Originally Posted by
καθευτης
καταρχάς κύκνε μου είναι ξεκάθαρο πως το όνειρο είναι όνειρο απ' την στιγμή που ξυπνάω όσο τρομακτικό και αληθινό να ήταν το όνειρο έχει τελειώσει... αυτό που μου δείχνουν εμένα τα όνειρα μου τα κακά κυρίως είναι οι φόβοι μου και οι ανησυχίες μου μορφοποιημένα... και του παρελθόντος αλλά και πράγματα που με ανησυχούν για το μέλλον... βέβαια συνήθως τα τρομακτικά μου όνειρα είναι και μέσα στη φαντασία, όπως λες κάπου παραπάνω ότι να ναι όνειρο...
πιστεύω πως κάποιες φορές κάνουμε λάθη που δεν θέλουμε να δεχτούμε και κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε, επειδή τα ξέρουμε όμως μπορούμε να τα δούμε στα όνειρα μας... επίσης μπορούμε να δούμε και την εικόνα που έχουμε για άλλους ανθρώπους και δεν θέλουμε να δεχτούμε στα όνειρα μας... δεν σου λέω σε καμία περίπτωση πως τα όνειρα προβλεπουν το μέλλον όμως, ίσως σε κάποιους ανθρώπους και να γίνεται δεν ξερω, σου λέω απλά μας δείχνουν πιο καθαρά τι φοβόμαστε και τι μας ανησυχεί, έτσι ώστε ή να σταματήσουμε να φερόμαστε με κάποιον τρόπο ή να συναστρεφόμαστε κάποιον άνθρωπο... το ότι οι ανησυχίες μας τις περισσότερες φορές επαληθεύονται νομίζω πως είναι αλήθεια, δεν μιλάω βέβαια για τους ανθρώπους που πάει μονίμως το νου τους στο κακό.. μιλάω για τις υπαρκτές ανησυχίες πχ αν συνεχίσω να αργώ στην δουλειά θα με διώξουν.
εγώ νομίζω πως είσαι πολυ τυχερή που βλέπεις όνειρα και ας είναι και κακά, το θέμα είναι να μπορείς μόλις ξυπνάς να νιώθεις πως τελείωσε... και σου λεώ να τα συζητήσεις με τον θεραπευτή σου γιατί τα όνειρα είναι αυτό που έχουμε μέσα μας και μόνο αυτό... άλλωστε η ψυχαναλιτική ψυχοθεραπεία βασίζεται πολύ στα όνειρα...