Το δυστύχημα είναι πως θεωρείς πως συμφωνούμε έστω και σε κάτι....Quote:
Originally posted by VasilisA
Αγαπητέ Saab το τι κάνω εγώ σε αυτό το φόρουμ και τι μυαλό κουβαλάω φυσικά και δεν σε αφορούν και θα παρακαλούσα να αφήσουμε τα υπονοούμενα περί αφέλειας γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να αρχίσω και εγώ τους χαρακτηρισμούς…
Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και αγαπά.
Από ότι καταλαβαίνω με τους χαρακτηρισμούς στους πρωτοψαλτους δεν φαίνεται να είσαι χριστιανός ορθόδοξος. Ίσως να είσαι μουσουλμάνος η εβραίος.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό. Μπορεί να είσαι ότι γουστάρει η ψυχούλα σου.
Δεν μπορείς πάντως Να προσβάλεις κατά αυτόν τον τρόπο την θρησκεία της πλειοψηφίας των ελλήνων….και να σε επικροτούν κιόλας(Lou)
Εκνευρίζεστε και βγάζετε άλλο χαρακτήρα(ίσως τον πραγματικό)
Επίσης μπερδεύεις τις παραδοσιακές αξίες αυτής της χώρας (Οικογένεια, Θρησκεία, πατριωτισμός)με την πολιτική και για το πώς κατάντησε αυτή η χώρα από τους άχρηστους διαπλεκομενους συμφεροντολόγους πολιτικούς μας…
Αγαπητέ το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και όχι από την ουρά…
Ο λαός δεν διοικείται από μόνος του. Κάποιος τον διοικεί ψηφίζει νόμους και από αυτούς εξαρτόμαστε όλοι.
Επομένως όλα αυτά που ισχυρίζεσαι ισχύουν εν μέρη αλλά ο απλός λαός φταίει γιατί τους ψηφίζει αλλά μέχρι εκεί…
Ανέφερες κάτι για συνωμοσιολογια…
Εάν νομίζεις αγαπητέ ότι όλα αυτά που τραβάει η Ελλάδα τώρα ήταν από μια απλή κακοδιαχείριση που έγινε στο εσωτερικό της χώρας λυπάμαι που θα στο πω αλλά πρέπει να ξυπνήσεις επειγόντως
Στο μόνο που συμφωνούμε είναι τα πρότυπα τύπου Τζούλιας που δεν τα βγάζει πάλι ο απλός λαός αλλά τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης που βεβαίως εκτελούν εντολές….
Θα ήμουν ανόητος να μην ακολουθήσω τη συμβουλή σου για να ξυπνήσω απ\' τον πνευματικό μου λήθαργο που απορρίπτει σαν σκοταδιστικά πρότυπα τα τρίπτυχα πάνω στα οποία στηρίχθηκε η χούντα για να ξεχωρίζει τους Έλληνες στους \"καλούς\" δεξιούς πατριώτες και τους \"κακούς\" αριστερούς προδότες του έθνους..
Θα βάλω που λες αφύπνιση στις 5 το πρωί και αφού παρακολουθήσω τον όρθρο και την θεία λειτουργία, θα κατηχηθώ ο ακατήχητος από τον υπερ-ιστρούχτορα Άνθιμο για να κατανοήσω ο ποταπός επί τέλους την ανωτερότητα του Ορθόδοξου Ελληνισμού ...
Κι αφού συμβεί το θαύμα να δω το φως της αλήθειας , να βγω στους δρόμους για να σπάσω στο ξύλο κανά δυο Αλβανούς και κανένα Πακιστανό μουσουλμάνο - ό,τι μιαρό μαυροτσούκαλο συναντούμε καλά θα κάνουμε να του μαθαίνουμε πως εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι παίξε γέλασε, κι αν είναι κι εφικτό να τον εκτελούμε κι επί τόπου. Φυσικά, αν γνωρίζω και τίποτε τύπους που έτυχε να ερωτευθούν ξαδέλφια τους, να τους καταδώσω στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα δίκην αείμνηστου Αρτέμη Μάτσα με την κατηγορία της διάβρωσης των ηθών του έθνους. Και στο τέλος της ημέρας να δοξάζω τον Θεό που μ\' έκανε Έλληνα και χριστιανό ορθόδοξο...
Υ.Γ. Η ηθική των χριστιανών ξέρεις είναι λίγο περίεργη...Π.χ. ο πάπας της Ρώμης, θεωρεί αμαρτία την χρήση προφυλακτικών, και πήγε στην Αφρική ο θεομπαίχτης για να διακηρύξει αυτές τις πεποιθήσεις . Αποτέλεσμα ? Σε μια ήπειρο που το AIDS κάνει θραύση, είχαμε πριν δυο χρόνια κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων...
Η ηθική που πηγάζει από πίστεις, εκπορεύεται με γνώμονα κάποια συμφέροντα, κυρίως εκείνων που υποτίθεται πως τις υπηρετούν. Προτιμώ την ανθρωποκεντρική ηθική που δεν έχει χρώμα, φυλή, θρησκεία και δεν είναι κληρονομιά κανενός θεού , παρά μόνον ανάγκη για σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και τον εαυτό μας....
Όχι, δεν είμαι ούτε εβραίος ούτε μουσουλμάνος, ούτε πιστεύω σε οποιαδήποτε θρησκεία, αλλά σέβομαι το δικαίωμα σου να πιστεύεις σε πρωτοπλάστους και προπατορικά αμαρτήματα --- αν και δεν μου απάντησες για το αν οι προαναφερόμενοι ήσαν οικογενειακώς αιμομίκτες ή όχι.. Και υπ\' όψη πως αρχικά, δεν υπήρχαν ούτε θείοι ούτε ξαδέλφια.....