Νεφέλη δοκίμασε να περιορίσεις λίγο το ζελεδάκι! Ίσως αυτό να σε έχει φέρει πίσω... Κι εσύ με τους πόντους κάνεις διατροφή;
Printable View
Νεφέλη δοκίμασε να περιορίσεις λίγο το ζελεδάκι! Ίσως αυτό να σε έχει φέρει πίσω... Κι εσύ με τους πόντους κάνεις διατροφή;
ναι αλλά εγώ ακολουθώ τα βιβλιαράκια του 2003 απο Αγγλία. Λες το τόσο αθώο ζελεδάκι light των 18 θερμίδων να έκανε την ζημιά... παράλογο μου φαίνεται . τι να πω...
Νεφέλη ο κάθε οργανισμός θέλει τα δικά του. Παράδειγμα εγώ: αγόρασα πρόσφατα ασπαρτάμη σε βάζο για να μην βάζω πλέον φρουκτόζη ή ζάχαρη στον καφέ μου. Τούμπανο με έκανε το 1 κουταλάκι που έβαλα στον καφέ μου. Σε γλυκά δεν με πειράζει καθόλου η ασπαρτάμη, στον καφέ όμως... Από τότε πίνω τον καφέ μου σκέτο! Η μόνη ασπαρτάμη που δεν με πειράζει είναι η Sweet 'n low, αλλά ήθελα να πάρω κάτι πιο οικονομικό... και αγόρασα βάζο!
εγώ προτιμώ το μέλι παρά την ζάχαρη. Καφέ πίνω σκέτο. Αν πεθυμήσω γλυκό καφέ, μόνο σε ζεστό νες, το χειμώνα βάζω μέλι και μου αρέσει πολύ. Ζάχαρη μόνο όση περιέχουν τα έτοιμα τρόφιμα, το ψωμί , μπισκότα,δημητριακά, κανένα παξιμάδι ή φρυγανιά κι αυτά πολύ περιορισμένα τα καταναλώνω. Δεν έχω ξεφύγει σε ποσότητες.
Δεν πειράζει που κάνεις παρασπονδίες ειντζεκ! μην στεναχωριέσαι. όλοι έτσι είμαστε προσπαθούμε. αντιστάθμισε τις παρασπονδίες σου με επιπλέον γυμναστική. Εφάρμοσε το λίγο απο όλα. κάνε το τρίκ των εβδομαδίαιων πόντων που κάνω κι εγώ δηλαδή τους 4 πόντους που λένε οτι μπορεις να αποθηκεύσεις την ημέρα εγώ τους βάζω στην άκρη ούτως η άλλως καθε βδομάδα και είναι το δίκτυ προστασίας για ξέκαρφες επισκέψεις, φαγητά, γλυκά κοκ. ¨Ετσι εκπαιδεύω τον εαυτό μου να τρώω και λιγότερο κάθε μέρα...Quote:
Originally posted by angek
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους σας. Πώς τα
πάτε με την προσπάθεια εφαρμογής του προγράμματος όταν
παρεμβάλλονται γιορτές (Μαρία να χαίρεσαι τον σύζυγο), κεράσματα
και κρασάκια; Εγώ προσπαθώ όσο γίνεται να είμαι 'εγκρατής' αλλά
δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να περιορίσω την κοινωνικότητά μου
λόγω προσεγμένης διατροφής. Παραμένω όσο γίνεται πιό κοντά στο
πρόγραμμα αλλά για να είμαι ειλικρινής που και που (ευτυχώς αραιά)
κάνω τις παρασπονδίες μου....
Ευτυχώς η ζυγαρία ξεκόλλησε από τα 82,5 που έδειχνε επί δύο βδομάδες,
στα 81,9... Είπαμε θα κάνω πάρτυ όταν φανεί το πολυπόθητο 7 στη δεκάδα!
p-k και Μάριε καλώς τα δεχτήκατε τα καινούρια συστήματα τα propoints,
με το καλό να τα εφαρμόσετε και να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Θερμή παράκληση: αν βρίσκετε κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο στα propoints
ή αν μπορείτε έτσι ενδεικτικά να ποστάρετε μιά εβδομαδιαία εφαρμογής
του νέου προγράμματος γιά να πάρουμε μιά ιδέα οι υπόλοιποι, θα ήταν
καλό για όλους...(αν υπάρχει χρόνος βέβαια γιατί ξέρω ότι όλοι έχουν
και άλλες ασχολίες και υποχρεώσεις)
Σας χαιρετώ (εργασία γαρ...)και σας εύχομαι η εβδομάδα σας να ξεκινήσει
σε όλους όμορφα και με καλή διάθεση.
Στο νέο πρόγραμμα που λές το έχουνε ήδη απο την αρχή το σύστημα των εβδομαδιαίων πόντων (πέρα απο το σύνολο των ημερήσιων).
Στο λέω κάντο έτσι θα αναπροσαρμόσεις πχ το σύνολο που θα τρώς κάθε μέρα, θα ξέρεις πάνω κάτω ποσο θα τρώς σε κάθε γεύμα καλύτερα απο το να λές θα φάω και μετά θα αποφασίσω να αποθηκεύσω.
όσον αφορά το νέο πρόγραμμα, τι μπορούμε να σου πούμε; πρέπει να το αγοράσεις για να το εφαρμόσεις. η τουλάχιστον να αγοράσεις το υπολογιστή πόντων και το πεδόμετρο κατ'εμέ για να το εφαρμόσεις. Λεπτομέρειες τις έχω ξαναπεί πιο πάνω ήδη... Είναι στην ίδια φιλοσοφία με το φλεξιποιντς απλα παίρνει υπόψιν νέα δεδομένα στον τομέα της διατροφής και εξελίξει το συστημα των πόντων. Αυτό το καθιστά και πιο δύσκολο εν μέρει! έχει μέσα διάφορα βιβλιαράκια. Το μονο που θα μπορουσαμε να κανουμε μέσω εδώ είναι να γράψουμε τους πρωπόντους των βασικών τροφών αλλά και πάλι χωρίς το υπόλοιπο υλικό δεν θα μπορέσεις να το εφαρμόσεις. κανε βρέ ένα δώρο στον εαυτό σου, αγόρασε κι εσύ!
χαχαχα. άντε φτιάξε κι ένα λιπτον αις τι η ένα κρύο φραπεδάκι και συνέχισε την μετάφραση! καλό κουράγιο και τώρα με την... και καλά οικονομική κρίση κάνε και καμιά παραπάνω μετάφραση να βγάλεις και κάνα ψιλό χαχαχαχα!Quote:
Originally posted by Μαρία.
Να'σαι καλά καλή μου! Εγώ δεν κρατήθηκα καθόλου και του έδωσε και κατάλαβε! Όπως σημείωσα και πιο πάνω, ήδη από σήμερα βρίσκομαι σε πρόγραμμα ...ανταλλαγών! Αυστηρές οι πρώτες εβδομάδες δείχνουν από πλευράς πρωτεϊνών αλλά καλό θα μου κάνει για να αποτοξινωθώ απ'τις παρασπονδίες της τελευταίας εβδομάδας λόγω γενικής καθαριότητας, συμμάζεμα χειμωνιάτικων και γιορτής! Τώρα έκατσα και θα ασχοληθώ εντατικά με την μετάφραση των βασικών κεφαλαίων του βιβλίου! Το προσπάθησα χθες το απογευματάκι έξω στο μπαλκόνι... αλλά πάει η εποχή που έκανα μετάφραση με το αγγλοελληνικό λεξικό παραμάσχαλα και που μου άρεσε να μαθαίνω αγγλικά με αυτό τον τρόπο (στην αγγλική είμαι ελαφρώς αυτοδίδακτη με μέθοδο άνευ διδασκάλου και με την βοήθεια του αδερφού μου να με διορθώνει στις "πατάτες" που έγραφα και έλεγα, γιατί αυτός πήρε κι ένα δίπλωμα από φροντιστήριο αγγλικών κάποτε που ήταν πιτσιρικάς)!!!
Το θέμα είναι ότι δεν με βόλεψε το τραπεζάκι στο μπαλκόνι να έχω το λαπτοπ ανοιχτό και το βιβλίο παρεούλα... :bigsmile:
καλή τύχη με τις ανταλλαγές!
και μένα μου φαίνεται παράλογο μόνο του το ζελεδάκι να στο έκανε αυτό.Quote:
Originally posted by Nefeli-
ναι αλλά εγώ ακολουθώ τα βιβλιαράκια του 2003 απο Αγγλία. Λες το τόσο αθώο ζελεδάκι light των 18 θερμίδων να έκανε την ζημιά... παράλογο μου φαίνεται . τι να πω...
Ϊσως έχει καμιά ουσία μέσα και κάνεις κατακράτηση υγρών; Δοκίμασε να το κόψεις και δες αν υπάρχει αλλαγή!
καφές με μέλι;Quote:
Originally posted by Nefeli-
εγώ προτιμώ το μέλι παρά την ζάχαρη. Καφέ πίνω σκέτο. Αν πεθυμήσω γλυκό καφέ, μόνο σε ζεστό νες, το χειμώνα βάζω μέλι και μου αρέσει πολύ. Ζάχαρη μόνο όση περιέχουν τα έτοιμα τρόφιμα, το ψωμί , μπισκότα,δημητριακά, κανένα παξιμάδι ή φρυγανιά κι αυτά πολύ περιορισμένα τα καταναλώνω. Δεν έχω ξεφύγει σε ποσότητες.
πω πω πρώτη φορά το ακούω. Θα το δοκιμάσω στα σίγουρα δεν μου είχε περάσει κάν απο το μυαλό!
Καλό μεσημέρι!
τι κάνετε, εξαφανισμένοι όλοι σας;
λοιπόν εγώ σήμερα είμαι καταχαρούμενος πέρασα ένα δύσκολο μάθημα με 7 κι όλας! τόσο διάβασμα δεν πήγε χαμένο, και σήμερα αποφάσισα για να επιβραβεύσω τον εαυτό μου να γουρουνιάσω λίγο :Ρ. παρήγγειλα ένα κλάμπ σάντουιτς να φάω! αλλά οκ, πάλι το τζίμ θα βοηθήσει με τους πόντους :ρρΡρΡρΡ
ορίστε η συνταγή με γλυκό απο πατάτα που άργησα να έρθει:
είναι και επίκαιρη κι όλας τώρα που πιάσανε οι ζέστες!
Παγωτό με Πατάτες
Προετοιμασία: 25 λεπτά , Υλικο για 6 άτομα
Μαγείρεμα: 30 λεπτά, 4 ΠΟΝΤΟΙ ανα μερίδα, Στο ψυγείο: 4 ώρες
ΥΛΙΚΑ
250 γρμ πατάτες
320 γρμ γάλα εβαπορέ ημιαποβουτυρωμένο,
1 φακελάκι βανίλιας
60 γρμ ζάχαρη
3 αυγά
2 ΚΣ λικέρ της αρεσκείας σας
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε νερό. Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και το βράζουμε. Σπάμε τα αυγά και ξεχωρίζουμε το ασπράδι απο τον κρόκο. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια, μέχρι να κάνουνε ένα μείγμα χρυσαφί. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγγα σφικτή. Ρίχνουμε στους κρόκους το βραστό γάλα, προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το γάλα με τους κρόκους και πάλι στην κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμλή φωτιά, χωρίς να έρθει σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν δημιουργηθεί μία κρούστα στην επιφάνεια. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να αποφύουμε την δημιουργία κρούστας. Αφού κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε και το λικέρ.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρό κομμάτια και τις βάζουμε στο μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τις πατάτες μέσα στην κρέμα που του έχουμε ετοιμάσει. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε, βουτώνας την φόρμα σε ζεστό νερό για 1-2 δευτερόλεπτα.
άντε! τρέχουνε τα σάλια και μόνο που την βλέπω!
πολύ καλημέρα μας!
εσείς του κόσμου οι εξαφανισμένοι, που χαθήκατε;
αστερακι; maria-nefeli; μαρία; angek; p_k;
Μάριε τι κάνεις; πως πάνε οι εξετάσεις; τελειώσατε;
το ζελεδάκι το αντικατέστησα με φρέσκο χυμό. Έβγαλα έξω τον αποχυμωτή και άρχισα τους ανάμεικτους. Το επόμενο βήμα είναι smoothies με γιαουρτάκι 2% , φρούτα και πάγο.
----> Φρέσκοι Χυμοί
απολαύστε μερικές συνταγές για χυμούς
Καλησπέρα σε όλες και όλους!
Τι κάνετε;
Τι νέα;
Τα δικά μου είναι πολύ καλά! Το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά και όλα δείχνουν ότι στο ζύγισμα του Σαββάτου η απώλεια θα είναι σημαντική!
Σήμερα έφαγα:
ΠΡΩΙΝΟ
1 τοστ με 30 γρ. γκούντα
και 1 φέτα ζαμπόν γαλοπούλας
1 φλιτζάνι γάλα 1,5%
ΠΡΟΓΕΥΜΑ
1 μπανάνα
30 γρ. δημητριακά
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
2 φλ. μακαρόνια
με σάλτσα ντομάτας
και 100 γρ. τυρί φέτα light
Σαλάτα ντομάτα
με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
Καλή συνέχεια!
Γεια σας γεια σας!
ελπίζω να είστε όλοι καλά! χάθηκα είναι η αλήθεια αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που έχω να κάνω που δεν προλαβαίνω! Σας παρακολουθώ όλους όμως και σας στέλνω την αγάπη μου και ένα κύμα θετικής ενέργειας!
όλα καλά και απο μένα, συνεχίζω με προσοχή στιις θερμίδες...
Μάλλον δεν έχω την πρόοδο που θα ήθελα αλλά οκ!
Σας φιλώ γλυκά ελπίζω να είστε όλοι καλά, κλείνω γιατί θέλω να τελειώσω γρήγορα και το απόγευμα να πάω στην συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο. Νιώθω τόσο μεγάλη χαρά για τις ειρηνικές αυτές συγκεντρώσεις και για την ανεξαρτησία που τις διέπει!
Φιλάκια πολλά
καλημέρα μας!
τι κάνετε; πως είστε; ευτυχώς η παρασκευή έφτασε! αναπαυση!
έφτιαξα ένα ωραίο παγωμένο πράσινο τσάι με γευση εσπεριδοειδών και αποχαιρετώ τις ώρες που περνούν :)
αστεράκι πως πήγε η συγκέντρωση ; πήγες; θα κατασκηνώσετε;
μαρία που είσαι παιδί μου;
angek ; maria-nefeli; πως πάνε τα μαθήματα; οι εξετάσεις;
μάριε ; δίνεις κι εσύ εξετάσεις ε; πως πάμε; αυτό το πατατογλυκό παίζει να έχει περισσότερους πόντους από το κανονικό παγωτό;
Βασικά μπήκα για λίγο για να φύγει η απορία που είμαι... Σήμερα καταπιάστηκα με τα ρούχα που φοράμε και έτσι από νωρίς το πρωί άρχισα να βγάζω καλοκαιρινά και να αποθηκεύω τα χειμωνιάτικά μας. Συνάμα τακτοποίησα σε θήκες και τα παλιά μου ρούχα που φορούσα όταν ήμουν αδύνατη... Ειλικρινά με έπιασε μια απίστευτη συγκίνηση και θαύμαζα το πόσο πολύ είχα αδυνατίσει και εγώ η ηλίθια δεν το έβλεπα τότε! Μεσούλα δαχτυλίδι είχα κάνει και η εμμονή να φτάσω στον στόχο δεν με άφηνε να δω αυτό που μου έλεγαν ότι δεν πρέπει να χάσω άλλα κιλά γιατί ήδη ήμουν πολύ καλή! Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα! Τέλος πάντων... θα πάθει παράκρουση κι ο σύζυγος όταν δει τις μεγάλες θήκες με τα ρούχα που πρέπει να βάλει στο πατάρι της ντουλάπας...
Και εκτός αυτού έφτιαξα κι έναν σάκο με ρούχα θα πάρουμε μαζί μας γιατί το απόγευμα ανηφορίζουμε στο χωριό για δουλειές! Καλό ΣΚ να έχετε όλοι σας... :D
Καλημέρα!
Τι κάνετε; Χαθήκαμε λίγο...
Ημέρα ζυγίσματος σήμερα και η ζυγαριά έδειξε 93,1 κιλά, δηλαδή απώλεια 1,2 την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του προγράμματος.
Πολύ καλά, είμαι ευχαριστημένος διότι η αρχή έγινε και το κυριότερο διαπίστωσα ότι το πρόγραμμα είναι πολύ καλό, ευέλικτο και δεν σε αφήνει να στερηθείς ή να πεινάσεις.
Ειλικρινά, επειδή έχω περάσει από όλα τα προγράμματα των WW, αυτό, το PointsPlus, είναι ό,τι καλύτερο έχει βγει.
Μέσα στην εβδομάδα έτρωγα το κανονικό φαγητό της οικογένειας, υπολογισμένο βέβαια με το νέο σύστημα των πόντων και επιπλέον κατανάλωσα και τους 49 έξτρα πόντους, κατανέμοντάς τους όπως ήθελα.
Υπήρχαν μέρες που έφαγα σοκολάτα 100 γραμμαρίων, πουράκια (δύο φορές την εβδομάδα δηλαδή γλυκό) και τις υπόλοιπες μέρες αύξησα τους ημερήσιους πόντους, προσθέτοντας από το απόθεμα των 49.
Αυτά προς το παρόν, πάω να ετοιμάσω πρωινό και τα λέμε αργότερα!
Καλή συνέχεια και Καλό Σαββατοκύριακο! :)
p_k το πρόγραμμα είναι όντως φανταστικό! εγώ απο χθές το ξεκίνησα και το λάτρεψα! είναι σαφώς πιο χορταστικό, και αυτό με τους εβδομαδιαίους πόντους σε επιτρέπει κυριολεκτικά να τρώς μικρές ποσότητες γλυκού κάθε μέρα! η μία φορά καθε τρείς μέρες μια σοκολάτα! είναι τρομερό! οι τύποι που το σχεδιάσανε σίγουρα μελετήσανε πολύ την διατροφική ψυχολογία του μέσου ανθρώπου που θέλει να αδυνατίσει. το τελειποιήσανε το ρημάδι! είναι βέβαια διαφορετικοί οι πόντοι των μερίδων κοκ, αλλά οκ εχω το πακετάκι συνεχώς μαζί σε ένα υπέροχο γαλάζιο ντοσιέ που ήρθε μαζί με το πρόγραμμα, και τα βλέπω συνεχώς! κάποια στιγμή θα το μάθω και δεν θα χρειάζετα ινα κοιτάω τα βασικά. αν παρατήρησες κάποια αυξηθήκανε και κάποια μειωθήκανε (προφανώς αυτά που έχουνε πιο πολύ πρωτείνη πέσανε κι αυτά με πιο πολλούς κάρμπς αυξηθήκανε δες το ψωμί πχ 35 γρμ 2π , ενω πριν 50 γρμ 2π, που σημαίνει 100γρμ 6 πρωπ ενα παλιο 4π!, δες διαφορά!).Quote:
Originally posted by p_k
Καλημέρα!
Τι κάνετε; Χαθήκαμε λίγο...
Ημέρα ζυγίσματος σήμερα και η ζυγαριά έδειξε 93,1 κιλά, δηλαδή απώλεια 1,2 την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του προγράμματος.
Πολύ καλά, είμαι ευχαριστημένος διότι η αρχή έγινε και το κυριότερο διαπίστωσα ότι το πρόγραμμα είναι πολύ καλό, ευέλικτο και δεν σε αφήνει να στερηθείς ή να πεινάσεις.
Ειλικρινά, επειδή έχω περάσει από όλα τα προγράμματα των WW, αυτό, το PointsPlus, είναι ό,τι καλύτερο έχει βγει.
Μέσα στην εβδομάδα έτρωγα το κανονικό φαγητό της οικογένειας, υπολογισμένο βέβαια με το νέο σύστημα των πόντων και επιπλέον κατανάλωσα και τους 49 έξτρα πόντους, κατανέμοντάς τους όπως ήθελα.
Υπήρχαν μέρες που έφαγα σοκολάτα 100 γραμμαρίων, πουράκια (δύο φορές την εβδομάδα δηλαδή γλυκό) και τις υπόλοιπες μέρες αύξησα τους ημερήσιους πόντους, προσθέτοντας από το απόθεμα των 49.
Αυτά προς το παρόν, πάω να ετοιμάσω πρωινό και τα λέμε αργότερα!
Καλή συνέχεια και Καλό Σαββατοκύριακο! :)
θα ζυγιστώ κι εγώ και περιμένω κι εγώ θριαμβευτικά αποτελέσματα!
υγ εχεις βρει τους πρωπόντους απο τα έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά στα βιβλιαράκια του προγραμμάτος; έγω έψαξα και δεν βρήκα για τα ελληνικά φαγητά στο eat out, ούτε και στο βασικό μπούκλετ. θα ξανακοιτάξω καλύτερα. ίσως μερικά όντως να είναι. αν πάντως το βιβλιαράκι που εχεις εσύ τα λέει τότε κάνε κάνα κόπο και ανέβασε τα. αυτό που έχω εγώ εστιάζει στην κλασσική αγγλική κουζίνα και δεν ξέρω κάτα πόσο θα με καλύψει!
άντε καληνύχτα σε όλους! και καλό κουράγιο!
καλημέρα μας! πέρασε σχεδόν κι αυτός ο μήνας και εμείς εδώ, αντέχουμε ακόμα :) Το σαββατοκύριακο πέρασα αρκετά καλά. Η ένδειξη της ζυγαριάς με δικαίωσε κάπως για την βδομάδα που πέρασε αφού είδα και πάλι το 95. Το φούσκωμα, κατακράτηση μάλλον πέρασε, ενώ σίγουρα βοήθησε και το περπάτημα! Συνεχίζω με τους ίδιους ρυθμούς και περιμένω το 94 με λαχτάρα!
Καλημέρα σε όλη την παρέα!!! πώς είσαστε και πώς πάνε οι
προσπάθεις για τα επιθυμητά αποτελέσματα; Το ξέρω έχω
χαθεί λίγο αλλά σας παρακολουθώ και σας διαβάζω ανελιπώς.
Από την προηγούμενη εβδομάδα η ζυγαριά κατέβηκε ακόμα
700 γραμ. οπότε βρίσκομαι τώρα στα 81,2...pas mal!!!
Ax!!! άντε να δω το 7 μπροστά!!!!δεν φαντάζεστε πόσο θα με
εμψυχώσει ψυχολογικά!!! θα με γυρίσει πίσω δύο δεκαετίες.
Νομίζω πως το έχω ξαναγράψει ότι κάποτε (25 χρόνια πριν) το
βάρος μου ήταν μόνο 61 κιλά και πραγματικά σε φωτογραφίες
που βλέπω ήμουν ένα μαύρο χάλι γιατί κατι τέτοιο δεν μου ταιριάζει
στο ύψος μου (1,74) και στο σωματότυπό μου. Όλοι μου λένε τώρα
πως η απώλεια βάρους μου φαίνεται πολύ και βλέποντας με
νομίζουν πως έχω χάσει περισότερο από τα 9 κιλά που δείχνει η
ζυγαριά. Η δουλειά μου έχει πολλή κίνηση και περπάτημα και
πέρα από αυτό γυμνάζομαι συστηματικά εδώ και 20 χρόνια
καθημερινά εκτός από το σβκ. που τώρα που καλοκαιριάζει
το ρίχνω στα μπάνια, μιας και έχω την τύχη να ζω σε παραλιακό
μέρος.
Μάριε και p-k αν σας είναι εύκολο ποστάρετε μια ενδεικτική μέρα
διατροφής με το καινούριο πρόγραμμα για να δούμε και εμείς το
πόσο 'θαυματουργό' όπως λέτε είναι. Ειδικά αυτό το θέμα με τα
γλυκά ανά τριήμερο περίπου το βρίσκω επικίνδυνα ενδιαφέρον.
Όσον αφορά τη διατροφή μου τώρα, σήμερα είπα να σπάσω τη
συνήθεια του πρωϊνού με τα κορν-φλέικς, γάλα και έφαγα τόστ με
γαλοπούλα και ένταμ με χαμηλά λιπαρά. Για μεσημέρι ακόμα δεν
έχω αποφασίσει αλλά μάλλον θα παίξει κάτι σε ψαρικό με σαλάτα.
Σας χαιρετώ όλους και σας εύχομαι να περάσετε μιά όμορφη και
δημιουργική μέρα....
Γιατί μου χάθηκε το ticker οέο????????
Καλησπέρα κορίτσια κι αγόρια. Θα καταχραστώ τις γνώσεις σας και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια. Έχω ήδη μεταφράσει το ποιές πρωτείνες περιλαμβάνει η κάθε εβδομάδα του προγράμματος ανταλλαγών αλλά εκεί που έχω ένα μικρό θέμα, είναι οι πληροφορίες για τα αλλαντικά. Μπορεί κάποιος ή κάποια που είχε κάνει παλιά το πρόγραμμα αυτό να μου δώσει τις σχετικές λεπτομέρειες; Βλέπετε τα δικά μας αλλαντικά έχουν κάποιες διαφορές με τα αμερικάνικα, εκτός απ'τα λουκάνικα φρανκφούρτης! Περιμένω! :duh:
καλημέρα σας! τι μου κάνετε; :) άντε βρε παιδιά... γεμίσαμε αράχνες! που είστε; καλό μήνα! καλό καλοκαίρι!
Καλημέρα και καλό μήνα Νεφέλη! Όλα καλά;
καλημέρα Μαρία! καλά είμαι. προσπαθώ να γίνω καλύτερα :) εσύ τι κάνεις; πως πέρασες στο χωριό;
Κούραση για άλλη μια φορά! Δεν πήγαμε για αναψυχή! Ο άντρας μου με τον αδερφό μου έβαψαν το σπίτι κι εγώ με την νύφη μου είχαμε την καθαριότητα... Και πάλι δεν τελειώσαμε! Η μάνα μου όλο βγάζει δουλειές και θα περάσει το καλοκαίρι κι ούτε μπανάκι θα προλάβουμε να κάνουμε στην θάλασσα! Για την ώρα σφυράμε αδιάφορα γιατί έχουμε και δικά μας σπίτια που θέλουν μερεμέτια! :blush:
Καλημέρα σε όλους! Τι μου κάνετε; Που χαθήκατε όλοι και
εκτός από τη Μαρία και τη Nefeli οι άλλοι απουσιάζετε; τα αγόρια
πού είναι; μη μου πείτε ότι με το που μπήκε ο Ιούνιος είσαστε ήδη
σε φάση διακοπών!!!! Βρε παιδιά (στα αγόρια απευθύνομαι) όπως
έγραψα και πριν από λίγες μέρες ποστάρετε μια ενδεικτική μέρα
διατροφής με το pro points και τους αντίστοιχους πόντους μπας
και μας διαφωτίσετε λιγάκι!!!
Εγώ είμαι καλά, λίγο κουρασμένη βέβαια λόγω διαβασμάτων αλλά
ευτυχώς όλα πάνε καλά, το πέρασα το πρώτο και έχω ακόμα ένα
για να ξεμπερδέψω και να χαλαρώσω. Με δουλειά, σπίτι,τρία παιδιά
και διάβασμα (α!! και άντρα παραλίγο να τον ξεχάσω...)
εγώ ονειρεύομαι στιγμές χαλάρωσης!!!! Τι έχω γιατρέ μου, είναι
σοβαρό;....
Λοιπόν όσον αφορά το πρόγραμμά μου- το διατροφικό- όλα πάνε
αρκετά καλά, ο ρυθμός απώλειας έχει πέσει λίγο αλλά ξέρω ότι
φταίω λιγουλάκι γιατί που και που κάνω τις τσαχπινιές μου!!!!
Η ζυγαριά πάντως κατεβαίνει. 81 σήμερα το πρωί. ʼντε και να
δούμε το 79,999!!!!!
Σας στέλνω μιά γλυκειά καλημέρα και να περάσετε ένα όμορφο
σαββατοκύριακο.....
Καλησπέρα κι απο μένα!
Σόρι που χάθηκα, διαβάζω κι εγώ, κάνω δουλειές στο σπίτι...
είντζεκ τι να σου ποστάρουμε; δεν εχει μεγάλες διαφορές με το πρόγραμμα που κάνεις εσύ. απλά τώρα οι πόντοι έχουνε αλλάξει διότι πλέον λαμβάνεται υπόψιν πρωτείνες και υδατάνθρακες όχι μόνο θερμίδες. κάποια φαγητά πέσανε, ΟΛΑ τα φρούτα μηδέν πόντοι, άλλα αυξηθήκανε...
δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με το παλιό. πάλι 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά, πάλι 2 μερίδες ασβέστιο, πάλι το νερό 8 ποτήρια.
τι θέλεις να σου ποστάρουμε πρωπόντους απο φαγητά;
πχ εκεί που μια σπανακόπιτα είχε 6 πόντους, τώρα έχει 7 πρωπόντους, προφανώς λόγω παραπάνω υδατανθράκων. απο
την άλλη η πίτσα που είχε 8π συνεχίζει να έχει 8 πρωπόντους, προφανώς λόγω της πολλής πρωτείνης που έχει.
Επίσης, έχει αυξηθεί ο συνολικός αριθμός πρωπόντων την ημέρα αλλά αυξήθηκανε κάτα μέσο όρο και οι πρωπόντοι των τροφών.
επίσης δεν υπάρχει κλίματα με πόντους και δεκάδες κοκ. πλέον έχει το κομπιουτεράκι μέσα και υπολογίζεις τους πρωπόντους σου κοκ.
έχει και το πεδόμετρο που το έχεις συνεχώς επάνω σου και υπολογίζει τους πόντους απο το περπάτημα και την άσκηση, πόσα βήματα έχεις κάνει, πόσο περπάτησες κοκ, αυτο ειδικά το λάτρεψα
και να σου δώσω μια τυπική μέρα δεν πρόκειται να καταλάβεις τίποτα... πρέπει να το πάρεις να το διαβάσεις μόνη σου για να καταλάβεις.
α επίσης δεν υπάρχει πλέον δώρο της ημέρας κοκ. ακόμα και στον καφέ τον υπολογίζεις κανονικά...
α ένα που ξέχασα δεν υπάρχει κι αυτό με το απερίοριστα ζυμαρικά και πατάτα, πλέον υπολογίζεις κανονικά τους πόντους.
γενικά αλλάξανε πολλά πράγματα. Το καλύτερο για μενα είναι οι εβδομαδιαίοι πόντοι πάντως. τους έχεις παρακαταθήκη και μπορείς να τους αξιοποιήσεις άνα πάσα χρονική στιγμή. Είναι 49 για όλους, και φαντάσου μια μέση σοκολάτα του εμπορίου έχει 14 πρ.π...
άντε σε τρείς μέρες θα παω κι εγώ να ζυγιστώ να δούμε τι καταφέραμε αυτήν την εβδομάδα. αν και ήτανε περίοδος προσαρμογής στο νέο πρόγραμμα, άντε να δούμε...
εγώ ακόμα περιμένω να τα πούμε απο το σκάιπ πιο άμεσα, αλλα όλοι είναι κρυμμένοι :Ρ. πράγματικά προφορικά και άμεσα θα λέγαμε πιο πολλά!
καλησπέρα σας! σήμερα τρέχω όλη μέρα και η θερμοκρασία στα ύψη! αν και η διατροφή μου είχε σκαμπανεβάσματα αυτές τις μέρες, κατάφερα να μείνω σταθερή στο 95. Μέχρι την κυριακή θέλω να δω το 94 κι ας είναι και 94,9 :). Εσείς τι κάνετε; που βρίσκεστε;
ναρωτησω .... τις αλλαδωτες φακες πως τις μετραμε?
ΜΑΡΙΑ υποκλίνομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! -6,5 σε μία εβδομάδα:
απίστευτο!!!! και όχι τίποτα άλλο αλλά είναι ένα ισχυρό κίνητρο για
να συνεχίσεις !!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ. Σε τι φάση βρίσκεσαι τώρα; Τι ρυθμό
έχεις; Εγώ σε έξι μερούλες -400 γρ. (80,6 τώρα). Η αλήθεια είναι
ότι ψιλομασουλάω διάφορα τώρα με το διάβασμα αλλά δεν πειράζει.
ΜΑΡΙΕ καλό μου παιδι ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις που έγραψες
για το καινούργιο πρόγραμμα, τις βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά
μιας και δεν το έχω, θα αρκεστώ στο παλιότερο σύστημα που όχι μόνο
με έχει βολέψει αλλά και με βοήθησε να πλησιάσω το στόχο μου (77 κ)
Τι βάρος έχεις τώρα (....αν θέλεις απαντάς) και τι απώλεια έχεις με το
pro points; Ελπίζω να μην γίνομαι αδιάκριτη.....
p-k που βρίσκεσαι; πως πάει σε σένα το pro points;
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ; ας μην αραιώσουμε από τώρα ενόψει
καλοκαιριού!!!!
angek μου τα κιλά που έχασα ήταν αυτά που είχα βάλει πρόσφατα, οπότε επί της ουσίας δεν έχει φανεί η πραγματική απώλεια με το πρόγραμμα των ανταλλαγών. Για 2η εβδομάδα συνεχίζω το πρόγραμμα της 1ης με τις ανταλλαγές και αυτά που θέλω να φάω ανήκουν στις επόμενες εβδομάδες. Κάνω υπομονή, τρώω ψητά - βραστά κι ελάχιστα μαγειρεμένα! Από αύριο μπαίνω στην 2η εβδομάδα των ανταλλαγών κι επιτέλους θα φάω και κανά ζυμαρικό για αλλαγή! :bigsmile:
Όλοι γενικώς χαμένοι βλέπω! Πολύ διάβασμα έχει πέσει! Καλή επιτυχία να έχετε στις εξετάσεις σας! :love:
Γεια σας!!!
Εχω καιρο πολυ να μπω να γραψω αλλα σας παρακολουθω συστηματικα.
Χάθηκα και εγω μιας και διαβαζω σαν τρελη γιατι δινω εξετασεις και δεν εχω κουραγιο ουτε για διατροφες ουτε για τίποτα παρα μονο να περασω τα μαθηματα που μου εχουν βγαλει την πιστη-ειδικα το ενα απο αυτα. Ευχομαι να πανε ολα καλα.
Παρα ταυτα, προσπαθησα να ειμαι σωστη διατροφικα και ετσι με μεγαλη χαρα διαπιστωσα οτι κατεβηκα στα 83,3 :bouncy::bouncy:
Οχι τιποτε αλλο αλλα πλησιαζουν και οι διακοπες και δεν θελω να κρυβομαι για ακομη μια χρονια κατω απο παρεο και πετσετες....ελεος πια!
Angek μη μου πεις οτι εισαι και εσυ του Ανοικτου;! Καλη επιτυχια σου ευχομαι! Δύσκολο πραγμα να εισαι και μητερα-συζυγος και φοιτητρια. Εγω εχω στειλει τα δικα μου στην μητερα μου για να συκεντρωθω καλυτερα-ελπιζω να εχει αποτελεσμα.
Αυτα προς το παρον-παω να συνεχισω το διαβασμα μου.
Φιλια!
με το σύστημα αυτό, γνωρίζετε ποιος περιορισμός υπάρχει ως προς το είδος των πόντων;
για παράδειγμα, δεν μπορείς να καταναλώσεις τους 20 πόντους που δικαιούσαι τρώγοντας μια ολόκληρη τούρτα, ΟΚ;
αλλά ποια η αναλογία μεταξύ πόντων φρούτων, λαχανικών, πρωτεϊνών κλπ;
καλημέρα μας! πως πήγαν οι εξετάσεις παιδιά; όλα καλά;
πάει και το 3ήμερο ... πίσω στα γραφεία :) άτιμο καλοκαίρι... εργασία, υπομονή, φραπέ και ζέστη! :)
σουσου διάβασε εδώ http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=1326 που προσπαθήσαμε να τα συγκεντρώσουμε κι αν έχεις απορίες ρώτα και πιστεύω ότι κάποιος θα μπορέσει να σε κατατοπίσει :)
Nefeli θα το κοιτάξω, σε ευχαριστώ πολύ:starhit:
Βρε βρε χαθήκαμε όλοι...
κι εγώ τρελλό διάβασμα να περάσω τα τελευταία μαθήματα που μου έχουνε μείνει.
φανταστικό το νέο προγραμματάκι παιδιά, πήρα κι ένα σωρό πράγματα απο το ονλάιν κατάστημα τους (εδώ για πιο πολλές πληροφορίες! http://www.weightwatchers.co.uk/shop/ord/fax.aspx ), είναι τρομερό. το καλύτερο που έχουνε βγάλει μέχρι στιγμής!
πως τα πάτε με το κουράγιο; έγω έπεσα ένα κιλό παρακάτω απο τότε που το ξεκίνησα. και το πεδόμετρο έδωσε έμπνευση για πιο πολλή άσκηση και κούνημα!
συνεχίζω δυναμικά!
Φαρμακείο είναι! Είδα τιμές και φρίκαρα! :puzzled:
Καλησπέρα!
Είναι αλήθεια ότι χαθήκαμε, προσωπικά όμως πριν δεκαπέντε μέρες είχα βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου: θα έγραφα εδώ αν κατόρθωνα να έχω απώλεια βάρους για δύο συνεχόμενες εβδομάδες. Το έκανα διότι όλο το προηγούμενο διάστημα ήμουν στη φάση αρχίζω - σταματάω - ξαναρχίζω, κλπ. κάτι που εκτός των άλλων είναι και πολύ ψυχοφθόρο.
Πράγματι, πήγα πολύ καλά: ξεκίνησα την Τετάρτη 8 Ιουνίου στα 94,7 κιλά και την πρώτη εβδομάδα έχασα 1,7 κατεβαίνοντας στα 93.
Τη δεύτερη εβδομάδα δεν εφάρμοσα όπως ξέρω το πρόγραμμα, αλλά και πάλι είχα απώλεια 200 γραμμαρίων, κατεβαίνοντας στα 92,8 κιλά. Συνολικά -1,9 κιλά επομένως.
Έγινε η αρχή και τώρα το ξέρω, το βλέπω, το αισθάνομαι, είμαι απόλυτα σίγουρος για τον εαυτό μου. Εννοώ σίγουρος ότι θα κάνω αυτά που πρέπει. Το πρόγραμμα που αγάπησα και εμπιστεύομαι, αυτό που με βοήθησε τόσες φορές στο παρελθόν.
Αυτήν τη φορά όμως, θα προσέξω πολύ το θέμα συντήρηση. Δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε επανάκτηση μέρους των κιλών. Ήρεμα και όμορφα θα κάνω το πρόγραμμα, χωρίς μεγαλοστομίες και πολλά λόγια και το αποτέλεσμα θα με ανταμείψει.
Είναι αυτό που λέμε "έγινε το κλικ".
Δεν υπάρχει περίπτωση αναβολών ή παρεκτροπών.
Στόχος τα 79 κιλά και όλα θα πάνε καλά.
Καλη συνέχεια και στο asteraki, τη Νεφέλη, τη Μαρία, την angek, το Μάριο και συγνώμη αν ξεχνάω κάποιον. Θα πετύχουμε, θα το δείτε.
Όσον αφορά το τεχνικό μέρος του προγράμματος, αποφάσισα να ακολυθήσω το παλιό πρόγραμμα, που είχα πάρει το 2005, το Flexipoints. Νομίζω πως με βολεύει καλύτερα. Έκανα και την απαραίτητη επανάληψη στα βιβλία και συνεχίζω κανονικά!
Καλό απόγευμα σε όλες και όλους!
Τρίτη εβδομάδα, 2η μέρα: όλα συνεχίζονται κανονικά. Πρέπει μόνο να αυξήσω την κατανάλωση νερού, ώστε καθημερινά να πίνω 8 με 10 ποτήρια.
Καλημέρα!
Τρίτη μέρα σήμερα της τρίτης εβδομάδας και έφαγα για πρωινό:
1 τοστ με ψωμί ολικής και τυρί 10% λιπ.
1 φλ. γάλα 1,5%
10 γρ. σοκολάτα
1 καφέ ντεκαφεϊνέ
Χθες η μέρα πήγε καλά, με εξαίρεση το απόγευμα που έφαγα μερικά μπισκότα εκτός προγράμματος.
Σημασία έχει ότι η διατροφή τελειοποιείται μέρα με τη μέρα και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Θα επανέλθω το απόγευμα, καλημέρα και πάλι σε όλες και όλους!
Και να έφαγες μερικά μπισκότα δεν έγινε και τίποτε.
Εγώ για την ώρα είμαι σε φάση θερμιδομετρητή! :rolleyes: Θα συνεχίσω την διατροφή μου με αυτό τον τρόπο γιατί οικονομικά στο σπίτι είμαστε χάλια, ώστε να αγοράσω το οτιδήποτε. Έχουν καθυστερήσει περίπου 20 μέρες να πληρώσουν στη δουλειά του άντρα μου και κάνουν πως δεν γνωρίζουν το πότε θα γίνει! Αποτέλεσμα -επειδή υπάρχουν και λογαριασμοί που έτρεξαν κι έπρεπε να πληρωθούν- είμαστε πανί με πανί και δεν βγαίνει για αγορές στο σούπερ μάρκετ. Θέλω να ελπίζω ότι θα πληρώσουν γιατί είναι μεγάλη γαϊδουριά να αγοράζουν αυτοκίνητα εν μέσω κρίσης με την επωνυμία της εταιρίας και να αφήνουν το προσωπικό απλήρωτο χωρίς να τους νοιάζει το πως θα τα βγάλουν πέρα! :grind: