Θέλω φωτογραφία και εντυπώσεις!!! Μην το ξεχάσεις έτσι?
Printable View
Θέλω φωτογραφία και εντυπώσεις!!! Μην το ξεχάσεις έτσι?
Οχι Πωλινάκι, κ πάλι ευχαριστω, θα επιστρεψω με νεότερα
Από ότι ξέρω για μια επιτυχημένη μαρέγκα πρέπει να προσέξεις να μην πέσει καθόλου κρόκος στα ασπράδια καθώς τα ξεχωρίζεις και ρίχνεις μέσα στα ασπράδια και λίγο ( ελάχιστο χυμό από λεμόνι) γίνεται η υφή του καλύτερη
Ναι κορίτσια μου το ξέρω αυτό και ξέρω και αυτό με το αναποδογύρισμα του μπωλ το θέμα μου όμως είναι ότι εμένα σχεδόν ποτέ δεν ασπρίζει. Τι λεμόνια έχω βάλει τι ζάχαρη άχνη πάντα μένει νερουλή. Μήπως παίζει ρόλο πόσο δυνατά το χτυπάς; Τι σκατά μα να μην την πετυχαίνω ποτέ? Μονίμως όπως βάζω τα ασπράδια έτσι μου μένουν
Δεν την κτυπάς καλά καλή μου. δεν γίνετε να μένουν έτσι. Ακόμα και με σύρμα στο χέρι να τα κτυπίσεις στο 10λεπτό θα σου γίνει μαρέγκα. Χρησιμοποιάς τα σωστά κτυπητήρια του μίξερ σου?
Οταν χωρίζεις τα ασπράδια από τους κρόκους τότε θα σου πέφτει έστω και μικρή ποσότητα από τον κρόκο και έτσι δεν ασπρίζει, την έχω πάθει και εγώ, το χτυπούσα στο μίξερ για μισή ώρα περίπου και τίποτα, στο τέλος το πέταξα, κρίμα τα αυγά...δεν εξηγείται αλλιώς..
Μπορει να μου πει καποιος τη συνταγη για τη ΜΑΡΕΓΚΑ;Εχω ακουσει οτι ειναι απο τα πλεον ολιγοθερμικα γλυκα.
Πωλινα αυτα τα τυρια στο τυραμισου τα μασκαρπονε κ κρεμα δεν ειναι τιγκα στο λιπος;Η κανω λαθος;
Από εκεί που βρήκα την συνταγή λέσσινγκ μου λέει πως είναι 157 θερμίδες ανά μερίδα, και ότι βγαίνει 12 μερίδες.Quote:
Originally posted by lessing
Μπορει να μου πει καποιος τη συνταγη για τη ΜΑΡΕΓΚΑ;Εχω ακουσει οτι ειναι απο τα πλεον ολιγοθερμικα γλυκα.
Πωλινα αυτα τα τυρια στο τυραμισου τα μασκαρπονε κ κρεμα δεν ειναι τιγκα στο λιπος;Η κανω λαθος;
Τώρα τι να σου πω. Θες να αναλύσουμε να δούμε αν είναι και αληθή τα στοιχεία που μας δείνει?
Βρήκα αυτά.
120 γρ μασκαρπόνε = 421 θερμίδες.
120 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λυπαρά = 277 θερμίδες
Φρουκτόζη κάθε κουταλάκι = 14 θερμίδες (τώρα πόσα κουταλάκια είναι το 1 φλιτζάνι δεν ξέρω)
Τώρα για τα υπόλοιπα δεν ξέρω που να τα βρώ....
http://www.sintagespareas.gr/sintage...i-maregka.html
Αυτό ψάχνεις λέσσινγ?
Η μαρέγκα φτιάχνεται μόνο με ασπράδι αυγού και ζάχαρη. Τώρα δεν έχω μπροστά μου συνταγή αλλά μπορώ να σου βρώ γιατί είχα φτιάξει. Έχει όντως ελάχιστε θερμίδες και μπορείς να βάλεις χίλια αρώματα. π.χ. μαστίχα, τριανταφυλλόνερο, ανθόνερο, λίγη σοκολάτα, άρωμα πορτοκάλι κτλ.Quote:
Originally posted by lessing
Θέλει πολύ προσοχή στο ψήσιμο ... εμένα μου είχαν κιτρινίσει θυμάμαι
ΔΗΛ.χτυπας ασπραδια με ζαχαρη κ ψηνεις τοσο απλο;Και τι πειραζει αν κιτρινισουν;Εγω θα βαλω μαυρη ζαχαρη ασπρη εχω να φαω χρονια.Για ποση ωρα ψηνεις κ σε τι θερμοκρασια;
Αμαν ειναι 6.30 και η Πωλινα δεν ειναι μεσα!Ειναι δυνατον;
ΠΩΛΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΩΛΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Καταλαβες φιλε μου ειναι δω οι μαγειροι κ λειπει ο Σεφ!
Λέσσινγκ μου καλημέρα!!!!! 6μιση ήμουνα μπροστά στον καθρέφτη και θαύμαζα την ομορφιά μου!!!!!!! Σου έβαλα ζυνταγή για μαρέγκα καλή μου. Την είδες? Δεν ξέρω φυσικά αν είναι αυτό που ψάχνεις. Αλλά μου φάνηκε πολύ ωραία!
http://www.sintagespareas.gr/sintage...i-maregka.html
Για ρίξε μια ματιά και ενυμέρωσέ με!
eyxaristv poly τελειο αλλα δεν σε πηρα για την μαρεγκα ανησυχησα που ελειπες απο το φορουμ!Γιαυτο σε εβαλα σε σηριαλ.Ποια ειναι η ημερομηνια της επεμβασης σου;Τι εγινε με το πεταγμα των τσιγαρων του αγαπημενου;Συνεχιζει;:starhit:
Ναι το είδα ότι με έβαλες σε σήριαλ!!!!! Δεν έχω ημερομηνία καλή μου, αύριο (ελπίζω πως) θα έχω που θα πάω στον χειρούργο. Καλά το ότι ξεκίνησα διατροφή και πώς πάω δεν σε ενδειαφέρει? :(:(:(:(:( Ξεκίνησα 12.1 και αυριο θα περάσω απλα για ζύγισμα μιας και θα πάω για τον χειρούργο στο νοσοκομείο. Ο "αγαπημένος" δεν καπνίζει αλλα μου τάραξε τα νεύρα!!!! καλύτερα που κάπνηζε ηληκρινά!
αυριο περιμενουμε τα καλα νεα!!!!
και για την ημερομηνια και για το ζυγισμα!
μην τα χαλασεις σημερα