-
Barba(Βάνα)χα,πώς στα λέω ε,μήπως έχεις καλομάθει όλη την οικογένεια και σου ζητάει ο καθένας τα δικά του στο μαγείρεμα;Στο λέω γιατί κι εγώ μια εποχή το ίδιο είχα πάθει.
"Εγώ δε θέλω αυτό,φτιάξε μου κείνο,όχι,εγώ δε θέλω τούτο,φτιάξε μου αυτούνο αλλά με τούτοτου,εγώ θα φάω αυτό από εκείνο,αλλά όχι με τέτοιο αλλά με το αποδαύτο του από πάνω και άμα δεν έχει το παράλλο δεν τρώω".Είχα καταντήσει η γυνή να φτιάχνω στο ίδιο ταψί,ένα παστίτσιο σε τέσσερις παραλλαγές.Ένας ήθελε την μπεσαμέλ λεπτή,άλλος χοντρή,άλλος δεν ήθελε τον κιμά,άλλος δεν ήθελε τα μακαρόνια σε παχύ στρώμα,ρε δε μας παρατάτε τους λέω μια μέρα,όλοι έτσι και βρείτε τα μεταξύ σας.:smilegrin:
Διατροφή τώρα κάνετε όλοι εκτός του γιου αν κατάλαβα καλά;
-
σωστο κι αυτοοοοοοοοο
μπαρμπαρα μηπως να το σκεφτοσουν και συ να τους ξεκαθαρισεις οτι δεν ειναι εστιατοριο το σπιτι?
μηπως θα ηταν καλη ευκαιρια να μαθουν και οι αντρες του σπιτιου να μην τρωνε σαβουρες?
ή θα αρχισουν σπιτι τη νηστεια και μετα θα πλακωνουν ντελιβερυ και τετοια?
-
ολως τυχαιως χθες αρνηθηκα να κανω τηγανητες πατατες τον μικρο επειδη δεν του αρεσαν του φουρνου που ειχα μολις φτιαξει και επειδη πεινουσε την εβγαλε με κριθαρακι απο την κυριακη!!
νικησα οεο! και κερδισα και χρονο! μια χαρα.
λοιπον θα αρχισω το σας αρεσει? φατε. δεν σας αρεσει? εχουμε και ψωμοτυρι!
ναι, καλα καταλαβες κλικ. οι αντρες δεν πολυακολουθουν τη διατροφη μας. ομως δεν μπορω να πω. πρωτη φορα ο συζυγος καταλαβαινει τι θα πει δεν θα μαγειρεψουμε χοιρινο για να μη ζηλευει η κορη. και το δεχεται.
ισως γιατι εχει τα ιδια σχεδον προβληματα με αυτη και πιστευει οτι θα του δωσει ο γιατρος την ιδια διατροφη. προετοιμαζεται δηλαδη!
ντελιβερυ το εχω κοψει. μονο οταν συμφωνησω!! τουλαχιστον οχι στο σπιτι!!!
σαμπινα μου, ναι καλα το καταλαβες, ειμαι η βανα, φτυστη ομως οχι ιμιτασιον! η μονη διαφορα ειναι εγκεφαλικη. νομιζω? θελει προσπαθεια να τη φτασουμε ε?
και τι μαγειρευουμε για αυριο? ατιμη κοινωνια! ευτυχως ειναι σαββατο!! οχι οτι δεν εχω δουλειες! εγω και να μην εχω? το μονο χαλαρωμα που προβλεπεται ειναι την κυριακη το πρωι στη βαπτιση που θα παω και θεσσαλονικη. το απογευμα ομως, παλι χωμενη στη κουζινα να ετοιμαζω για δευτερα τις βαλιτσες και τις κατσαρολες!
-
Μπαρμπούνι μου γλυκό.. έχω πάθει κατιτίς τώρα που το διάβασα μονοκοπανιά το τόπικ σου!
Πρώτον, επιβεβαιώνεται περίτρανα αυτό που ήδη ήξερα για σένα.. ότι δηλαδή είσαι μια υπέροχη μανούλα που κάνει τα πάντα για τα παιδιά της!
Το άλλο που επίσης ήδη ήξερα είναι πως είσαι τρομερή μαγείρισσα και δεν βαριέσαι ούτε και δυσανασχετείς να περνάς ώρα στην κουζίνα για να τους έχεις όλους ικανοποιημένους!
Αλλά βρε Μπαρμπούνι.. κουράστηκα και μόνο που το διάβαζα το τρέξιμο που ρίχνεις αυτό το διάστημα! Και ξέρεις πως και γω δεν περνάω εύκολα.. αλλά αυτό το δικό σου δεν παλεύεται!! Κοίτα να τους σκληραγωγήσεις λίγο τους άντρες της ζωής σου τώρα που το κορίτσι μας χρειάζεται στήριξη και βοήθεια..και μη σε απασχολεί.. δεν παθαίνουν τίποτα! Τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για όλους, είμαι σίγουρη!
Καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο στα άπειρα τρεξίματά σου από αύριο πάλι Μπάρμπι μου! Φιλάκια
-
Δεν διαβασα ολο το τοπικ αλλα καπου πηρε το ματι μου οτι υπαρχει προβλημα με τ διαβασμα τ παιδιών? επειδη ημουν προσφατα στ σχολειο κ φετος παω για τ δευτερο χρονο στ Πανεπιστήμιο δεν ημουν απο τις πιο καλες μαθητριες και χαρηκα πολύ οταν μπηκα και στη σχολη που ηθελα κιολας:D
η λυση ειναι να διαβαζουν τ παιδια τ μαθηματα σαν γνωση να σκεφτονται οτι εκεινη τη στιγμη μαθαινουν κατι που σε καποια στιγμη της ζωης τους θα τους χρησιμευσει ετσι θα διαβαζουν οπως διαβαζουν ενα βιβλιο
με αυτο το τροπο διαβαζω για το πανεπιστημιο και εχω γεμισει στα εννιάρια!
-
Κοριτσια σας ευχαριστω για τα σχολια
λουνα μου, κι εγω δεν ημουν ποτε καλη αλλά στη σχολη που ηθελα πετυχα κι εγω! αυτο σημαινει οτι μπορει να μην αποστηθιζουμε αλλά μυαλο ξουραφι ε?
πεννουλα μου που με επισκεφτηκες και τα διαβασες ολα! καλη επιστροφη λοιπον! ναι, αρχισα να τους γκρινιαζω πολυ και ελπιζω να πετυχω!!
-
κοριτσια εσεις με την αδυναμια αποστηθισης, εχετε φωτογραφικη μνημη? αυτο που λεμε "ειμαι οπτικος τυπος" ?
εγω ολα οπτικα τα θυμαμαι. ακομα και κειμενα για διαγωνισματα και εξετασεις πολλες φορες ξεκινουσα απο το να θυμηθω σε ποιο σημειο της σελιδας ηταν γραμμενο κλπ
και γενικα μου συμβαινει συνεχεια αυτο, αν δεν μπορω να θυμηθω μια λεξη, ενα ονομα κλπ να φερνω την εικονα στο μυαλο για να το θυμηθω. πως εμοιαζε η λεξη, αν ηταν μεγαλη κλπ
εχουν αραγε σχεση μεταξυ τους αυτα τα 2?
-
ναι, κι εγω ημουν και ειμαι οπτικος τυπος!! νομιζω σχετιζονται αυτα!
και μαι που μπηκα, ας γραψω τι δεν θα κανω σημερα. δεν θα παω κολυμβητηριο γιατι θα μας φερουν το βιβλιοθηκογραφειο του μικρου. λετε να ειναι μια προφαση μου? με φοβαμαι...λακιζω....
-
-
Και εγω ειμαι οπτικος τυπος!ολα τ θυμαμαι ετσι!αλλα απο οτι μου λενε και οι φιλοι και οι καθηγητες ειμαι εξυπνη
Να σκεφτεσαι οτι θα πας μια μερα κολυμβητήριο γιατι να μην ειναι αυτη?κατι που μπορει να γινει σημερα γιατι να γίνει αύριο?
θελω και εγω να γραφτω το ψαχνω ακομα
-
προφαση-προφαση χθες μια χαρα ημουν που δεν πηγα! θα παω ομως τεταρτη. ελπιζω δηλ.
χθες ακανα μια υπεροχη λαιτ και οικονομικη ψαροσουπα. αξιζει. (δεν εβαλα ρυζι γιατι η κορη δεν τρωει λογω γιατρου)
2 πατατες , 4 καροτα, 1 ολοκληρο κολοκυθι, 1 κρεμυδι, 1 ντοματα. ολα ψιλοκομμενα (εκτος κολοκυθιου) στην κατσαρολα. αλατι. βραζουν κανα τεταρτο. ριχνω και 4 ακεφαλους μπακαλιαρους κατεψυγμενους απο σουπερ (ειναι και οικονομικοι) για περιπου 10 λεπτα. βγαζω τα ψαρια που τα ειχα πανω πανω προσεκτικα για να μη διαλυθουν και εχει κοκκαλα η σουπα. τα υπολοιπα τα βραζω ακομη λιγο. λιωνω με το πηρουνι το κολοκυθακι γιατι δεν το τρωμε ταχα και ανακατευω τακτικα για να λιωσει και το κρεμυδι και η ντοματα. (αν τρωτε σελινο, παει υπεροχα)
και ενα αβγολεμονο στο τελος και ειναι υπεροχη! δοκιμαστε. εγω θα ξανακανω συντομα, πολυ συντομα. και αν θελετε το ψαρι το πετατε, ομως δεν το παραλειπω, δινει υπεροχη γευση. εγω τι κανω το ψαρι: το ξεκοκκαλιζω και ριχνω λεμονολαδο. γινεται επισης υπεροχο. και σκετο λεμονι αν διαιτευω. επισης καλο αν πεινας...
-
καλημεραααααααααααααααααα α:starhit:
αρκει μονο 1 τεταρτο για να βρασει ο μπακαλιαρος?
-
μαρεσε η συνταγη!θα κοιταξω να τ μαγειρεψω συντομα!
-
Όχι.Θέλει δυο-τρεις ώρες για να μαλακώσει,σε δυνατή φωτιά.:smilegrin:
Σε πειράζω,ναι,φτάνει.Πώς τον φτιάχνεις,σούπα κι εσύ σαν της Barb΄?
Ωραία ιδέα αυτή η σούπα,τώρα που αρχίζει να δροσίζει όλες οι σούπες είναι ιδανικές για ελαφρύ κι υγιεινό γεύμα.Αυτό το σελινάκι και το καροτάκι,γιαμς,σλουρπ.
Μπάμιες έχω σήμερα,τις έφτιαξε μάλιστα ο καλός μου,είναι από του πατέρα μου το χωράφι.Ήμουν αδιάθετη,του έδινα οδηγίες και τις έφτιαξε τέλειες!
Καλησπέρεεες^^
-
Παντα βαζω τ αγορι μου να μαγειρεύει ειναι μαγειρας:bouncing:αυτος θα κανει κ τ σουπα!