Καταρχήν πόσο χρονών είσαι και ανυσηχείς τόσο;
Printable View
Καταρχήν πόσο χρονών είσαι και ανυσηχείς τόσο;
34
Κάθε άντρας - επειδή είναι άντρας - γεννιέται, μεγαλώνει και πεθαίνει μέσα σε ένα σιδερένιο πλαίσιο που τον συνθλίβει.
Αν η γυναίκα περιβάλλεται από \"μη\", ο άνδρας ορίζεται από \"πρέπει\". (\'Eνας κατάλογος από τα \"πρέπει\" υπάρχει στο ποίημα του Κipling \"Αν\" που καταλήγει με τον στίχο: \"Tότε θα\' σαι ένας ΑΝΤΡΑΣ, γιε μου\".)
Και πάνω απ’ όλα ο άντρας πρέπει να είναι άντρας - δηλαδή πολεμιστής. Να μάχεται παντού χωρίς να υποχωρεί. Πολέμαρχος - κατακτητής (χρημάτων, πραγμάτων, γυναικών - αδιάφορο) να βλέπει τα πάντα σαν αντικείμενα επιβεβαίωσης.
Η αγωγή του - από νωρίς - τον κατευθύνει στην τέλεια αλλοτρίωση. ’Ο,τι τρυφερότητα και ευαισθησία επιζήσουν από την οικογένεια και το σχολείο, τις γκρεμίζει ο στρατός με θούρια.
Έτσι, επειδή ο άντρας πάντα \"πρέπει\", αδυνατεί να είναι ανθρώπινος. Σκεφθείτε τον, πόσο άχαρος, αδέξιος, σχεδόν γελοίος είναι στις αδύναμες στιγμές του. Τρομοκρατημένος ως άρρωστος, αμήχανος στο νοσοκομείο (ακόμα και ως επισκέπτης), λιποθυμάει στην θέα της ανοιχτής πληγής.
Ο δαρμένος άντρας είναι αστείος, ο κερατάς ήρωας φάρσας (η απατημένη γυναίκα μόνον οίκτο προκαλεί). Ο αποτυχημένος, ο δειλός, ο ανίκανος, είναι αντικείμενα λοιδορίας. Ένας άντρας που κλαίει, φέρνει όλο τον κόσμο σε αμηχανία, γιατί είναι γνωστό πως οι άντρες δεν κλαίνε.
Αλλοτριωμένος ο άντρας δεν επικοινωνεί ούτε με τον εαυτό του. Βαθιά μέσα του ζει ένα τρομαγμένο παιδί, που το κρύβει καλά - ιδιαίτερα από τους άλλους άντρες. Αν όμως το ανακαλύψει μία γυναίκα, τότε αποκτά κι άλλη μητέρα και είναι οριστικά χαμένος. Η δεύτερη ευνουχίζει ότι άφησε η πρώτη.
Μόνον όταν οι άντρες τραγουδάνε και πίνουν μαζί, είναι (προσωρινά) ελεύθεροι.
Νίκος Δήμου
Δεν διαφωνώ, ίσως όμως και ο άντρας να ψάχνει κάτι συγκεκριμένο για να εμπιστευτεί και να αφήνει πότε πότε τα πρέπει του στην άκρη και να αποκτάει και μια πιο ευαίσθητη όψη. Και αυτό το κάτι συγκεκριμένο δεν σημαίνει οτι θα του θυμιζει την μητέρα του, ίσως και τον ίδιο του τον εαυτό!
Δεν είπε κανείς να κάνει όλα αυτά ο άντρας, ο Νίκος Δήμου είναι νομίζω φαλλοκράτης οπότε τα λέει και λίγο υπερβολικά. θα μπορούσε να ήταν πιο ευαίσθητος και πιο γενναίος στις αρρώστειες πχ. Αυτά δεν τον δικαιολογούν που είναι τόσο σκληρός απέναντι στις γυναίκες.
lightbluepath μου, καμια φορα χρησιμοποιεις πολυ σκληρες κουβεντες μεσα στις αποψεις σου. Πως μπορεις να χαρακτηρισεις καποιον φαλλοκρατη χωρις να τον ξερεις?
Το κειμενο του δεν ειχε τιποτα φαλλοκρατικο. Δεν μας εβρισε πουθενά. Και εχει δικιο....οι αντρες μεγαλωνουν οντως με πρεπει! Και στο κατω κατω εμεις οι γυναικες τους μεγαλωνουμε δυστυχως ετσι.....! Για να μπορουμε εμεις και παλι να στηριζόμαστε πάνω τους, και εμεις μετά να τους χαρακτηρίζουμε ασχημα.
Συγνωμη που σε κρινω αλλα μου κακοφάνηκε πολυ! Αν εμεις τους αντιμετωπιζουμε έτσι, γιατί αυτοι μετά με την σειρα τους να μην μας βριζουν και να μας παρατάνε για τους φίλους τους...και καλα θα μας κανουν!
Quote:
Originally posted by frei
οι αντρες μεγαλωνουν οντως με πρεπει! Και στο κατω κατω εμεις οι γυναικες τους μεγαλωνουμε δυστυχως ετσι.....! Για να μπορουμε εμεις και παλι να στηριζόμαστε πάνω τους, και εμεις μετά να τους χαρακτηρίζουμε ασχημα.
εμμμ αυτο που το πας?
για να ξεφυγω και να μην γινω φαλλοκρατης,
εχω δωσει μαχες και μαχες.....
Οποτε γυναικες,
μεχρι στιγμης ειστε οι κυριοι υπευθυνοι που υπαρχουν φαλλοκρατες.
Το προβλημα ειναι οτι δεν τους θελετε σαν αντρες αλλα μονο σαν γιους.
Σε γενικες γραμμες αυτό ισχυει κρίνο, και για αυτο βλεπεις και τοσο προβληματικες σχεσεις τριγυρω.
γενικα ναι,
απο την αλλη ομως δεν ειναι απαραιτητο να μπλεκει κανεις,
με προβληματικες καταστασεις.
Εχω μια ανοχη σε αυτες αλλα και ορια επισης.
Ο Θεός
έπλασε τον άνδρα. Είδε τι σφάλματα έκανε και έπλασε
την γυναίκα ως ανώτερο ον υψηλότερου κόστους –τους άντρες τουσ κρατησε, γιατί ήθελε γκάμα προϊόντων, όπως
κάθε κατασκευαστής. Εξασφάλισε το κοινό και για τα δύο μοντέλα (μαγκιά) δημιουργώντας αλληλεξάρτηση και
μετά κάθισε και έσπαγε πλάκα με το πώς ήταν αδύνατο να συνεννοηθούν.Ο Θεός έχει χιούμορ..
δωρα ενδιαφερουσα εκδοχη.
Παω να φτιαξω σαλτσα για τα μακαρονια μου και θα την συλλογιστω.
(με σκορδο και βασιλικο)
πετα μια μεριδα κ απο εδω...:cool:
οκ,
παχαινει ομως ;)
αφου παχια αρεσω!τι να κανω οσο μπορω τρωω!!!
ε δωστου τοτε!!!
μην σε νοιαζει, θα σου ανεβασω φωτο εντος ολιγου στο σχετικο θεμα.
Κατσε γιατι ακομα τα μακαρονια βραζουν.
Πρεπει να βρουμε τελικα τι θελει το ενα φυλο απο το αλλο....
ΥΓ.... απορω τελικα σε ποιους αρεσουν αυτα τα αδυνατα μοντελα....