Originally Posted by
Εξουθενωμένος
Οχι ακριβως !
Ειχα ανελεητο κυνηγητο απ'τους γονεις μου (αποκλεισμο, απο ενα σημειο και μετα) επι 20 ετη.
Η καλη μου η γιαγια μου προσφερε ενα διαμερισματακι (σαραβαλιασμενο σε ελεεινη οικοδομη
που ακομα και οι φοιτητες το αδειαζαν σε 6 μηνες) για να μην συμβει το φονικο (αναμεσα σε
μενα και τον μουργο). Πηγαινα και στην ΑΓΙΑ φοιτητικη λεσχη επι 15 χρονια (με εμαθε απ'εξω
ο χοντρος στην εισοδο, μια μερα μου ειχε πει "καλα, Καθαρα Δευτερα σημερα, τι μου ρθες εδω ?
οικογενειες δεν εχετε ?") και με το μισο ενοικιο απο το υπολοιπο διαμερισμα (2αρι, 40 τμ), αφου
ειχα συγκατοικο επι μονιμου βασεως, που ανερχονταν καπου στις 12μισυ χιλιαδες δραχμες (1988)
εβγαζα ολα τα υπολοιπα εξοδα. Καπου μετα τον θανατο του μουργου (2002), τα εισοδηματα μου
ανεβηκαν στα 400 ευρω (ενοικια που διαχειριζονταν η μανα μου) και καπου στο 2010 ... στα 680.
Αλλα μετα το 2015 ξανακατεβηκαν στα 560 λογω πτωσης τιμων ενοικιων παντου.
Για εξαιρετικα μεγαλο χρονικο διαστημα, την εβγαζα με ενα ταβλι ... και ενα σινεμα (το 15θημερο).
Ε μετα, το 2002 .... μπορεσα να κανω λιγα περισσοτερα. Οπως ας πουμε να ανακαλυψω Χαλκιδικη
(για ΠαρασκευοΣαββατοΚυριακα, οχι παραπανω). Μετα το 2010, μου παραχωρηθηκε κανονικο
διαμερισμα (με θερμανση και ψυξη !!!!!!) απο την μανα και κατα καποιο τροπο χλυαρεψε η καψα
τους μισους μου και προς εκεινη. Αλλα, το Μοντε Καρλο να μου δωσει ... δεν προκειται να σβησθουν
αυτα που συνεβησαν καποτε. Απλα, συνυπαρχουμε χωρις οξυνσεις και χασματα. Το οποιο εκεινη
επιδιωξε (θα μπορουσα ανετα να αφεθω στην καλυβα του μπαρμπα Θωμα, στο 2αρι, αν το ηθελε).
Και σιγουρα θα εμενα αν ζουσε ο ΜΟΥΡΓΟΣ. Αυτος ηταν ετοιμος να τα αφησει ΟΛΑ στα αδερφια του
στο εξωτερικο ... και την αδερφη μου. Ουτε ... παγκακι ... σε μενα (ρεμαλι, γαρ). Απο ευνοια της
τυχης και καποιες τυψεις της μανας μου ("λετε να το αδικησαμε αυτο το ρεμαλι ?") εχω οτι εχω !