Εννέα μήνες ε; Σα γεννητούρια μου ακούγονται :)
Να σου ζήσει ο νέος σου εαυτός!!!
Printable View
Εννέα μήνες ε; Σα γεννητούρια μου ακούγονται :)
Να σου ζήσει ο νέος σου εαυτός!!!
Ρανάκι, έχω συγκινηθεί καλό μου!
Κορίτσια μου σας ευχαριστώ πολύ!
Μαρουλένια ήταν πολύ ποιητικό και όμορφο αυτό που έγραψες!
Μακ, με συγκινεί η συγκίνησή σου!
:-)
Ματζουρανάκι μπράβο για την πορεία σου μέχρι τώρα!
Θα σου γράψω πως αντιμετώπιζα εγώ το θέμα των ημερών προ της εμμήνου, όταν υπήρξα στα δικά σου -και κάπως λιγότερα- τωρινά κιλά σου τον προηγούμενο αιώνα! Επειδή λοιπόν οι γυναίκες αυτές τις μέρες έχουμε έντονη την τάση για γλυκό, εγώ έτρωγα λαχανικά πολλά για να νιώσω κορεσμό κι έριχνα ένα γιαούρτι με λίγα λιπαρά μέσα σε ένα ζελέ λάιτ (τέτοια εποχή προτιμούσα την φράουλα και τιγκάριζα το ψευτογλύκισμα στις φράουλες). Έβγαινε ένα μπολ του κιλού από αυτό το γλύκισμα και το έτρωγα με το που ένιωθα πως θέλω κάτι γλυκό. Μερικές φορές το χτυπούσα στο μπλέντερ με το που έπαιρνε να σφίξει το έβαζα πάλι στο ψυγείο και μετά από λίγες ώρες είχα μια ωραιότατη διαιτητική μους φράουλας!
Επίσης υπάρχουν κι ωραιότατα παγωτά διαίτης με επικάλυψη σοκολάτας, που μπορούν να σου δώσουν την γεύση και την γλύκα την στιγμή που το θέλεις. Επιπλέον, τρώγε φρουτοσαλάτες, σε αυτή την φάση.
Και για να μην μπερδεύεσαι περισσότερο ΑΚΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΟΥ, στο μυαλό σου θέλεις την γλύκα, λόγω των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σου που ανεβοκατεβαίνουν μέχρι να έρθει η έμμηνος.
Μαρία πολύ ωραία συνταγή!:thumbup:
Μαρία μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τις ενδιαφέρουσες συμβουλές σου για τις δύσκολες μέρες!
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι χρειάζεται ν' ακούω το στομάχι μου! :thumbup:
Μαντζουράνα RESPECT!!!!! Τιποτα αλλο δεν εχω να πω, εκτος απο οτι σε ζηλευωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!Quote:
Originally posted by FAITHNOMORE
Μαντζουράνα RESPECT!!!!! Τιποτα αλλο δεν εχω να πω, εκτος απο οτι σε ζηλευωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!
Μη με ζηλεύεις! Είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα τα καταφέρεις και εσύ!
Έχεις κάνει το πιο σημαντικό: να συνειδητοποιήσεις την πηγή του προβλήματος (συναισθηματική υπερφαγία)!
Αυτό που μένει είναι ν' αρχίσεις ν' αγαπάς τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις!
Μην απογοητεύεσαι!
Κι εγώ κάποτε απογοητευόμουν!
Κάποτε πίστευα ότι όλα είναι μάταια και ότι ποτέ δεν θα καταφέρω ν' αδυνατίσω. Κι όμως έκανα το κλικ!
Και το αποτέλεσμα το βλέπεις στο τικεράκι μου και στον αισιόδοξο τρόπο που συνηθίζω (πια) να μιλάω!
Και βασικό, όχι καταπίεση, όχι στέρηση, όχι πείνα!
Καλή επιτυχία! :thumbup:
Ρανάκι κι εγώ τη γέννηση ενός μωρού σκέφτηκα όταν είδα τον ανανεωμένο σου τίτλο.
Και όντως γεννήθηκε ένα "μωρό",που πλέον το φροντίζεις και το αγαπάς περισσότερο
από όσο συνέβαινε πριν 9 μήνες με τον παλιό σου εαυτό. Όσο για τα δύο θέματα που απομένουν
να κατακτήσεις,αυτό που αφορά στη χημεία του σώματός σου τις μέρες πριν την περίοδο
δεν είναι συναισθηματική υπερφαγία για να το φοβάσαι ούτε είναι κάτι που παίρνει διαστάσεις
ανεξέλεγκτες. Και η αυτοπεποίθηση είναι μια συλλογική διαδικασία,που δεν περιορίζεται
στην εικόνα σώματος,οπότε τώρα έχεις ενδεχομένως κι άλλους τομείς να διερευνήσεις.
Για παράδειγμα πόση ενίσχυση έχεις πάρει από το οικογενειακό σου περιβάλλον από παιδί,
πόσο σε άφησαν να ωριμάσεις μέσα από τις επιλογές σου και να πατήσεις γερά στα πόδια σου,
χωρίς να σε έχουν σε μια γυάλα ή μια υπερπροστατευτική αγκαλιά. (Γενικά πάντα μιλάω).
Αλλά εξαρτάται και από όσα συμβαίνουν στο σήμερα. Με όσα καταπιάνεσαι και τα καταφέρνεις
ή όχι. Είναι κάτι ζωντανό η αυτοπεποίθηση κι όχι κάτι που κάποτε κατακτήσαμε και ξεμπερδέψαμε.
Σου τα εύχομαι όλα όσα σου λείπουν,μανάρι μου,να τ' απολαύσεις σύντομα και να σου δώσουν πολλή
πολλή χαρά! Άνοιξε τα φτερά σου κι εξερεύνησε νέες πτυχές του εαυτού σου! Είναι το επόμενο βήμα.
Nadine μου καλημέρα!
Μετά από κάθε ποστ σου που διαβάζω, αισθάνομαι σαν να έχω κάνει μια μικρή ψυχοθεραπεία!
Ειλικρινά σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!
Έχεις 100% δίκιο!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές,
και εγώ με τη σειρά μου, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο, γιατί το αξίζεις!
:-)
10 μήνες!
10 μήνες ελεύθερη από την συναισθηματική υπερφαγία!
10 μήνες απεξαρτημένη από τους καταστροφικούς επεξεργασμένους υδατανθρακες!
10 μήνες με ποιοτική διατροφή που μου δίνει ενέργεια και μου φτιάχνει τη διάθεση!
10 μήνες και 47,8 κιλά ελαφρύτερη! (Είμαι 86,7 kg!)
Αρχίζω ν' ανακαλύπτω τον πραγματικό μου εαυτό,
αυτόν που κρυβόταν τόσα χρόνια κάτω από άπειρα στρώματα λίπους και θλίψης,
και μου αρέσει πολύ!
Πρωτόγνωρο συναίσθημα ν' ανακαλύπτεις τον εαυτό σου... αλλά και πολύ όμορφο!
Αισθάνομαι σαν η ζωή μου να μπήκε σε "pause" κάπου στα μέσα γυμνασίου (όπου και άρχισα να έχω συναισθηματική υπερφαγία και να βάζω πολλά κιλά),
και τώρα να έχω πατήσει το "play"!
Συνεχίζω με συγκίνηση γι' αυτήν την τεράστια αλλαγή οπτικής γωνίας που έχω καταφέρει,
και μεγάλη ευγνωμοσύνη...
1ον) για όλους τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει (εντός και εκτός φόρουμ), και...
2ον) για το ότι έχω την δυνατότητα να τρώω αυτές τις ευλογημένες, ποιοτικές τροφές!
Εύχομαι όλοι όσοι είναι εγκλωβισμένοι στον ιστό της συναισθηματικής υπερφαγίας να ελευθερωθούν,
ν' ανακαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό και να τον αγαπήσουν πραγματικά!
:starhit:
Μα πόσο γρήγορα περνούν οι μήνες κοντά σου,Ράνα μου!
Χαίρομαι, σε καμαρώνω, το εύχομαι για όλους αυτό που βιώνεις και νιώθεις!
Σκέφτομαι πως αυτό το καλοκαίρι, που μόλις μας υποδέχεται θα είναι ειδικά για σένα
ακόμη πιο ανάλαφρο, ελεύθερο από σκιές και μοναδικό! Εύχομαι να το ζήσεις με τρέλα και χαρά,
στο μεδούλι της κάθε του ανάσας βαθιά μέσα σου, με όλες σου τις αισθήσεις τεντωμένες στην απόλαυση!
Το στερήθηκες φαντάζομαι και πλέον δούλεψες με τον εαυτό σου αρκετά, ώστε να δικαιούσαι να το ευλογηθείς!
Nadine μου καλημέρα!
Κάθε μήνυμά σου με γεμίζει αισιοδοξία!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες ευχές σου,
και εύχομαι να είσαι πάντα καλά και ερωτευμένη με τον εαυτό σου!
:starhit:
Σήμερα ζυγίστηκα και ας μην ήταν Τετάρτη. Σαν να με οδηγούσε κάποιο καλό ένστικτο...
Η ένδειξη: 84,5 kg!
Δηλαδή ακριβώς -50,0 kg απ' όσο ήμουν στην αρχή της ποιοτικής μου διατροφής!!!
50 κιλά σε 10 μήνες και 12 μέρες!!!
Είμαι πολύ συγκινημένη!
Με το καλό να τα 60-ρίσω!
(Το τίκερ δεν το αλλάζω ακόμα, γιατί το αλλάζω μόνο κάθε Τετάρτη που είναι το επίσημο εβδομαδιαίο μου ζύγισμα!)
πολλά μπράβο. keep up the good work!