Originally Posted by
void
Βρε μνημόνιο μισό λεπτάκι...
είπες κάτι παρα πολύ σωστό..όντως είναι ότι πιο βίαιο να μην έχεις δουλειά..επίσης είναι ότι πιο βίαιο να έχεις καρκίνο και να μην σου παρέχονται φαρμάκα..σου ξεφτιλίζουν την ίδια σου την ύπαρξη.
Η καθημερινότητά μας είναι ωμή και βίαιη, δε βρίσκουμε ησυχία πουθενά.
Αλλά εγώ σου έχω δύο ερωτήσεις:
1) το ότι υπάρχουν σαφώς πιο βίαιες καταστάσεις αυτό εννοείται..αλλά ούτως ή άλλως, το γεγονός ότι όλα τα πράγματα δεν εχουν βαρύττητα δεν σημαίνει ότι δεν έχουν καθόλου. π.χ. μια κλοπή έχει σαφώς μικρότερη βαρύτητα και θίγει διαφορετικά έννομα αγαθά σε σχέση με ένα βιασμό έτσι δεν είναι? αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί...γιατί μπορεί να κλείσουμε όλους τους βιαστές στη φυλακή και να μη βιάζεται πλέον κανείς αλλά θα συνεχίσουν να υφιστάται κλοπές, και τότε θα πρέπει αν δοθεί μια λύση. Με αυτή τη λογική λοιπόν, τη δική μου βοιδίστικη, το γεγονός ότι η γλώσσα της Κανέλλη, ή οι πράξεις της ή το στυλ της εμμέσως έχουν τροφοδοτήσει βία, δεν αναιρεί το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος, ο οποίος τη βία αυτή που νιώθεις εσύ κι εγώ (καθότι γιος γιατρού), της ανεργίας, του μην έχω που την κεφαλή κλίνειν, δεν την έχει νιώσει ώστε να έχει ένα άλλοθι ρε αδελφε΄, αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, πορώθηκε τόσο πολύ που άσκησε βία, διότι θεωρεί τον εαυτό του καθαριστή του πολιτικού συστήματος. Δεν είναι καθαριστής αυτός βρε κοριτσάκι. Καθαριστής είμαστε εγώ κι εσύ και ο α και ο β και κανένας άλλος ******* κομματόσκυλος που απλώς από μικρός υιοθέτησε ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Αν με ρωτήσεις λοιπόν εμένα ως βοιντ θα σου πω ότι πρώτον δε θέλω κανέναν μπατμαν να με σώσει από την κατάσταση που έχω περιέλθει. Και αν ήθελα τόσο πολύ να φάει ξύλο κάποιος, θα πήγαινα να το κάνω και μετά δε θα έτρεχα να κρυφτώ από το αυτόφωρο. Και για να ολοκληρώσω από εκεί που ξεκίνησα ήθελα απλώς να πω ότι δεν αναιρείται η βία που ασκησε ο ίδιος ο κασιδιαρης. Βία είναι και αυτή. Και να εξαλείψεις από το πολιτικο σύστημα τύπους σαν την Κανέλλη θα σου προκύψουν τύποι σαν τον κασιδιαρη..είναι το παραδειγμα που σου έδωσα παραπάνω.
2) τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έδωσε γροθιά στο πολιτκό σύστημα και όχι σε μια γυναίκα που απλώς τη θεωρεί κομμουνιστο-φεμινίστρια επειδή καπνίζει και έχει "γλώσσα"...αν ήθελε να δώσει μπουνιά στο κατεστημένο θα είχε στματήσει να συμμετέχει στην πόλωση που έχει δημιουρηθεί και κινυνεύει να μας διχάσει.
Για μένα ο κάθε Κασιδιάρης και η κάθε κανέλλη πληρώνονται παρα πολύ καλά για να κάνουν αυτό που κάνουν...
Εγώ όμως και συ και όλοι υποφέρουμε..και σκιζόμαστε μεταξύ για ένα μάτσο πουλημένους που δεν έχει ματώσει ποτέ η μυτούλα τους για τίποτα. Αξίζει πιστεύεις?