Quote:
Originally posted by p_k
Μάριε, οπωσδήποτε το τελευταίο πρόγραμμα των WW είναι ό,τι τελειότερο έχουν βγάλει, επιστημονικά τεκμηριωμένο και διατροφικά ισορροπημένο.
Ασχολούμαι με τη διατροφή πολλά χρόνια, πάντα από προσωπικό ενδιαφέρον και γιατί μ' αρέσει να μαθαίνω αλλά και να εφαρμόζω αυτά που μελετώ.
Έκατσα λοιπόν και μελέτησα πολύ καλά το πρόγραμμα και όχι μόνο από το έντυπο υλικό που παρέλαβα από Αμερική, αλλά και παρακολουθώντας πάρα πολλές συζητήσεις σε φόρουμ του εξωτερικού (κυρίως αμερικανικά).
Το γεγονός είναι ότι το PointsPlus πάει τη διατροφή ένα βήμα παραπέρα, με το να μην υπολογίζει τους πόντους λαμβάνοντας υπόψη μόνο θερμίδες, λίπος και ίνες, αλλά βάζοντας στο παιχνίδι και τις πρωτεϊνς και τους υδατάνθρακες.
Είναι πολύ σωστότερες έτσι οι μετρήσεις και υπάρχει πάρα πολλή επιστήμη πίσω από το πρόγραμμα, δεν το έβγαλαν τυχαία.
Έγιναν μάλιστα όπως διάβασα και μελέτες για την αποτελεσματικότητά του, μελέτες οι οποίες έδειξαν ότι λειτουργεί πολύ καλά.
Ο λόγος που δεν το υιοθέτησα ακόμη είναι ότι είχα πολύ καλά αποτελέσματα με το προηγούμενο, τώρα όμως έφτασε η ώρα να ξεκινήσω το νέο.
Θα αφήσω να ολοκληρωθεί την Τρίτη η εβδομάδα και την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινάω το PointsPlus.
Έχω κάνει σημειώσεις με τις μετατροπές pounds, lbs, oz κλπ και στα βιβλία υπάρχουν όπως έχω γράψει και παλαιότερα όλα τα ελληνικά φαγητά. Θέλει λίγο ψάξιμο σε κάποιες περιπτώσεις με τη μετάφραση των τροφών, αλλά όλα τα καταγράφω για να είμαι έτοιμος.
Το μοναδικό θέμα που υπάρχει είναι ότι δυστυχώς είχα ρίξει καφέ στο tracker των τριών μηνών (το βιβλιαράκι), αλλά πρόλαβα και έσωσα κάποιες σελίδες και θα κάνω φωτοτυπίες. Αν και αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς έχω πολλά μπλοκάκια σημειώσεων (είμαι φαν της καταγραφής και της παραμικρής ποσότητας τροφής για να μην χάνεται ο έλεγχος).
Στο marketplace του αμερικανικού site δεν βρήκα να μπορείς να παραγγείλεις μόνο του το ημερολόγιο 3 μηνών, ίσως όμως να μου διέφυγε. Θα ξαναψάξω...
Αν βρεις κανένα λινκ δωσ' το μου.
Όπως και να ' χει το πράγμα, ένα είναι βέβαιο: την Τετάρτη ξεκινάω το καινούριο πρόγραμμα!
Καλή συνέχεια και σε σένα και συγχαρητήρια για την απώλεια ενός ακόμη κιλού!
Πάμε πολύ καλά και θα συνεχίσουμε έτσι!