά για τη χώρα. Δηλαδή αν σαν νοοτροπία έχουν το ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, λίγο δύσκολο να σε σχολιάζουν τόσο ανοιχτά. Τώρα βέβαια μιλάς και για μια μικρή πόλη, κατάσταση που εγώ προσωπικά δεν έχω βιώσει άρα δεν έχω ιδέα αν όλα αυτά αλλάζουν εκεί. Το μέρος είναι φοιτητούπολη να φανταστώ;