Originally Posted by
νοσταλγία
Μετά από πολλές εβδομάδες ερωτημάτων, πόνου κτλ. έχω καταλήξει στο εξής: Το "κακό" δεν έγινε. Δεν είχαν ούτε έχουν τίποτα μεταξύ τους επιβεβαιωμένα. Ναι μεν, αλλά δε... Ούτε αυτή η γυναίκα ήταν το πρόβλημα. Στη θέση της θα μπορούσε να είναι η καθεμία. Αλλά, το γεγονός και μόνο ότι ο άνδρας μου εκείνη τη στιγμή -για όποιους λόγους- βρήκε εκείνην (ή οποιαδήποτε άλλη γυναίκα) πιο σέξυ, πιο ενδιαφέρουσα σε όλες τις ανοησίες που έλεγε εκείνη εκείνο το βράδυ, πιο διασκεδαστική, σε σημείο να πέσω εγώ στην ανυπαρξία, σημαίνει από μόνο του ότι η σχέση μας δεν του είναι αρκετή. Το πρόβλημα δεν είναι ότι με απάτησε. Αυτό δεν το έκανε. Το πρόβλημα είναι ότι αν ήταν σίγουρος- όπως είναι πολλοί φίλοι για μένα- για το ποιά γυναίκα έχει στο πλευρό του, δεν θα ένιωθε την ανάγκη να αφεθεί, να μην αντιδράσει όπως θα έπρεπε να αντιδράσει, σε ένα γελοίο φλερτ. Θα έθετε έγκαιρα τα όρια του και θα προσπαθούσε να κάνει εμένα -κι όχι αυτήν- να αισθάνεται καλά. Πράγμα που λέει πολλά, όχι για τη σχέση του με την άλλη την άσχετη, αλλά για τη σχέση του με μένα. Έτσι, λοιπόν, εγώ πήρα και τελείως ανεξάρτητα από την άλλη, τις δικές μου αποφάσεις για το μέλλον μου με τον άνδρα μου. Τη ζωή μου την χαρακτήριζε πάντα η συνέπεια. Σε συναισθηματικά θέματα είναι πιο δύσκολο να φανεί κανείς συνεπής. Μπλέκονται πολλά στη μέση. Είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Ένας γάμος, στον οποίο μπορεί να εισχωρήσει η κάθε μια τυχαία και να τον κάνει άνω κάτω, δεν είναι ένας γάμος για τον οποίο θα άξιζε να αγωνιστεί κανείς.