Originally Posted by
elisabet
οκ εσύ ξέρεις καλύτερα φυσικά. Απλά στο λέω για να ξέρεις ότι ακόμα και οι φόβοι που έχουμε δεν προκαλούνται τυχαία, πολλές φορές αν όχι πάντα έχουν σχέση με τον τρόπο που μεγαλώσαμε και δεν είναι πάντα ο προφανής λόγος. Ας πούμε εγώ για πολλά χρόνια φοβόμουν τους γιατρούς, συγκεκριμένα τις ενέσεις, αλλά δεν πλησίαζα γιατρό για κανέναν λόγο, ένιωθα ταχυπαλμία και μόνο που έμπαινα σε ιατρείο ή νοσοκομείο. Εξαιτίας αυτού δεν είχα κάνει ποτέ ούτε εξετάσεις αίματος. Μεγαλώνοντας και προσπαθώντας να το παλέψω συνειδητοποιούσα ότι αυτή η φοβία μου είχε δημιουργηθεί γιατί εγώ το ένιωθα ως βάρος στην οικογένεια αν αρρώσταινα. Επειδή υπήρχαν τέτοια θέματα στην οικογένεια, θεωρούσα πως εγώ δεν έχω δικαίωμα να αρρωστήσω πχ. Θεωρούσα πως μπορούσα να τα καταφέρω όλα μόνη μου. Όταν άρχισα να το καταλαβαίνω αυτό, όσο περισσότερο το επεξεργαζόμουν, τόσο λιγότερο φοβόμουν τελικά μέχρι που τώρα μπορώ να σου πω οτι δεν φοβάμαι καθόλου.
Σκέψου λοιπόν, δεν στο λέω για να το πεις εδώ, για να καταλάβεις εσύ εννοώ και να βοηθηθείς, μήπως υπάρχει κι άλλος λόγος που φοβάσαι την νύχτα εκτός από τον προφανή. Αυτό που σου συνέβει βέβαια είναι σοβαρός λόγος αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε κι ίσως να υπάρχει κι άλλος λόγος που συντηρείται ακόμα αυτή η φοβία και δεν το ξεπερνάς.