Quote:
Originally posted by RainAndWind
Κρίνο,σαβουριάζεις.
σορρυ αλλα εσυ σαβουριαζεις και μαλιστα επι αδικω.....
Από προσωπική μου εμπειρία,έχω δει ψυχίατρους κάφρους και ψυχίατρους γιατρούς.Όχι,δεν θεραπεύονται τα πάντα με φιλοσοφία.Η μητέρα μου που πάσχει από ψυχική νόσο και μια ζωή έκανε τον ειδικό πάνω στον εαυτό της,η κατάληξη ήταν να φτάσει σε σημείο να κινδυνέψουν οι ζωές άλλων γύρω της από τη δική της άποψη πως δεν είχε τίποτε.Εκεί πώς θα παρενέβαινε η ίδια,εφόσον πάντα πιστεύει πώς είναι μια χαρούλα;Σε πληροφορώ πως η μόνη περίοδος που μπορώ να κοιτάξω πίσω και να πω πως η μητέρα μου ήταν ισορροπημένη και για μένα η μόνη περίοδος που λειτούργησε σαν μητέρα επίσης,ήταν ένα εξάμηνο μονάχα που έκανε τη σωστή αγωγή.
Είναι υπεραπλουστευμένο και αφελές να ισχυριζόμαστε πως όλα είναι θέμα φιλοσοφίας.Όπως και στις σωματικές ασθένειες,έτσι και στις ψυχικές,δεν είναι όλα ένας απλός πονοκέφαλος που μπορεί και να σου περάσει δίχως φάρμακο,άρα και δίχως ψυχίατρο.Η διπολική,η ocd,η ψύχωση,για να σου αναφέρω μερικές μόνο περιπτώσεις,δεν θεραπεύονται με πατ πατ στον ώμο.Μπορεί να είναι και το πατ πατ ιδιαίτερα χρήσιμο,αλλά δεν αρκεί.
Σου υπενθυμίζω πως δεν είναι όλα τα ίδια,άρα δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε όλα ως ίδια.Μακάρι,αυτόν τον ψυχίατρο που τώρα εσύ τον βάζεις σε μία κατηγορία άχρηστου,να τον είχε η μητέρα μου στη ζωή της για μεγαλύτερο διάστημα.Θα είχα περισσότερες αναμνήσεις μητέρας,όχι ένα διάστημα έξι μόνο μηνών,απέναντι σε μία ζωή πόνου και θυμού.