Quote:
Originally posted by jimi25
ρε παιδιά αν κάποιος που ιδρώνει κάνει ράνει σε ένα τραπέζι πχ. ότι και καλά νομίζει ότι δεν είναι αστείος είναι βαρετός δεν τραβάει τη προσοχή της παρέας μπορεί να πει κάποιες κουβέντες και να μην του δώσουν όλοι σημασία,μπορεί να παρουσιάσει μια εργασία και να κομπλάρει,να πάει να μιλήσει και να μπερδέψει τα λόγια του να πει μια μαλακία που ίσως τον παρεξηγήσει κάποιος, δεν είναι λύση να πεί στα @@ μου?αυτός είμαι και τέλος?με τους κολητούς μου είμαι άνετος,με την οικογένοιά μου άνετος,με την γκομενά μου άνετος.(και να μην είναι και με αυτους πάλι δε τρέχει) θυμάμαι αρκετά χρόνια της ζωής μου να σκέφτομαι \"είπα μαλακία,μίλησα και δε με προσέξανε,λέω αστεία και δε γελάνε\" δεν είναι κατι τραγικό, στα @@ μου,από τότε που το έχω εφαρμόσει αυτά στο πρόβλημα που ονομάζεται κοινωνική φοβία έχω βελτιωθεί κατά πολύ
Τελικά σκέφτομαι, μήπως είμαστε λίγο ψώνια,θέμε να είμαστε το επίκεντρο της παρέας να λέμε όλο έξυπνες ατάκες και να τραβάμε τη προσοχή?δεν είναι κακό να βλέπεις και να ακούς τους άλλους,να μην είσαι ανταγωνιστικός...παρουσιάζ� �ις την εργασία σου με ότι αποτέλεσμα έχει,θυμάμαι όταν σπούδαζα και άλλα παιδια που παρουσίαζαν εργασίες κολούσαν και μερικές φορές δε μπορούσαν να συνεχίσουν,και σκέφτομαι,το παιδί που παρουσίασε την εργασία και κόλησε έκανε κάτι κατακριτέο?πως μου φάνηκε στα μάτια μου?έκανε κάτι κακό που έπρεπε να ντρέπεται για αυτό???...όχι δε μου φάνηκε κακό,σχεδόν μετα από κάποια λεπτά ούτε που το θυμόμουν,ο κάθε άνθρωπος έχει πολλά στο μυαλό του για να σκεφτεται συνέχεια τι έκανα εγώ στην παρουσίαση...έτσι φαίνεται και στα μάτια και των άλλων,οπότε άμα το κάνω και εγώ δεν είναι κάτι κακό...
Αυτή η παρατήρηση με βοήθησε να ξεπεράσω σε μέγιστο βαθμό την κοινωνική φοβεία,στα μάτια μου δε βλέπω τον άλλο \"κάπως\" επειδή κόλησε στην παρουσίαση, μου μίλησε και τραύλισε κτλ. κτλ. που εγώ το σκεφτόμουν και δε μπορόυσα να κοιμηθώ για μέρες όταν το έκανα γιατι το έβαζα στο μεγενθυντικό φακό και το έκανα πενταπλάσιο...γνώμη μου είναι το \"αυτός είμαι\" δέχομαι τον εαυτό μου,απολαμβάνω τα άτομα που είναι η ψυχή της παρέας και εκμεταλεύομαι το ταλέντο τους να διασκεδάζουν τους άλλους και εμένα μαζί και όχι να τους ζηλεύω και να μιζεριάζω με αυτολύπηση γιατί να μην είμαι έτσι, να μην είμαι άνετος και τα λοιπα σκατά...
ΔΕ θέλω να το παίξω ότι έχω πιάσει το νόημα και έχω καταλάβει τη ζωη,ίσα ίσα καθημερινά βιώνω στιγμές ίσως υπερβολικού άγχους,όπως για ορισμένες ευθύνες που αναλαμβάνω στη δουλεία μου,αλλά αυτό που έχω καταφέρει είναι πλέον ότι μπορώ να πάω σε μια εκδήλωση σαν τον άνθρωπο και να περάσω καλά...παλιότερα αυτό ήταν μαρτύριο για μένα...
Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι πρέπει που και που να λέμε στα παλία μου τα παπούτσια,παρά να πιεζόμαστε να γίνουμε κάτι άλλο,και έχω παρατηρήσει ότι αν το καταφέρεις αυτό,αυτόματα πετάς και τις ωραίες ατάκες σου επειδή νοιώθεις πιο άνετα και δε \"κομπλεξάρεσε\"...
υγ:ο κύριος μορφέας να με βοηθούσε λίγο να κοιμόμουν καλύτερα θα ήταν όλα πιο βολικά...αλλά τέσπα
υγ2:αυτές τις σκέψεις που με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τις έχω σκεφτεί μόνος αλλά κανονικά θα έπρεπε να μου τις έιχε πει καποιος ψυχολόγος ίσως στον οποίο να έπρεπε να είχα απευθυνθεί πριν χρόνια...