Originally posted by konina
Quote:
Originally posted by filipparas
Θα συμφωνήσω μαζί σου Κονίνα, θεωρητικά η συντήρηση είναι μια πιο απλή περίοδος από τη περίοδο που χάνουμε το βάρος. Μπορούμε να τρώμε περισσότερο, έχουμε περιθώρια για κάποιες "αμαρτίες" χωρίς επιπτώσεις, συμφωνώ με όλα όσα είπες για να μην επαναλαμβανόμαστε.
Γιατί ομως το συντριπτικό ποσοστό των ανθρώπων που φτάνουν εκεί αποτυγχάνουν;
Δύο λόγοι που μου έρχονται αμέσως στο μυαλό είναι:
1. Έλλειψη συγκέντρωσης. Όσο χάνουμε βάρος είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο σκοπό μας, έτσι καταφέρνουμε κάποια στιγμή να φτάσουμε στο στόχο μας. Το πρώτο καιρό είμαστε εξίσου προσεκτικοί και τη περίοδο της συντήρησης αλλά μετά από λίγο καιρό πρώτον θεωρούμε οτι το θέμα είναι λήξαν σε μεγάλο βαθμό και ξεμπερδέψαμε και δεύτερον βλέπουμε οτι κάποιες ατασθαλίες που κάναμε δεν είχαν αντίκτυπο. Αν εκεί χαλαρώσουμε τη βάψαμε, ανεβήκαμε σε ένα τρένο που δύσκολα θα σταματήσει πριν να είναι πολύ αργά και έχουμε καταστρέψει όλη μας τη προσπάθεια.
2. Κάποιοι λίγο πιο αφελείς θεωρούν οτι από τη στιγμή που έφτασαν στο στόχο τους έχουν το ελεύθερο πλέον να κάνουν οτι θέλουν, δεν είχαν ποτέ σκοπό να αλλάξουν τις συνήθειες τους παρά μόνο για τη διάρκεια της δίαιτας. Έχουμε και στο φόρουμ τέτοια άτομα. Αυτοί όσες φορές και να φτάσουν στο επιθυμητό βάρος θα ξαναπαχύνουν μέχρι να αντιληφθούν το λάθος τους.
Δε λέω και καμιά σοφία αλλά μου φαίνεται απ'τη πορεία μου μέχρι τώρα ο απλός τρόπος σκέψης αρκεί σε όλο αυτό το παιχνίδι της διατροφής και της σχέσης με το φαγητό, απλά πολλές φορές δε σκεφτόμαστε καθόλου ακόμα και για μεγάλα χρονικά διαστήματα και δεν αντιδρούμε σε οτι συμβαίνει, κάπου εκεί αρχίζουν τα θέματα μας.
φιλιππε συμφωνω απόλυτα.... νομίζω δε ότι ο πρώτος λόγος είναι αποτελεσμα του δευτερου... ουσιαστικα δεν πρεπει να υπαρχει συγκεντρωση αλλα τρόπος ζωης!! κ σαφως πρεπει να υπαρχει κ το σωστο κινητρο.... το να θελουμε να χασουμε κιλα για μια συγκεκριμενη εκδηλωση, για το καλοκαιρι,για την πρωτοχρονια, για να αδυνατησουμε κ να εχουμε αυτοπεποιθηση ειναι τελειως λαθος λογοι που θα μας κανουν να χασουμε την κινητοποιηση μας, να κουραστουμε κ να νιωθουμε "αδικημενοι"...αν μεσα σε μια ισορροπημενη διαιτα νιωθεις στερημενος τοτε το πιο πιθανο ειναι οτι θα τα ξαναπαρεις τα κιλα....σκοπος ειναι να νιωθεις (προφανως αφου υπαρχουν κανονες) εγκρατης κ πιεσμενος αλλα σιγουρα οχι στερημενος....
αν περιμενω να αδυνατησω για να μπορω να φαω τα παντα τοτε πιθανως θα αδυνατησω σιγουρα ομως θα ξαναπαχυνω.... ή αν δεν "νοείται" σουβλακι με αλαδωτη πιτα σε περιοδο εκτός διαιτας τοτε λυπαμαι που το λεω αλλα εμεις οι ιδιοι θα σαμποταρουμε τον εαυτο μας...κ ουτε λεω ότι ργω τα εχω κατακτησει ολα αυτα κ τα εχω καταφερει (ακομα παλευω με τους δαιμονες μου)....ξερω ομως ότι ΜΠΟΡΩ να τα καταφερω