τα γατονια σου δειχνουν με τον τροπο τους οτι αυτα σε επιλεγουν..
εγω μια φορα που τσακωθηκα με το φιλο μου ηρθε το γατι μου και μου εκανε πατουσακια..
Printable View
τα γατονια σου δειχνουν με τον τροπο τους οτι αυτα σε επιλεγουν..
εγω μια φορα που τσακωθηκα με το φιλο μου ηρθε το γατι μου και μου εκανε πατουσακια..
Εμένα Γιώργο πιο πολύ με τσαντίζει η "τακτική" πολλών νεόπλουτων, που παίρνανε σκύλο ή σκυλιά (με προτίμηση σε συγκεκριμένες ράτσες πάντα, δεν πήγανε ποτέ να υιοθετήσουνε κανένα αδέσποτο από φιλοζωϊκή), τα οποία τα είδανε ως απαραίτητο αξεσουάρ στον 1 στρέμμα κήπο με γκαζόν κ πισίνα ή ως συμπλήρωμα στις οικογενειακές φωτογραφίες στο σαλόνι (φωτογραφίζεται που φωτογραφίζεται η κυρία με το μαλλί κομμωτηρίου κ την hermes ζακέτα, να μην υπάρχει κ 1 golgen retriever καθαρόαιμο δίπλα στο παιδί της....?) κ όταν πλάκωσε κ κρίση τα διώξανε κ τα εγκαταλείψανε...... (εδώ τα Prorsche Cayenne τζιπ μένουν ακούνητα στον γκαράζ γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τη βενζίνη κ τα τέλη, αλλά δε διανοούνται να τα πουλήσουν κ να πάρουν κανένα VW polo να το κυκλοφορούν τουλάχιστον). Η περιοχή μου είναι γεμάτη με εγκαταλελειμμένα τέτοια δύστυχα ζωάκια........ Κ δυστυχώς αλλιώς ξέρει να επιβιώνει 1 εξαρχής αδέσποτο, κ αλλιώς 1 σκυλί, το οποίο ήταν προστατευμένο κ μετά βρέθηκε αδέσποτο, να μην ξέρει ούτε το δρόμο απέναντι να περάσει κ να ψάχνει κ φαγητό.....
Τη δικιά μου σκυλίτσα τη βρήκαμε κουτάβι ημερών στα σκουπίδια, κ το ότι ήρθε στη ζωή μας ήταν από τα πιο ωραία πράγματα που μας συνέβη ποτέ.
τι ωραια μαριποζα μπραβο για τη σκυλιτσα! :)
Mariposa! Τα περιγραφεις πολυ ζοφερα,,με γλαφηρο τροπο οπου κι δυστυχος ετσι ναι .
Θα θελα να τονισω οτι η μοδες παιρνουν αλλα τα ζωντανα μενουν αποτελεσμα να δυστυχουν τα ζωντανα.
Καθρεφτη. ,η εκπεδευση για τα σκυλια δεν χει σχεση με τη ρατσα παντα.καθε σκυλακι μπορει να μαθει τη βασικη εκπεδευση απο εκπεδευτη ,επισης το φαγητο για τα σκυλια εχει διαφορετικο ρολο απο τι σε εμας,για αυτο κι η εκπεδευση εχει παντα μεσα την τροφη.τα σκυλια μαθαινουν εντολες οχι απο ευγενεια.αλλα διοτις εχουν αναγκη απο την φυσητους την παρουσια καποιου αφεντη καθοδηγητη,ακομα κι τα αδεσποτα βρισκουν στις αηελεςτους κατι τετοιο.
Τελος θα θελα να ξερω ποσοι απο τους φιλοζωους μαζευουν τα κοπρανα του σκυλου τους σαν τα κανουν στο πεζοδρομιο?ποσοι φιλοζωοι βαζουν φιμοτρο στη μουσουδα του σκυλουτους σαν βγενουν σε παρκο?
Πιστευω οτι αναλογως την προτιμηση στα ζωα , δειχνει πολλα για τον χαρακτηρα ενος ανθρωπου .
Ο γατοφιλος εχει ταση προς ανεξαρτησια συναισθηματικη , ειναι και αρκετα αυταρκης
Ο σκυλοφιλος εχει αναγκη στοργης , και να του ειναι ο αλλος πιστος
Αυτος που δεν αγαπαει τα ζωα , δεν αγαπαει τους ανθρωπους
Αυτος που αγαπαει και τα δυο , δεν σημαινει τιποτα , παντως αγαπαει τους ανθρωπους .
Μαρισπόζα πολύ δίκιο έχεις... και δεν είναι τυχαίο πως ανάλογα με τις ταινίες με σκύλους, μετά την διετία της ταινίας γεμιζουν αδέσποτα της ανάλογης ράτσας. Το μεγαλύτερο και πρώτο θύμα τα κόλει από την λάσι. Πολύ μεγάλος χαμός είχε γίνει με τα 101 σκυλάκια της δαλματίας και λίγο πολύ γίνεται με όλες τις ταινίες... Ευτυχώς ως χώρα δεν έχουμε την πρωτιά στο θέμα. Η Αγγλία είχε γεμίσει στην κυριολεξία με αδέσποτα δαλματίας όμως...
Κι αυτό που λέει ο Γιώργος είναι πολυ σωστό η αγάπη δεν είναι έμφυτη, είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσπαθούμε, η αγάπη θέλει υπευθυνότητα και δεν είναι εύκολο να αγαπάμε... Έτσι ο πραγματικός φιλόζωος δεν γεννάει αντιφιλόζωους, αφήνοντας τις σκατούλες να τις πατήσει ο περιπατητής ή δεν γεμίζει τον δρόμο αποφάγια και σακούλες από τις γατούλες. Γιώργο ο νόμος για το φίμωτρο έχει καταργηθεί. Απλά πρέπει σε όλους τους χώρους ο σκύλος να είναι δεμένος.
Επίσης η τροφή στον σκύλο έχει ακριβώς τον ιδιο ρόλο που έχει για μας. Είναι ανάγκη, απόλαυση, εκτόνωση και κοινωνική συναναστροφή. Παραπάνω μιλάγαμε συγκεκριμένα για φύλαξη και όχι για βασική υπακοή, αλλά ακόμα και στην βασική παίζει ρόλο η ράτσα... Δεν εκπαιδεύονται όλες οι ράτσες το ίδιο εύκολα, ούτε μπορούν να φτάσουν στα ίδια επίπεδα και αυτός είναι και ο λόγος που προτιμούνται άλλες ράτσες για άλλες δουλειές, ο βασικότερος είναι η εκπαιδευσιμότητα (=η ικανότητα να εκπαιδευτούν) που έχουν στον τομέα που τις θέλουν. Επίσης δεν γίνεται πάντα η εκπαίδευση με φαί, το οποίο πρέπει να αποφεύγεται και να σταματάει όσο το δυνατόν συντομότερα για πολλούς και διάφορους λόγους. Το φαί ενδείκνυται κυρίως σε μικρές πολύ ηλικίες.
Και θα συμφωνήσω και με το μνημόνιο στο ότι αν κάποιος δεν συμπαθεί τα ζώα δεν σημαίνει πως δεν αγαπάει τους ανθρώπους, για πολλούς λόγους μπορεί καποιος να μην τα θέλει και όσοι έχουμε οφείλουμε να τον σεβαστούμε και να μην λέμε το ηλίθιο "Δεν δαγκώνει. Παίζει." Ο άλλος δεν γουστάρει να παίξει και είναι δικαίωμα του. Αυτός βέβαια που μπορει να κακοποιήσει ένα ζώο με μάτια που βγάζει ηχους και κινείται, προφανώς μπορεί να κακοποιήσει οποιδήποτε πλάσμα, απλά έχουμε νόμους που αν το έκανε σε δίποδο θα λειτουργουσαν.
μην ξανακκουσω για τα σκυλακια οτι ειναι κακα μερικα κ αλλα οχι.....δεν υπαρχουν κακα σκυλακια..υπαρχουν κακα αφεντικα.
πιστυω οτι ο σκυλος αναπτυσσει τον χαρακτηρα του αφεντικου του..ή κατι δεν εκανε καλα το αφεντικο του κ γι αυτο φερεται ασχημα.
εχω 2 σκυλια..φανταστικα..ηρεμα..η συχα κ δεν μου δημιουργουν κανενα απολυτως προβλημα..κ αυτο επειδη εμεις διαβασαμε βιβλια εκπαιδευσης κ ειμασταν προσεκτικοι κατα την ανατροφη τους.
το μονο κακο που κανουν ειναι οτι οταν δουν αλλο σκυλακι ..απο την λαχταρα τους να πανε το μυρισουν γαυγιζουν σαν μουρλα..κ μολις φτασουν στο σκυλακι το γνωριζουν κανουν χαρες κλπ...
Kαι το δικό μου το σκυλάκι είναι πολύ ήμερο και δεν μας δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο σπίτι και δεν το εκπαιδεύσαμε αρκετά στην κυριολεξία δεν ασχοληθήκαμε καθόλου εκτός από τα βασικά.
Εμείς έχουμε τρεις μούτσιους-γατούλες-γιαγιά-μαμά-παιδί
Σίντι λένε την μεγάλη,Ολγα την μεσαία και Μπέλα την μικρούλα.Αυτές τις ημέρες θα πάω την Μπέλα για στείρωση,οι άλλες δύο είναι στειρωμένες