Quote:
Originally posted by gus1973
ʼλλο ένα κρούσμα κοινωνικής φοβίας σήμερα με επακόλουθα: μείωση αυτοεκτίμησης, έντονο άγχος και πανικό. Για άλλη μια φορά \"το έσκασα\" από χώρο όπου έπρεπε να πω πέντε δέκα πράγματα σχετικά με τη δουλειά μου, μπροστά σε ακροατήριο. Είμαι απογοητευμένος. Δυστυχώς ο τόπος διαμονής μου δεν βοηθά στο να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό και το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Έχω ακολουθήσει ψυχανάλυση στο παρελθόν και ξέρω πόσο πολύ βοηθά και η σύγκρουση μεγαλώνει, όταν σκέφτομαι ότι είμαι εγκλωβισμένος σε ένα χώρο και δεν μπορώ να ζητήσω βοήθεια. Τα βάζω με τον εαυτό μου όταν αναλογίζομαι τι ψέματα σκαρφίζομαι προκειμένου να τη βγάλω \"καθαρή\". Απίστευτο. Ακόμα και αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή (γράψιμο στο forum) γίνεται στα πλαίσια των υπόλοιπων ενεργειών, που αποσκοπούν στην απομάκρυσνη από το φοβικό αντικείμενο.
Όταν περνά ο \"κίνδυνος\" δεν με αναγνωρίζω. Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ο φόβος ότι όλο αυτό το έντονο άγχος θα με οδηγήσει σε άλλες περιπέτειες, όπως η ψύχωση. Παλαιότερα, μέσα σε όλα τα άλλα είχα και έντονο φόβο ότι θα τρελαθώ και ότι κάποτε θα οδηγηθώ σε ένα ψυχιατρείο.
με απόλυτη προσοχή σε διάβασα.