Καλά εσύ για κάποιο λόγο νομίζεις ότι με εκμεταλλεύεται και απλά ήθελε επιβεβαίωση αλλά οκ
Printable View
Αυτό που περιγράφεις είναι πολύ χαρακτηριστικό για άτομα με αποφυγικό ή μεικτό (fearful avoidant) στυλ δεσμού. Συγκεκριμένα:
Η αντίφαση στις δηλώσεις της ("δεν είναι φόβος ή αβεβαιότητα" → "πολύ πιθανό να έχω κάτι τέτοιο") δείχνει εσωτερική σύγχυση. Τα άτομα με αποφυγικό δεσμό συχνά δεν έχουν πλήρη επίγνωση των συναισθημάτων τους ή δυσκολεύονται να τα επεξεργαστούν σε πραγματικό χρόνο.
Μπορεί στην αρχή να προσπαθούσε να πει κάτι "λογικό" για να μην πληγώσει, ή να αρνιόταν συνειδητά τον φόβο, αλλά όσο προχωρούσε η συζήτηση να ένιωσε αναγνώριση ή ταύτιση με αυτά που περιγράφεις, και τότε να παραδέχτηκε διστακτικά την πιθανότητα να κρύβεται φόβος πίσω από την απομάκρυνση.
Σε αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ σύνηθες να παλινδρομούν ανάμεσα στο "θέλω" και στο "δεν μπορώ να το διαχειριστώ", να δρουν με τρόπους που δεν καταλαβαίνουν πλήρως οι ίδιοι και να κάνουν εκ των υστέρων αυτοαναιρετικές δηλώσεις.
Με λίγα λόγια: δεν πρόκειται για ψέμα ή κοροϊδία, αλλά για εσωτερικό μπέρδεμα. Και αυτό είναι κλασικό σημάδι avoidant συμπεριφοράς.
Κείμενο από το chat gpt είναι αυτό αλλά νομίζω θα βοηθήσει πάρα πολύ στη σκιαγράφηση του χαρακτήρα της
Θα σου πω πως το βλέπω εγώ ως τρίτο άτομο. Της άρεσες και είπε να σε γνωρίσει. Εκεί κάτι στράβωσε. Μπορεί να μην ήταν ολοκληρωτικά διαθέσιμη (να ήταν το μυαλό της αλλού), μπορεί να είδε ότι δεν ταιριάζετε και εκανε πισω. Είτε γιατί το άλλο πρόσωπο (ε αν υπάρχει) της έδειξε ενδιαφέρον, είτε όντως δεν της άρεσες.
Αυτες οι ατάκες του τύπου "ίσως επικοινωνήσω κάποια στιγμή" είναι λόγια απλά για να τα πει κάποιος. Ή επειδή σε θέλει εκεί στην άκρη να περιμένεις και αν δεν πετύχει με το άλλον να έρθει πίσω σε σένα.
Πιστεύω πως παίζει και το σενάριο να ήταν πολύ δοτική στην αρχή επειδή ήθελε επιβεβαίωση. Εδινε για να πάρει.
Πάντως όλο αυτό δείχνει έναν άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται. Όταν μας αρέσει κάποιος δεν φερομαστε έτσι.
Το ότι παραδέχτηκε την αβεβαιότητα της είναι λόγια του αέρα δηλαδή? Αφού είπε στην αρχή επίτηδες ήταν πιο ψυχρή και κάθετη και μετά μίλησε πιο ελεύθερα. Δεν ξέρω αν διάβασες τα προηγούμενα αλλά αν δεν ενδιαφερόταν δε θα είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση και τόση τρυφερότητα, το απότομο κλείσιμο χωρίς πολλές εξηγήσεις ενώ μια μέρα πριν έδειχνε τόσο ενθουσιασμένη και σίγουρη δείχνει άλλα σενάρια, η ότι της αρέσω αλλά είναι avoidant με ότι συνεπάγεται αυτό είτε ότι εξωτερικοί παράγοντες όπως φίλες η κάποιος από το παρελθόν που είναι κολλημένη την κρατάει πίσω. Το ότι δεν ένιωσε τίποτα και δεν της αρέσω είναι ένα σενάριο αρκετά δύσκολο όχι απίθανο βέβαια αλλά αν ισχύει αυτό μιλάμε για καταπληκτική ηθοποιό, που από όσα έχει δείξει ο χαρακτήρας της δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία.
Δεν σου έπαιξε κάποιο θέατρο. Βγαίνουμε με τους ανθρώπους και τους γνωρίζουμε. Αν μας αρέσουν μένουμε, αν όχι φεύγουμε.
Είπε γενικά πολλά, εσύ διαλέγεις ποια θα κρατήσεις. Κρατάς μόνο αυτά που μπορείς να διαχειριστείς.
Εσύ την θες και δεν φέρεσαι έτσι. Αυτή αφού σε θέλει, γιατί προτιμάει να σε έχει στον αέρα, να σε κάνει στην άκρη και δεν είναι μαζί σου? Και μην μου πεις είναι μπερδεμένη. Ε αν είναι τότε υπάρχει άλλος. Οτιδήποτε άλλο, είναι σενάρια που φτιάχνεις για να μην πληγωθεί ο εγωισμός σου. Άσε το χρόνο να δείξει τι θα φέρει.