Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by VelvetUnderground
Συμφωνώ ότι είναι εν δυνάμει άρρωστη, όμως προς το παρόν δεν είναι άρρωστη.
Δεν ξερω αν βλεπεις την αντιφαση της προτασης σου, ωστοσο την καταλαβαινω.
Μετα απο δεκα χρονια εμπειριας κοντα σε παχυσαρκους, ποτε δεν εχω ακουσει παχυσαρκους να λενε \"εχω προβλημα\"
Λιγες μονο περιπτωσεις υπαρχουν, οι οποιες φτανουν λιγο πριν το αμην και τελικα καταληγουν στο γιατρο για τα περαιτερω.
Την ολη συζητηση την ανοιξα γιατι απο οσο γνωριζω ενας παχυσαρκος που εχει ξεπερασει πια το οριο μιας απλης παχυσαρκιας ειναι αδυνατο να λυσει το προβλημα του μονος του, χωρις την συμβολη ειδικου η ειδικων.
Λες επισης οτι προς το παρον δεν εχει προβλημα,
αγαπητε μου με την λογικη σου,
οταν θα φτασεις να λες οτι εχει προβλημα τοτε θα ειναι πολυ προχωρημενα τα πραγματα.
Αληθεια ποτε για σενα θα υπαρχει προβλημα, οταν πχ θα ειναι σε αναπηρικο καροτσακι?
Οταν θα αναγκαστει να κανει εγχειρηση καρδιας?
Σου ειπα και πριν οτι βγαζουμε γνωματευσεις οταν δεν ειναι σωστο εφοσον δεν ειμαστε ειδικοι.
Ωστο θιγεις κατι κομβικο: το πως θα θεσεις ενα τετοιο ζητημα στην φιλη σου. Οντως εκει χρειαζεται μια ειδικη συζητηση για την οποια μπορεις να κανεις ζημια αν δεν πεις αυτο που πρεπει.
Θα προτεινα να συμβουλευτεις ενα ψυχολογο ειδικευμενο σε ζητηματα διαταραχης σε τροφη και εκεινος θα βοηθησει και εσενα στο πως θα δουλεψεις το θεμα για να βοηθησεις και εσυ στην συνεχεια την φιλη σου.
Παντως σε βεβαιωνω οτι οι ΔΜΣ ειναι ενδειξεις και οχι αποδειξεις για το αν εχεις προβλημα. Ενδειξεις ομως που σηματοδοτουν καποια πραγματα και δεν ειναι για πεταμα.
Το σχολιο σου για το τσιγαρο το θεωρω ασχετο με το θεμα.