Ότι άσχημο βγαίνει από μέσα μας καλό μας κάνει. . ακόμα και αν πονάει (γιατί ήταν βαθιά μέσα) το αγκάθι όταν βγαίνει
Printable View
Ότι άσχημο βγαίνει από μέσα μας καλό μας κάνει. . ακόμα και αν πονάει (γιατί ήταν βαθιά μέσα) το αγκάθι όταν βγαίνει
καν το..Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε γιατρό.
Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να βρω δρόμο έκφρασης στο πένθος μου και ελπίζω να τα καταφέρω....
προσπαθησε να το κανεις μαλλον, μιας και μεχρι τωρα δεν εχεις μεγαλη διαθεση για κατι τετοιο.
εγω θα σου προτεινα, εαν δεν νοιωσεις οτι βρισκει διεξοδο η δυσφορια που νοιωθεις με ολα αυτα, που εκφραζεται σωματικα πλεον, να εκανες μια επισκεψη σε καποιον ψυχιατρο-ψυχοθεραπευτη η ψυχολογο που θα ειχες καποιες καλες συστασεις γι αυτον, εστω κρατωντας τις επιφυλαξεις σου.
να του ελεγες ξεκαθαρα οτι τον επισκεπτεσαι γιατι στο συνεστησε ο καρδιολογος, οτι εσυ η ιδια δεν γνωριζεις αν και τι μπορει να σου κανει για να ηρεμησεις απο τις σωματικες ενοχλησεις και να πεταξεις ετσι το μπαλακι στον \"ειδικο\"...
εαν σε κερδισει, εαν νοιωσεις καλα, εαν νοιωσεις οτι ισως μπορεις εκει να βοηθηθεις, συνεχιζεις...
αν σου ξυνισει, μην ξαναπας..
remedy...
Αν είχα μια επιφύλαξη για τους γιατρούς, από τη στιγμή που μπήκα εδώ και διάβασα διάφορα, τώρα ειμαι εντελώς αντίθετη. Εγώ σου λέω ότι τα λέω όλα αυτά και μου δίνει πχ...ladose...οκ?
Τι θα του πω?
Δεν θέλω?
Θέλω να μιλήσουμε?
Έχω μια φίλη που πάει έξι χρόνια σε ψυχολόγο για να ξεπεράσει κρίσεις πανικού που είχε τρεις φορές το χρόνο.
Έχει δώσει του κόσμου τα λεφτά και τώρα το παθαίνει μια!
Μου φαίνεται σα να βάλω τον εαυτό μου σέ ένα Γολγοθά που δεν έχει τέλος...
ΠΕΣ ΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΑΥΤΑ
Εγώ πάντως έτσι του είπα.Και του λέω ακόμα κάποιες φορές που μου λέει πάλι για φάρμακα.Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις ότι σου πει.Η απόφαση πάντα είναι δικιά σου.Quote:
Αν είχα μια επιφύλαξη για τους γιατρούς, από τη στιγμή που μπήκα εδώ και διάβασα διάφορα, τώρα ειμαι εντελώς αντίθετη. Εγώ σου λέω ότι τα λέω όλα αυτά και μου δίνει πχ...ladose...οκ?
Τι θα του πω?
Δεν θέλω?
Θέλω να μιλήσουμε?
Σε βοηθάει όμως?
Εμένα η φίλη μου, μου λέει πως έξι χρόνια τώρα μιλούν για τα παιδικά της χρόνια και τελικά κατάλαβε ότι για όλα φταίει ο πατέρας της που ήταν αδιάφορος.
Δεν της το είπε ο γιατρός.
Εκείνη το κατάλαβε μετά από τόσο κουβέντα....δύο φορές το μήνα!
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΛΕΩ ΘΕΟΦΑΝΙΑ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΙΑ 10ΕΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ; ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;
Σωστά..
Αν ένας άνθρωπος έχει κάτι πραγματικά σοβαρό, όπως ψυχώσεις, εγώ πιστεύω ότι το άγχος και την κατάθλιψη μπορεί να την παλέψει...αν βέβαια έχει και λίγο δύναμη μέσα του...
Δεν σου το είπα αυτό για να σου πω να πας σε γιατρό.Σε καμία περίπτωση.Απλώς το ανέφερα.Οτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πάρεις και φάρμακα,ακόμα και αν σου προτείνει.
Οσο γι\'αυτό που λες,για τη φίλη σου..εμένα όσες φορές έκανα τέτοιου είδους ψυχοθεραπεία,ψυχανάλυση δηλαδή,να συζητάμε για τα παιδικά μου χρόνια κλπ,δεν με βοήθησε.Και θεωρώ ότι έχασα το χρόνο μου το διάστημα που έκανα τέτοια θεραπεία.Απορώ γιατί συνέχιζα.Τέλοσπάντων.
Τώρα αυτό που κάνω,συζητάω δηλαδή γι\'αυτά που με απασχολούν τώρα,με βοηθάει πολύ περισσότερο.
Προφανως έχεις πέσει στο σωστό γιατρό...
Εγώ-τι να πω-φοβάμαι...
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΛΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΩΣQuote:
Σωστά..
Αν ένας άνθρωπος έχει κάτι πραγματικά σοβαρό, όπως ψυχώσεις, εγώ πιστεύω ότι το άγχος και την κατάθλιψη μπορεί να την παλέψει...αν βέβαια έχει και λίγο δύναμη μέσα του...
Εμ εκεί είναι το θέμα.Οτι σε καταστάσεις με έντονο άγχος και κατάθλιψη πολύ εύκολα χάνεις το κουράγιο και αισθάνεσαι ότι δεν έχεις άλλη δύναμη.Quote:
αν βέβαια έχει και λίγο δύναμη μέσα του...
Θεοφανια,
η καθε περίπτωση, ειναι μοναδικη. Θεωρεις οτι ο ψυχοθεραπευτης θα σε κανει να κανεις κατι με το ζορι?Ή θα σε οδηγήσει σε μονοπάτια που δεν θές?Οπως αυτο της εξάρτησης? Τόση δύναμη λες να χει? Εχει την δύναμη που εσύ θα του δώσεις.Οπως δλδ κ σε καθε ανθρωπο,σε καθε διαδικασια.
Δειξε πιστη στον εαυτο σου. Η ψυχοθεραπεια ειναι το μεσο για να φτάσεις καπου.Ειναι μεσο αυτογνωσιας. Και εχει αρχη μεση κ τέλος. Και η ψυχοθεραπεια.
Κατι τελευταιο, η ψυχοθεραπεια δεν συμπεριλαμβανει φαρμακευτικη αγωγη. Μονο σε καποιες περιπτώσεις. Και δεν ειναι ευκολη διαδικασια....Ειναι αληθεια οτι ποναει....
ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩQuote:
Originally posted by MANTHES
ΣΩΣΤΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. Η ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ. ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΤΗΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ
Σοφια
Όταν ένας άνθρωπος είναι αδύναμος, βλέπει το γιατρό σαν Θεό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για θέματα της ψυχοσύνθεσης μας που ακροβατούμε πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί.
Η αποψη μου είναι πως οι καλοί γιατροί είναι σαν τους καλούς παππάδες...ελάχιστοι.
Απ την άλλη, αν κάποιος πάιρνει δύναμη και βλέπει καλυτεύρευση, δεν το συζητώ ότι πρέπει να πάει.
Εγώ όμως που είμαι προκατειλειμμένη, μόνο καλό δεν θα μου κάνει.