Originally Posted by
giorgos panou
καλησπερα. Δεν μπορει να εισαι βαρετη πρωτα απο ολα λογο του οτι εχεις πολλες γνωσεις, μετα εαν βρεθεις σε μια κουβεντα ,σε παρεα με διαφορους χαρακτηρες , αυτοι που ειναι λιγο παραπανω υπερηφανοι θα σε γουσταρουν στη παρεα με τρελα, αφου η ευγγενια σου και τα κομπλιμεντα που θα κανεις θα τους αρεσουν και θα "ανεβαινουν ψυχικα " αρα συγουρα θα σε θελουν σε παρεες, διοτι οι πιο πολλοι ανθρωποι αρεσκοντε να λενε τα δικα τους λογια, και μετα σαν θα παρει τον λογο καποιος αλλος ,ειτε θα αδιαφορησουν, ειτε θα ειναι παρον αλλο το μυαλο τους αλλου, ειτε θα ασχοληθουν με ο κινητο ,και αυτα δεν ειναι τα χειροτερα, υπαρχουν και ατομα οπου μπορει και να σε διακοψουν απο αυτο που θες να πεις, κατι που φερνει σε μεγαλη δυσκολια συνανθρωπους μας που ειναι ντροπαλοι, που σπανια βρησκουν την δυναμη να πουνε προσωπικη τους ιστορια αφου φοβουντε μην ειναι αδιαφορο για τους γυρο τους, οταν λοιπον καποιος αγενης διακοπτει τον ειρμο σου ,σε σταματα! νιωθεις οτι δεν ενδιαφερει το στορι σου. Φοβαμαι οτι εχεις υπαρξει σε κατι τετοιο , ευχομαι να καμω λαθος. Αλλα επειδη διαβαζω συνεχως να μειωνεις την προσωπικη σου εμπειρια ζωης , και αντιστοιχα να λες οτι οι αλλοι εχουν ενδιαφερον εμπειριες , ολο αυτο ισως να σου εχει φερει καποες ασχημες εμπειριες με ανθρωπους οπου ειτε θελουν να ειναι το επικεντρο στις κουβεντες, ειτε δεν εχουν τροπους λογο παρορμιτικου χαρακτηρα, δεν παει να πει οτι ειναι κακοι ανθρωποι ετσι, απλα ειναι ο χαρακτηρας τους ετσι.
Σχετικα με την συνειδηση, ειναι ενα πολυ μεγαλο θεμα, δεν χωραει οχι σε ενα φορουμ αλλα ουτε σε ενα βιβλιο, και μονο το οτι στις ηλικιες εως των 4-5 χρονων δεν υπαρχει το υποσυνειδητο , αρκει για να γραφτουν αμετρητες σελιδες στο πως δλδ δημιουργηται. Προσωπικα δεν γνωριζω πολλα ,οσα ξερω τα εμαθα λογο της ψυχαναλυσης ,ομως με τον καιρο τα ξεχναω, ειδικα οταν τα βιβλια οπου αναφεροντε σε αυτο το θεμα ειναι περιπλοκα και επιστημονικα αρα για μενα ειναι λιγο δυσκολα, αμα σου πω οτι πιο ευκολα κατανοω τα αγγλικα βιβλια παρα στα ελληνικα ,χαχαχα.
Οσο για το θεμα με θρησκειες που αναφερες ,ναι δε το καταλαβα οπως και γενικα θελω να σου καμω γνωστο οτι δεν ειμαι εξυπνος , ουτε εχω δυννατοτητες οπως ταχυτητα σκεψης , η ταυτοχρωνη αναλυση πανω απο 2 διαφορετικων θεματων οπως εχουν οι πιο πολλοι ανθρωποι.Δεν ειναι μονο η δυσλεξια μου , ειναι και η καταθλιψη κλινικης μορφης οπου μου εχουν επιβραδυνη την σκεψη.
Τελος θελω να σου πω ευχαριστω για τα καλα σου λογια, αν και δεν ανεβαινω ψυχικα αφου εχω ελειψη εγωιστικων στοιχειωνγια να τα τροφοδοτουσα , ομως νομιζω οτι εχω στοιχεια και υποδωχεις ευγενικων λογων και φιλοφρονυσης, αρα εκει με "ανεβαζει πνευματικα" να μου λενε καλα λογια κι σε ευχαριστω πολλακις.
Ξεχασα να σου πω οτι τα ταξιδια στην αφρικη και στην μ.ανατολη δεν ηταν τοριστικα , δυστυχως, ηταν επαγγελματικων λογων για 3 χρονια.