ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ. ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ;
Printable View
ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ. ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ;
Αφρούλα όλα στο μυαλό σου είναι.Είμαι σίγουρη ότι το τραγούδι δεν είχε καμία σχέση με σένα.Εσύ το ερμηνεύεις έτσι επειδή έχεις το μυαλό σου εκεί συνέχεια.
τι να μου πει?χαζη ειμαι???το ξερω μονη μου .Μαρεσει εχω κανει και σεμιναρια ψυχολογιας και γνωριζω πολλα!Τρομαρα μου!
Αυτο προσπαθω να πιστεψω dalia αλλα δεν μπορω!!!!!!!Αληθεια.
afrula μου, επέτρεψε μου να πώ την γνώμη μου, αν και δεν είμαι ειδική, απλά από όσα καταλαβαίνω και γνωρίζω.
Δε νομίζω πως πάσχεις απο δυσμορφοφοβία. Τα άτομα αυτά ασχολούνται υπερβολικά πολύ με την εμφάνισή τους, σε σημείο τέτοιο που δυσκολεύουν την ζωή τους (κι εκεί εξάλλου είναι το πρόβλημα). Ξέρω άτομο που έπασχε από αυτό και ξυπνούσε στις 3 τα ξημερώματα για ετοιμαστεί μέχρι τις 8 που θα πήγαινε σχολείο. Εσύ το μόνο που έχεις είναι πως φαντάζεσαι πως οι γύρω σου σχολιάζουν αρνητικά την εμφάνισή σου... πως όλοι μιλούν για \'σενα και τα ψεγάδια σου... κι εγώ πολλές φορές αγχώνομαι για το τί λένε οι γύρω μου, αλλά αν το καλοσκεφτείς κι εμείς λέμε για τους άλλους... Κι εγώ έχω δει κοπέλα και έχω πεί \'\'πω πω χοντρή που είναι, που να βρεί άντρα η καημένη\'\', αλλά το έχω ακούσει και για εμένα όμως αυτό... Μη δίνεις τόση σημασία τι λένε οι γύρω σου!!! Ακόμη κι αν στο λένε κατάμουτρα!!!
Όσο για το τραγούδι, το αποκλείεις να το έλεγαν γιατί όντως κάποιος περιμένει ένα σου σημάδι μόνο για να κάνει καμιά κίνηση???
Ξέρεις, και η μαμά μου προχθές έβλεπε Λάκη και με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει: Ο Λάκης για εσένα έλεγε, που θα μπουν οι Γερμανοί στον ΟΤΕ και μετά θα πρέπεί να τα κάνουμε όλα μετάφραση κλπ κλπ (σημείωση: είμαι μεταφράστρια). Η μαμά μου όμως δεν πάσχει από δυσμορφοφοβία, άλλα προβλήματα έχει... Το να παρερμηνεύεις τα πάντα γύρω σου είναι κομματάκι κουραστικό και παράλογο... Αποδέξου πρώτα έσυ τον εαυτό σου και ίσως τότε να πάψεις να αναζητάς την αποδοχή από κάθε άσχετο γύρω σου...
Ουτε οι γνωσεις ουτε η εξυπναδα βοηθανε σε πολλες περιπτωσεις...δεν νομιζω οτι εισαι ασχημη ουτε οτι ο κοσμος ασχολειτε τοσο πολυ μαζι σου,θα ασχολειτε...γιατι ο καθενας ακομα και αν δεν θελει ριχνει την σκια του σε αυτο τον κοσμο...αλλα οχι στο σημειο που νομιζεις εσυ.Quote:
τι να μου πει?χαζη ειμαι???το ξερω μονη μου .Μαρεσει εχω κανει και σεμιναρια ψυχολογιας και γνωριζω πολλα!Τρομαρα μου!
Συζητησε το με τον γιατρο σου.
Εγώ πάντως εξακολουθώ να έχω την απορία.
Έστω, ότι σε θεωρούν ασχημόπαπο..
Και;
Αλλο το τι εισαι...και αλλο το να νομιζεις οτι οι αλλοι σε πληγωνουν στα ευαισθητα σημεια σου και σε προσβαλλουν.
Δεν νομιζω οτι μια χοντρη ή ενας χοντρος περπαταει στον δρομο και ολοι ασχολουνται με την παρτη του να του πουνε ποσο χοντρος εισαι... ή ποσο κοκαλιαρης εισαι...ή ποσο μεγαλη μυτη εχεις ή δεν ξερω τι.
Δεν ειναι φυσιολογικη αντιδραση κοσμου να σου πει κατι μπροστα σου...αλλα και πισω απο την πλατη σου μπορει να σχολιασει αλλα ως ενα σημειο...συνηθως τους αφηνεις αδιαφορους...αλλο ενα προσωπο απο τα χψζ που συναντησαν σημερα καθως βγηκαν απο το σπιτι.
Μπορει βεβαια να κανω και λαθος.
afrula μου, Αυτο που σου συμβαίνει δεν ειναι και δα κάτι φοβερό και μοναδικό. Ουτε λόγος για χάπια. Το εχεις δώσει τεράστιες διαστάσεις μου φαινεται. Ολα οι γυναίκες λίγο πολύ εχουμε τέτοιου είδους ανασφάλειες για την εμφάνισή μας. Και πως να μην έχουμε με τέτοιο βομβαρδισμό απο τα Μ.Μ.Ε. για την τέλεια εμφάνιση και την τέλεια γυναίκα!!
Γιατί σε εχουν πλάκώσει στα χάπια, μηπως υπαρχει καποια αλλη διαγνωση και αυτό με την εμφάνιση ειναι το κερασάκι στην τούρτα!! Ισως κατάθλιψη;
Οταν πηγαινα 1η γυμνάσιου νομιζα οτι εχω πολύ χοντρά πόδια και δεν εβαζα με τιποτα φούστα. Ηξερα όμως οτι δεν ειναι ετσι γιατί ειμαι πολύ αδύνατη και γυμναζομαι συνέχεια. Παρολα αυτά δεν τολμούσα. Οταν το επιχειρούσα και εβγαινα έξω, νομίζα οτι ολοι εμένα κοιτάνε που φορεσα φούστα και οτι γελάνε και σχολιάζουν τα πόδια μου. Λες και δεν υπήρχε στο μαγαζί αλλη κοπέλα που να φοράει φουστα. Τοτε ολα τα συνδυαζα με αυτό. Σχολια για ποδοσφαιριστές...για μενα σπόντα ήταν. Για χοντρές για μένα ήταν.
Αν φορούσα παντελόνι ολα μια χαρά. Ημουν αλλος ανθρωπος με αυτοπεποίθεση και μεγάλη κοινωνικότητα. Τιποτα δεν γινόταν. Τελικά κατάλαβα πως σαν κορίτσι ειχα εγω το κομπλεξ και καθε φοβος μου επιβεβαιωνόταν. Τραβουσα την προσοχή των άλλων με την κομπλεξική στάση μου. Πως καθόμουν πως μιλούσα, και αυτό που εβγαζα ήταν τελείως αρνητικό. Καταλαβα τελικά πως δεν ειχε να κάνει με την φουστα αλλα με αυτό που εκπεμπα στους αλλους. Μιζέρια!!
Σημασία δεν εχει πως ειμαστε εμφανισιακά αλλα αυτό που εκπέμπουμε.Οπως λέει και ο Μανθες η αυτοπεποίθεση που έχουμε και η αγάπη στον εαυτό μας. Δεν εχει νοημα η φωτο γιατί και η πιο ασχημη του κόσμου να ήσουν, αν ενιωθες ομορφη και αγαπούσες τον εαυτό σου αυτά τα σχόλια θα λαμβανες και σημασία δεν θα έδινες για το τι λένε οι άλλοι.
Μονη σου το δημιουργείς ολο αυτό. Κανεις δεν ασχολείται πραγματικά με την εμφάνιση(10 λεπτα της γνωριμίας σου βάζω), γιατί μετά ελκουμε τους ανθρώπους με την ενέργεια μας. Οσο αρνητικά σκεφτεσαι τοσο θα ελκυεις ανθρώπους που θα σου επιβεβαιώνουν αυτές της σκέψεις.Οσο κολλημένη εισαι σε αυτό τόσο θα νιώθεις οτι όλοι ασχολούνται μαζί σου σχολιαζοντας.
Στην δουλειά μου με εφήβους πάντως που οι περισσότεροι εχουν το δικό σου πρόβλημα,κυρίως εμφανισης σε σχέση με ενδιαφέρον για το άλλο φύλλο, δεν τους δίνουμε χάπια. Τωρα αν εχεις και αυτοκτονικές τάσεις το πράμα πάει άλλου. Ο γιατρός σου τι σου εχει πει;
αγαπημενη μου Ελξη σευχαριστω για την αποψη σου.Λοιπον δε ξυπνησα ενα πρωι και ειπα με βλεπουν ασχημη.Σωστα?Η ιστορια μου αρχιζει λοιπον...Απο μικρη ημουν ντροπαλο κοριτσι.Θυμαμαι τα ξερα ολα στο σχολειο και δε σηκωνα το χερι!!!Στο γυμνασιο ειχα παρεες αλλα προτιμουσα τη ταξη και οχι το προαυλιο.Στο λυκειο δεν ειχα κολλητη και στο προαυλιο δεν εβγαινα ποτε ουτε στη γυμναστικη.Αρχισα να βαφομαι αλλα ουτε εγω θυμαμαι πως.Συνεχως μου λεγαν εισαι κατασπρη με αυτο το μεικ απ!!!Γιατι παστωνεσαι με τοσο μεικ υπ αφου εχεις ωραια χαρακτηριστικα.Στα 16 μου πηγα με το μπαμπα μου τον καημενο και εκανα λειζερ η χαζη για τις φακιδες μου και ενα σημαδι που ειχα κυκλικο στο προσωπο στο μαγουλο που ειχε δημιουργηθει απο τσιμημα κουνουπιου!Αυτο εφινε σχεδον αορατο οι φακιδες φυσικα ιδιες και βγηκα με καμμενο προσωπο εννοω κοκκινα σημαδακια!!!!!Με τους απατεωνες.Ετσι αναγκαστηκα να ξυπναω 6.30 για να βαφομαι για να μη φαινονται τα σημαδια.Ετσι αφου δεν ειχα ιδεα απο μακιγιαζ ειχα δοκιμασει απολα.Φυσικα δεν εβγαινα εξω.ΤΑ σημαδακια φυγανε σε 6 με 8 μηνες.Καφετερια πηγα πρωτη φορα στα 18.Σουπερ μαρκετ μεχρι και στο περιπτερο πηγαινα με παρεα.Εκανα μια σχεση και εξαρτηθηκα απο αυτην .Χωρισαμε και ενιωσα να εγινε το τελος του κοσμου.Φυσικα επαθα καταθλιψη πηγα σε καθηγητη του Αιγηνητιου και μου δωσε seroxat.ΜΕτα μου δωσε dumyrox,zanax,zyprexa,lexotanil.Φανταστει τε και δεν ηταν ιατρος που δινει χαπια!!!Φανταστειτε να πηγαινα σε αλλον!!!!!
σΙγα σιγα με βοηθησαν παρα πολυ τα χαπια και εβγαινα εξω.Εφτασα μεχρι να πηγαινα σε αλλη πολη νησι βεβαια να με περιμενει καποιος εκει δικος μου.Τωρα κοινωνικη φοβια ,αγοραφοβια ηταν δε μου παν...Τωρα παιρνω serequel,zoloft kai tavor.ΓΙΑΤΙ?Για να μην με κυριαρχησουν οι ιδεες!!!!!!!
Ειμαι υπερηφανη για τον ευτο μου.ΔΟΥΛΕΨΑ σαν πωλητρια και σεκυριτυ.Προσπαθω !!!!!!!!!!!Δεν παιρνω τα χαπια και ειμαι ξαπλα!Θελω να ζησω!!!Δυστυχως ο αδερφος μου πασχει απο ψυχωσικη συνδρομη παιρνει τα βαρια χαπια αλλα δε προσπαθει.Δε κοιταει τι θα κανει.Κοιταει εμενα και ολους τους αλλους.Βεβαι ευτυχως βγαινει εξω για ψωνια δικα μας δικα του.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!ΑΣΠΡΗ Η ΑΣΧΗΜΗ?ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.Ευτυχως ειμαι ψηλη αλλιως θα μουν πραγματικα ασχημη βαρελακι.Μετα σκεφτομαι οπως μου χει πει και ηδη ηξερα η ψυχολογος μου που πηγαινω 3 φορες το μηνα εγω και ο καθρεπτης μου.Ειμαι ευτυχισμενη και δεν σκεφτομαι τις ιδεες αλλα μετα λεω αν με βλεπυν ασχημη???????Και τι δηλαδη αυτο ποθ βλεπω εγω ειναι ψεματα.Οχι.Τι βλεπυν ασχημο?Αφου οι δικοι μου και πρωτα εγω δεν βλεπω κατι ασχημο.Η ψυχολογος μου λεει δεν θα μαθουμε ποτε πως σε βλεπυν οι αλλοι ουτε τι σκεφτονται .Αυτο ειναι παραλογο.Θα τρελλαθω.Μα ηδη ειμαι τρελλλη!
Καλή μου Αφρούλα, σε καμία περίπτωση δεν εισαι τρελή! Δεν υπάρχει λόγος να βάζεις ταμπέλες στον εαυτό σου. \"Ασχημη\", \"τρελή\'\'. Εισαι ενα κορίτσι σαν όλα τα άλλα που βασανίζεται απο σκέψεις- σκέψεις...Αλλα εισαι τυχερή που το εχεις δεχτει και το αντιμετωπίσεις.Εχεις τόσο μεγαλη δυναμη και θεληση που σε θαυμάζω. Πρέπει να εισαι περήφανη. Να συνεχίσεις να το παλεύεις. Γιατρό εχεις αλλαξεί;;για τα φάρμακα.
Δεν νομίζω να εισαι αγοραφοβική, εγω θα ελεγα πως εχεις ιδεοψυχαναγκασμό, χωρίς βεβαια να ειμαι ψυχιατρος. Παντως θα μπορούσες να δεις και εναν ενεργειακό θεραπευτή. Εχω γράψει και σε άλλα ποστ. Μπορει να σε βοηθήσει πολύ και να εκκλείψουν οι ιδεές αυτές. Επισης αν θέλεις διαβασε και στα αλλα που γράφω καποιες ασκήσεις που διώχνουν τέτοιες σκέψεις. Δεν ξερω αν θα σου ταιριάζουν.
Να σκεφτεσαι πως θα ήταν παράλογο να αρέσουμε σε όλους τους ανθρώπους. Ή να θέλουμε σε όλους να ειμαστε αγαπητοί και αρεστοί. Αγαπα εσυ τον εαυτό σου και τότε θα έχεις ανθρώπους διπλα σου, που αξίζει να ειναι δίπλα σου.
αφρουλα μου αυτη η φραση σου \"ειμαι τρελη\"μου θυμισε λιγο την προτερη κατασταση μου!κατακλιζεσαι απο ενα σωρο ιδεες και φοβιες που καποια στιγμη νομιζεις θα φρακαρει το μυαλο σου και πλεον μ\'αυτα που σκεφτεσαι πιστευεις οτι τρελαινεσαι?αφρουλα μου οι τρελοι δεν ειναι ετσι!!μηπως εχεις καποια ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη?υπαρχει καποιος αλλος στην οικογενεια σου που να εχει καποιο ψυχολογικο προβλημα εκτος απο τον αδερφο σου?πως περνας μια μερα σου για περιεγραψε μου!ολα θα πανε καλα!
Παρε μια βαθια ανασα, και ηρεμησε!!
τρελη, σιγουρα δεν εισαι. Ολοι, στο απωγειο των φοβιων και των καταθλιπτικων σκεψεων, το σκεφτηκαμε κι ανησυχησαμε για την τρελα. Τρελα, μια εννοια που δειχνει ποσο φοβομαστε τον εαυτο μας, το μυαλο μας.
Εισαι σιγουρη οτι η διαγνωση που σου εγινε ειναι η σωστη?
Εχεις δοκιμασει να απευθυνθεις στο Κεντρο Ψυχικης Υγιεινης που υπαγεσαι? Αν κρινουν οτι χρηζεις ειδικου, θα μπεις σε προγραμμα ψυχοθεραπειας, εντελως δωρεαν. Για δοκιμασε το.
Παρε και τη γνωμη δευτερου ψυχιατρου.
Εχεις κανει βελτιωση, εφοσον βγαινεις, δουλευεις, και μπραβο σου! Θα πας πολυ μπροστα, αρκει να το θελεις.
Σου κολλανε ιδεες, εμμονες. Δεν ειμαι ειδικος, αλλα γνωμη μου ειναι οτι εκει ειναι το προβλημα.
Αυτες οι ιδεες, δεν λενε πολυ την αληθεια..ισα που την αγγιζουν.
Τι θελω να σου πω με αυτο.
Η σκεψη\"ειμαι ασχημη, οι αλλοι θα με βρουν ασχημη\" κρυβει μια αγωνια.
Προσοχη ομως! Απο κατω απο αυτην την αγωνια για την γνωμη των αλλων, υπαρχουν αλλες αγωνιες, πιο βαθιες, ουσιαστικες, αληθινες.
Αυτες πρεπει να εξερευνησετε με τον ειδικο.
Η εμμονη σου ειναι το καμπανακι οτι κατι δεν παει καλα.