Quote:
Originally posted by imagine
Πωπω, μια τέτοια θεωρητική συζήτηση γιατί έφερε τόσους χαρακτηρισμούς??? Ο καθένας καλώς έχει την άποψή του και την παραθέτει αλλά δεν είναι απαραίτητο να πείσει και τους άλλους….
εγω απλα πιστευω απ αυτα που γραφει η remedy οτι ειναι εντελως ατομιστρια στον τροπο που σκεφτεται, αυτη ειναι η γνωμη μου κι αυτη μπορει να σχηματισει οτι γνωμη θελει για μενα. Οταν τον αλλον τον βλεπεις σαν ανθρωπο που θα μπορουσες να σουν στη θεση του, πιστευω οτι δεν κανεις καποια πραματα. Αμα ειναι μονο να νιωθουμε τυψεις και να νοιαζομαστε για τους συγγενεις και τους φιλους και τους αλλους σαν \'\'ξενοι που δε με νοιαζει και να πληγωθουν γιατι δε χρωσταω τιποτα σε κανενα\'\' δεν παμε μπροστα, γιατι ολοι λεμε ποσο η εποχη εχει οδηγησει στην αποξενωση και δεν υπαρχει αλληλοκατανοηση και αλληλοβοηθεια κι απ την αλλη τα δικα μας σκεπτικα το συντηρουν.
Quote:
Susperia, έχεις πορωθεί με αυτό το θέμα, έχω ζαλιστεί με τα σεντόνια που γράφεις, αδύνατο να τα διαβάσω.
αστα γα*α τα! εχεις δικιο.
Quote:
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά… Ο α, ο οποίος έχει σοβαρό δεσμό με την γ, γνωρίζει τη β και υπάρχει έλξη μεταξύ τους.. οκ? Υπάρχει τίποτα μεμπτόν μέχρι στιγμής?? Όχι, δεν μπορούμε να καταδικάσουμε την ερωτική επιθυμία και τα συναισθήματα που προκύπτουν από τη συνάντηση δύο ανθρώπων, δεν φταίνε σε τίποτα . Γενικά μιλώντας, έτσι?
Προχωράμε στο επόμενο βήμα. Ο α κάνει σεξ με τη β. Κάτι μεμπτόν σε αυτή καθ αυτή την πράξη??? Όχι, εγώ δε βλέπω κάτι κατακριτέο στο σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων που γουστάρουν ο ένας τον άλλον και συναινούν απολύτως. Πού εντοπίζεται λοιπόν το πρόβλημα?? Στη σχέση α-γ και όχι φυσικά στη σχέση β-γ, η οποία είναι και ανύπαρκτη. Εκεί υπάρχει το ψέμα και η υποκρισία.
Το θέμα μας λοιπόν είναι το εξής, όπως το εισπράττω. Η β, έχοντας σαν ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η γ πληγώνεται και κοροιδεύεται από τον α, φταίει?
Είναι πολύ δύσκολο ν απαντηθεί, και εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Πχ εγώ ρωτώ, γιατί είναι καλύτερο η β να «προστατέψει» τη σχέση της γ εις βάρος της ίδιας της της επιθυμίας??? Γιατί κι από πότε οι επιθυμίες των άλλων μετράνε περισσότερο από τις δικές μας?? Γιατί έχουμε ως απόλυτο δεδομένο ότι ο δεσμός α-γ αξίζει και θα εξακολουθήσει να υφίσταται??
Έχουμε κανένα δεδομένο για το δεσμό α-γ?? Είπαμε όχι, μπορεί να είναι και χάλια. Επομένως, γιατί αυτός ο προβληματικός δεσμός (προβληματικός διότι ο ένας σύντροφος ψάχνεται έξω από το δεσμό) αξίζει περισσότερο από την έλξη α-β??
Επόμενο βήμα, η σχέση α-β συνεχίζεται παράλληλα με τη σχέση α-γ. Ναι, εκεί υπάρχει πρόβλημα, εκεί υπάρχει μια συνεχιζόμενη κοροιδία του α προς τη γ με γνώση της β, μια πάγια κατάσταση βασιζόμενη στο ψέμα και τείνω να συμφωνήσω μόνο ως προς αυτό το κομμάτι με τον susperia, αλλά εδώ δε μιλάμε για τη συνέχιση και εξέλιξη της απιστίας αλλά για το κομμάτι της πρώτης(ίσως και μοναδικής) σεξουαλικής επαφής α-β, σωστά???
πρωτον, εκει που λες οτι ο α κανεισ εξ με τη β, δεν υπαρχει κατι μεμπτον στην πραξη αυτη καθ αυτη. Εχω απαντησει οτι δεν εχει νιημα να κρινουμε αυτη καθ αυτη μια πραξη, αλλα απο τις συνεπειες της. και το να κλωτσησω μια μπαλα δεν εχει κατι μεμπτο, αλλα αμα το κανω για να του τη φερω του αλλου στα μουτρα τοτε καπου υπαρχει προβλημα. Αυτο λεω εγω τοσο καιρο αλλα η remedy δεν θελει να το παραδεχτει. Υπαρχει καποιος που να διαφωνει στο οτι δεν μπορουμε να μην κρινουμε μια πραξη απο τις συνεπειες της?
Quote:
Βεβαίως, επιμένω πως στην real life συνυπολογίζονται πολλοί άλλοι παράγοντες όπως πχ η ύπαρξη παιδιών, το είδος και το μέγεθος της έλξης α-β , η κατάσταση της σχέσης α-γ κλπ, οπότε είναι τουλάχιστον ουτοπικό να πούμε ότι μπορούμε να εξάγουμε γενικό συμπέρασμα το οποίο θα μας χρησιμεύσει σε κάτι.
Αυτά, φιλικά και Χριστός ανέστη. Καλά να περνάτε!!!
ακριβως γι αυτο δεν παιρνουμε παραμετρους, και αναλυουμε τα βασικα. Σε μια συγκεκριμενη περιπτωση, συνυπολογιζουμε και τις παραμετρους. Γιατι το κανουμε και τι νοημα εχει? γιατι ειναι ο μοναδικος τροπος να γινει συζητηση μη βασιζομενος σε απλες γνωμες αλλα σε σκεψεις. Με ουσια ή μη, ας το κρινει ο καθενας.