Quote:
Originally posted by Μαρία.
Περιλαμβάνονται στις μαλακές τροφές μαζί με τις φακές. Δεν κάνω του κεφαλιού μου, τρώω ότι λένε οι οδηγίες μου.
Παιδιά οι οδηγίες έχουν αλλάξει. Ειδικευόμενος μου είχε δώσει παλαιότερες που πολλές τροφές δεν τις περιείχε και τα διαστήματα υγρών, αλεσμένων από 3 εβδομάδες και οι μαλακές 1 μήνα.
Ο γιατρός όμως μου έδωσε νεώτερες οδηγίες, στις οποίες η κάθε φάση διαρκεί 2 εβδομάδες και περιλαμβάνονται αρκετές τροφές.
Δεν ξέρω αν δίνονται διαφορετικές οδηγίες ανά περίπτωση. Πάντως 3 ασθενείς με χειρουργεία παχυσαρκίας (ο ένας με γαστρικό μανίκι) φύγαμε ακριβώς με τις ίδιες.
Πάντως δεν είχα καμία ενόχληση, το παραμικρό φούσκωμα! :blush:
Πάντως αλλού διαβάζω για φάρμακα εφʼ όρου ζωής κλπ.. Το μόνο φάρμακο που θα παίρνω είναι το γνωστό λαπρ..ολ για 6 μήνες & πολυβιταμίνη. Μου είπε η γραμματέας του γιατρού να μου γράψει και συμπληρώματα πρωτείνης, αλλά το αρνήθηκα (αφήνοντας το ενδεχόμενο ανοιχτό αν τυχόν τα χρειαστώ κάποτε), μιας και ήδη απʼ την επιστροφή μου θεωρώ πως πρωτεϊνικά καλύπτομαι με την διατροφή μου.
Θεωρώ πως τα πράγματα όλο και βελτιώνονται κι ο κάθε χειρουργημένος επιστρέφει διατροφικά πιο σύντομα απʼ ότι παλαιότερα, αυτό φαντάζομαι εξαρτάται κι απʼ την έκβαση μιας επέμβασης και γενικά τι βρίσκουν στο εσωτερικό της κοιλιάς.
Μαρία, καλησμέρα! Μπράβο! Πολύ αισιόδοξα όλα αυτά τα νέα και οι καινοτομίες!! Αν και δε μπορώ να πω ότι μου έλειπαν τα όσπρια!! Έχε στο νου σου να κάνεις συχνά όσο προβλέπεται τις εξετάσεις σου και να αναπροσαρμόζεις τη διατροφή σου ανάλογα με τα αποτελέσματα και πάντα σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες!! Μπράβο σου!!