καταρχήν να σου ζήσουν τα παιδάκια σου έχω και εγώ δύο και όπως και εσύ τα απέκτησα και εγώ σε μικρή ηλικία.συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και ταυτίζομαι με τις απόψεις σου.
Printable View
καταρχήν να σου ζήσουν τα παιδάκια σου έχω και εγώ δύο και όπως και εσύ τα απέκτησα και εγώ σε μικρή ηλικία.συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και ταυτίζομαι με τις απόψεις σου.
Επειδή τέθηκαν αρκετοί προβληματισμοί, θα απαντήσω:
1) Στο παιδί μου θα πω ΟΛΗ την αλήθεια. Απεχθάνομαι το ψέμμα και δεν το θέλω στην σχέση μου με το πολυτιμότερο πρόσωπο της ζωής μου. Πολλές φορές δεν είναι πικρή η αλήθεια αλλά ο τρόπος που την λες. Βεβαίως και θα συμβουλευτώ παιδοψυχολόγο ώστε να πετύχω την καλύτερη δυνατή προσέγγιση.
2) Για μένα το χειρότερο δεν είναι να έρθει ένα παιδί στον κόσμο με χρήση κατεψυγμένου σπέρματος αλλά μέσα από ένα βιασμό. Εγώ τουλάχιστον θα σοκαριζόμουν πολύ περισσότερο αν ήξερα πως είμαι αποτέλεσμα βιασμού παρά εξωσωματικής.
3) Στις Σκανδιναβικές χώρες και στις ΗΠΑ είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο τα παιδιά εκτός γάμου. Δεν θεωρώ πως οι Δανοί, πχ, έχουν χειρότερη ψυχική υγεία από τους Έλληνες όπου το δανέζικο ποσοστό των εκτός γάμου παιδιών ξεπερνά αυτό των \"νομίμως αποκτηθέντων\" τέκνων.
4) Γνωρίζω πολύ καλά πως είναι αρκετά δύσκολο το μεγάλωμα ενός παιδιού στην κοινωνία που ζούμε. Ναρκωτικά, παιδοφιλία, ρηχά πρότυπα κτλ είναι από τις προκλήσεις που θα κληθώ ως μάνα να αντιμετωπίσω. Πιστεύω πως με την σωστή ενημέρωση και με την αγάπη μου προς το παιδί θα τα καταφέρω και δεν θα \"χάσω την μπάλα\".
5) Δεν με ενοχλούν καθόλου οι αντιπαραθέσεις ακόμη και οι ειρωνείες. Άλλωστε θέλω να γνωρίζω το τι θα ακούσω και το τι θα αντιμετωπίσω για την επιλογή μου έτσι ώστε να μπορώ αργότερα να την στηρίξω. Το μόνο που με προβλημάτισε λίγο είναι η μανιχαϊστική στάση (άσπρο-μαύρο), την οποία εκδηλώσατε κάποιοι και που πιστεύω πως δεν συνάδει με άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την ψυχολογία. Σκέφτηκα όμως πως κάποιοι από εσάς ίσως είναι αρκετά μικροί σε ηλικία, 20-25, οπότε δικαιολογείται ο \"εφηβικός δογματισμός\". Το μόνο που θέλω να τονίσω είναι πως η ζωή έχει όλα τα χρώματα και τις αποχρώσεις και πως όλα χρειάζονται και λειτουργούν.
6) Η συζήτηση που κάνουμε είναι λίγο προχωρημένη για την εποχή μας. Ενημερωτικά σας λέω πως γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα -από το 2003 όπου επετράπη στις ανύπαντρες η εξωσωματική- γύρω στα 50 παιδάκια με τον τρόπο που αναφέρω.
50 παιδακια το χρονο με κατεψυγμενο σπερμα αγνωστο πατρος? οσον αφορα για τη δανια και τη σουηδια και τις λοιπες βορειες χωρες, μπορω να σου πω οτι ερχονται πρωτες σε καταναλωση αντικαταθλιπτικων και αυτοκτονιες.cheers
Δεν στέκει αυτό που λες. Θα βάλω λινκ για να αποδείξω τον ισχυρισμό μου. Η Σουηδία έχει πρόβλημα με τις αυτοκτονίες εφήβων λόγω κλίματος.Quote:
Originally posted by carrie
50 παιδακια το χρονο με κατεψυγμενο σπερμα αγνωστο πατρος? οσον αφορα για τη δανια και τη σουηδια και τις λοιπες βορειες χωρες, μπορω να σου πω οτι ερχονται πρωτες σε καταναλωση αντικαταθλιπτικων και αυτοκτονιες.cheers
Καλησπερα σας.Διαβαζω ωρα το θεμα.Εκεινο που δεν καταλαβα εγω ειναι γιατι στην Ελλαδα απογορευευαι η υιοθεσιες σε ανυπαντρους γονεις;
Υπαρχει και αλλου αυτο; Γιαυτο γεμισαν τα κεντρα με παιδια χωρις γονεις;Το θεωρω παντελως αδικο.Υπαρχουν ανθρωποι που θα εκαναν ευτυχισμενο ενα παιδι κι ας μην ειναι παντρεμενοι.Υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να προσφερουν...πρεπει δηλαδη να παντρευτουν πρωτα; γιαυτο τα διαζυγια ειναι περισσοτερα απο τους γαμους;...σε τι συστημα ζουμε τελικα;..
συμφωνω με την αποψη της υιοθεσιας.Μισω και θυμωνω με την αποψη κανω παιδια για να ανανεωσουμε την σχεση μας και γενικοτερα κανω παιδι για να κρατησουμε το ονομα μας.Σπερνουμε παιδια,παντρευομαστε και στο τελος;...τιποτα..ο κοσμος αρχισε να τα χανει.Πολυ σκληρος ο κοσμος και οι καιροι που ζουμε και θα πρεπε να σκεφτομασταν σοβαρα αν θα φερναμε παιδια.Οχι πως πρεπει να σταματησει αυτο,αλλα τουλαχιστο να γινεται κατω απο σωστες προδιαγραφες που για μενα σωστες δεν ειναι η εμφανιση κλπ.Αλλα του τι ειμαι και που στεκομαι γιατι οτι ειμαι θα κανω το παιδι μου.Φιλη μου το ερωτημα σου ηταν αν θα κανεις τελικα παιδι η πως θα το κανεις; γιατι με τις συζητησεις μου φαινεται οτι τελικα πηγαμε στο θεμα αν εισαι ετοιμη να κανεις παιδι.Αυτο μονο εσυ το ξερεις δεν μπορω να σου πω εγω εστω αν ειπες λιγα πραγματα για σενα.Τωρα πως θα το κανεις ουτε εγω μπορω να το κρινω ουτε κανενας.Που φτασαμε; Εννοω η τεχνολογια..να κανεις παιδια με τετοιο τροπο..Αλλα απο την αλλη σωζει γυναικες που δεν μπορουν να κανουν..αλλα γιατι να μην γινεται υιοθεσια;..κολλημα
Δεν καταλαβα το κολλημα με το αν θα υπαρχει πατερας και τι θα πει του παιδιου.Καποιος ειπε και συμφωνω απολυτα οτι εδω υπαρχουν παιδια που γνωριζουν το πατερα τους αλλα δεν θα το ηθελα γιατι ζουν μεσα σε μια κατασταση εφιαλτικη.Βια,κακοποιηση.Υ� �αρχουν παιδια που εχασα τον πατερα τους.Ζευγαρια ομοφυλοφιλων...τοσα και τοσα.Αν η κοπελα μπορει να σταθει και σαν πατερας και σαν μανα γιατι οχι; Δηλαδη πως μπορεις να εξηγησεις του παιδιου γιατι εισαι γεματη μολωπες η γιατι το κτυπαει ο πατερας του αν υπηρχε και δεν μπορεις απλα να του εξηγησεις το πως γεννηθηκε και ισως να ειναι και πιο ευτυχισμενο.Ποιος ξερει..;
Αυτα...ευχαριστω!
μαλλον και οι μονογονεικες οικογενειες και οι εξωσωματικες λογω κλιματος θα ειναι τοτε. μην παραλληλιζεις λοιπον την περιπτωση σου.
Alterego, δεν ειπαμε σε καμια που την χτυπαει ο αντρας της ή μεθοκοπαει και τζογαρει και γυριζει με αλλες να κανει παιδια μαζι του
Δηλαδη αυτοκτονουν γιατι ειναι απο εξωσωματικη; δεν σε επιασα φιλη μου carrie εδω..
Μα το ζητημα ειναι οτι τα κανει μαζι του και μετα γινεται οτι γινεται...και δεν ειπα μονο αυτο.Ειπα οτι υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις και ειναι πολλες.Σε ολες τις περιπτωσεις θα ελεγες \"δεν ειπαμε σε καμια που την χτυπαει ο αντρας της ή μεθοκοπαει και τζογαρει και γυριζει με αλλες να κανει παιδια μαζι του\" ;
οχι απλα λεμε οτι στις βορειες χωρες ειναι περισσοτερες οι αυτοκτονιες, και η λιζα συμπληρωσε λογω κλιματος. δεν εχει σχεση με εξωσωματικη.
Απλα αναφερες οτι οι εξωσωματικες και οι μονογονειακες ειναι λογω κλιματος..και καταλαβα πως ισως και εσυ να εννοουσες οτι οι αυτοκτονιες γινονται γιαυτους τους λογους
μου λεσ οτι δεν ειναι κακο το παιδι να μην εχει τον πατερα του, γιατι και κατι παιδια που ειχαν πατεραδες εζησαν απο αυτους τον εφιαλτη. και σου λεω, οπως δε θα ελεγα σε μια γυναικα πηγαινε παρε κατεψυγμενο σπερμα να μην εχει το παιδι σου πατερα, ετσι δε θα ελεγα σε μια γυναικα κανε παιδι με εναν βιαιο μεθυστακα. το τι προκυπτει μετα, αλλο θεμα. εγω μιλαω στο θεμα της προληψης. αμα εσενα θα σου αρεσε να μην ξερεις τινος παιδι εισαι νο προμπ. ενας ειναι ο πατερας μας ο Θεος. αλλα μπορει να δημιουργουνται ψυχολογικα προβληματα στο 99% των παιδιων απο κατεψυγμενο σπερμα. εδω η φιλη μας δε θελει να παρει παιδι απο ιδρυμα γιατι θα ειναι λεει αρρωστο και με ιδρυματισμο. αλλα ενα παιδι που εχει τεραστιες πιθανοτητες να παθει καποιο ψυχολογικο προβλημα επειδη ειναι αγνωστου πατρος το θελει.
αν ειδες η λιζα ειπε τι καλη ψυχικη υγεια εχουν στη δανια, εγω ειπα οτι εχουν μεγαλυτερα ποσοσστα αυτοκτονιων πρωτα, και μετα συμπληρωσε η λιζα λογω κλιματος.
Ειναι αποδεδηγμενο δηλαδη οτι το παιδι θα βγει ετσι οταν ειναι απο εξωσωματικη;Συγνωμη αλλα δεν πολυ κατεχω απο το θεμα αυτο...
Αλλα οπως ειπε και εγω λεω για υιοθεσια.Απο ποτε τα υιοθετημενα παιδια ειναι αρρωστα;Σιγουρα χρειαζονται στηριξη και φροντιδα αλλα γιατι τα διαφοροποιουμε απο εμας;Εμεις ειμαστε απο οικογενειες καθως πρεπει και ειμαστε σε ενα φορουμ ψυχολογιας και εχουμε παει σε ψυχολογους κλπ.Δεν καταλαμβαινω γιατι ενα ορφανο παιδι ειναι αρρωστο.Αρρωστοι ειμαστε εμεις...που απο την απληστια εχουμε ολη καταθλιψει.(Υπερβαλλω;)
δεν ειναι αποδεδειγμενο τιποτα, και δεν μιλαω για την εξωσωματικη, μιλαω για την εξωσωματικη με κατεψυγμενο σπερμα αγνωστου πατρος και μονο. εσυ τι πιστευεις οτι τα παιδια αυτα θα ηταν ολα στο συνολο τους καταχαρουμενα??η αγαπη θελει δυο. αλλιως θα ημασταν ολοι αμοιβαδες. εγω δεν ειπα τα ορφανα παιδια αρρωστα, η φιλη λιζα εχει ενα θεμα.