Quote:
Originally posted by ~aggelaki~
Καλημερα Ελη μου:starhit:
Λοιπον..! Σε καταλαβαινω παρα πολυ με ολα αυτα που λες, περι ζηλειας για τα πιο αδυνατα σωματα, οτι επειδη δεν εισαι καλα ορμας στο φαι λες και θα σε ικανοποιησει αυτο.. αλλα κυριως οτι επειδη εισαι πρησμενη νιωθεις χαλια!! Εχω περασει πολυ δυσκολες φασεις με τυμπανισμους, ναμαι πετσι και κοκκαλο και η κοιλια μου πρησμενη (λογω εμετων βεβαια, αλλα δεν εχει σημασια) και ειναι πολυ χαλια αισθηση. Το 1ο που ηθελα να σου πω ειναι οτι η ντοματα ισως σου προκαλει προβλημα.. επισης και το γαλα.. ανοιξου στον διατροφολογο σου σημερα τελειως και ρωτα τον πολλα πραγματα. πχ νομιζω πως δεν τρως αρκετη πρωτεινη, ενω αντιθετα τρως πολλους ξηρους καρπους (οι οποοι δεν ειναι ευπεπτοι και εχουν και πολλα λιπαρα) . Οταν τρωω καρυδια-αμυγδαλα κτλ φουσκωνω παρα πολυ..Μια λυση ειναι να τους μουλιαζεις τους ξηρους καρπους..γινονται πιο ευπεπτοι. ρωτα τον τελοσπαντων αν βρισκει τη διατροφη σου πληρη σε θρεπτικα στοιχεια για τον οργανισμο σου..εκμεταλλευσου το,και ρωτα τον πολλα πραγματα, μην ξεχνας οτι τον πληρωνεις! Οπως και να χει μην χαλας την ψυχολογια σου, να θυμασαι παντα οτι ενα αδυνατο σωμα δεν φερνει την ευτυχια ουτε σε κανει πιο ενδιαφερον ανθρωπο.. χαλαρωσε, και το αγχος μονο του συντελει στο πρηξιμο!
Αγγελάκι μου πράγματι η ντομάτα γενικά μου φέρνει πρηξίματα και προσπαθώ να την περιορίζω, επειδή όμως τις τελευταίες μέρες έφαγα αρκετή μάλλον την πάτησα. Τι να πω είναι όπως με πιάσει άλλες φορές με πειράζει και άλλες όχι! Τους ξηρούς καρπούς γενικά προσπαθώ να τους τρώω μουλιασμένους και ο διατροφολόγος μου με κυνηγάει κάθε φορά για να τους μουλιάζω πριν τους καταναλώσω! Γενικά οι ξηροί καρποί δεν με πειράζουν καθόλου απλά όταν έχω γενικά πρόβλημα δυσπεψίας πρέπει να τους προσέχω και αυτούς. Βασικά αυτές τις μέρες έχω αμελήσει να πίνω το κεφίρ μου και μάλλον και αυτό έχει συμβάλλει στην γενικότερη δυσφορία που νιώθω. Σήμερα νιώθω λίγο καλύτερα και θα το παλέψω. Εντομεταξύ μαγείρεψα φασολάδα σήμερα και είναι άκυρη η επιλογή μου σε σχέση με το πρόβλημα μου γκρρρρ και δεν το είχα σκεφτεί...