χαχα!ποια κοτα αγορι μου....εχω τοσα σκυλια και γατια σπιτι....εχω καβατζωσει......
Printable View
Ntflu
Επιμένεις για 2ο γύρο αντιπαράθεσης, αφού έχω ήδη δηλώσει ότι -δεν- επιθυμώ τράβηγμα της συζητήσεως από τα μαλλιά και ιδιαίτερα με ρητορική που επιστρατεύεται 2-3 χαιρέκακες σπόντες και μόνο. Σεβάσου το.
Εγώ θα σε σεβαστώ, απαντώντας σ’ αυτά που λες και όχι αγνοώντας σε, ενώ το τελευταίο θα ήταν το πιο ενδεδειγμένο να κάνω.
Ο Έλληνας που αυτοκτόνησε παίρνοντας και την κατάκοιτη μητέρα του μαζί του είναι ένα πολύ τραγικό γεγονός (μαζί με όλες τις αυτοκτονίες συμπολιτών μας) που δηλώνει απελπισία, σε διάφορους τομείς (νέα προβλήματα υγείας αμφοτέρων ατόμων, μόνο και μόνο το να μην έχεις βοήθεια στην, επί σειρά ετών, αποκλειστική φροντίδα ενός κατάκοιτου ανθρώπου, κάπου στη βαράει). Ο ίδιος, πράγματι, είχε δηλώσει ότι έχει αρκετή ακίνητη περιουσία αλλά όχι ρευστό, για να μπορεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην και δη το φαγητό, τον τελευταίο καιρό.
Όμως ο Έλληνας υποθέτω, πως κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του βίου τους είχαν ζήσει με κάποια (τουλάχιστον) αξιοπρεπή οικονομικά στάνταρ διαβιώσεως, ... μία αξιοπρεπή ζωή. Ο φόβος της εξαθλίωσης οδήγησε τον άνθρωπο εκεί που τον οδήγησε ... φυσικά και το background του και οι προσλαβάνουσές του δεν θα τον εξωθούσαν, αμέσως, στο να στραφεί στις γάτες για τροφή, αλλά στην κατάθλιψη, την απόγνωση, την αυτοκτονία ...
Οι συγκρίσεις δεν είναι απαραίτητα κακές αλλά αυτές δεν μπορούν να γίνονται τόσο επιφανειακά όταν αφορούν εντελώς διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες, που έχουν δεχθεί εντελώς διαφορετικά ερείσματα και έχουν ζήσει εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. (άλλοι βιώνουν την εξαθλίωση μία ζωή). Και ναι, όπως είπαν κι άλλα μέλη έχουν υπάρξει περιπτώσεις που οι Έλληνες λόγω ανάγκης -μη διαπραγματεύσιμης- κατανάλωσαν και σκύλους και γάτες και ποντίκια και έκαναν αλεύρι το ξύλο από το καλαμπόκι και ότι άλλο μπορούσαν. Μήπως θα πρέπει να τους στήσουμε κι αυτούς στα 10 μέτρα και να πυροβολήσομε την μνήμη τους, ως εγκληματίες της ιστορίας, μαζί με τους ναζί;
Και μην επικαλεστείς, σε παρακαλώ πολύ, το «διαφορετικές καταστάσεις», «διαφορετικές λύσεις», γιατί αυτό ακριβώς είναι κάτι που το ‘χεις απορρίψει, απ’ την αρχή. [Αν πάλι πεις ότι πολύ κακώς έκαναν, θα σε συμβούλευα να δεις μία προς μία τις φωτογραφίας του Μαύρου Λευκώματος, της Βούλας Παπαϊωάννου ... ένα μοναδικό ντοκουμέντο για την ελληνικής βερσιόν της Αουσβιτσομπιάφρας].
Όσον αφορά την Ινδία, τι σε κάνει να νομίζεις πως υπερασπίζομαι και θα υπερασπιζόμουν ποτέ τα κακώς κείμενα της; Εκεί υπάρχουν δυσμενή κατάλοιπα του συστήματος των καστών (αν και επισήμως, από το σύνταγμά τους απαγορεύονται οι διακρίσεις, βάση αυτών). Υπάρχει ακόμη πολύ ισχυρή προκατάληψη και διακρίσεις που μεταφράζονται και ως ποικίλες πράξεις βίας ενάντια στους επονομαζόμενους dalits (untouchables) (16% του πληθυσμού-166 εκατ. ψυχές). Είναι απαράδεκτο για μένα αυτό, αλλά δυστυχώς οι αλλαγές απαιτούν υπομονή, επιμονή και χρόνο.
Σχετικά με το status των αγελάδων και βοειδών, προφανώς δεν είναι κάτι το ουρανοκατέβατο και εκτός λογικής, ιστορικά τουλάχιστον. Αντιγράφω:
«Η κατανάλωση του βοείου κρέατος είναι ταμπού από σεβασμό για την αγελάδα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, γιαούρτι και ιδιαίτερα γκι (είδος βουτύρου) είναι πολύ σεβαστά και χρησιμοποιούνται στις ιερές τελετές. Το αγελαδινό γάλα ήταν το πλησιέστερο υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος για τα ορφανά νεογέννητα πριν
την έλευση της σύγχρονης ιατρικής, όταν πολλές έγκυες γυναίκες πέθαιναν κατά τη διαδικασία τοκετού. Επίσης, κοπριά αγελάδας είναι ένα φυσικό λίπασμα για τα χωράφια και επίσης χρησιμοποιείται ως καύσιμο. Ούρα αγελάδας χρησιμοποιούνται για τις ιατρικές ιδιότητές τους στην Αγιουρβέδα (παραδοσιακή ινδική ιατρική). Βόδια ήταν η κύρια πηγή της γεωργικής δύναμης και των μεταφορών στο παρελθόν και καθώς η Ινδία υιοθετούσε έναν γεωργικό τρόπο ζωής, η αγελάδα αποδεικνυόταν ένα πολύ χρήσιμο ζώο: Αυτός ο σεβασμός που απόρρεε από την –ανάγκη- οδήγησε στην αποχή από τη θανάτωση αγελάδων για τα τρόφιμα. Για παράδειγμα, αν ένας λιμός χτύπαγε ένα χωριό και οι κάτοικοι σκοτώναν τα βόδια ούτος ώστε να τα φάνε, αυτά φυσικά δεν θα ήταν διαθέσιμα για να τραβήξουν το αλέτρι την επόμενη σεζόν φύτευσης. Ωστόσο ... περιοχές που υποφέρουν από πείνα μπορούν να προσφεύγουν σε κατανάλωση βοοειδών στο πλαίσιο των προσπαθειών για να επιβιώσουν μέχρι την επόμενη σεζόν.
Σύμφωνα με τον ινδικό νόμο η σφαγή του θηλυκού (αγελάδα) απαγορεύεται σε όλα τα τα κρατίδια πλην των Kerala, West Bendal και τα 7 βορειοανατολικά κρατίδια.»
Βλέπω και άλλα «παραθυράκια», όμως:
«Η σφαγή των βοοειδών επιτρέπεται με περιορισμούς (όπως ένα πιστοποιητικό ‘καταλληλότητας για σφαγή’, η οποία μπορεί να εκδοθεί ανάλογα με παράγοντες όπως η ηλικία και το φύλο των ζώων, η διατήρηση της οικονομικής βιωσιμότητας, κ.α.) σε δεκατέσσερα κρατίδια, έχει απαγορευθεί πλήρως σε έξι κρατίδια, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός σε τέσσερα κρατίδια.
Πολλά παράνομοι σφαγεία λειτουργούν σε μεγάλες πόλεις όπως η Βομβάη και Chennai. Ενώ υπάρχουν περίπου 3.600 σφαγεία που λειτουργούν νόμιμα στην Ινδία, εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 30.000 παράνομα σφαγεία. Οι προσπάθειες για να κλείσουν τα κάτω μέχρι τώρα ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεπιτυχείς. Ινδία παράγει 1,5 εκατ. τόνους κρέας βουβαλιού, ετησίως, 1,14 εκατομμύρια τόνους εκ των οποίων διοχετεύεται στην εγχώρια αγορά».
Περί προνομιών ο λόγος και για να μην εξισώνουμε πράγματα που δεν εξισώνονται:
http://i47.tinypic.com/25t8cw6.jpg
Παραιτούμαι...
τα παντα κ τιποτα..ειμαι τοσο μπερδεμενη!!δεν ξερω τι αποφαση να παρω!!πιεζομαι (κ πιεζω τον εαυτο μου)να παρω τη σωστη μα δεν ξερω τι να κανω..η λογικη μου λεει αλλο μα η καρδια μου επισης αλλο..τι να κανω???κατα βαθος ξερω ποια ειναι η σωστη αποφαση,κ πανω που παω να την παρω κ να συμβιβαστω παραλυω απο το φοβο μου..Ειναι τοσο δυσκολο..μπορω να πω οτι ειναι η κρισιμοτερη κ σοβαροτερη αποφαση που κληθηκα ποτε να παρω!!!!προσπαθω να κοντρολαρω το φοβο κ το αγχος μου,μα με φερνουν τουμπα..κ με πιεζει κ ο χρονος θεε μου!!κ επειτα πρεπει να σκεφτω παρα μα παρα πολυ σοβαρα το μετα,την καθε κινηση,το καθε τι..δεν υπαρχουν περιθωρια για λαθη!!!!!!!!!!!!!!!!!γιατι τα λαθη εχουν αντικτυπο στους αλλους..κ δεν μου φταινε πουθενα..δεν ξερω γαμωτο,τι ειναι σωστο κ τι λαθος!!!Σκατα εγιναν ολα παλι..η' μαλλον για να ακριβολογουμε,εγω τα εκανα σκατα!!
Πότε θα περάσει αυτή η φάση?
Οτι αγαπω την χωρα μου αλλα απεχθανομαι τους κατοικους της..............
Ποιας σκλαβιας??? μην ειμαστε υπερβολικοι.... αυτοι που υποτιθεται μας ειχαν '' σκλαβωμενους'' εμεις τους βαλαμε στη Βουλη.. κ οχι ανιδιοτελως.... το μεγαλυτερο ποσοστο των Ελληνων λειτουργουν με το μεσον κ την λαμογια... Κ αν ειμασταν σκλαβωμενοι δεν θα μπορουσες αυτη τη στιγμη να γραφεις οτι θελεις... μην τα ισοπεδωνουμε ολα....
πιεσμένη, δεν ανήκω στο μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων της λαμογιάς και του μέσου κι έτσι γι' αυτό δεν νιώθω και σκλαβωμένη!
άρα έχω κάθε δικαίωμα να γράφω ό,τι θέλω για τον απλούστατο λόγο ότι δεν φοβάμαι κιόλας!
Καλημέραααααα! :) Γειά σου βρε Μαρκελάκι μου και όλους τους καλούς συμφορουμίτες!!! :)