Quote:
Originally posted by MDASK
Χθές όταν γύρισα σπίτι δε μπορούσα να σταματήσω να κλαίω...
Αφού έκλαιγα για μια ώρα περίπου με λυγμούς, αποφάσισα να τον πάρω τηλ.
Δεν ηθελα να τον παρακαλέσω, δεν ήθελα να ζητήσω εξηγήσεις, ήθελα μόνο να κουβεντιάσω μαζί του.
Τον πήρα, μιλήσαμε, εγώ βέβαια κάποιες στιγμές ανάμεσα σε κλάματα και λέγοντάς του πως πονάω πολύ όχι για να με λυπηθεί, αλλά για να μου συμπαρασταθεί, έτσι όπως θα το έκανε μια φίλη μου...
Ηταν συγκαταβατικός, ευσυγκίνητος, δε μου κρατάει κακία για τίποτα, είπε πως αν φάνηκε κάποιες στιγμές έτσι ήταν γιατί νόμισε πως θα μου το έκανε πιό εύκολο να το πάρω απόφαση, πως μου καταλογίζει μόνο ότι δε μπόρεσα να κάνω υπομονή αλλά αναγνωρίζει ότι προσπάθησα.
Τον ρώτησα πως θα πορευτεί από εδώ και μπρος, μου είπε πως θα αγοράσει το μαγαζί και θα ασχοληθεί με αυτό. Και από αγάπη , ρώτησα. Και απάντησε πως σε 2-3 χρόνια θα ασχοληθεί και με αυτό, θα έρθει είπε στην ώρα του.
Το σίγουρο είναι πως ηρέμησα πολύ μετά το τηλεφώνημα... Δεν άντεχα τη σκέψη πως δεν ενδιαφέρεται καθόλου ή πως δεν πονάει και εκείνος. Ειλικρινά γαλήνεψα, ξέροντας πως δεν έκανα λάθος που τον αγάπησα...
Ρώτησα πώς είναι το σπίτι μας ( γύρισε από τις ελιές , δεν το ήξερα όταν του τηλεφώνησα ) και απάντησε κρύο και άδειο. Εκεί μου ανέφερε κιόλας: \"Θα το αφήσω το σπίτι\" πράγμα που με έκανε να αναρωτηθώ, αν μου το λέει για να μου δώσει προθεσμία σαν να με παρακινεί να κινηθώ και να συμβιβαστώ πριν είναι αργά; Ή απολογείται κατά κάποιο τρόπο; Δεν ξέρω τί να υποθέσω...
Ξέρω πως αν χειριστώ την κατάσταση θα μπορέσω να τον ξανακερδίσω... Ειλικρινά όμως δεν ξέρω αν μπορώ να συμβιβαστώ με τα πάντα.
Δε μπορώ να παραδοθώ άνευ όρων...
Του πρότεινα να βρεθούμε μόνο για να \"περάσουμε καλά\", μου απάντησε θα δούμε... Το έχω και το έχει ανάγκη, είμαι σίγουρη πως θα δεχτεί.
Δεν ξέρω τι θέλω, σίγουρα δεν μου αρκεί μόνο αυτό, ίσως όμως έρθει πιό ανώδυνα ο αποχωρισμός. Να ζω και να ζει τη ζωή του , να ξέρω όμως πως είναι καλά, να παίρνω λίγη τρυφερότητα ώσπου ίσως να βρεθεί κάτι άλλο ή για μένα ή για εκείνον...
Είμαι σίγουρη πως σας φαίνεται λάθος, όμως δε μπορώ να απαγκιστρωθώ από αυτόν τον άνθρωπο...
Δεν αντέχω έτσι ξαφνικά να τα εγκαταλείψω όλα...
Τι να πω, πείτε μου κι εσείς τη γνώμη σας...
Ένα μέλος εδώ (δεν θυμάμαι όνομα) μίλησε για το πόσο έντονη είναι η ενοχή που νιώθεις.